Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Trzeba byc kompletnie naiwnym lemingiem, żeby uznać, że złodziej który się nakradł jest uczciwy bo już mu wystarczy i więcej kradł nie będzie. Luidzie albo są uczciwi albo nie, niezleznie od stanu posiadania.

Jak Kolega ma jakieś dowody złodziejstwa to do Prokuratury. Oni się tym zajmują. Pomówienia to typowe narzędzia używane przez pisowskich propagandystów.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Jak Kolega ma jakieś dowody złodziejstwa to do Prokuratury. Oni się tym zajmują. Pomówienia to typowe narzędzia używane przez pisowskich propagandystów.

A jakby co, to jeszcze można się odwołać do ministra sprawiedliwości :)

Trzeba byc kompletnie naiwnym lemingiem, żeby uznać, że złodziej który się nakradł jest uczciwy bo już mu wystarczy i więcej kradł nie będzie. Luidzie albo są uczciwi albo nie, niezleznie od stanu posiadania.

pietro drugie lewe drzwi na prawo.

cudna malina szczyt tunwaaa himalajow.Tylko u nas na zoliborzu.

Karczewski o 500 zł na dziecko: bogaci, którzy sięgną po te pieniądze skompromitują się

Foto: PAP/Paweł Supernak Foto: Stanisław Karczewski zaapelował do najbogatszych Polaków, by powstrzymali się od korzystania z programu "Rodzina 500 plus"

Stanisław Karczewski zaapelował do najbogatszych Polaków, by powstrzymali się od korzystania z programu "Rodzina 500 plus". - Jeśli tego nie zrobią, skompromitują się - stwierdził marszałek Senatu w porannym programie w Radiu ZET.

Karczewski dopytywany, co to znaczy, że ktoś jest bogaty, odpowiedział, że nie zastanawiał się nad tym. - To ktoś taki, kto zarabia dużo więcej ode mnie - próbował się ratować polityk Prawa i Sprawiedliwości. - Apeluje do pana Romana Giertycha, który czeka na te 500 zł, żeby nigdy nie zgłosił się po te 500 złotych, bo się skompromituje. Wszyscy bogaci, którzy sięgną po te pieniądze się skompromitują - stwierdził gość Radia ZET.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez muls

A jakby co, to jeszcze można się odwołać do ministra sprawiedliwości :)

Minister sprawiedliwości bezpośrednio się takimi donosami o popełnieniu przestępstwa nie zajmuje. Wymagają one sprawdzenia, ale pewnie przekaże je tam gdzie trzeba. Razem oczywiście z donoszącym.

Stanisław Karczewski zaapelował do najbogatszych Polaków, by powstrzymali się od korzystania z programu "Rodzina 500 plus". - Jeśli tego nie zrobią, skompromitują się - stwierdził marszałek Senatu w porannym programie w Radiu ZET.

Teraz będą rządzić przy pomocy apeli i referendów. Apel do bogatych i referendum dla zdjęcia z siebie odpowiedzialności za błędy i wypaczenia.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Dowody na co, cmoku? I kogo konkretnie pomawiałem?? Radzę ponownie żeby kolega udał sie na lekcje czytania. do szkoły podstawowej. Bo na razie to pomawia mnie o pisanie czegos co sobie wymyślił w swoim wątłym umyśle. Czy do Sądu to wątpię, ale po gebie za to wytrzaskac mogę. Chyba że kolega jest pederasta, a to przepraszam, kodeks kolegi nie obejmuje :-)

Amen.Towarzyszu ..belkocik to dwa pietra wyzej druga klatka w lewo.Tam polewaja głowe ..woda.I znajdz sobie jakiegos innego naiwnego zeby czytac te idiotyzmy,

eraz będą rządzić przy pomocy apeli i referendów. Apel do bogatych i referendum dla zdjęcia z siebie odpowiedzialności za błędy i wypaczenia.

taak ale potem sprawdzimy biednych PICowcow jak im z tym idzie.

Dowody na co, cmoku? I kogo konkretnie pomawiałem?? Radzę ponownie żeby kolega udał sie na lekcje czytania. do szkoły podstawowej. Bo na razie to pomawia mnie o pisanie czegos co sobie wymyślił w swoim wątłym umyśle. Czy do Sądu to wątpię, ale po gebie za to wytrzaskac mogę. Chyba że kolega jest pederasta, a to przepraszam, kodeks kolegi nie obejmuje :-)

Może tak bardziej spokojniej z tymi wyzwiskami...... z tego co zauważyłem Lech Ci nie wyzywa od miernot i pederastów

Widze że kodeks w KC Pis obejmuje i wyzwiska to wtedy czego ja wymagam

Edytowane przez asterix1

Jestem bardzo spokojny i też go nie wyzywam od miernot i pederastów. Pytam czy jest takowy, bo jesli tak, to na prawo mnie pomawiac do woli.

Znasz oczywiście róznicę między zdaniem oznajmującym - czyli takim które moze znieważać, a zadaniem pytajacym? Pytające, to jest to z takim znaczkiem - o takim "?"

A swoja droga z iloma durniami tak ogólnie trzeba dyskutowac żeby sie wreszcie zorientowali, że PIS mi koło koła lata, tak samo jak PO i wszystkie złodzieje które sie pchają do złoba? Sytuacja w której sie to towarzystwo na górze gryzie miedzy soba jest od dawna juz najkorzystniejsza dla obywateli. Byle tylko zajęli sie odwetami wzajemnymi i obalaniem "układów" jednych przeciw drugim.

Czasem z tej złosci na siebie nawzajem uda się im uchwalić coś przypadkowo choć trochę korzystnego dla obywateli.

Edytowane przez kubeck

Znasz oczywiście róznicę między zdaniem oznajmującym - czyli takim które moze znieważać, a zadaniem pytajacym? Pytające, to jest to z takim znaczkiem - o takim "?"

Zdaniem pytającym również można obrazić. Na przykład: "panie Pipsztycki kiedy w końcu przestanie pan kraść w marketach, oraz molestować nieletnie"?

Dowody na co, cmoku?

Widzę że poziom nadęcia wzrasta do niebezpiecznych rozmiarów. Czy Kolega sprawdził zawory bezpieczeństwa ?

I kogo konkretnie pomawiałem??

Sugeruje Kolega (linkami) że jak Petru ma pieniądze to są one zarobione nielegalnie, więc zaproponowałem zawiadomienie prokuratury o tych podejrzeniach.

Czy do Sądu to wątpię, ale po gebie za to wytrzaskac mogę.

Typowe agresywne zachowanie bojownika pisowskiego. Jak kiedyś jednego z ministrów M.K.

Chyba że kolega jest pederasta, a to przepraszam, kodeks kolegi nie obejmuje :-)

Jeżeli chodzi o w/w osoby to może się Kolega wykazać protestem a Słupsku lub na koncercie sir Elton Johna w Oświęcimiu w przyszłym roku. Pewnie znajdzie się jeszcze parę koncertów gdzie można będzie protestować przeciwko pobytom w Polsce osób o odmiennej orientacji seksualnej.

Mi one nie przeszkadzają. Już wiele razy o tym pisałem.

Zdaniem pytającym również można obrazić. Na przykład: "panie Pipsztycki kiedy w końcu przestanie pan kraść w marketach, oraz molestować nieletnie"?

A co w tym jest obrazliwego? Prawidłowa odpowiedż na takie pytanie jest - Nie wiem. Nie moge wiedzieć kiedy przestanę jesli jeszcze nie zacząłem. Obrazą będzie dopiero jak pytający zarzuci Pipsztyskiemu, że kłamie :-)

Sugeruje Kolega (linkami) że jak Petru ma pieniądze to są one zarobione nielegalnie, więc zaproponowałem zawiadomienie prokuratury o tych podejrzeniach.

A gdzie w tych linkach znalazłeś informacje o nielegalnyc żródłach pochodzenia fortuny Petruszenki?? Geniuszu (słowo geniuszu chyba cię nie obraża - to wyraz podziwu dla twojej przenikliwości, bo mnie watłemu umysłowo do głowy by nie przyszło, że zamieszczając informacje publiczną pomawiam kogoś).

Sugerujesz, że jakbym zamiescił to info o fortunie Petru i napisał, że absolutnie on tego nie ukradł, a zarobił uczciwie to by dopiero nie było pomawiania ??

ps. a gdybys doczytał te linki to byś sie z nich dowiedziałł zę taka sama fortune wykazał pewna prawicowa dziennikarka z PIS- a Kukiz ma chatę za 1,5mln.

Tez musze przy każdej takiej informacji napisac że zarobili uczciwie, żebyż nie uznał tej informnacji za pomawianie? ? Czy może w przypadku PIS-u tylko mi darujesz ten obowiązek ?

Edytowane przez kubeck

A co w tym jest obrazliwego? Prawidłowa odpowiedż na taki epytanie jest - Nie wiem. Nie moge wiedzieć kiedy przestanę jesli jeszcze nie zacząłem. Obraż będzi edopiero jak pytający zarzuciPipsztyskiemu, że kłamie :-)

Jest to pomówienie, albowiem składnia zdania oraz użyte słownictwo "kiedy pan w końcu przestanie" jednoznacznie mówią, że Ty wiesz iż on kradnie i molestuje, a jedynie pytasz kiedy zaniecha tego procederu.

Odpowiedź "nie wiem" pogrąża Pipsztyckiego jeszcze bardziej, gdyż jest to przyznanie że zarzuty są prawdziwe. I tylko nie wie kiedy przestanie to robić.

A kradnie i molestuje?

Chyba nie sugerowałem Lechowi takich czynów? No patrz, nie pamietam on jednak molestuje??

Edytowane przez kubeck

odpowiedż nie wiem oznacza nie wiem i nie jest odpowiedzia na pytanie Kiedy.

Kiedy? To jest pytanie o termin - datę lub zdarzenie. A "nie wiem", znaczy "nie wiem". Może być też rozszerzona odpowiedź "nie wiem o co chodzi" - to wersja dla tych głupszych, którym trzeba dwa razy powtórzyć to samo,żeby nie mogli interpretować rozszerzająco.

Na forum interpretowanie rozszerzające jest niestety standardem co swiadczy tylko o intencjach dyskutantów. Oni dokładnie tak jak pytajacy sie tego Pipsztyckiego wiedzą już z góry co zrozumieją zanim Pipsztycki odpowie.

Czy może w przypadku PIS-u tylko mi darujesz ten obowiązek ?

Daruję :-). PiS i jego funkcjonariusze w obecnej kadencji nic nie muszą. Widziałem w TV.

Czyli w przypadku informowania o fortunie posłanki PIS u nie musze dodawać ze została zarobiona uczciwe??

Zastanawiam się wiec czy dopuszczjąc taka formę nie tolerujesz czasem pomiawiania jej o to ze kradnie? A może nawet sam ją o to pomiawiasz!

A wiesz jak to było ? ":Jak masz dowody to zgłos do prokuratora" - tak jakos poleciałeś. Aż dziwne że sie przy tym nie ropękłeś z nadęcia :-)

Ps. a widze że kolejny pacjet z numerem bocznym Boeinga sie chce przynać ze jest pederastą, wiec jego kodeks nie obowiazuje?.

Edytowane przez kubeck

Aż dziwne że sie przy tym nie ropękłeś z nadęcia

U mnie zawory bezpieczeństwa są po przeglądzie.

czyli fetorek uleci

Jak dla kogo. Dla Kolegi może być fetorek.

A dla Kolegi to będzie słodki zapach?

Ja swojego nie oceniam. Oceniać powinny osoby trzecie np. Kolega. Mogę wysłać w słoiku szczelnie zakręconym.

Minister "Sprawiedliwości" w działaniu:

Zbigniew Ziobro: Wyrok TK jest bez znaczenia

Dzisiaj, 3 grudnia (19:14)

Bezprzedmiotowe i bez znaczenia - tak orzeczenie Trybunału Konstytucyjnego ocenił minister sprawiedliwości Zbigniew Ziobro.

Czytaj więcej na

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No tak

Co mi zrobisz jak mnie złapiesz?

Chyba spełniła się klątwa: Obyś żył w ciekawych czasach...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Będziem się mnorzyć jak kruliki.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie nastarczą z tymi pięćsetkami.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wyłażą kompleksy nieudacznika

a przy okazji

– Kaczyńscy przekonywali, że uwięzieni powinni podpisać i wyjść na wolność. Bo inaczej pójdą na wiele lat siedzieć – wspomina przywódca podziemia Zbigniew Bujak. – Doszło do ostrej dyskusji, bo my się z tym nie zgadzaliśmy. Czułem, że tamtych i tak zaraz wypuszczą. A podpisanie deklaracji byłoby niszczące dla autorytetu Adama Michnika czy Jacka Kuronia.

Sprawa upadła, gdy okazało się, że nikt, nawet Jacek Kuroń, nie zdoła skłonić Adama Michnika do pertraktacji. Całą jedenastkę po kilku miesiącach wypuszczono. „Dopiero po fakcie zdałem sobie sprawę, że postąpiłem wtedy niezbyt mądrze” – wyzna po latach Kaczyński.

mamy teraz obraz gowniarza obszczekujacego Szechtera....jak to gowniarz.

Edytowane przez muls
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.