Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Premierę Beatę to, o co nasi zdradzieccy lewacy prosili tego lewaka McCaina obchodzi mniej niż zeszłoroczna broszka, premiera Beata wstaje dumnie z kolan, a zaufanie to my wzbudzamy na Węgrzech i to wystarczy.... Bo przecież już chyba nie trzeba wspominać że słowa Olechowskiego to kwik platformerskiej świni oderwanej od koryta z ośmiorniczkami, nieprawdaż? Poza tym sam szajbnięty Antek już dawno powiedział ze wszystkie te ministry od zagranicznego z wyjątkiem chyba Fotygi to ruskie agenty i już, nie ma o czym gadać. Jak tam wielbiciele dobrej zmiany, coś pominąłem?

Edytowane przez trebliG

Mylisz się, nie wzbudzamy nawet na Węgrzech. Orban w przeciwieństwie to naszych politykomatołków głupi nie jest i zachwycona gęba konusa po spotkaniu, potrzebna jest mu do załatwienia własnych interesów. Tylko własnych, nasze ma głęboko w dupie, co decyzja węgierskiego komisarza w sprawie wszczęcia procedury kontrolnej w UE jasno dowodzi. A te ćwoki się cieszą, że niby w Węgrach mamy sojusznika...

Odpowiedź broszki w kategoriach dyplomatycznych jest wręcz niesłychana. Ale niech broszka robi tak dalej. W końcu jankesi się wnerwią i słynna rozmowę opublikują. I będzie pozamiatane...

Mylisz się, nie wzbudzamy nawet na Węgrzech.

Ja to wiem i Ty to wiesz, ale lepszy sort wie co innego. A cały mój post napisałem z perspektywy tegoz właśnie lepszego sortu. To ze koncertowo rozpieprzamy sobie lata ciężkiej pracy w dyplomacji, wiem także. I wiem ile lat a raczej dekad zajmie odbudowanie tych ruin po obecnych dyploidiotach. Jeszcze kilka takich przypadków radosnych twórczości dyplomatycznych i szczyt NATO odbędzie się na Słowacji. A biorąc pod uwagę ogłoszony właśnie "szkielet" nowej doktryny NATO dla Europy środkowo - wschodniej dzięki traktowaniu hamerykańców z buta przejdą nam koło nosa rzeczy, o które zabiegaliśmy od lat. A putinek szcza chyba pod siebie ze szczęścia...

Edytowane przez trebliG

Może po tym występie (bo to nie broszka ten list napisała) konus wypieprzy w cholerę tego oberdyplomatomatołka zanim wszystko spartoli dokumentnie.

Choć i na to mam nikłą nadzieję, bo w tym środowisku myślenie w kategoriach racji stanu rzadsze niż deszcz na pustyni Atacama...

Do tej pory, mimo wszystko nie potrafiłem przyjąć do świadomości, że PiS to ruska agentura. Zwalałem to na pospolita głupotę. No ale fakty są nieubłagane. Kontrakt na ropę, zachwyt proputinowskim Orbanem, dramatyczne ochłodzenie stosunków z Niemcami, jakieś tam umizgi do Camerona, który w imię osłabienia niemiecko francuskiego duetu też z Putinem flirtuje, teraz jawny prztyczek w nos jankesom. Ciekaw jestem co na to "naród" jak się w końcu zorientuje? I czy nie zorientuje się dopiero jak już będzie za późno...

Edytowane przez Adalbert95

Pojedynczy wybryk np. broszki która sądzi, że cokolwiek może samodzielnie może się zdarzyć. Ale ciąg takich wypadków już nie.

Do tej pory, mimo wszystko nie potrafiłem przyjąć do świadomości, że PiS to ruska agentura.

Miałem tak samo, ale jakieś pół roku temu mi przeszło. Zamiast patrzeć na deklaracje, kłapanie dziobem i cały pissowski teatrzyk popatrzyłem na skutki tego co robią, taki zwykły rachunek zysków i strat. Potem popatrzyłem jeszcze raz, bo mi się to wydało nieprawdopodobne. I mi przeszło. A "naród" uwierzy w to, co mu rydzol opowie z ruskich nadajników. I w to, co epidiaskop w liscie pasterskim do baranów napisze.

Edytowane przez trebliG
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Mamy i odpowiedź samej pani pełniącej zaszczytną funkcje premiery dla przebrzydłych lewackich hameryckich senatorów. Pełen tekst w internetach. Dla tych co im się nie chce szukać lub czytać podaję w skrócie małe "summary": to wszystko wina PO, poza tym macie w tej hameryce niepełne informacje i w ogóle się nie znacie. Czyli jak było do przewidzenia.

Tylko, e ta odpowiedź ukazała się w niektórych krajowych prawicowych mediach po polsku:-)

Nie do senatorów z USA była ona skierowana, bo oni takich bzdur nie łykną, ale do ,, suwerena''.

Edytowane przez HQ150

Szybciej niż się spodziewaliśmy, wszelkie nowe daniny są usprawiedliwiane zebraniem dodatkowych 2mld zł potrzebnych do programu 500+.

Kiedy tylko nowa ustawa zabije handel internetowy z zagranicznymi dostawcami upadną małe firmy i odczujemy to wszyscy... Poczta Polska, która nie tak dawno pootwierała szereg nowych placówek boleśnie się o tym przekona.

Dokladnie jest tak jak piszesz. Takich przykladow totalnej glupoty i krotkowzrocznosci czy braku wyobrazni w pisie jest wiele. A to tylko jedna dziedzina. To samo dzieje sie w wielu innych. Jestem pewien ze za pare lat kraj ten zostanie zrujnowany doszczetnie , nie tylko gospodarczo . Nie wiem czy skonczy sie to tak jak w Grecji , oby nie gorzej. No i jeszcze kwestia rosyjska. Patrzac na obsade rzadowych foteli chyba kazdy scenariusz jest mozliwy. Nawet ten najczarniejszy co tez dobrze kojarzy sie z ukladami jakie niewatpliwie buduja sie miedzy rzadzacymi a kosciolem . Napychanie rydzykowej kieszeni publicznymi pieniedzmi juz sie rozpoczelo. Dobra zmiana, widac z daleka dla kogo. 500zl zalatwi poparcie u tych , ktorzy nie maja za grosz wyobrazni , by nie nazwac tego dosadniej. Te 5 marnych stowek zatka otwory gebowe przynajmniej czesci spoleczenstwa. Jedni beda mieli troche wiecej zarcia za to , inni wiecej nalewek i fajek a powszechnie wiadomo , ze tej warstwie spoleczenstwa wiele do szczescia nie trzeba. I tak wiekszosc z nich nie pracuje , nie dlatego , ze nie ma pracy , tylko dlatego ze nie musza i im sie za 10zl na godz nie oplaca, bo panstwo im da. Roszczeniowy charakter ich egzystencji tp norma w tym przypadku i takie nastawienie do zycia przekazuja swoim pociechom. Oczywiscie to tylko uproszczenie tej sytuacji ale dobrze rysuje to obraz totalnej glupoty rzadzacych a zwlaszcza wyborcow , ktorzy na tak mizerna kielbase wyborcza dali sie zlapac . Mija kilka miesiecy rzadow tej karykatury politycznej jaka jest pis a juz demokracja w tym kraju to tylko pusty slogan. Poczekajmy jeszcze troche a zaczniemy sobie o tych rzeczach dyskutowac w wiezieniach. Wszelkie instrumenty do tego zostaly juz uruchomione.

Niszcząc Polskę, niszczycie Unię.

Polska rządzona przez legalnie wybrany Parlament, Rząd i Prezydenta, jest ważnym członkiem Unii Europejskiej, przypominam, także proszę skończyć z hipokryzją.

Atak na władzę własnego kraju, to akt zdrady narodowej, podobnie jak donoszenie na własny kraj do instytucji zewnętrznych.

Wrogie Polsce siły liczą na podział społeczeństwa w Polsce, na powrót do czasu kiedy rządzili tu przez swoich namiestników, których finansowali i wspierali.

Wyjaśnianie i wyjaśnienie katastrofy w Smoleńsku, wiele wyjaśni.

Przypominam Ci , ze to kolesie z pis pierwsi donosili na wlasny rzad w parlamencie UE . A to , ze legalnie zostali wybrani nie sprawia , ze moga teraz bezkarnie robic to co im chore umysly podsuna. Wspominasz o zdradzie narodowej itp. Wieksza zdrada to ubezwlasnowolnienie wlasnego narodu , ograniczanie praw ,zniszczenie demokracji o ktora tyle lat ten narod zabiegal a to ma wlasnie teraz miejsce. Inwigilacja , upartyjnienie najwazniejszych instytucji panstwa . To sa fakty . Premier z prezydetem na krotkiej smyczy prezesa . Jaki prezydent innego panstwa smigal po nocy na dywanik do prezesa partii? Zazwyczaj kiunek jest zawsze odwrotny . Przyklepywanie kazdego chorego pomyslu prezesa , podpisywanie wszystkiego , szybko i bez jakiejkolwiek refleksji , toz to zwykla kompromitacja tego czlowieka . Zalosny widok doprawdy. Wybitny prawnik , jak to kiedys pwiedzial o nim jeden z partyjnych kolesiow. Chcialbym dowiedziec sie czym tak bardzo zablysnal w karierze prawniczej . Pewnie z niego taki wybitny jak profesor z Pawlowicz.

Wygląda na to, że w swoich rozważaniach pomijasz właściwości tych, którzy skazują tych, których ułaskawia Prezydent Andrzej Duda.

Jak mogl ulaskawic kogos kto nie zostal jeszcze skazany prawomocnm wyrokiem? Zaiste ciekawy to przypadek ale jeszczenie takie kwiatki zobaczymy w wykonaniu tego pana i jego kolesiow. Juz teraz pozwalaja sobie na rzeczy ktore powinny budzic nie tylko zdziwienie i protesty , powinnismy zaczac sie bac , ale chyba o to im chodzi wiec moze lepiej nie.

Uważasz, ze to poszło w świat bez akceptacji oberprezesa? Myślę ze wątpię...

Bez akceptacji prezesika nikt u nich nie raczy wyjsc do kibla nawet . Edytowane przez dyzman69

Czyli ukrytego przyczajonego dyktatora Polska się dorobila.

chwilowy brak działalności w audio.

Ciekaw jestem co na to "naród" jak się w końcu zorientuje?

Odwołania do ciemnogrodu są mało skuteczne i mało sensowne. Ciemnogród chciał igrzysk i je dostał. Będzie się jakiś czas cieszył.

I czy nie zorientuje się dopiero jak już będzie za późno...

To częsty przypadek u ciemnogrodzian, orientują się jak już jest za późno.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Cała winę zwalą na cyklistów.

Ja stawiam że na PO :-) .

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

zaczac sie bac

Kolega nie wchodzi w polemikę tylko jawnie uprawia antypolską propagandę, budząc poparcie pozostałych antypolskich propagandzistów pracujących tu na forum, zawsze tych samych od wielu już lat, co symptomatyczne.

Otwórzcie sobie Koledzy temat - propaganda, tak jak istnieje temat - polityka, tam sobie piszcie te Wasze "teksty".

.....antypolskich propagandzistów pracujących tu na forum, zawsze tych samych od wielu już lat, co symptomatyczne.

Antypolscy propagandyści to ci ze strony PiS. Dążą do tego żeby Polska była słaba i zacofana. Takimi poddanymi rządzi się łatwiej bo oni wierzą.

Nie tylko słaba i zacofana ale i weszła ponownie w orbitę rosyjskich wpływów. Komuniści przez prawie 50 lat też mieli gęby wypchane frazesami o Polsce, narodzie, ojczyźnie i patriotyzmie. I każda krytyka sytemu była antypolska.

Naturalnie merytorycznego odniesienia do ostatniego występu broszki się nie doczekaliśmy - bo co tu zresztą komentować, jaki koń każdy widzi. Mamy za to oczywiście standardowy wypływ ekskrementów z PiSowskiej propagandowej kloaki, tak przewidywalny i schematyczny, że nawet na skończonych idiotach nie robiący już najmniejszego wrażenia. Trochę więcej propagandowego gówna w tę czy we w tę - jeden czort, skoro to i tak nic więcej jak tylko gówno.

Ja na prawdziwego pisomatołka przystało na nic więcej nie stać. Klasyczny fekalny standard, nic więcej.

Kolega nie wchodzi w polemikę tylko jawnie uprawia antypolską propagandę, budząc poparcie pozostałych antypolskich propagandzistów pracujących tu na forum, zawsze tych samych od wielu już lat, co symptomatyczne.

Otwórzcie sobie Koledzy temat - propaganda, tak jak istnieje temat - polityka, tam sobie piszcie te Wasze "teksty".

Czasy dyktatorów już były. Skończyły sie porażka. Nasz Dyktatorek tez skończy porażka.

Ja na prawdziwego pisomatołka przystało na nic więcej nie stać. Klasyczny fekalny standard, nic więcej.

Co ty z tymi fekaliami i ekskrementami? czyżby jakiś fetysz :D?

No my tu gadu gadu a pis ma 40 %

buhahahahahahahahah

buhahahahahahahahah

buhahahahahahahahah

buhahahahahahahahah

buhahahahahahahahah

buhahahahahahahahah

buhahahahahahahahah

PS chyba ktoś powinien wyrazić zaniepokojenie, Grzesiu z Ryśkiem chyba się jeszcze do NASA nie poskarżyli także jest szansa :)

No my tu gadu gadu a pis ma 40 %

Bo ciemnogród ciągle wierzy. Niedługo przyjdzie kubeł zimnej wody jak np. PiS podniesie VAT do węgierskiego 27% bo budżet im się na 2017 nie będzie dopinał. A i przy tym 27% nie wiadomo czy się dopnie.

Co ty z tymi fekaliami i ekskrementami? czyżby jakiś fetysz ?

Chyba zaczynasz popuszczać z emocji :D

Chyba nie @Adalbert95 ma fetysz.

Edytowane przez Bobcat

Na wierze w sondaże sporządzane przez podległe de facto rządowi sondażownie, całkiem niedawno niektórzy się mocno przejechali. Na sprawczą moc donoszenia (i to w obie strony) też...

Nie donoscie na siebie dyskutujcie a najlepiej porzuccie politykę. Nie karmcie władzy szybciej przeminie i mniej zaszkodzi.

A co do popularności. 500 dla przeciętnego obywatela z 2 dzieci to ciekawa sprawa i to mu wystarczy NA RAZIE na głos. Pozniej tylko zeby nie dostał po kieszeni to ten głos będzie trzymał. Jest tylko jedeb problem tej strategii. Trzeba z tym wytrzymać 4 lata wytrzymać4a następnie znowu obiecać jakieś nowe prezenty. I tutaj mogą zacząć sie schody trzeba z kads wziąść kase... Tutaj nie ma zlituj beda musieli dac po kieszeni a wtedy nawet 500 nie pomoże.

Nie ma się co tak spieszyć z tą wdzięcznością za 500 na dziecko. Większość naprawdę biednych rodzin z dziećmi pobiera zapomogi, zasiłki i co tam jeszcze na te dzieci. Wszystkie te formy dotychczasowej pomocy opierają się na kryterium dochodowym i przysługują w takiej lub innej wysokości lub nie przysługują wcale. Owe zasiłki są rewaloryzowane. Ogromnie jestem ciekaw tej wdzięczności gdy okaże się, że albo 500 na dziecko, albo dotychczasowe zasady pomocy. Więcej decyzja o przyjęciu owych 500 z wypłatą wsteczną od stycznia będzie oznaczać konieczność zwrotu już pobranych świadczeń właśnie od stycznia...

Wdzięczności wyborców z tylko jednym dzieckiem też bym się nie spodziewał. A jedynaków w Polsce jest 3 mln...

Edytowane przez Adalbert95

Wyborcy z jednym dzieckiem to będzie najsilniejszy antyPISowski elektorat. Na pewno będą obiecanki ze oni tez dostana.

Wczoraj rozmawialem z koleanka i dość ja to zdenerwowalo dlatego ze jak ona twierdzila "co to pierwsze dziecko jest niepotrzebne gorsze jakies itp".

Temat 500 złotych...

ale zapomnieliśmy jeszcze że nie samym chlebem człowiek żyje

Mam pytanie do Warszawiaków ale nie tylko

może wiecie gdzie najlepsze miejsce na zakup mieszkania jest ?

mam obiecane więc szukam .....

Ps nie sugerujcie się tym na dole pytam ogólnie nie tylko członków jedynej partyii;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez asterix1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.