Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

To będzie dobra zmiana, niezależnie od przyczyn tej zmiany :)

Że polityka nie znosi próżni to powstaje natychmiast pytanie komu zaczną się podlizywać zamiast hameryki? Bo niestety w naszej sytuacji geopolicznej nie możemy sobie pozwolić by się nikomu nie podlizywać. Na Brukselę i Niemcy już jesteśmy obrażeni, podlizywanie się Orbanowi bezcelowe, bo on gówno może. Zostaje tylko jeden kierunek - wiadomo jaki.

To ma być ta dobra zmiana?

delikatnie zasugerowano mu możliwość ujawnienie przez hamerykańców słynnej rozmowy z braciszkiem ze smoleńskiego lotu. Kaczyniak posrał się ze strachu i teraz z kumplami próbuje wygenerować narracje, w której ta rozmowa to będzie fałszywka stworzona z zemsty za "postawienie się" hameryce....

Możliwe, ale należało by wtedy założyć, że to amerykanie tą rozmowę ujawnią.

Tylko, że wcale nie muszą tego "firmować", więcej byłaby to głupota, skoro taki news może wyjść od np. Duńczyków czy Norwegów. "Przypadkowy" przeciek i po sprawie. I cały misterny plan "pokrycia sprawy" w cholerę...

Groźba ujawnienia jest doskonałą formą nacisku, samo ujawnienie zaś już nie. Bo wcale nie ma pewności, że ujawnienie "załatwiło" by i prezia i PiS na amen. Taką bombę odpala się tylko wtedy gdy ma się pewność, że wybuch będzie tak duży, że ukatrupi, nie tylko lekko podkulawi...

Edytowane przez Adalbert95

Zostaje tylko jeden kierunek - wiadomo jaki.

Bzdura. O Chinach pan nie słyszał? Gdzie Duda był w czasie pierwszej wizyty? O Jedwabnym Szlaku 2 pan nie wie? Wygooglować proszę. Osobiście widziałem (na własne oczy) 6 pasmową autostradę w Kazachstanie budowaną przez Chińczyków, której końcowy terminal ma być na Białorusi (a to daleko od Łodzi?). Jakaś niezależność Polski JEST solą w oku UE = Niemiec (główny port przeładunkowy z Chin do EU jest w Hamburgu).

Rosja... To straszak i niewiele więcej.

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

pisiorom nie odpowiadamy...nawet na powitanie!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bez komentarza. Wiekszosc wie co wypadalo by zrobic z takim typkiem.

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

A może należy się biedakowi współczucie, za konieczność mieszkania i pracy po wschodniej stronie Odry? :D

Ci, którzy stąd spie***lili powinni coś o tym wiedzieć? Prawda?

Nasunęła mi się jeszcze jedna refleksja - Kali nienawidzić muslimów dobrze, Szwab nienawidzić Kali źle. ;)

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Bzdura. O Chinach pan nie słyszał? Gdzie Duda był w czasie pierwszej wizyty? O Jedwabnym Szlaku 2 pan nie wie? Wygooglować proszę. Osobiście widziałem (na własne oczy) 6 pasmową autostradę w Kazachstanie budowaną przez Chińczyków, której końcowy terminal ma być na Białorusi (a to daleko od Łodzi?). Jakaś niezależność Polski JEST solą w oku UE = Niemiec (główny port przeładunkowy z Chin do EU jest w Hamburgu).

Rosja... To straszak i niewiele więcej.

Jak wy się musicie namęczyć by próbować choć wytłumaczyć rzeczy proste jak drut i równie proste i oczywiste do interpretacji. Wręcz współczuje i dziwie się, że wypisując takie androny sami do siebie nie czujecie odrazy. Albo łganie sprawia wam jakąś chorą satysfakcję...Tym bardziej współczuję...

PS. Data wizyty polskiego Prezydenta w Chinach została ustalona już w 2014r. Czy byłby to Komorowski, Duda czy Koziołek Matołek. A i jeszcze jedno: Chińczycy doskonale orientują się w polskich realiach politycznych i wiedzą co kto sobą reprezentuje i co może. Że Duda to wyłącznie marionetka bez żadnego wpływu sprawczego na coś więcej niż obsadę posad biuralistów w swojej kancelarii też wiedzą doskonale. Proszę oszczędź więc nam tych bajek z mchu i paproci o tym jak to duda w Chinach to, tamto i owo...

PS 2. Nie Hamburg a zespół portów Rotterdamu...

Edytowane przez misiomor
usunięcie części nie na temat

Centrum Biznesowe na Żoliborzu kwitnie za nasze pieniądze

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

pisiorom nie odpowiadamy...nawet na powitanie!

Kultura: zero odpowiedzi na powitanie. Ale niczego innego się nie spodziewałem, miałem jednak nadzieję na troszeczkę luzu a nie fanatyzm jakiejś tam fakcji.

Dobranoc :)

"A co ty mi pieprzysz o godności Kwiatkosiu? To jest rewolucja pięknisiu..."

:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

To wypisz się z PiS'u.

Prędzej uwierzę, że sieciówki nie grają!

Kultura: zero odpowiedzi na powitanie. Ale niczego innego się nie spodziewałem, miałem jednak nadzieję na troszeczkę luzu a nie fanatyzm jakiejś tam fakcji.

Dobranoc :)

Czy fakcja ma coś wspólnego z wiktoriańskim akronimem F.U.C.K.? ;)

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Ma tyle, co widać PO-wyżej

A tak się żyje pod knutem Pana Prezesa:

Ukryta Zawartość

Dzień dobry wszystkim :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez absinth3

M.A.F.I.A.

Ukryta Zawartość

Patrz Pan, biedaczek...

Ale jak ładnie przeprosił... W swoim stylu :P

Czas na nową ksywkę? Cezary "niewypał" Gmyz ??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez canonierka

podlizywanie się Orbanowi bezcelowe, bo on gówno może.

Podlizują się Orbanowi bo uważają Węgry za słabsze od Polski co pozwala im (pisowcom) pokazywać swoją "mocarstwowość". Tylko Orban może to docenić, jak będzie chciał.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

idzie nowe-stare, projekt zakazu aborcji już w sejmie. ciekawe, co prezes powie.......wszak parę lat temu się na tym wyp...ił

Teraz ma większa moc i ciemnogród w niego wierzy.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Podlizują się Orbanowi bo uważają Węgry za słabsze od Polski co pozwala im (pisowcom) pokazywać swoją "mocarstwowość". Tylko Orban może to docenić, jak będzie chciał.

Przywódca Kraju nad Zgniłym Jeziorem?

Oglądałem przed chwilą Sasina który tłumaczył, że zadrudnienie żony ministra w spółce skarbu państwa na kierowniczym stanowisku nie jest nepotyzmem. Palce lizać. Po raz nie wiedomo który PiS potwierdza, że "nikt nam nie wmówi, że białe jest białe a czarne jest czarne" to motto tej partii.

Jestem Europejczykiem.

idzie nowe-stare, projekt zakazu aborcji już w sejmie. ciekawe, co prezes powie.......wszak parę lat temu się na tym wyp...ił
Nie dalej jak dziś czytałem artykuł na ten temat...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dobrej zmiany ciąg dalszy.

Trzy dni temu portal tvn24.pl informował, że prokuratorzy z Naczelnej Prokuratury Wojskowej, którzy związani byli wcześniej ze śledztwem wyjaśniającym okoliczności katastrofy w Smoleńsku, zostali odesłani z Warszawy do odległych jednostek m.in. Bartoszyc czy Hrubieszowa. To samo spotkało jednego z oskarżycieli, który zajmował się śledztwem.

Sześciu (część źródeł tvn24.pl informuje o siedmiu) prokuratorów wojskowych zajmujących się śledztwem ws. katastrofy smoleńskiej zostało skierowanych do odległych od Warszawy jednostek wojskowych, gdzie będą pełnić funkcje zwykłych żołnierzy.

– Prokuratorzy Naczelnej Prokuratury Wojskowej są przede wszystkim żołnierzami zawodowymi i w związku z tym, oprócz pełnienia funkcji prokuratora muszą być dyspozycyjni – powiedział w rozmowie z tvn24.pl rzecznik prasowy MON, Bartłomiej Misiewicz.

Według informacji zgromadzonych przez portal, wśród przeniesionych prokuratorów znajdują się m.in. mjr Marcin Maksjan oraz ppłk Janusz Wójcik, którzy reprezentowali w mediach prokuratorów wojskowych prowadzących śledztwo.

Już kilka dni temu stacja TVN24 podała, że wysocy rangą prokuratorzy są usuwani ze stanowisk i trafiają na najniższe szczeble prokuratur. Będą tam prowadzić zwykłe śledztwa. Decyzja dotyczy m.in. byłej wiceszefowej Prokuratury Generalnej Marzeny Kowalskiej oraz prok. Ireneusza Szeląga

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fox tvn26 kłamie,oni zostali przeniesieni za lenistwo,podobno jechali panienki na leniwca.Zobacz co to się porobiło w tym PiCu.

Trzy dni temu portal tvn24.pl

Spełniam kryteria Jarusia747...tylko.

Główny ochraniacz życia poczętego reżimowej partii :-)

11205039_1065041373563219_7395410537073274617_n.jpg?oh=07c33022980a09a5820c6bdb8baa58e8&oe=5752C26E&__gda__=1468334809_ba79439bfa0b9eac726460ac392134cf

"Przecież muszą gdzieś pracować" - tera qwa my :-) koryta 24/7 open :-)

12274664_460173400840449_5134120375954743494_n.png?oh=3132415e1437b634d00e9239ae3faf6b&oe=577CCFD6

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.