Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Naprawdę żal mi Ciebie, jeśli nie potrafisz zrozumieć prostego tekstu to dyskusja dalsza traci wszelki sens.

Dyskusja? Raczysz żartować. Z Tobą nie mam zamiaru w jakikolwiek sposób, jakiejkolwiek dyskusji prowadzić. Nie prowadzi się intelektualnie płodnej wymiany poglądów z kimś kto dobrowolnie przyjmuje rolę błazna. I ani na chwilę nawet nie próbuje ściągnąć klaunowskiego czerwonego nosa i peruki i wyjść poza narzuconą z góry konwencje. Przyznaje, że rechotanie z klauna którego się poszturchuje z każdej strony to rozrywka jarmarczna i nie na poziomie, ale skoro się na owo poszturchiwanie sam wystawiasz to nie wymagaj choćby ode mnie bym z pokusy kuksańców zrezygnował. Ze wstydem muszę przyznać, że przynajmniej na razie rzucanie pomidorem w klauna sprawia mi przyjemność, szczególnie, że odnoszę wrażenie, że klaunowi sprawia to jakąś dziwną, masochistyczną przyjemność...

Jak pikieta z "Razem" wyświetlała Beatce Szydło konstytucję, to któryś mądry z PiS stwierdził, że niszczą elewację rządowego budynku. Też na początku byłem przekonany, że to jakieś kabaretowe jaja, ale nie.

P.S.

Znalazłem - "Poseł PIS Marek Suski powiedział dziennikarzom, że "obraz z rzutnika na budynku Kancelarii Rady Ministrów może zaszkodzić elewacji".

Aż dziw bierze ilu idiotów skupia ta partia...

Forum jest skrępowane regulaminem netykietą i uznaniowością, można za byle co wylecieć, czy to jest teraz czytelne dla Ciebie.

Mnie tu oskarżano o pedofilię i grożono ostrą bronią, i to nie raz, nie będę przytaczał przymiotników używanych do stygmatyzacji mnie

Z pełnym szacunkiem ale sądzisz, że ja będę Ci groził bronią i oskarżał o pedofilię? Stygmatyzować się stygmatyzujesz doskonale bez niczyjej pomocy, więc o co i do kogo te pretensje? Odnoszę tez nieodparte wrażenie, że uważasz, że Twoja pisanina ma takie znaczenie, że ktoś będzie miał ochotę na cokolwiek ponad werbalne wyłącznie działania tu, na forum. Bez przesady. Znaj proporcjum mocium panie...

Z Tobą nie mam zamiaru w jakikolwiek sposób, jakiejkolwiek dyskusji prowadzić

Baw się dalej na swoim podwórku.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tu masz bajkę na dobranoc.

Ukryta Zawartość

Do poduszki..

Znaj proporcjum mocium panie

Obejrzyj sobie i inni dzisiejszy program Moniki Olejnik Kropka nad i z G Schetyną, tym kacykiem PO, który jako podnóżek Donalda Tuska wykańczał politycznie przeciwników w szeregach własnej partii, założonej przez służby specjalne o czym informował Śp Gen Petelicki, który podczas tuż przed meczem ME 2012 POLSKA - CZECHY poszedł do garażu popełnić samobójstwo, treść niezwykle pouczająca, rozwiewająca natychmiast u uważnego obserwatora wszelkie zdziwienie stanem umysłów osób zaKODowanych występujących tu na forum, nadających sobie tytuł "normalnych" dyskutantów z stroną przeciwną.

Jeśli komuś to co wypowiada Schetyna, który w zamian za uczestnictwo w aferze hazardowej stracił ministerstwo i poszedł walczyć do Sejmu, nie wystarcza, to w programie TVN24 jest oferowany dysput w faktach po faktach z prof L Balcerowiczem, wszelkie złudzenia umykają z prędkością światła, już sama mowa ciała w sposób fascynujący pokazuje gdzie ten człowiek ma nas wszystkich rodowitych Polaków.

Taki wielki finansista, a skończył nie w jednym z wielkich banków, tylko w własnej fundacji, żenada..

Twoja pisanina

Nie mam czasu pisać tu, wielokrotnie informowałem, napisałem kilka postów z uwagi na doniosłość wydarzeń jakie mają obecnie miejsce.

Żegnam Państwa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nawet Ty tracisz zupełnie formę i fason. Zatrważające dla tej naszej biednej Ojczyzny jakie marne PiS ma kadry. Zatrważające...

Czym szybciej się tego tałatajstwa pozbędziemy tym większa szansa, ze się z tego bagna w jakie pisiory nas wciągają jakoś wygrzebiemy...

Znalazłem ciekawy wpis w necie który pozwolę sobie zacytować:

"Niedawno jeden z PiS-owców podzielił się ze mną pewną wiedzą, a w przypadku PiS-u należałoby powiedzieć przekonaniem (bo wiara to za mało). W PiS-ie panuje obowiązkowe przekonanie, że kapitały Niemiecki i Francuski chcą Polskę jedynie zniszczyć (mówiąc wprost, Niemcy kupują polskie fabryki po to, zeby je zlikwidować). Jedynymi uczciwymi inwestorami są Amerykanie (wg. PiS-u). Kaczyński zawsze tak uważał i jego nadskakiwanie Ameryce nie wiazało się tylko z NATO.

Ciekawy jestem jaką teraz strategię opracuje Kaczynski, jak teraz wytłumaczy się swoim wyborcom.

Ps.

Na razie PiS-owcy coś przebąkują, że NATO i tak by nas nie obroniło, więc nie ma czego żałować."

(Aleksander Mak)

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Spokojnie, najpierw naprawmy państwo.

Trzeba jeszcze umieć naprawiać.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Proszę o powagę i szacunek dla mojego czasu poświęconego tu bezinteresownie.

Zajmuję się hi end audio, na najwyższym z możliwych poziomie, innowacyjnym.

Kolega przez dłuższy już czas mnie myli z kimś innym.

Nie jestem już w stanie policzyć podobnych Tobie person, mieli identyczne sądy, dziś ich nie ma, wiesz dlaczego, gdyż rządzi Jarosław Kaczyński, którego jakość genów TYLKO JA NA FORUM POPULARYZOWAŁEM, wobec totalnego hejtu i totalnych bezkompromisowych ataków, tej miary, przy których Twoje przemyślenia na mój temat są tylko kolorowymi laurkami

dodaj jeszcze coś w deseń "hujnia wielką artystką jest" i będziemy mieli komplet :))

Dalszy ciąg robienie ze wszystkich idiotów, politycy PiS w rosnącej formie.

Tak, jak Koledzy przewidywali Duda po prostu nie miał się spotkać z Obamą w cztery oczy i tyle. Ani słowa o trwających od dłuższego czasu w tej sprawie staraniach.

Jestem Europejczykiem.

Tak, jak Koledzy przewidywali Duda po prostu nie miał się spotkać z Obamą w cztery oczy i tyle. Ani słowa o trwających od dłuższego czasu w tej sprawie staraniach.

Wczorajsza wersja brzmiała, ze nie musi się z nim spotkać w ogóle, bo się przecież obok niego nasiedział wcześniej....

Nie ma to jak dawne czasy: Breżniew nigdy nie odmawiał Człowiekowi Honoru i Generałowi heheheh

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Nie ma to jak dawne czasy: Breżniew nigdy nie odmawiał Człowiekowi Honoru i Generałowi heheheh

Nie czaisz, że ten wpis wyjątkowo debilny, nawet jak na PiSSmana?

Jestem Europejczykiem.

Tak, jak Koledzy przewidywali Duda po prostu nie miał się spotkać z Obamą w cztery oczy i tyle.

Mimo, że Obama o takie spotkanie wczesniej mocno zabiegał. ;-)

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Mimo, że Obama o takie spotkanie wczesniej mocno zabiegał. ;-)

Aaaa!

Zaczynam rozumieć, co miał na myśli Waszczykowski mówiąc o skończeniu z murzyńskością we wzajemnych stosunkach.

Z Murzynkiem nie gadamy, i tyle ;-).

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Zaczynam rozumieć, co miał na myśli Waszczykowski mówiąc o skończeniu z murzyńskością we wzajemnych stosunkach.

Z Murzynkiem nie gadamy, i tyle ;-).

Duda będzie rozmawiał tylko z prawdziwymi mocarstwami takimi jak np. Węgry, Czechy, Słowacja itp.

Obama ? A kto to jest Obama ? ;-)

Ciekawe, co oznacza sformułowanie "Barack Obama podejmie uroczystą kolacją prezydenta Dudę". Ilu ich tam będzie?

Jestem Europejczykiem.

Nie czaisz, że ten wpis wyjątkowo debilny, nawet jak na PiSSmana?

Wpis jest dostosowany do mentalności przeciętnego PO-wskiego szmaciarza

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Ukryta Zawartość

Super. Duda nawet z Putinem się witał przez uścisk dłoni. Teraz czas na Obamę żeby doznał tej łaski.

Ukryta Zawartość

Super. Duda nawet z Putinem się witał przez uścisk dłoni. Teraz czas na Obamę żeby doznał tej łaski.

obama to niech się cieszy że jeszcze im wojny prezes nie wypowiedział!

Wpis jest dostosowany do mentalności przeciętnego PO-wskiego szmaciarza

Konkretnie dla kogo? Są tu tacy?

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

I coraz bardziej mi wychodzi, ze jedynym beneficjentem tej ustawy będzie Kościół Katolicki, który chętnie kupi od rolników (i od agencji oczywiście też, bo jakiż PiSowy urzędas biskupowi odmówi) za psie pieniądze to, czego inni nie będą mogli kupić za miliony. Cała ta ustawa jest chyba pisana pod KK, bo właściwie w KAŻDEJ gminie wiejskiej parafie posiadają grunty rolne i ZAWSZE będą spełniać warunek o gospodarowaniu przez minimum 10 lat czy jaki inny limit czasowy ktoś tam sobie wyznaczy. I KK nie dotyczy warunek o max 300 ha, każda działka ponad limit może pójść formalnie jaki własność na inną parafię z gminy, a i tak zostanie w rękach KK.

No to kur.. wykrakałem. Pissuary właśnie sprawę załatwiają cichutko i szybciutko. Dobra zmiana jak chu.. Targowica to przy tym małe miki, tam kościół sprzedał Polaków carycy w zamian za zachowanie majątków. Tutaj może na tym interesie zarobić niewyobrażalna kasę. Nawet kląć mi się już nie chce.

Ukryta Zawartość

Odpowiednią poprawkę do rządowego projektu ustawy zgłosił poseł PiS Jan Krzysztof Ardanowski. Komisja rolnictwa postanowiła zarekomendować Sejmowi przyjęcie tego rozwiązania.

Przypomnijmy. Sejm zabiera się właśnie za ustawę o wstrzymaniu sprzedaży nieruchomości Zasobu Własności Rolnej Skarbu Państwa. Propozycja PiS zakłada ograniczenia dotyczące sprzedaży gruntów. Przez 5 lat nie będzie możliwości zakupu państwowej Ziemi powyżej 1 ha. Zaplanowano oczywiście wyjątki, które miały dotyczyć np. w specjalnych strefach ekonomicznych. Po poprawkach zgłoszonych przez Ardanowskiego z zapisów ustawy ma być wyłączony także Kościół.

- Rozumiem, że jest Pan po spotkaniu z ojcem dyrektorem – kpiono z Ardanowskiego na spotkaniu komisji rolnictwa, ale ten próbował się bronić. - W Polsce działa grubo ponad 100 kościołów i związków wyznaniowych, a nie jeden redemptorysta z Torunia – odpowiadał poseł.

- Jestem człowiekiem wierzącym, i to bardzo. Ale przecież księża nie mają kwalifikacji rolniczych. Robicie wyłom, który trudno mi zrozumieć - mówił poseł Zbigniew Ajchler z PO - Takie podejście jest niekonstytucyjne - dodawała Paulina Hennig-Kloska z Nowoczesnej.

Dlaczego PiS chce umożliwić zakup ziemi Kościołowi choć odmówił tego prawa nawet spółdzielnią zrzeszającym rolników indywidualnych? Poseł Ardanowski twierdzi, że w okresie PRL Kościół został ograbiony z ziemi i wytykanie mu jej posiadania byłoby „wielką niesprawiedliwością”. Dodał, że tak naprawdę chodzi o to, aby rolnicy mogli ofiarowywać ziemię np. klasztorom w zamian za opiekę i wyjaśnił, że nie obawia się, że Kościół będzie sprzedawać ziemię cudzoziemcom.

Ukryta Zawartość

Może bombowiec powinien przeczytać trzeci akapit nowowieszcza pisu lisickiego. Nawet tak nawróceni nie wierzą we wstawanie z kolan?

Ukryta Zawartość

Jak ktoś napisał żeby podnieść się z kolan trzeba się upewnić żeby nie jebnąć w parapet.

Ukryta Zawartość

Może bombowiec powinien przeczytać trzeci akapit nowowieszcza pisu lisickiego. Nawet tak nawróceni nie wierzą we wstawanie z kolan?

Ukryta Zawartość

To, co wypisuje Lisicki to najczystszej wody propagandowe gówno którym PiS karmi wyborców. Jedynym wkładem własnym redaktora jest ładny papierek w który to wszystko owinął.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Na słuchaniu RM i TV Trwam oraz ojca Jarosława

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Risto

Wiesz w ogóle na czym polega "polityka"?

W twojej opinii zapewne nie, niestety szczerze nie jestem zainteresowany twoją odpowiedzią. Mam ją w co drugim poście.

o najczystszej wody propagandowe gówno którym PiS karmi wyborców

Możesz nam tu napisać w takim razie jakie inne "G" TY czytasz, a co nie jest propagandą?

nie jestem zainteresowany twoją odpowiedzią.

Ja zadałem pytanie.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ja ci iksik nie wyrzucam tego, co czytasz tylko pierdoły które wypisujesz. Czytać możesz co chcesz, ale niktórzy jeszcze przy czytaniu myślą. Spróbuj poćwiczyć, na początek przy jakichś małych tekstach, żebyś nam nie padł ze zmęczenia przy pierwszej próbie.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.