Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

NSDAP klonowanie, faza I albo już i kolejna któraś:

13007274_1003822353027135_2982689640357916374_n.jpg?oh=faa5664c9020156204054cc4c39ee7bd&oe=5779B4AF&__gda__=1468015615_ca94db42e8118c552858e8412e7021e0

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

...to również macierewiczowska koncepcja tworzenia Obrony Terytorialnej. Budzi ona dwojakie negatywne skojarzenia.

Po pierwsze, że chce on stworzyć uzbrojone bojówk iPiS: http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,147963,19900566,raport-obrona-terytorialna-do-zapobiegania-dzialaniom-antyrzadowym.html

Po drugie, że zaburzy to zdolności obronne Polski. Takie typowo polityczne tłumaczenia, tylko to potwierdzają: http://dziennikzbrojny.pl/artykuly/art,9,52,9972,inne,wywiady,budujac-obrone-terytorialna-nie-zburzymy-wojsk-operacyjnych-pulkownik-krzysztof-gaj - bowiem, jak mi się wydaje,tłumaczy je przyszły jenerał.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Dziwny ten wywiad. Facet przekonuje do czegoś, w co sam chyba nie wierzy.

Nie wierzy? Przecież napisałem, że będzie jenerałem. On tworzy nową klasę... xenerałów!!!

Chodzi mi o to, że nie wierzy w to, że budowanie OT według jego koncepcji nie osłabi innych formacji. Przecież wobec skończonego budżetu i ograniczonych kadr jest to raczej oczywiste. Pewnie wkrótce zaczną się podchody i wyrywanie sobie funduszy i kompetencji.

Jestem Europejczykiem.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Chodzi mi o to, że nie wierzy w to, że budowanie OT według jego koncepcji nie osłabi innych formacji. Przecież wobec skończonego budżetu i ograniczonych kadr jest to raczej oczywiste. Pewnie wkrótce zaczną się podchody i wyrywanie sobie funduszy i kompetencji.

Budżet jet niewykorzystany podobnie, jak kadry z tzw. misji. Jedyna przeszkodą jest ideologia wroga Polsce.

Hmmm... Tak wygląda skupienie i powaga na uroczystości (pseudo)żałobnej ?

Ciekawostka taka ...

z19902902Q,Obchody-6--rocznicy-katastrofy-smolenskiej---Warsz.jpg

z19902888Q,Marta-Kaczynska-i-Andrzej-Duda.jpg

z19902890Q,Marta-Kaczynska-i-Andrzej-Duda.jpg

Zaiste!

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Trafiłeś z tematem, w końcu piszesz o czymś na czym się znasz.

szkoła pisu

najpierw cytujemy, później usuwamy swoje posty

usuwamy swoje posty

Usunąłem żeby nie dostać bana, post był wystarczająco długo byś mógł się z nim zapoznać.

To mu pojechała po rajtach Danuśka :-)))))) tej mamei jednej szczerbatej co to butów nawet nie umie zasznurować a on będzie się za rządzenia z tylnego fotelika brał ;-)

12961694_1760623760838311_364925012914200886_n.png?oh=33a8dd3050a1c1fda1cbac8da2a0e425&oe=5783A4DB

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Panowie wy tutaj głównie propaganda jedziecie a bardzo ważna sprawę na forum IT ktoś napisał warto pewne rzeczy sobie uzmysłowić. " Ile to trzeba młotkiem do głowy nawbijać, żeby zrozumieć , że bogactwo i siła nie biorą się z pracy ( naszej) tylko z łupienia innych. Takie mocarstwa jak USA, Niemcy, Francja, Anglia nigdy nie stałyby się mocarstwami gdyby nie łupiły swoich kolonii. Czy ich bogactwo wynika stąd , że pracowali ciężko ? A rozbijanie w Polsce komunizmu i zaproszenie Polski do UE to co, dlatego bo Zachód Polaków tak kochał ? Nie, potrzebne były Zachodowi nowe kolonie do łupienia. A teraz nowe kolonie się skończyły to i kryzys i recesja w UE. Dlaczego jakoś teraz Niemcy czy Francja nie rozruszają gospodarek swoją ciężką pracą ?

To tylko nam niewolnikom się wmawia ucz się i pracuj to będziesz bogaty. Bo co innego niewolnikowi powiedzieć. Mieliśmy być bogaci po upadku komunizmu, później po udanej prywatyzacji, jeszcze później po wprowadzeniu równych praw dla kobiet, zwierząt i tolerancji dla LGBT. A teraz mówi się, że się ubogacimy jak uchodźców przyjmiemy.

Od mądrych się uczmy, nie potrzeba teraz z czołgami na Berlin jechać wystarczy mądrości od braci starszych zasięgnąć. Tam w szkole od małego uczą, że pracą się nie wzbogacisz tylko wykorzystaniem do tej pracy goja. Tam wiedzą, że zwierzęta mają ludziom służyć a nie że są równe. Tam uczą że przewagę zdobywasz osłabianiem przeciwnika a nie dokarmianiem go. Ten naród wie, że u siebie w kraju trzeba być konserwatystą a u innych na emigracji oczywiście lewakiem."

chwilowy brak działalności w audio.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.