Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Znowu sadzisz, tym razem jak adolfik do duce w 43-cim.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Zaczęli dodrukowywać już za PO/PSL. Banknoty o tych samych nominałach w dwóch wzorach. To taka zmyłka miała być. Tylko, że u Sowy się wydało. Niepotrzebnie.

Komuch podpierdziela. Natura taka. Tak sie składa, że obecna waadza takich lubi i nagradza. Przypadek?

Jestem Europejczykiem.

@thrak się dziwi, że morderca Puszczy "zapomniał", że ma 'stodołę' za pół bańki...

Czyżby Kolega i Przyjaciej mój serdeczny zapomniał, do dupska której to gnidy i złodzieja włazi od lat niejaki Szyszko? Wart Pac pałaca, taka ich mać.

No!

Żeby mi to było przedostatni raz!

Dziwić się może młode wojsko co najwyżej ;-) mnie to kompletnie nie dziwi, takich dwulicowych gnid jak w pisuarze to hohoho po gajach gajowy nie znajdzie ;-) to są takie same bydlaki jak nsdap i cała ta ferajna Adolfa ;-) wypisz wymaluj, no może trochę z Józefa jeszcze czerpią ;-)

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Ot taka tam stodoła ;-)

13269261_254564844909161_4040111089902878873_n.jpg?oh=599311bdce2a0b34dc34775064edcf65&oe=5808B65A&__gda__=1477011426_f245f12a1fe448f0f06898105b906dda

67e280e8e3ecfa0fa423f5344c4516d3.png

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Tu fajne wyliczenie co Polska mogłaby wybudować, kupić za te ,, skromne'' 500+ w ciągu roku.

Alternatywa w postaci np:

,,"Kupić około 800 czołgów Leopard 2A5. Po 3 latach mamy 2400 leopardów, czyli siły zbrojne zdolne pozamiatać każdego przeciwnika. Wątpię nawet, czy przemysł niemiecki byłby w stanie dostarczyć takie ilości w takim czasie. Ruscy nie mieliby już wtedy nic do gadania w tej części Europy."

albo:

"Wybudować w 2 lata Wielki Zderzacz Hadronów. W ramach ułańskiej fantazji moglibyśmy go pod Sosnowcem umieścić i wymagać wiz wjazdowych dla naukowców walących tam z całego świata do prowadzenia badań."

daje do myślenia.

http://www.o2.pl/hot/podbija-siec-wyliczyl-co-polska-moglaby-miec-za-pieniadze-z-500-6001962856092801g/1

Edytowane przez HQ150
Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Komuch podpierdziela. Natura taka. Tak sie składa, że obecna waadza takich lubi i nagradza. Przypadek?

Rozumiem, że dla ciebie napisanie prawdy to podpierdzielanie. Do tego w roli mocnego kontrargumentu oczywiście obelga "komuch". Przypadek? Tak. Twój medyczny.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Amerykańska cysterna wojskowa biorąca udział w ćwiczeniach "Anakonda" włączając się do ruchu na autostradzie A 18 koło Świętoszowa na Dolnym Śląsku kompletnie zmiażdżyła jadący nią samochód osobowy. Straty cywili - jeden zabity, jeden ciężko ranny. Za: http://wiadomosci.onet.pl/wroclaw/wojskowa-ciezarowka-amerykanow-zderzyla-sie-z-autem-na-dolnym-slasku-nie-zyje-jedna/1htbw0

Na razie nie podano czy ciężarówka była zbudowana w technologii stealth, a także czy kierowca był przemęczony długą jazdą albo pod wpływem alkoholu lub narkotyków.

Edytowane przez Włodzimierz_55692

Prawo i sprawiedliwość pod rządami Prawa i Sprawiedliwości. Idą na bezczelnego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Prawo i sprawiedliwość pod rządami Prawa i Sprawiedliwości. Idą na bezczelnego.

Przecież to norma po "dobrej zmianie". Czemu tu się dziwić ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Pińcet plus w mieście Łodzi (GW)

"W piątek parking pod Wydziałem Praw Jazdy i Rejestracji Pojazdów przy ulicy Smugowej od samego rana był zastawiony dziesiątkami samochodów. Auta stały nawet wzdłuż drogi prowadzącej do parkingu. Pół godziny po otwarciu drzwi do wydziału system informuje, że w kolejce do załatwienia sprawy jest już 250 osób. A stanowisk do ich obsługi około 30. Urzędnicy będą potrzebowali niemało czasu, aby rozładować taką kolejkę, a przecież ciągle przychodzą nowi petenci. Maszyna wydająca numerki już o godz. 11 informowała klientów, że na wizytę przy większości okienek tego dnia nie mają co liczyć. Taki ruch w interesie zrobił się od niedawna - gdy łodzianie zaczęli dostawać wypłaty z programu Rodzina 500+.

Hyundai na raty

- Zaczęło się już w kwietniu. W mojej karierze jeszcze nigdy nie było tylu chętnych do rejestrowania samochodów. Oczywiście nie prowadzimy żadnych badań i nie pytamy klientów, skąd wzięli pieniądze na auto, ale nie ma żadnego innego logicznego wytłumaczenia niż pieniądze z 500 plus - mówi Jarosław Chwiałkowski, dyrektor wydziału.

Wśród tłumu rejestrujących samochody trudno spotkać kogoś, kto oficjalnie przyznałby się do tego, że za pieniądze z 500+ kupuje auto. Ale wystarczy postać w kolejce i przysłuchać się rozmowom. Do okienka czeka mąż z żoną. Z rozmów między nimi wynika, że mają trójkę dzieci. Pieniądze dostają na dwójkę, czyli tysiąc złotych miesięcznie. Najstarsze dziecko musi mieć 13 lat, bo liczą, że pieniądze w tej wysokości będą otrzymywali jeszcze przez pięć lat. Na samochodowe potrzeby postanowili przeznaczyć połowę otrzymywanej kwoty. Sprzedali stare auto i wzięli na raty dwuletniego hyundaia.

Dyrektor Chwiałkowski nie potrafi przewidzieć, jak długo jeszcze będzie trwało oblężenie jego wydziału. Wie natomiast, że obecnym stanem osobowym załogi nie rozładuje rosnącej kolejki. Już ogłosił nabór na sześciu dodatkowych urzędników. Ale procedura musi chwilę potrwać.

- My nie działamy jak firma i nie możemy przyjąć kogoś z dnia na dzień. Obowiązują nas przepisy, których musimy przestrzegać. Gdy już będziemy mieli nowych ludzi, najpierw przecież trzeba ich przeszkolić - opowiada dyrektor.

Auta na raty

Gdy rząd podjął decyzję o realizacji 500+ w internecie błyskawicznie pojawiły się poradniki, jakie auto można kupić z rządowego programu. Eksperci zastanawiali się czy nie grozi nam zalew starych, używanych samochodów z Zachodu, zwłaszcza że od stycznia tego roku nie ma opłaty recyclingowej. Inni z uważali, że 500+ wpłynie pozytywnie na biznes dilerów samochodowych, bo ludzie będą kupowali auta na raty.""

Cały naród - za pośrednictwem PiS - funduje rodzicom samochody.

Przecież to norma po "dobrej zmianie". Czemu tu się dziwić ?

a przed "dobrą zmianą" było inaczej ???

po prostu nic się nie zmieniło

popis był, jest i niestety pewnie będzie................

I co Wy macie do tych 500+ ?

No pewnie ile za te pieniądze można by przyjąć multikulti - i jak byśmy byli za to chwaleni.....

Wow, a tu polaczkom dali - własne państwo - normalne sku..... to jest.....

Jak czytam niektórych to mam wrażenie iż dla dobra gatunku nie powinni się rozmnażać....

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Pojawiły się także komentarze, że program 500+ zwiększa przemoc w rodzinie. Bo piją i biją. We Włocławku wzrost takich przypadków kojarzonych z tym programem wyniósł 19 do 27. We Włocławku z programu korzysta ok. 6000 rodzin (Z pamięci na podstawie wypowiedzi w TokFM).

Edytowane przez Włodzimierz_55692

My je finansujemy - razem z Wami.

Przebudzenie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Większą dziurę budżetową. Ja mam. Sąsiad ma 500 (dwoje dzieci).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Zabiorą z autostrad

Z czego?

Raczej nie dołożą do remontów spartaczonych odcinków.

Kościołów nie ruszą.

Koszty rozbiórki przewyższą koszty 500+.

Ekonomista z Ciebie ja z koziej...poduszka.

Edytowane przez xniwax

Ostatnio sporo jeżdżę autostradami i ekspresówkami i jestem zachwycony.Parę dni temu wracałem z Helu,rewelacja.Ale oczywiście oficjalnie dla pismanów ruiny i zgliszcza.Zobaczymy co po sobie zostawią.Pomniki i pewną replikę.

jestem zachwycony.Parę dni temu wracałem z Helu,

Ja nie o tym pisałem.

Pisałem o remontach ale skoro sporo jeździsz ostatnio tylko z Helu to rzeczywiście jest jakiś punkt odniesienia....Wojciechowy...

Jak się siedzi tylko na 4 literach i dróg nie używa, a tylko o nich czyta w prawicowych portalikach, naturalnie tylko w kontekscie kosztów i spartolenia to lepszy i Wojciechowy punkt widzenia, bo ten choć własny i realny a nie czysto teoretyczny. Fakt, dróg wybudowanych za poprzedniego PiS nie trzeba remontować wcale. Nie trzeba bo takowych nie ma.

Edytowane przez Adalbert95

xniwax

Jak zawsze cytujesz wybiórczo i tendencyjnie.Bo tak Ci pasuje.Jeżdżę wieloma autostradami i ekspresówkami.Np. świetnie mi się jeździło do Wrocławia.Na 7 dużo się zmienia a wjazd do Warszawy to rewelacja.Jak PiS wybuduje jakąś drogę to proponuję nazwać ją imieniem prezesa.

Czym więcej tej bezczelnej hucpy z pomnikami i nazwami, tym potem wiecej będzie sromoty i wstydu dla obecnie stawiajacych i nadawajacych, przy tych nazw zmianach i burzeniu pomników. Bo burzenie pomników to też nasza polityczna tradycja, dostarczająca nawet wiecej przyjemności niż ich stawianie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.