Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wybiera to i odwołać może, bredzisz adalbercik jak zwykle, doucz się

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

wręcz blokowanie pracy parlamentu który został wybrany w demokratycznych wyborach miażdżaca większością głosów,czyli że naród tak chce.

TK może zablokować każdą ustawę jaką uchwali Parlament. Guzik kogokolwiek obchodzi jak wygląda sejmowa większość. Jak się nie podoba aktualnej większości, że TK kwestionuje jej ustawy to może albo czekać aż zmieni się jego skład, wraz z upławem kadencji poczszególnych sędziów, albo zmienić konstytucję w kwestii KT. Koniec, kropka. Pierdoły o miażdzącej większosći to sobie możesz opowiadać tylko innym upalonym i otumanianym nieukom takim jak ty.

"wprowadzić podziały i zniechęcić do udziału w ich uroczystości"

List podpisało pięciu skołowanych starszych ludzi przez ok...łą z nienawiści Wyborczą.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

TK zablokowalo ci mózg,nie ma prawa blokować ustaw PiSu,konstytucja zostanie zmieniona, a ty się doucz bo całe życie będziesz klucze podawał

Tę samą Wyborczą, która kilka lat temu (za czasów PO) pisała, że takiej klęski nie należy pamiętać i obchodzić kolejnych jej rocznic.

"TK może zablokować każdą ustawę jaką uchwali Parlament. Guzik kogokolwiek obchodzi jak wygląda sejmowa większość."

Uważasz, że to normalne aby jedn człowiek - Rzepliński swoim widzimisię uzurpował sobie dyktat w tym kraju bez żadnej kontroli?

Jak wybiera to i odwołać może, bredzisz adalbercik jak zwykle, doucz się

Ukryta Zawartość

Ty nawet nie zrozumiałeś co jest w tym artykule opisujacym treść orzeczenia. TK nakazał opracować i uzwzględniać w ordynacji podatkowej mechanizm zabezpieczenia minimum ezgzystencji w oparciu o zwolnienie z opodatkowania minimalnej kwoty. Nie nakazał podwyższyć kwoty wolnej od podatku, a opracować mechanizm to uzwzględniajacy. Jak parlament nie przygotuje odpowiedniej nowelizacji ustawy cały rozdział o kwocie wolnej od podatku 30 XI traci moc i nie będzie jej już wcale. A TK nie ma żadnej mocy by parlamentowi nakazać wprowadzenie jakijś ustawy. I wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że pisiarstwo ten wyrok TK wykorzysta w ten sposób, ze zamiast kwotę wolną do podatku podnieść jak to obiecywali i w wyborach prezydenckich i parlamentarnych to nie będzie żadnej nowelizacji i w 2017 nie będzie wcale kwoty wolnej od podatku. Tak, "inteligencie", zapłacisz więcej, nie, mniej PIT. Ale co się dziwić, że nie masz o tym pojęcia. Jak się jest ciągle na haju...

Ukryta Zawartość

Tę samą Wyborczą, która kilka lat temu (za czasów PO) pisała, że takiej klęski nie należy pamiętać i obchodzić kolejnych jej rocznic.

"TK może zablokować każdą ustawę jaką uchwali Parlament. Guzik kogokolwiek obchodzi jak wygląda sejmowa większość."

Uważasz, że to normalne aby jedn człowiek - Rzepliński swoim widzimisię uzurpował sobie dyktat w tym kraju bez żadnej kontroli?

Żepliński jest zgodnie z prawem wybranym szefem TK. Jak się jego kadencja skończy, a pisiarstwo będzie miało w zgromadzeniu sędziów większość to sobie wybiorą innego przewodniczącego.

TK zablokowalo ci mózg,nie ma prawa blokować ustaw PiSu,konstytucja zostanie zmieniona, a ty się doucz bo całe życie będziesz klucze podawał

Ma prawo i jak uzna za stosowne bedzie to robił. Zmiany Konstytucji zminiającej zasady funkcjonowania TK tez nie będzie, bo do tego trzeba większośći konstytucyjnej której pisiarsto nie ma i mieć nigdy nie będzie.

Dla ciebie już i na douczanie za późno. Zawsze już zostaniesz pisomatołem.

Edytowane przez Adalbert95

Żepliński jest zgodnie z prawem wybranym szefem TK. Wybranym przez zgromadzenie sędziów TK, a więc ciało jak najbardziej też legalne. Jak się jego kadencja skończy, a pisisrstwo bedzie miało w zgromadzeniu sędiów większośc to sobie wybiorą innego przewodniczącego.

Ma prawo i jak uzna za stosowne bedzie to robił. Zmiany Konstytucji zminiającej zasady funkcjonowania TK tez nie będzie, bo do tego trzeba większośći konstytucyjnej której pisiarsto nie ma i mieć nigdy nie będzie.

Dla ciebie już i na douczanie za późno. Zawsze już zostaniesz pisomatołem.

Iksik ostatnio tak bredzi, że szkoda z nim dyskutować. Stoczył się do poziomu 747 z tym, że ten przynajmniej czasem bywa śmieszny.

Jestem Europejczykiem.

Napisano dziś, 19:04

"Żepliński jest zgodnie z prawem wybranym szefem TK"

Zapewne wiesz kogo bronisz skoro nawet nie umiesz napisać poprawnie Jego nazwiska.

Wasza postawa w tym temacie jest coraz bardziej...karykaturalna.

a ty się doucz bo całe życie będziesz klucze podawał

Majster nurkuje w gównach szamba i co chwila się wynurzając krzyczy do praktykanta:

- Daj ósemke!!

- Podaj dwunastke!

- Dawaj dziesiątke!! - itp.

Praktykant podaje grzeczniutko... Za którymś tam wynurzeniem mistrzunio do ucznia:

- Ucz się młody! Ucz! Bo inaczej będziesz całe życie tylko klucze podawał!!!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Zapewne wiesz kogo bronisz skoro nawet nie umiesz napisać poprawnie Jego nazwiska.

Owo Ż zamiast Rz specjalnie dla Ciebie. Ostatnio już takie rzeczy wypisujesz, że dalem Ci jakikolwiek pretekst byś mógł napisać coś konkretnego. Byłem bardzo ciekaw czy się na tą marną i infantylną podpuchę złapiesz i wylejesz zwyczajowe wiadro pomyj, czy się ponad tą małostkową i dziecinną "zemstę" wzniesiesz?

Nie wiem czy z satysfakcją czy ubolewniem, ale jednak jak widać się nie zawiodłem...

Edytowane przez Adalbert95

"ubolewniem"

Widzę Twoje ubolewanie ale tylko nad tym, że żadnego wiadra nie było i tym jesteś zawiedziony.

Poza tym niepotrzebnie się zacietrzewiasz, skutkiem czego jest Twoja paplanina o wyimaginowanych wiadrach z zawartością.

Nisko Ciebie nosi już to coś.

"Jezdem..."

Niepotrzebnie przecież nie jesteś podwójnym, dwujęzycznym lisem.

...tym bardzie foxoliSSem

Winny się tłumaczy,jak na razie to widzę że dysleksja i ADHD męczy masz jeszcze jakieś niespodzianki

To było oczywiście do adalbercika ale może też być do foxolissa bo też pasuje

HCWD

Ukryta Zawartość

Nic nie zostanie zapomniane. Powstanie "biała księga nadużyć". Zajmą się tym stowarzyszenia sędziowskie. Każdy, kto jawnie namawia do łamania prawa, kiedyś za to odpowie. Mamy w końcu Trybunał Stanu, instytucję dotąd raczej "matrwą", ale wciąż istniejącą. I jestem pewien, że nadejdzie dzień, kiedy wszyscy ci, którzy za nic mają polskie prawo, przed tym Trybunałem staną.

Ukryta Zawartość

Jako podatnik utrzymujący ten wymiar niesprawiedliwości domagam się od państwa Polskiego całkowitej lustracji kolesi z łańcuchami na szyi. Problemem dla tego środowiska nie jest deficyt demokracji czy braku prawa bowiem ONI prawo mają tam gdzie słońce nie dochodzi .Problemem jest perspektywa ujawnienia majątków i zeznania podatkowe. Zaraz dołączą do SB-ków z KODU skandując że ONI chcą żeby było tak jak było a nie jak powinno być bo prawo to ONI a nie Kodeksy .

Niedawno w Pietrzykowicach grupa bandytów została skazana za GWAŁT ZBIOROWY na młodej dziewczynie WYROKIEM W ZAWIESZENIU(!). Całkiem przypadkowo syn jednego z nich był działaczem PSL. Rozumiem, że interwencja ministra Ziobry w tej sprawie to również atak na sędziowską wolność , niezależność, demokrację? Takich spraw jest o wiele więcej, poczytajcie ilu ludziom zniszczył życie wymiar (nie)sprawiedliwości w Polsce. W tym kontekście słowa o "grupie kolesi" są nieadekwatne, powinno się mówić o "grupie mafijnej" lub "zorganizowanej grupie przestępczej. Amen

Prawda, jaka to demokracja jak są równi i równiejsi, konstytucja mówi że wszyscy jesteśmy równi wobec prawa ale tak nie jest, sędziowie i prokuratorzy mają immunitet należy to zlikwidować, powinni również płacić składki do ZUSu jak wszyscy, należy to zmienić i oczywiście lustracja

"Nic nie zostanie zapomniane."

Ciekawe czy ów rzecznik pamięta i będzie pamiętał ileż to jego kasta łamie praw.

My mamy rosyjskie nawyki zostaly po poprzednim systemie. Kliki kolesiarstwo złodziejstwo.

chwilowy brak działalności w audio.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

HWWD

Nieco stare, a jednocześnie klasyka rozmów nowointeligentnych.

"Co znaczy skrót H.W.W.D. ?

Kiedyś na nk zobaczyłam jak taka dziewczyna pisała H.W.W.D.

I chce się dowiedzieć co to znaczy...

(...)

Kinia x)Kinia x) odpowiedział(a) 2012-07-28 14:48:35

ch*j wam w dupe .; D"

http://zapytaj.onet.pl/Category/001,005/2,21006507,Co_znaczy_skrot_HWWD_.html

Wam czyli wszystkim na Bocznicy. Moderacji i Administracji też? Tak czy siak jest to złamanie Regulaminu i Netykiety.

Jako podatnik utrzymujący ten wymiar niesprawiedliwości domagam się od państwa Polskiego całkowitej lustracji kolesi z łańcuchami na szyi

Też jestem jak najbradziej za. Tylko jest jeden mały problem. Kto ma to zrobić? Jak stwierdzić czy lustrator ma kwalifikacje i fachowe i moralne by lustrować innych?

Napisano dziś, 19:04

"Żepliński jest zgodnie z prawem wybranym szefem TK"

A ja myślałem że postawą karykaturalną jest gdy na brak argumentów reaguje się przyp... do ortografii.

Też jestem jak najbradziej za. Tylko jest jeden mały problem. Kto ma to zrobić? Jak stwierdzić czy lustrator ma kwalifikacje i fachowe i moralne by lustrować innych?

Wymiar sprawiedliwości tzn. Prawi jest u nas tak przeregulowane ze za głowę mozna złapać. Nie do końca wiem dlaczego tak jest mam tylko przypuszczenia. Może ktoś mnie oświecic?

chwilowy brak działalności w audio.

Im więcej praw, tym bardziej potrzebni są prawnicy i tym więcej zarabiają.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

A ja myślałem

Wątpię.

Wypadałoby po prostu wiedzieć jak się pisze nazwisko osoby wynoszonej przez siebie na ołtarze.

Wychodzi, że to brak szacunku do tej osoby i traktowanie jej instrumentalnie - co nie dziwi w przypadku zakodowanego

obrońcy czegoś o czym nie ma pojęcia.

Edytowane przez xniwax

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

@@ antymalkontent & Less

Prawnicy są potrzebni głównie po to, aby zagmatwać najprostsze nawet prawo. Z drugiej strony większość obywateli nie zna prawa, nie mówiąc już o jego interpretacji, czy korzystaniu z niego. Nie ulega dla mnie wątpliwości, że po 1989 roku w Polsce nastąpiła degradacja prawa z różnych powodów - m.in.: zawiłości, sprzeczności, nadmiernej proceduralności, przewagi sprawcy nad ofiarą czy braku egzekucji, etc.

Sztandarowym tego przykładem jest to, że nie można było długo po 1989 roku ścigać większości oszustw - ponieważ najpierw niby trzeba było spenalizować indywidualnie niemal każdy rodzaj oszustwa albo zwalczanie dopalaczy i kolejna wypracowana paranoja, aby ścigać tylko opisane ustawą dopalacze.

Wystarczy przejrzeć Rozdział XXIX "Przestępstwa przeciwko mieniu" starego KK z 1969 roku, aby przekonać się jaką obłudą kierowali się politycy i prawnicy. Wszystkie jego artykuły były na tyle uniwersalne, że można było z nich bez zmian korzystać do dzisiaj. I to bardzo skutecznie - z oszustwem opisanym w art. 205 kk na czele.

Tak samo jest w przypadku dopalaczy stare przepisy Rozdziału XXI "Przestępstwa przeciwko życiu i zdrowiu" w zupełności wystarczyłby, gdyby tylko orzecznictwo SN dopasować do realiów orzekania.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.