Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

56 minut temu, slawek.xm napisał:

Bobcat dla Ciebie jak widać najwazniejszymi sprawami jakie w państwie nalezy zmienić to usunąc pomniki nazwy ulic, Smoleńsk ławki i Kościoł

niezły program , populistyczny

Jesli całą opozycję stać tylko na takie postulaty to przyjdzie nam zyć w krainie pisu do końca swiata i jeden dzień dłużej:)

Żyj dalej w krainie marzeń.

Nazwy ulic w Warszawie już wróciły do poprzedniego brzmienia. Ławki - koszmarki będą po zmianie władzy usunięte. Na temat Smoleńska ustalono wszystko. A KK wróci do roli związku wyznaniowego i przestanie być'partią polityczną oraz korporacją biznesową. 

A teraz się popisz jakąś kolejną kretyńską myślą koniecznie po łacinie.

8 minut temu, zukzukzuk napisał:

Teraz Dera kołuje...  Co za typ!

Wychodzi ze jakby to Tusk był zamieszany w taki burdel to według Dery nic nagannego....

Śmiech przez łzy.....

Sławek jesteś tu jeszcze ? słyszałeś co ten gada?

5 minut temu, asterix1 napisał:

Wychodzi ze jakby to Tusk był zamieszany w taki burdel to według Dery nic nagannego....

PiS by go zjadł (każdego przeciwnika politycznego). A obecnie - może kłamać i bagatelizować. TVPic odpowiednio ubierze te taśmy.       

I od teraz Prezes może nawet będzie "słońcem narodu" dla ciemnego ludu?

Edytowane przez zukzukzuk

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Gość

(Konto usunięte)
19 minut temu, Adalbert95 napisał:

Nic bardziej błędnego. Jak stawianie było igrzyskami urządzanymi ku zadowoleniu pisiarskiej gawiedzi, tak zwalanie będzie prowadzone ku uciesze tych którzy pisiarską gawiedzią nie są.

Czym się róznisz od pierwszej gawiedzi

igrzyska i chleb to cele każdego motłochu

7 minut temu, slawek.xm napisał:

Latrante uno latrat statim et alter canis

slawus rzniesz gupa czy ksiendza w klozecie

13 minut temu, slawek.xm napisał:

a ty gdzie sie miescisz?

Godzinę temu, slawek.xm napisał:

Przyjmując Twoja logikę chyba po to by zająć pierdołami opozycję , znakomita strategia :) a jaka skuteczna:):);)

wszystko wskazuje na to ze najbardziej na ciebie

37 minut temu, slawek.xm napisał:

Aby być mądrym, nie wystarczy mieć wielu ksiąg. Osioł dźwigający na grzbiecie wiele książek nie jest przez to mądrzejszy.

Przysłowie chińskie

23 minuty temu, muls napisał:

slawus rzniesz gupa czy ksiendza w klozecie

a ty gdzie sie miescisz?

Nie kłóć się z głupcem, bo postronni nie zauważą różnicy.

Przysłowie chińskie

gdy jeden pies zaszczeka, drugi natychmiast króluje. atrante uno latrat statim et alter canis ...>>>gdybys komu sie nie chcialo szukac to to jest to.Doprawdy trzeba miec nawalone ..... szuka w internecie i was  ...powala.

madrzejszy przez to nie jest ale sprytniejszy.Widac czegos mu brakuje.Milosci?

Biorac pod uwage ze sie ucepil to chiba ...czlowieka.Uszanujmy to.atrante uno latrat statim et alter canis ...

Edytowane przez muls
32 minuty temu, slawek.xm napisał:

Fakt, u was sprawdza się co do joty...

31 minut temu, slawek.xm napisał:

Czym się róznisz od pierwszej gawiedzi

A tym się różnię czy różnimy, że nie ma żadnego pomnika i żadnej ulicy imienia nikogo z tych którzy zginęli, a należeli od PO, PSL, SLD. Nie będzie też pomników ani Kwaśniewskiego, ani Komorowskiego, ani też Wałęsy, po ich śmierci, choć jako prezydenci znaczyli niepomiernie więcej niż Kaczyński.

qrwizja dzis

"

2. Lotos (oczywiście z Tuskiem)
3. Misiewicz (Kaczyński mówi, że wszyscy są równi wobec prawa i trzeba patrzeć swoim na ręce, bo pokusa jest silna, a gdy PiS zamyka swoich Schetyna krytykuje PiS, no i dalej już o Platformie)
4. Jest, jest wreszcie jest...
GW publikuje, miała być bomba, ale nie jest, bo tak mówi Mazurek.Inwestycja nie doszła do skutku, bo nielegalnie blokuje platformerski ratusz. Kaczyński uznaje roszczenia, ale nie może zapłacić, bo nie ma kwitów. Podkreśla wielokrotnie, że chce załatwić sprawę zgodnie z prawem.
Potocki mówi, że Kaczyński jest uczciwy, Mazurek też.
A politycy PO wykorzystują i atakują, GW też. Z "tekstu wynika, że decyzję o kredycie mógł podjąć osobiście prezes Pekao SA". Morawiecki mówi, że tak się nie da. Pekao SA też. Kaczyński nie może budować, a obok budują developerzy, pada że Kulczyk, handlarze roszczeń też budują, bo gigantyczna korupcja w ratuszu. Pojawia się Jacek Dubois, dorzucili jeszcze Giertycha, że zgłosili do prokuratury. Komentuje Czesław Kłak sędzia Trybunału Stanu, że nieuzasadnione a kancelaria Jacka Dubois reprezentuje Ratusz w sprawie reprywatyzacji, a koszt obsługi prawnej HGW przed komisją reprywatyzacyjną to ponad milion złotych.
5. Z cyklu a nie mówiłem...
To nie bomba to kapiszon - co różni ujawnione nagrania od tych z przeszłości - zaraz się dowiemy.
Wiarygodny uczciwy i obyty w towarzystwie taki chce być każdy polityk. Niektórzy po prostu tacy są i leci nagranie Kaczyńskiego. Uczciwość i kultura.
A u Sowy: wódka i jeszcze raz wódka. No i klną. A Kaczyński kultura, obycie i profesjonalizm i dowcip - i tu "spodnie" i "ja cię nie mogę". Sikorski wali mięchem, a Kaczyński jest wspaniały, co potwierdza sam Karnowski. Jachowicz mówi, że fakty się nie liczą i tylko plują dziennikarze.

A dalej to już leci - Gowin przed komisją, Niemiec, który zatrudniał Polaków chwali się, że jest hitlerowcem, a Morawiecki mówi, że winni nie naziści tylko Niemcy. Rybak i zgoda na manifestację od prezydenta Oświęcimia (na zdjęciu z Tuskiem, który go wybrał na prezydenta), potem Kubica ale ja już spadam..."

Oczywiście z dedykacją dla naszego kolegi od niedawna tutaj zaglądającego ...i po łacinie pięknie "piszącego"

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Nie przejmowałem się zbytnio aferą z Kaczyńskim dopóki nie posłuchałem niejakiego Dery.

Bo to atak na Jego Świątobliwość Prezesa, który jest podstawą PiS.  

Ciekawe, że pozew nie jest przeciw spółce Srebrna ale przeciwko Kaczyńskiemu. Tego się chyba jednak  sam prezes nie spodziewał proponując skierowanie sprawy do sądu, jak to jest na nagraniu. 

2 godziny temu, toptwenty napisał:

Na lotnisku, w kinie, szpitalu itd itp. Sklepy są wszędzie. Stacje benzynowe, dworce - itp itd.

A w tym zdaniu o co ci chodzi, że tam są otawrte a powinny być zamknięte czy odwrotnie?

A sekretarki i ciecia musisz się sam zapytać.

19 minut temu, asterix1 napisał:

Oczywiście z dedykacją dla naszego kolegi od niedawna tutaj zaglądającego ...i po łacinie pięknie "piszącego"

ja bym sie jeszcze zastanowil ze przez caly ten czas ani razu nie odniósl sie to tematu niejaki  jeeezik.Generalnie jestem pewien ze ten temat holoty nie rusza bo miliard jest poza ich wyobrazeniem umyslowym.Nie ma tematu.

Edytowane przez muls

Taśm mają kilometry (czy tam gigabajty),  watpię, zeby na pierwszy ogień dali najlepsze. Raczej będa stopniować napięcie ;-)

Edytowane przez trebliG

nie jestem pewien chyba ze chodzi o okresy wczesniejsze.Tematycznie TA tasma wydaje sie zamknieta.

Edytowane przez muls
1 minutę temu, muls napisał:

ja bym sie jeszcze zastanowil ze przez caly ten czas ani razu nie odnióslo sie to tematu niejaki  jeeezik.Generalnie jestem pewien z e ten temat holoty nie rusza bo miliard jest poza ich wyobrazeniem umyslowym.Nie ma tematu.

Kolega jezz obecnie robi w temacie wolnych niedziel ....to tak żebyśmy nie za bardzo koncentrowali sie na Bobie budowniczym zwanym  prezesem 

16 minut temu, asterix1 napisał:

Kolega jezz obecnie robi w temacie wolnych niedziel ...

Próbuje usilnie przekonać, że pracownicy handlu są (tylko) wyzyskiwani. I partia, wprowadzając zakaz handlu w niedziele, zrobiła to dla nich.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

4 godziny temu, HQ150 napisał:

No tak, ale tu nie chodzi o tą garstkę siedzących Pań na kasie tylko o te tysiące kupujących w sklepie zamiast w kościele.

Garstkę, tylko w samym Jeronimo Martins pracuje ponad 65 tys. osób, a to jest tylko jedna sieć.

Najpierw sprawdź a potem pisz.

4 godziny temu, jar1 napisał:

Jak ludzie chcą robić zakupy, to jest.

A jakby urzędy otworzyc  w niedziele to też by ludzie tam chodzili.

Mogę się założyć

3 godziny temu, zukzukzuk napisał:

" i dlaczego tylko ta grupa

No dobra, to niech nie pracują też piloci, teraz jesteś zadowolony?

2 godziny temu, zukzukzuk napisał:

To jednak w sumie to samo. Tylko inaczej brzmi. A sugerujesz, że jest inaczej...

Nie wiem jak jest w szpitalu, chociaż według mnie to nie to samo, bo dodatkowy. Nie wiem dlatego się zapytałem. Ty też nie wiesz ale jednak udzielasz odpowiedzi.

Czy sugerujesz istnienie dodatkowego dyżuru w sklepach?

Nie da się wytłumaczyć. Jak już nieraz bywało

To możesz mi wytłumaczyć o co chodzi w tym zadaniu bo ja nie do końca rozumiem.

4 godziny temu, jezz napisał:
5 godzin temu, jar1 napisał:

Sam kiedyś pracowałem ze dwa lata na zmiany z ludźmi, którzy tak pracowali przez całe życie. Światek, piątek i sobota i niedziela. Po prostu taka jest potrzeba i już. 

Ale w handlu chyba nie ma takiej potrzeby?

Handel jest potrzebny w świątek, piątek i sobotę i niedzielę. Przykłądy Ci podałem, udawałeś, że nie wiesz o co chodzi.

15 minut temu, jezz napisał:

ponad 65 tys. osób

Górnictwo, hutnictwo, rafinerie, większość przemysłu chemicznego, energetyka, transport, hodowla w rolnictwie, usługi komunalne, gastronomia, ochrona zdrowia, policja, rozrywka i co tam jeszcze, pracują we wszystkie i to bez wyjątku niedziele i święta. Ile to osób?

Edytowane przez Adalbert95

Znowu kulą w płot "bystrzaku". Słowa klucze to: "nie mogą" i dlaczego tylko ta grupa?

"Lecz oprócz handlu, są jeszcze inne dziedziny, gdzie ludzie nie muszą, lecz czasami pracują w niedziele. "

A odróżniasz nie muszą od muszą? Bo w handlu muszą, a przynajmniej musieli, a nie czasami sobie popracowali?

Bystrzaku.:)

17 minut temu, jezz napisał:

Nie wiem jak jest w szpitalu, chociaż według mnie to nie to samo, bo dodatkowy. Nie wiem dlatego się zapytałem. Ty też nie wiesz ale jednak udzielasz odpowiedzi.

Głupa rżniesz i tyle. I jeszcze rżniesz wszystkowiedzącego, a zarazem tępaka, który nie rozumie jak się pisze po polsku..

22 minuty temu, jezz napisał:

Nie da się wytłumaczyć. Jak już nieraz bywało

To możesz mi wytłumaczyć o co chodzi w tym zadaniu bo ja nie do końca rozumiem.

Po pierwsze - to dwa zdania. D W A.

A po drugie. Daj przeczytać jakiemuś uczniowi czwartej klasy s.p., to Ci wytłumaczy, o co chodzi w tych "zadaniach".

Daj Panu Bogu w końcu odpocząć!

9 minut temu, Adalbert95 napisał:

Górnictwo, hutnictwo, rafinerie, większość przemysłu chemicznego, energetyka, transport, hodowla w rolnictwie, usługi komunalne, gastronomia, ochrona zdrowia, policja, rozrywka i co tam jeszcze, pracują we wszystkie i to bez wyjątku niedziele i święta. Ile to osób?

Co więcej, w krajach gdzie handel jest w niedzielę zamknięty, jak Niemcy, w niedzielę pracuje około dwa razy więcej spośród ogółu zatrudnionych niż w Polsce - tam jest bogate społeczeństwo które w weekendy nie siedzi przed telewizorem tylko korzysta z szerokiej palety usług rozrywkowych, wypoczynkowych i kulturalnych.

6 minut temu, jezz napisał:

A odróżniasz nie muszą od muszą?

W gastronomi muszą? W rozrywce muszą? A ci którzy są właścicielami sklepów i sami w niedziele stoją za ladą też muszą?

3 godziny temu, jezz napisał:

Już też pisałem. Obroty w sklepach w dniu poprzedzającym dzień wolny ZAWSZE były większe niż suma obrotów z dwóch dni, gdyby tego dnia wolnego nie było. Przeciętna wartość koszyka też siłą rzeczy była wyższa.

Być może do tej pory tak, kiedy ludzie traktowali zakaz handlu w święto jako coś dziwacznego.  Teraz jak się przyzwyczają może się to zmienić. 

Teraz, Adalbert95 napisał:

A ci którzy są właścicielami sklepów i sami w niedziele stoją za ladą też muszą?

Podli kapitaliści! Niech harują!

Kapitalizm tak, kapitaliści - nie. Filozofia Bugaja i jezza.

59 minut temu, asterix1 napisał:

Kolega jezz obecnie robi w temacie wolnych niedziel ....to tak żebyśmy nie za bardzo koncentrowali sie na Bobie budowniczym zwanym  prezesem 

Bredzisz. Akurat to mnie interesuje, mam okazję poczytać doświadczonych w tym temacie.:)

A jeśli chodzi o taśmy to czekam na więcej. Zaczyna się ciekawie.

Popcorn już mam.

Jeśli opozycja spieprzy to tak samo jak z panem Zbysiem to sorry. Nie wiem co im będzie trzeba dać jeszcze.

Jestes zadowolony siłaczu?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.