Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

26 minut temu, Adalbert95 napisał:

Bezczelność i hucpa typowa dla pisiarskiej prymitywnej propagandy

Takiej jak tu:

2 minuty temu, jezz napisał:

gotujesz się jak burak na barszczyk.

A niech uprawia sobie dalej tą demagogię dla ubogich i odwracanie kota ogonem dla jeszcze uboższych. Nic innego mu w końcu nie pozostało. A rzeczywistość skrzeczy:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

i taśm ciąg dalszy:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Adalbert95

a pro po zakazu handlu w niedzielę, ktoś sprawdził jak to wygląda u najbardziej zainteresowanych? Bo wydaje mi się, że największymi przeciwnikami handlu w niedzielę nie są pracownicy, tylko pozostali obywatele.

– Co ciekawe, wśród przeciwników ograniczeń handlu w niedziele, istotną grupę stanowią ci, którzy w tej chwili w tym sektorze pracują – podkreśla prof. Dominika Maison. – 44 proc. z nich negatywnie ocenia jakiekolwiek ograniczenia. Wśród grupy, która nigdy w tej branży nie pracowała zaś, odsetek przeciwników ograniczeń wynosi 37 proc. Podobnie, ograniczenie handlu w niedziele jako utrudnienie postrzega 51 proc. pracowników z tej branży i jedynie 36 proc. ankietowanych, którzy nigdy w handlu nie pracowali.

Ukryta Zawartość

51 minut temu, Adalbert95 napisał:

Ukryta Zawartość

mamy premiera z dwoma wyrokami za kłamstwa, dlaczego nie możemy mieć ministra sprawiedliwości z wyrokiem za pomówienie. Taki mamy klimat....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Cytat

Jak informuje Radio ZET, sąd w Tarnobrzegu uwzględnił wniosek o trzymiesięczny areszt dla Bartłomieja M. "Za powoływanie się na wpływy w celu wzbogacenia się grozi mu 8 lat więzienia" - informuje wp.pl. Dziennikarze dodają, że przerwa, podczas której sędziowie podejmowali decyzję i - być może - rozpatrywali poręczenie Tadeusza Rydzyka - przeciągała się. 
Bartłomiej M. spędzi trzy miesiące w areszcie. Grozi mu 8 lat więzienia. Nie pomogły poręczenia.

Współosadzeni z niecierpiwoscią oczekują, przygotowali powitanie z salutem generalskim...

Edytowane przez trebliG
4 godziny temu, sterreydon napisał:

Ot takie tam darowizny, a nie cuda (finansowe)... :

Ukryta Zawartość

Myślisz, że Rydzyk też ma "ponad 260mln euro" ?

"a także Nir Ben Arci, który zaczynał karierę w ogrodnictwie" -oczywiście chodzi o prywatny ogródek działkowy a nie jakieś tam byznesa :)

"Co ma piernik do wiatraka"

Chciałbym Ci przypomnieć ze ten gość zyje i doi nasz kraj i obywateli tego kraju (nie obchodzi mnie jakiś cadyk czy inny trump )

ten facet zdziera kase z moich podatków (koledzy pisze tylko o sobie ale i w imieniu Waszym)

wiec nie życzę sobie żeby moje podatki ciężko zarobione przeze mnie były przeznaczone na tego....kuzwa nie pisze bo mnie ....

a co do Schetyny to przypomnę Ci słowa prezia którego podejrzewam uwielbiasz "Ze do polityki nie idzie się dla pieniędzy"

juz nie wspomnę o sławetnych walkach jego z kolesiostwem i nepotyzmem -mamy tego całe hektary tej pisowskiej "walki"

Ukryta Zawartość

Widzę że Kolega jezz coraz bardziej oddala się od rzeczywistości i snuje coraz dziwniejsze rozważania. Jednego nie można mu odmówić - samozaparcia w tłumaczeniu że czarne nie jest czarne.

Jestem Europejczykiem.

3 godziny temu, sterreydon napisał:

Ciekawe dlaczego SLD tak PISu nie lubi?

A w ogóle ktokolwiek inny lubi???

Przecież nawet Orban go nie lubi, nawet gdyby istniał SanEscobar to i tam nikt by go nie lubił.

5 godzin temu, jezz napisał:

Np. czekam na receptę od Adalberta, jak to zrobić żeby pracownik nie chciał dnia wolnego za pracę w niedzielę i jak nakłonić pracownika żeby pracował bez żadnych norm . 

Jaki problem? Dać im choćby 1/4 z tego, co biorą lekarze za dyżur i jestem przekonany, że chętnych byłoby multum. Żeby nie ustawa, uchwalona głównie dla ojca z Torunia.

Nie ma "każdy" PISowiec, policjant, nauczyciel itd... Jak ktoś używa "każdy" to chyba za dużo gazet czyta.

Sorry. Miałem napisać każdy PiSowiec TUTAJ. Gazet nie czytam.

Jak to dobrze że PO stroni od biznesu. A za co Schetyna miał kłopoty we Wrocławiu, za sport? biznes? za poker (piłkarski)?

"co było, a nie jest nie pisze się w rejestr". Aktualnie Kaczor rządzi i to on powinien się wytłumaczyć, a nie Ty za niego.

Piszesz jak typowy Pisowiec. Czyli: a za peło i psl jak było? Co niby ma być wytłumaczeniem złego postępowania aktualnie żrących z koryta.

15 godzin temu, Pasqual napisał:

Obawiam się, że przedstawione przez Ciebie przykłady są odosobnione.

Obawiam się, że nie. Znam może kilkunastu lekarzy. Widać, że  żaden z nich nie zarabia mniej niż 10 tys. miesięcznie. A z tym 1/1000 pojechałeś całkowicie. 

Ja dałbym proporcje powiedzmy 6-7/10.

Nie znam, choćby ze słyszenia, biednego księdza ani lekarza (zarabiającego powiedzmy jakieś 2000-4000 zł).

Zapewne są tzw. rezydenci i ludzie na dorobku w tym zawodzie. No i pewno, zależy to od regionu.

Edytowane przez zukzukzuk

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

4 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Widzę że Kolega jezz coraz bardziej oddala się od rzeczywistości i snuje coraz dziwniejsze rozważania. Jednego nie można mu odmówić - samozaparcia w tłumaczeniu że czarne nie jest czarne.

No to jedziemy dalej . Co nowego w stadzie? Będzie zmiana koguta czy nie? :)

2 godziny temu, Lech36 napisał:

Tak się Tobie tylko wydaje że nie masz. Musisz otworzyć oczy.

3 godziny temu, jezz napisał:

Kłania ci się towarzysz Żdanow.:)

2 godziny temu, toptwenty napisał:

obniżenie wieku emerytalnego.

Co to ma wspólnego z komunizmem?

Godzinę temu, toptwenty napisał:

Takiej jak tu:

Daj spokój bo powyciągam cytaty z waszej sekty. Tam to się dzieje.

A co jest złego w takim powiedzeniu?

19 minut temu, trebliG napisał:

Współosadzeni z niecierpiwoscią oczekują, przygotowali powitanie z salutem generalskim...

Obsikałem sobie hajdawery, gdy doczytałem do "... Rydzyk zaręczył swoją reputacją...".

Właśnie dlatego siedzi i popierduje ze strachu.

4 minuty temu, jar1 napisał:

No to jedziemy dalej . Co nowego w stadzie? Będzie zmiana koguta czy nie? :)

Nie jestem weterynarzem ;-).

Natomiast co do polityki to robi się ciekawie. Coraz ciekawiej. Pan Zbyszek w Sejmie bredził jak Piekarski na mękach więc przełączyłem. Zapewne na końcu powie, że zabójstwo Adamowicza to wina PO i Tuska w szczególności.

Jestem Europejczykiem.

1 godzinę temu, Adalbert95 napisał:

A niech uprawia sobie dalej tą demagogię dla ubogich i odwracanie kota ogonem dla jeszcze uboższych. Nic innego mu w końcu nie pozostało. A rzeczywistość skrzeczy:

A odpowiesz mi na  pytanie?

Dwa dni unikasz odpowiedzi ale jak mnie stadnie atakujecie to odpowiedź ma być natychmiast?

Top20, chcesz cytaty stylu waszych wypowiedzi?

50 minut temu, muls napisał:

widze ze ego oderwalo sie od jeeza i szaleje.Spokojnie tak zawsze jest na kanapce u psychoterapeuty a potem przychodzi apatia.

A co tam z tym tvn?

Jakieś konkrety?

no patrz to jak u ciebie

.................................................................

widze ze nawet rozbicie lbem drzwi nic nie pomoze.Wrogie przejecie mozna spowodowac ustawą w ten sposob ze wlasciciel sam odda i jeszcze rece  pocaluje z radosci ze zyje.Jesli Schetyna ma samych takich idiotow to w sumie mu sie nie dziwie.Troche zal bo bubunia sie zmartwi a tak cie lubił. I tak sie cieszył .Zal czlowieka.

i na drzewo..... zajc.

6 minut temu, jezz napisał:

Dwa dni unikasz odpowiedzi ale jak mnie stadnie atakujecie to odpowiedź ma być natychmiast?

Edytowane przez muls
24 minuty temu, zukzukzuk napisał:

Jaki problem? Dać im choćby 1/4 z tego, co biorą lekarze za dyżur i jestem przekonany, że chętnych byłoby multum. Żeby nie ustawa, uchwalona głównie dla ojca z Torunia.

I wtedy będą pracować bez żadnych norm.

No dobra, to są bzdury, masz coś jeszcze do powiedzenia?

Czekam na odpowiedź jak to adalbert kombinuje, to może być bardziej kreatywne rozwiązanie.

Każdy może zostać lekarzem, ty, twój aktualny chłopak :)

Taka niezdrowa zazdrość to brzydka cecha. 

Chciałbyś komuszku zabrać lekarzom, już wczoraj cię to bolało.

15 minut temu, Jaro_747 napisał:

Natomiast co do polityki to robi się ciekawie. Coraz ciekawiej. Pan Zbyszek w Sejmie bredził jak Piekarski na mękach więc przełączyłem. Zapewne na końcu powie, że zabójstwo Adamowicza to wina PO i Tuska w szczególności.

Wygląda na to, ze rozgorzała już na dobre walka w obozie PiS. To, że Macierewicz zastawia się Rydzykiem odnośnie miśka, to deklaracja, że Rydzyk zaczyna być faux pas. To, że taśmy wypłynęły teraz, pewno też jest z tym związane. 

A tym czasem, jak wygląda "wstawanie z kolan" w wykonaniu rządu Anglii i jaki los zgotowali politycy swoim obywatelom :

"Sześć minut zajęło Unii Europejskiej pogrążenie nowej misji Theresy May ws. renegocjacji brexitu. Polska wyraża zdanie odmienne, ale nawet PiS chce wiedzieć, o co Londynowi naprawdę chodzi. Tymczasem ryzyko najgorszego scenariusza stale rośnie. Ucierpią Polska i Polacy na Wyspach.

Jedna z popularnych definicji szaleństwa mówi, że polega ono na robieniu wciąż tego samego i oczekiwaniu innych rezultatów"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

21 minut temu, muls napisał:

Wrogie przejecie mozna spowodowac ustawą w ten sposob ze wlasciciel sam odda i jeszcze

Nie.To jest nacjonalizacja, repolonizacja, złodziejstwo, możesz sobie wybrać nazwę.

Wrogie przejęcie to specyficzny termin odnoszący się do określonych działań na rynku kapitałowym.

Poczytaj sobie np.. o spółce Kruk S.A.

ale nie o tym Kruku  od windykacji.

Taki konkret. 

Uważaj tylko na głowę.

Edytowane przez jezz
8 minut temu, jezz napisał:

I wtedy będą pracować bez żadnych norm.

No dobra, to są bzdury, masz coś jeszcze do powiedzenia?

Nie napisałem nic nt. norm pracy. Wciąż strzelasz a Pan Bóg kule nosi... Hallo! Tu ziemia. Ląduj!

12 minut temu, jezz napisał:

Każdy może zostać lekarzem, ty, twój aktualny chłopak :)

Taka niezdrowa zazdrość to brzydka cecha. 

Chciałbyś komuszku zabrać lekarzom, już wczoraj cię to bolało.

Natomiast ta wypowiedź, stawia Cię w jednym rzędzie z chorymi psychicznie. Ze szpitala piszesz, czy z innego, zamkniętego ośrodka?

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

1 minutę temu, zukzukzuk napisał:

Nie napisałem nic nt. norm pracy.

To jak nie znasz pytania nie udzielaj odpowiedzi, to proste jak drut mulsika.

13 minut temu, jezz napisał:

Nie.To jest nacjonalizacja, repolonizacja, złodziejstwo, możesz sobie wybrać nazwę.

ty masz cos z glowa i probujesz to ukryc?

Edytowane przez muls
4 minuty temu, zukzukzuk napisał:

Natomiast ta wypowiedź, stawia Cię w jednym rzędzie z chorymi psychicznie. Ze szpitala piszesz, czy z innego, zamkniętego ośrodka?

Widzę, że i ty kulturą nie grzeszysz.

To u was schetynofili taka norma, co nie?:)

Ale rozumiem, jak się nie wie co napisać to przecież można chociaż obrazić.

1 minutę temu, muls napisał:

ty masz cos z glowa i probujesz to ukryc?

A ty z czym masz problem, z drutem?

To są te twoje konkrety.

Przepraszam. Z chorymi psychicznie nie da się dyskutować, bo NIC do nich nie dociera.

Żyją w świecie wolnych niedziel:)

Teraz, muls napisał:

ciebie nie da sie obrazic bo brakuje terminow odpowiednich.

Nie da, ale możesz próbować.

Słownictwo masz wszak koszarowe.

1 minutę temu, zukzukzuk napisał:

Przepraszam. Z chorymi psychicznie nie da się dyskutować, bo NIC do nich nie dociera.

Żyją w świecie wolnych niedziel:)

Oprócz ataków personalnych coś jeszcze trzymasz za pazuchą?

Jednym uchem słucham debaty w sejmie.

Akurat są pytania posłów PiS-u. Niektórzy sprawiają wrażanie żenujące. Jakby mieli przeczytać pytania do rządzących z kartki napisanej im przez owych! Nawet nie wiedzą, kto zginął i jak się nazywał (sic!). Już atakują...

Edytowane przez zukzukzuk

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.