Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

14 minut temu, zukzukzuk napisał:

Wypłynęły kolejne nagrania. Z kolejnym przydupasem (Kujda). PiS więc szybko wskazał winnego afery taśmowej z Prezesem. To jest biznesmen z Austrii! Krzyczą. Pinokio już obwieścił ten fakt ciemnemu ludowi. Teraz pozostał tylko odpowiedni przekaz w qrwizji...

Ziobro i Mazurek już są na Nowogrodzkiej, na odprawie. Prezesie - co przekazać ludziom?

A tymczasem, Kujda wydał oświadczenie - jeszcze większe bzdury niż opowiadał Czarnecki. Typowe ble, ble, nie na temat. Wynik z niego, że on też jest mega uczciwy! Krystalicznie - jak to ostatnio mówią.

Teraz Chorała broni Kujdy i atakuje Austriaka... To ON próbuje korumpować!

Szczury sobie do gardeł skaczą ...bedzie sie działo

Znaczy - Horała. Tak się (chyba) pisze to nazwisko. Na pewno.

A rzecznik CBA mówi, że  jeszcze nie dotarł do zawiadomienia o możliwości popełnienia przestępstwa przez Prezesa, które wpłynęło... 31 stycznia br.

Hahaha:)

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

1 godzinę temu, arkadowski napisał:

Matko... do władzy dobrali się głupcy, a na dole tego bałaganu dobijają się jeszcze głupsi od nich... Czujecie jaki to musi być poziom intelektualny?

Chamy doszły do władzy. I teraz wszystkie chamy są dumne z tego, że nimi są. Pie.... lą głupoty, nic nie rozumieją i są szczęśliwi. Bo "nasi" nami rządzą, takie same tłuki jak my.

Godzinę temu, arkadowski napisał:

Ale nie chodziło mi o prymitywną formę lania wody i pisania bzdur na każde merytoryczne pytanie.

No jasne, przecież można zawsze napisać coś takiego,

A opodatkowanie darowizn przez państwo w rozumieniu bliska osoba (matka, ojciec, córka, syn, brat, siostra, dziadkowie) uważam za skończone... ale to już sam wiesz co. 

Na komentarz reszty tych kulturalnych wypowiedzi nawet szkoda atramentu.

Dziś kolejne taśmy m.in w tvn24, a co w tym czasie w tvpinfo, afera w KGHM i aresztowanie czterech osób. W jakich latach to się działo? A no 2012-2016.

W  niedzielę co było maglowane przez cały dzień. Wiadomo co.

A w tym czasie w tvn mają ból dupy z Biedroniem. Przecież już na starcie trzeba udowodnić, że ten projekt nie ma racji bytu.

Przebrany gość z megafonem?

Przecież tvp się  od tego odetnie. Pewnie powie, że to taki zgrywusek, bloger a oni nic o tym nie wiedzieli.

I jeszcze go przykładnie ukarzą... zawieszą na trzy miesiące.:)

To dostaje wyborca w telewizji, która wreszcie mówi prawdę, jest narodowa a nie żydowska lub niemiecka.

Nie wiem co by musiało się stać żeby przestali wierzyć ( lub wieżyć bo weże teraz w modzie) w prezesa i PIS.

Misiewicz?

Przecież to doskonała amunicja dla. PISu. Zobaczcie jacy jesteśmy uczciwi, zamykamy nawet swoich a wcześniej wywalamy z partii.

I jeszcze Anetk nie będzie podskakiwał, choć z tym trzeba uważać bo też ma swój twardy, przydatny elektorat, o który trzeba pilnować.

A kredyt z Pekao? Rada Nadzorcza żąda wyjaśniej. Śmiech na sali. Wiadomo, jednak, że o ten bank cały czas trwa walka w rodzinie. Cały czas jeszcze wygranym jest pan Zbyszek.

Taki ma przekaz suweren a wy tylko potraficie, no właśnie, sam nie wiem co. Obrażać w tych merytorycznych postach, o, to tak. W tym jesteście dobrzy.

3 minuty temu, jezz napisał:

Taki ma przekaz suweren a wy tylko potraficie, no właśnie, sam nie wiem co. Obrażać w tych merytorycznych postach, o, to tak. W tym jesteście dobrzy.

Czyli obrażamy Cię i suwerena (kolejność dowolna), bo mamy inny przekaż niż Twoja Narodowa TV?

Edytowane przez zukzukzuk

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

1 minutę temu, zukzukzuk napisał:

Czyli obrażamy Cię i suwerena (kolejność dowolna), bo mamy inny przekaż niż Twoja Narodowa TV?

Rzeczywiście wy nie musicie robić z siebie idotów.

Obrażacie tu wszystkich, których nie uważacie za elitarnych audiofili.:)

1 minutę temu, jezz napisał:

Obrażacie tu wszystkich, których nie uważacie za elitarnych audiofili.:)

Lecz się (radzę). Coraz większe głupoty piszesz...

Z taśm wynikają coraz ciekawsze rzeczy. Niby to wszystko wiedzieliśmy, ale teraz mamy potwierdzenie z samego wewnętrznego kręgu władzy.

Prezes trzyma wszystko w swojej ręce i zatwierdza każdy partyjny biznes. Kolesie przesiadający się z posadek w Srebrnej na posady państwowe, partyjna mafia wszędzie gdzie tylko się da. Pięknie, pięknie!

Szkoda, że przeciętny wyborca PiS nigdy się o tym nie dowie.

Jestem Europejczykiem.

Chyba że, jezz mu przekaże...

20 minut temu, jezz napisał:

No jasne, przecież można zawsze napisać coś takiego,

A opodatkowanie darowizn przez państwo w rozumieniu bliska osoba (matka, ojciec, córka, syn, brat, siostra, dziadkowie) uważam za skończone... ale to już sam wiesz co. 

Czego ignorancie nie rozumiesz w tym zdaniu? Pustaczku znasz przepisy podatkowe? Stawiam dolary na przeciwko Twoim guzikom, ze nie. Otóż poducz się co znaczy pojęcie „zwolnienie podatkowe” i jaki niesie to skutek prawny i obowiązek. By zostać zwolnionym z podatku id darowizny z tzw. grupy 0 należy i tak zgłosić ten fakt do odpowiedniego Urzędu Skarbowego. Jeśli nie dopełnisz formalności wynikających z ustawy podatkowej- zapłacisz karę łosiu.

gufno wiesz człowieku w tym temacie. Ulga podatkowa nie jest przyjmowana z automatu ignorancie. 

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

15 minut temu, asterix1 napisał:

Ale to przecież w Sejmie. 

Może by tak poszli z tym też pod TVP?

Edytowane przez jar1
8 minut temu, jar1 napisał:

Ale to przecież w Sejmie. 

Może by tak poszli z tym też pod TVP?

Z tego co wiem to co dzien jest tam kilkanaście (dziesiąt) osób a gdzie inni?

szklanka do polowy pełna czy pusta?

a czy Ty juz tam byłes?

1 minutę temu, asterix1 napisał:

Z tego co wiem to co dzien jest tam kilkanaście (dziesiąt) osób a gdzie inni?

szklanka do polowy pełna czy pusta?

a czy Ty juz tam byłes?

Ja za to pieniędzy poselskich ani partyjnych nie biorę. Więc ode mnie się, po prostu odp...ol .

Gość

(Konto usunięte)
23 minuty temu, arkadowski napisał:

ignorancie

23 minuty temu, arkadowski napisał:

Pustaczku

24 minuty temu, arkadowski napisał:

dolary na przeciwko Twoim guzikom,

poducz się

łosiu

gufno wiesz

liczyłem po cichu ,ze to ja wzbudzam w Tobie negatywne emocje ale widzę ,ze problem jest juz nie do opanowania

12 minut temu, jar1 napisał:

Ja za to pieniędzy poselskich ani partyjnych nie biorę. Więc ode mnie się, po prostu odp...ol .

A co kolega taki nerwowy?

Edytowane przez asterix1
14 minut temu, asterix1 napisał:

płaci a nie ma a jeszcze nie wie komu placi.Na razaie czeka az dadza.I kto.

17 minut temu, asterix1 napisał:

Może Kolega przypomniał sobie, że kilkaset baniek podatków wydanych niby na obchody stulecia niepodległości gdzieś się rozeszło. A raczej rozpłynęło. Jachtem. Francuskim.

Może chociaż widelce były polskie?

Jestem Europejczykiem.

24 minuty temu, asterix1 napisał:

Panowie napisałem w tym poście więcej...edytowałem czasem milczenie jest złotem wiec w tej kwestii z mojej strony cisza

Godzinę temu, zukzukzuk napisał:

Chyba że, jezz mu przekaże...

Godzinę temu, zukzukzuk napisał:

Lecz się (radzę).

Jeśli nie dopełnisz formalności wynikających z ustawy podatkowej- zapłacisz karę łosiu.

To jest w twoim interesie prosty chamie( to w nawiązaniu do pięknego języka jakim się posługujesz) żeby to zgłosić i nie płacić podatku. Masz na to 6 miesięcy, to chyba nawet taki pustak jak ty da radę.

Znów pouczasz a sam najpierw napisałeś bzdurę, ale ty lubisz dużo pisać.

Jak chce się być zwolnionym to trzeba znać przepisy a nie miałczeć.

Załatwienie tego w urzędzie trwa pięć minut i nie ma żadnego problemu.

Tak samo warto znać Kodeks Pracy czy Prawo o ruchu drogowym.

Ulga podatkowa nie jest przyjmowana z automatu ignorancie. 

A gdzie ty o tym ignorancie w swoim wpisie napisałeś, że chodzi ci o coś takiego? 

Może przeczytaj go jeszcze raz. Lubisz naginać żeby tylko wyszło na to co chcesz..

Jeśli nie dopełnisz formalności wynikających z ustawy podatkowej- zapłacisz karę łosiu.

Nie łosiu, nie zapłacisz kary, zostaniesz opodatkowany zgodnie z obowiązującymi ptrzepisami.

45 minut temu, asterix1 napisał:

Nie. Riposta musi zadziałać odpowiednio. 

Po prostu swoje frustracje radzę kierować w kierunku świętych krów przy korycie, a napierdzielać w tych, którzy uważają, że mogłyby się wziąć za robotę, do jakiej się najęły. 

23 minuty temu, asterix1 napisał:

Panowie napisałem w tym poście więcej...edytowałem czasem milczenie jest złotem wiec w tej kwestii z mojej strony cisza

I słusznie, trzeba dać szansę rozumowi. 

tyle ze te pieniadze ktore placisz moze zasilaja PIC.Musisz to sprawdzic.

16 minut temu, jar1 napisał:

łusznie, trzeba dać szansę rozumowi. 

w domysle twojemu?no to by sie działo.

52 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Może Kolega przypomniał sobie, że kilkaset baniek podatków wydanych niby na obchody stulecia niepodległości gdzieś się rozeszło. A raczej rozpłynęło. Jachtem. Francuskim.

Może chociaż widelce były polskie?

Tak sobie przypomniałem wątek Kusznierewicza i jego interesy z PiSem na których wyszedł jak Zabłocki na mydle.

Może to po prostu taka złodziejska natura tej formacji politycznej, bo jak widać tylko swojacy wychodzą na interesach z PiS dobrze.

Jestem Europejczykiem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gdzieżby śmiało.

I to jest ugrupowanie polityczne które przy każdej nadarzającej się okazji powtarza, że "wszyscy są równi wobec prawa".

Jak widać są równi i równiejsi.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Godzinę temu, jezz napisał:

Ano nie musimy. Dzień po dniu, ostatnio to niemal godzina po godzinie, pisiątka dostarczają tyle materiału wszelakiego autoramentu, że nie musimy sami właściwie robić zupełnie nic. Wystarczy tylko wskazać lub cytować. W związku z tym, przy owym cytowaniu nadzwyczaj trudno z siebie zrobić idiotę. Ale już by siłę cytatów choć osłabić wy musicie się strasznie namęczyć. A, że to i trudne i wymagające wyjątkowych umiejętności, których co stwierdzam z przykrością nie macie, to wychodzi jak zwykle. Owo jak zwykle, najczęściej sprowadza się do robienia z siebie idiotów. Nie chcesz z siebie robić idioty - nie pisz. Proste jak budowa cepa...

2 godziny temu, Jaro_747 napisał:

A o co się tak jezz rzuca bo już straciłem rachubę? To wątek o podatkach?

Nie, przecież to wątek do obrzucania gnojem.:)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.