Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, 747 napisał:

Praca to jest luxus i przyjemność.

8 lat rządów PO PSL I nie mogę odnaleźć metra nie obetonowanej rzeki w mieście 400 000.

Trawnik w każdym parku obetonowany, dróżka w lasach dookoła miasta każda wyasfaltowana..

Zero natury zdrowia i piękna.

Zwierzęta wybite.

Nie zapomnij dopisać puszcza Białowieska zniszczona...a zaraz to dobra zmiana..walczyła z kornikiem

duzo swin i wszystkie chore.

1 minutę temu, jezz napisał:

Wiesz jeszcze co to jest własne zdanie?

wiemy to twoje.Bezsensowne ale twoje.Pilnuj i warcz

59 minut temu, Bobcat napisał:

Jak się okazuje większość jest przeciwna zakazowi handlu w niedziele i sytuacji że im ktoś będzie odgórnie narzucał jak mają spędzać wolny dzień. Prezentujesz typowo bolszewickie myślenie. Wtedy też władza wiedziała lepiej co jest lepsze dla obywateli niż sami zainteresowani. 16000 małych sklepów które zbankrutetowały i 30% spadek obrotów w tych które przetrwały już Cię nie interesuje. Ważne są podejmowane pod dyktando KK decyzje  reżimu PiS, ugrupowania na które rzekomo nie głosowałeś i którego nie popierasz, ale któremu robisz klakę i włazisz w d... z wazeliną każdym swoim wpisem.

Dziś ma do siebie żal, że zasiedział się w jednym miejscu. Bo prowadzi tu sklep od 12 lat. Nie zmieniał niczego, bo nieźle mu szło. 

- Proszę się rozejrzeć, wokół są ze trzy dyskonty. Przejmują role osiedlowych sklepów i kuszą cenami - mówi pan Krzysztof. - Ja mam łososia po 80 zł za kilo, a tam klient kupi tę samą rybę za 50 zł. Ja do swojego sklepu wezmę z hurtowni dziennie może 10 kg towaru, sieciówka zamówi bezpośrednio u producenta kontener. Na mnie zarabiają więc jeszcze pośrednik i hurtownik. I tak jest z każdą rzeczą. Gdy kilka tygodni temu w okolicy otworzył się kolejny dyskont, opuszczać zaczęli nas najwierniejsi klienci - dodaje.

Pierwotnie był sam nabiał, lecz musiała wprowadzić owoce, słodycze i pieczywo, bo traciła kupujących. Wprowadziła też tani towar, choć jeszcze dwa lata temu zarzekała się, że nigdy tego nie zrobi. - Nie miałam wyjścia - tłumaczy się. 

Kurczaczki, a można byłó nic nie zmieniać i tak ciągnąć do emerytury. Zapomnieli, że jest coś takiego jak konkurencja. 

Ronię łzy.

19 minut temu, 747 napisał:

Londyn ile ma mieszkańców ..?

Ale chyba to nie ma przeóżenia na beton nad brzegiem rzeki?

No dobra, niech będzie Dunaj w Budapeszcie.:)

@jezz

Możesz sobie wklejać dowolny propagandowy bełkot (zgodnie z otrzymanymi wytycznymi co masz mówić) i cytaty podstawionych sklepikarzy żałosny PiS-owski włazid..o. Wyniki badania opinii publicznej są jednoznaczne.

Edytowane przez Bobcat
13 minut temu, muls napisał:

wiemy to twoje.Bezsensowne ale twoje.Pilnuj i warcz

Za to twoje jest jedynie słuszne.:)

Edytowane przez jezz
1 minutę temu, Bobcat napisał:

Możesz sobie wklejać dowolny propagandowy bełkot i cytaty podstawionych sklepikarzy żałosny PiS-owski włazid..o. Wyniki badania opinii publicznej są jednoznaczne.

To po co linkujesz artykuły z podstawionymi sklepikarzami.:)

Jak są jednoznaczne to ci otworzą te sklepy w niedziele i nie będziesz musiał cierpieć z powodu braku masła.:)

3 minuty temu, jezz napisał:

To po co linkujesz artykuły z podstawionymi sklepikarzami.:)

Potrafię odróżnić opinię zainteresowanych od deklamowanych gotowców otrzymanych z centrali. Dobrze jest umieć odróżnić papu od g..na.

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

Policja śledziła przyczepę opozycji ulicznej. Doszło do stłuczki z radiowozem

Po stłuczce spowodowanej w sobotni wieczór przez funkcjonariusza policji, opozycja nie może korzystać z przyczepy. Policjanci zatrzymali dowód rejestracyjny.

O przyczepie, która znajduje się pod całodobową obserwacją policji pisaliśmy w sobotnim wydaniu „Stołecznej”. Od niemal tygodnia stoi na działce przy ul. Srebrnej, na której spółka powiązana z Jarosławem Kaczyńskim miała postawić dwa wieżowce. W zamyśle opozycjonistów ulicznych ma być „alternatywnym studiem TVP”.

W sobotę wieczorem przyczepa uczestniczyła w stłuczce. – To było na skrzyżowaniu al. Jana Pawła II z ul. Grzybowską. Zatrzymałem się na żółtym świetle, po czym poczułem lekkie uderzenie. Okazało się, że w tył przyczepy wjechał śledzący mnie radiowóz – opowiada Arkadiusz Szczurek z opozycji ulicznej, który był tego dnia kierowcą.

Przyczepa straciła prawy reflektor. Policjanci, którzy przyjechali na miejsce zdarzenia postanowili, że w związku z uszkodzeniami trzeba unieważnić jej dowód rejestracyjny.

http://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7,54420,24466695,policja-sledzila-przyczepe-opozycji-ulicznej-doszlo-do-stluczki.html

PiSowski reżim już całkiem popierdoliło. Policyjne radiowozy taranują pojazdy opozycji. Przed wyborami to chyba rozpoczną się ataki samobójcze w stylu kamikadze.

Jestem Europejczykiem.

8 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Żelazny elektorat PiS to jakieś 30% i tego nie ugryzie nic, nawet gdyby pijany Prezes wypiął gołą d... w Sejmie.

Niestety masz rację. Ten elektorat to nie tylko moherowe berety, dla których Kaczyński jest zaraz po Bogu i Rydzyku, nieroby z 500+, ale także jakiś procent inteligentnych ludzi ze skrzywioną osobowością, zapatrzonych od lat w Prezesa jak w obrazek, dla których jest nieskazitelny, tak samo jak cały PiS. Nawet jakby pokazał po pijanemu gołą dupę w Sejmie i jeszcze do tego pierdnął, to ten inteligentny elektorat wytłumaczyłby to na swój sposób: że to taki nieszkodliwy żart, że Prezes ma poczucie humoru, albo że jest otwartym człowiekiem. ;-)
Ci z 500+ rechotaliby ze śmiechu, jak Ferdek Kiepski i jeszcze pochwaliliby ten wyczyn, pijąc jego zdrowie, a moherowym beretom jego goła dupa ukazałaby się jako objawienie.

Teraz, soundchaser napisał:

Niestety masz rację. Ten elektorat to nie tylko moherowe berety, dla których Kaczyński jest zaraz po Bogu i Rydzyku, nieroby z 500+, ale także jakiś procent inteligentnych ludzi ze skrzywioną osobowością, zapatrzonych od lat w Prezesa jak w obrazek, dla których jest nieskazitelny, tak samo jak cały PiS.(...)

Rzeczywiście, PiS przyciąga ludzi z pretensjami do całego świata. Wczoraj czy przedwczoraj widziałem w TVN sędzinę Piwnik. Kobitka popiera (oczywiście nie wprost, zupełnie jak nasi forumowi kryptopisowcy) posunięcia Ziobry. Pytana dlaczego zaczyna opowiadać o jakichś swoich pretensjach, wylewa żale, w zasadzie większość czasu opowiadała o jakiejś swojej martyrologii, ale charakterystyczne jest, że nic konkretnego. Awansu nie dostała? Liczyła na posadę w TK albo w NSA? Chodzący żal po prostu.

Jestem Europejczykiem.

1 minutę temu, toptwenty napisał:

Początek faszyzmu?

W Polsce nie przejdzie. Ale Prezes zapatrzony jest w Orbana i Erdogana, tu szukałbym inspiracji.

Jestem Europejczykiem.

Godzinę temu, Bobcat napisał:

Potrafię odróżnić opinię zainteresowanych od deklamowanych gotowców otrzymanych z centrali. Dobrze jest umieć odróżnić papu od g..na.

No pewnie, mistrzu odróżniania.:)

Też nie wiesz, że istnieje coś takiego jak konkurencja i walka o klienta?

Szkoda.

22 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Rzeczywiście, PiS przyciąga ludzi z pretensjami do całego świata. Wczoraj czy przedwczoraj widziałem w TVN sędzinę Piwnik. Kobitka popiera (oczywiście nie wprost, zupełnie jak nasi forumowi kryptopisowcy) posunięcia Ziobry. Pytana dlaczego zaczyna opowiadać o jakichś swoich pretensjach, wylewa żale, w zasadzie większość czasu opowiadała o jakiejś swojej martyrologii, ale charakterystyczne jest, że nic konkretnego. Awansu nie dostała? Liczyła na posadę w TK albo w NSA? Chodzący żal po prostu.

Oglądałem to coś. Faktycznie, jej przekaz był taki, jak piszesz. Przez większość programu chwaliła się jak bohatersko stawała np. przed rzecznikiem dyscyplinarnym, czy znosiła bez sprzeciwu różne formy upokorzeń i nacisków. W sumie, miała pretensje do dzisiejszych sędziów, że jak władza wali ich w jeden policzek, to nie nadstawiają drugiego. Chyba liczyła na PiS. Może spojrzą w końcu na nią łaskawym okiem?

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

9 minut temu, jezz napisał:

istnieje coś takiego jak konkurencja i walka o klienta

Tylko między kim jest ta nierówna walka i jakie ma skutki.

6 minut temu, soundchaser napisał:

Tylko między kim jest ta nierówna walka i jakie ma skutki.

To już muszą mieć pretensje do tych, którzy postawili te dyskonty.

To nie jest żadna nowość, że jak taki sklep się otwierał to w okolicznych sklepach handel siadał.

Czemu ci wredni klienci odchodzili?

Przecież mogli dalej robić zakupy w tych sklepach, w których robili je wcześniej.

Stadnina w Janowie doskonale sobie radziła na świecie do czasu, jak władza nie wstawiła tam swoich włodarzy.

Czy z Polin-em będzie tak samo? Pytanie retoryczne...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

W ramach ugłaskiwania narodowców dyrektorem mogliby zrobić Ziemkiewicza. Albo od razu Rybaka, po co się rozdrabniać.

Jestem Europejczykiem.

3 godziny temu, jezz napisał:

Pytanie-  Co z niego pamiętasz?

Odpowiedź - Wszystko. 

- Ile osób pracuje w Watykanie?

- Połowa.

- Ile ludzi mieszka w Londynie?

- Wiele.

- Na jaką ocenę liczysz za to?

- Dobrą.

- Dostajesz zerową.

Edytowane przez toptwenty
3 godziny temu, muls napisał:

wszytkie chore.

Choroba przeniesiona do nas z Ukrainy, Prezes PiS ostrzegał przed chorobami, które mogą do nas sprowadzić emigranci - wtedy to wyszydzano.

Edytowane przez 747
1 godzinę temu, jezz napisał:

Też nie wiesz, że istnieje coś takiego jak konkurencja i walka o klienta?

Konkurencja ma oznaczać równe szanse.  Wprowadzanie regulacji o których doskonale wiadomo, że osłabiają pozycję mniejszych graczy, nie ma z konkurencją nic wspólnego.  Mnie to akurat nie dziwi, bo doskonale wiem, że PiS ma głęboko w d... swoich wyborców, traktując ich jak mięso armatnie.  Ciemny lud, którego jesteś tu gorliwym reprezentantem, przecież wszystko kupi...

13 minut temu, 747 napisał:

Choroba przeniesiona do nas z Ukrainy, Prezes PiS ostrzegał przed chorobami, które mogą do nas sprowadzić emigranci - wtedy to wyszydzano.

Oszczędź "złotych myśli" i idź już spać... Świni, to mu żal, ale LUDZI tu już nie. PiS flirtuje z ruchem antyszczepionkowców i Kają Godek:( Próbują przekonać do "właściwych" wyborów, kogo się da. Często byle kogo...

Edytowane przez zukzukzuk

Godzinę temu, jezz napisał:

To nie jest żadna nowość, że jak taki sklep się otwierał to w okolicznych sklepach handel siadał.

G... prawda.  Padały sklepy które nie potrafiły nic konkurencyjnego zaoferować, z kiepskim wyborem i wysokimi cenami, zaopatrujące się często u innych detalistów.  Sam znam dobrze miejsca, gdzie otwarcie Lidla czy Biedronki stymulowało pojawienie się wokół nich kolejnych małych punktów handlowych, bardzo dobrze prosperujących.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.