Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, bubusia napisał:

Wam juz nie zalezy na alternatywie, sensownym programie, konkretnej zmianie, wam zalezy na odsunieciu Kaczora, to bedzie jedyne lekarstwo na frustracje, ktorej nabawiliscie sie w poprzednich wyborach. To, z kolei, swietnie pasuje poprzednikom. Moga, nic nie proponujac, bazujac na frustracji, ponownie dopchac sie do zloba. Proste.

Zrozumiałeś coś niecoś?

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

No a co masz jeden z drugim mowic, przecie sie nie przyzna, ego by ucierpialo.

15 minut temu, zukzukzuk napisał:

Zrozumiałeś coś niecoś?

A co tu u ciebie rozumiec, jestes jak osierocona dzidzia, Tuska ci zabrali, to sie wku...., zostal ci Schetyna(wielka mi roznica:)), reszta tylko potwierdza diagnoze, wmowili ci, ze Pis to diabel, a PO mimo swoich wad, bylo duzo duzo lepsze. To i grasz w ich druzynie.

Zreszta sam to piszesz, patrz stara bieda, czyli PO:)

Krotko mowiac, zyczysz sobie ich powrotu.

Pasujesz do diagnozy jak ulal.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

9 minut temu, toptwenty napisał:

Nic a nic.

I tu masz 100% racji. Nic a nic:( Ten ciągle swoje...  Nie dociera do Niego, że kiedyś,. przed laty, ojcowie wpajali pewne zasady. Ach, gdzie ten dawny świat...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

15 minut temu, zukzukzuk napisał:

I tu masz 100% racji. Nic a nic:( Ten ciągle swoje...  Nie dociera do Niego, że kiedyś,. przed laty, ojcowie wpajali pewne zasady. Ach, gdzie ten dawny świat...

PO ci zapewni przestrzeganie zasad. Kon by sie usmial. Doskonale wiesz, ze zostales zdiagnozowany w punkt, to nagle zaczynasz wchodzic na zasady.

Ale zaprzeczaj dalej, bo ego ucierpi

Mozesz nawet ruszyc w honor i ojczyzne, zasady i ojcow juz zaliczyles

Dobranoc

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

PiSowcom zaczyna się nieźle pod dupami palić skoro jedyne co im zostało to straszenie PO.

Ale fajnie się to czyta, osobiście nadzwyczajnie mnie to bawi. Tak miało być lepiej, ta uczciwość, to wstawanie z kolan, ta niezależność, szacunek na całym świecie, nowoczesne technologie, gospodarka 4.0.

A co się ostało po ponad trzech latach samodzielnego rządzenia? No właśnie, dobre pytanie. Strasznie mało skoro najważniejszym argumentem za PiS jest straszenie powrotem PO. Bieda, bieda. Bieda i żałość.

Jestem Europejczykiem.

12 godzin temu, 747 napisał:

Przegracie.

Jest i taka możliwość, jeśli znów wyborcy będą mieć w dupie swoją przyszłość. A i teraźniejszość też.

Dlatego wszyscy przyzwoici ludzie, widząc, coście nawyprawiali z raczkującą jeszcze i nieokrzepłą polską demokracją - będą uważnie patrzeć na wasze brudne łapska podczas wyborów. 

Bo dotychczas twoi, Bąbowiec, idole i wybrańcy niebios, zachowują się, jak ten bandyta, o którym czytałem niedawno: potrącił autem przechodnia, po czym wysiadł i go skopał.

zabawia ten numerek niezle ale moze przypominiec mu jak w 2015 pisal tutaj jak to tworza nowy swiat razem z KOLEGA zbyszkiem.

6 godzin temu, bubusia napisał:

PO ci zapewni przestrzeganie zasad. Kon by sie usmial. Doskonale wiesz, ze zostales zdiagnozowany w punkt, to nagle zaczynasz wchodzic na zasady.

Ale zaprzeczaj dalej, bo ego ucierpi

Mozesz nawet ruszyc w honor i ojczyzne, zasady i ojcow juz zaliczyles

Dobranoc

a to jak zwykle mendzenie bez składu i ładu.Jak to PO rzadziła to nie było nawet 10% tego co jest biedaku.Nawet SLD nie przeszedł tej granicy ktora przeszło TO BYDŁO.

9 godzin temu, arkadowski napisał:

Jakaś personalna zagrywka w moją stronę? Bo Twój post nic nie wnosi do poruszonego tematu i mojego postu. Potem wołasz o sprawiedliwość i rzetelne traktowanie.

Czemu więc służy ta personalna zaczepka?!

Daruj sobie te gierki. Nie wciągniesz mnie w dyskusję z tobą bo niestety nigdy nie wiadomo z kim się dyskutuje.

Podpiąłeś się pod post mulsa, w którym personalnie mnie wymienia zatem ci odpowiedziałem.

Tyle z mojej strony.

11 godzin temu, 747 napisał:

Poczekaj do jesieni.

Będziecie pracować za miskę ryżu.

Zdumiony będziesz, ale przyznam ci rację, bo wszystko na to wskazuje.

Z jednym 'ale'.

Wkurwienie społeczeństwa rośnie w sporym tempie i (co nie daj Boże, bo o nieszczęście nietrudno) już wkrótce ludziska mogą wziąć sprawy we własne ręce. Wiem - zawsze się ten bandycki rząd może podeprzeć wojskiem, wreszcie w określonym celu Macierew co lepszych oficerów wy***rdolił, ale - zostało jeszcze kilku porządnych, a nie tylko szumowiny, a po drugie - na bagnetach się można chwilowo oprzeć. Usiąść na nich nie da rady, bo się wbiją w tłusty zad.

.....

A, owszem. Zamierzam w wolnej chwili przejrzeć wydumki Bombowca. Ze szczególnym uwzględnieniem jego 'obiektywizmu' i niewychwalania Psubratów i Szmaciarzy pod samo niebo.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
10 godzin temu, arkadowski napisał:

Potem wołasz o sprawiedliwość i rzetelne traktowanie.

A to co to jest?

Jakaś personalna zaczepka?

..................jeezik merytorycznosc.Bo gledzisz.

Trzeba przeczytac CALE. Jak pojawił sie jankowski i jak sklocił Walese z Walentynowicz  i jak doniosł na Borusewicza.                          Borusewicz: ks. Jankowski był agentem SB. Pellowski może sobie jego pomnik postawić przed piekarnią

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez muls
8 godzin temu, bubusia napisał:

Wam juz nie zalezy na alternatywie, sensownym programie, konkretnej zmianie, wam zalezy na odsunieciu Kaczora, to bedzie jedyne lekarstwo na frustracje, ktorej nabawiliscie sie w poprzednich wyborach. To, z kolei, swietnie pasuje poprzednikom. Moga, nic nie proponujac, bazujac na frustracji, ponownie dopchac sie do zloba. Proste.

Czyli u władzy są bardzo źli ludzie, ale kim ich mamy zastąpić? To już niech zostaną.

Argumentacja godna "miszcza". Jeszcze nie spotkałem się z taką formą obrony PiS-u.

Niestety nam zależy na programie. Totalnie innym od tego co prezentują obecni przy władzy. Nie przypominam sobie rządu, który dostarczałby tylu argumentów za tym, żeby ich odsunąć od władzy. Wątki polityczne na AS przeglądam od mniej więcej trzech lat. Nie było dnia, żeby PiS nie dostarczył materiału na wpis na co najmniej jedną z tych stron. Nawet w wakacje nie dali odetchnąć i przykłady arogancji, nepotyzmu, bezczelności tej władzy były tutaj szeroko poruszane.

Żaden rząd nie doczekał się tylu protestów tak wielu grup społecznych jak obecny i żaden w tak perfidny sposób z nimi się nie obchodził. No chyba, że przypomnimy protesty pielęgniarek, kiedy Kaczyński doprowadził do zagłuszenia komórek protestujących.

Żaden rząd nie przejął wszystkich instytucji państwowych i nie wykorzystywał ich do własnych celów. Argumentów można by mnożyć, no, ale mamy się temu przyglądać i wmawiać sobie, że przecież nie było lepszego. Miszczostfo świata.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

8 godzin temu, bubusia napisał:

Sorry, ale jesteś g...m do kwadratu! Wam, pisowcom, wszyscy którzy chcą inaczej, niezmiennie kojarzą się z PO. Żenada:(

10 minut temu, osimar napisał:

Czyli u władzy są bardzo źli ludzie, ale kim ich mamy zastąpić? To już niech zostaną.

Argumentacja godna "miszcza". Jeszcze nie spotkałem się z taką formą obrony PiS-u.

Niestety nam zależy na programie. Totalnie innym od tego co prezentują obecni przy władzy. Nie przypominam sobie rządu, który dostarczałby tylu argumentów za tym, żeby ich odsunąć od władzy. Wątki polityczne na AS przeglądam od mniej więcej trzech lat. Nie było dnia, żeby PiS nie dostarczył materiału na wpis na co najmniej jedną z tych stron. Nawet w wakacje nie dali odetchnąć i przykłady arogancji, nepotyzmu, bezczelności tej władzy były tutaj szeroko poruszane.

Żaden rząd nie doczekał się tylu protestów tak wielu grup społecznych jak obecny i żaden w tak perfidny sposób z nimi się nie obchodził. No chyba, że przypomnimy protesty pielęgniarek, kiedy Kaczyński doprowadził do zagłuszenia komórek protestujących.

Żaden rząd nie przejął wszystkich instytucji państwowych i nie wykorzystywał ich do własnych celów. Argumentów można by mnożyć, no, ale mamy się temu przyglądać i wmawiać sobie, że przecież nie było lepszego. Miszczostfo świata.

Wystarczyloby przedstawic poczynania poprzednich ekip w odpowiednio bardziej negatywnym swietle, i myslalbys zupelnie inaczej.

Pamietasz regularne zgony za poprzedniej ekipy. Wystarczyloby walkowac o nich w mediach non-stop, powiazywac je z poprzednia wladzas, i zaraz Kowalski myslalby, ze zyje w jakims rezimie.

Wystarczyloby 10x bardziej walkowac nepotyzm, arogancje i bezczelnosc, i zaraz mialbys zupelnie inny obraz poprzednich ekip.

Wszystko kwestia odpowiedniego podania Kowalskiemu.

I tyle.

2 minuty temu, zukzukzuk napisał:

Sorry, ale jesteś g...m do kwadratu! Wam, pisowcom, wszyscy którzy chcą inaczej, niezmiennie kojarzą się z PO. Żenada:(

Dla mnie to ty jestes zwyklym b...., sry, baranem do kwadratu. Ty nic nie chcesz inaczej, ty chcesz, zeby bylo tak jak bylo, co sam napisales.

I tyle

@bubusia czy Ty uważasz, że jestem idiotą?

Są pewne granice absurdu do których można się zbliżyć. Absolutnie nie bronię wyczynów poprzedników, ale zestawiać ich z poczynaniami obecnej władzy i stawiać między nimi hipotetyczny znak równości to już gruba przesada.

@bubusia, nie, nie wystarczy trochę bardziejk nagłaśniać. Nagłaśniano i uwierzyli w to tylko ludzie Twojego pokroju. Poza wiarą niczego innego nie ma.

7 minut temu, osimar napisał:

@bubusia czy Ty uważasz, że jestem idiotą?

Są pewne granice absurdu do których można się zbliżyć. Absolutnie nie bronię wyczynów poprzedników, ale zestawiać ich z poczynaniami obecnej władzy i stawiać między nimi hipotetyczny znak równości to już gruba przesada.

@bubusia, nie, nie wystarczy trochę bardziejk nagłaśniać. Nagłaśniano i uwierzyli w to tylko ludzie Twojego pokroju. Poza wiarą niczego innego nie ma.

Wg mnie wystarczyloby, wyobraz sobie, ze dla poczynan jednej z ekip nie ma przeciwagi medialnej, jak myslisz ktora ekipa wygrywa wybory, ta ktora me media w lapie, i leci w ch...., czy ta ktora nie leci w ch......, ale nie ma mediow. Ekipy tylko hipotetyczne. Mozesz udzielic odpowiedzi nie wchodzac w PO lub Pis?

Edytowane przez bubusia

9 minut temu, asterix1 napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

czyli jeszcze napaść się w korytku trza ...

No tak, wszystko sie zgadza. Dobrze by bylo gdyby byli tak samo czujni, gdy nastepna ekipa bedzie obsadzala swoimi.

I dajcie se spokoj z argumentem, ze ci bardziej, a tamci mniej, ze tamci to jeszcze w miare, a ci to potwory.

Jedeo i to samo, a reszta to kwestia podania.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bubusia

6 minut temu, bubusia napisał:

Wg mnie wystarczyloby, wyobraz sobie, ze dla poczynan jednej z ekip nie ma przeciwagi medialnej, jak myslisz ktora ekipa wygrywa wybory, ta ktora me media w lapie, i leci w ch...., czy ta ktora nie leci w ch......, ale nie ma mediow. Ekipy tylko hipotetyczne. Mozesz udzielic odpowiedzi nie wchodzac w PO lub Pis?

chłopie, takie wywody zostaw sobie dla dzieci bo pachną infantylizmem.

A jeżeli chodzi o media, to niestety nie da się rozdzielić od PiS i PO. Bo PiS ma media i codziennie jątrzy. I nie mówię tutaj o mediach sprzyjających partii. PiS ma media na własność. Do wielu miejsc tylko pisowskie media są w stanie dotrzeć. Więc odpowiedz sobie sam na zadane pytanie i raczej nie oddzielaj mediów od PiS-u i PO i wtedy może coś w końcu zrozumiesz.

1 minutę temu, bubusia napisał:

No tak, wszystko sie zgadza. Dobrze by bylo gdyby byli tak samo czujni, gdy nastepna ekipa bedzie obsadzala swoimi.

I dajcie se spokoj z argumentem, ze ci bardziej, a tamci mniej, ze tamci to jeszcze w miare, a ci to potwory.

Jeden ch... , a reszta to kwestia podania.

:-))))

odleciałeś.

6 minut temu, osimar napisał:

chłopie, takie wywody zostaw sobie dla dzieci bo pachną infantylizmem.

A jeżeli chodzi o media, to niestety nie da się rozdzielić od PiS i PO. Bo PiS ma media i codziennie jątrzy. I nie mówię tutaj o mediach sprzyjających partii. PiS ma media na własność. Do wielu miejsc tylko pisowskie media są w stanie dotrzeć. Więc odpowiedz sobie sam na zadane pytanie i raczej nie oddzielaj mediów od PiS-u i PO i wtedy może coś w końcu zrozumiesz.

To ty raczej jestes infantylny, jezeli nie dostrzegasz, ze PO tez ma swoje media, i jatrzy. Do kogo naleza chociazby media takie jak GW, do Pis, a moze sa niezalezne:)

Myslisz, ze o Srebrnej dowiedzialbys sie, gdyby to PO bylo zamieszane?

Myslisz, ze GW byloby takie dociekliwe?

Chlopie, pomysl.

Edytowane przez bubusia

no i sie dowiedzielisci.To jest tzw twardy elektorat.Czyli bleble..Jak sie ma media to...tamto siamto.Podejrzewam ze twardy elektorat i do tego rydzyka.Przynajmniej juz nie bedzie wywolywany do tablicy jako przypadek chroniczny.

Właśnie się dowiedziałem od Bubka, że PiS nie leci w ch... i nie ma pod sobą mediów!:-)

Zaś mi się kafelki kulawo będą układać...

Ale i tak wszystkie te sprawy bledną wobec nieszczęść, które sobie Kaz wtarabanił na łeb, przyjmując pod swój dach takiego łacha, jak Izabel:-)))

Myslisz, ze takiej GW zalezy na tym, zeby dalej rzadzil Pis i ograniczal ich dzialalnosc, czy moze zalezy im na powrocie poprzedniej ekipy, i ponownym rozmieszczeniu gazetki we wszystkich urzedach pocztowych, i nie tylko.  Kasa,  kasa, i odpowiedni przekaz ideologiczny. Stad pomoc pana Sorosa. Maja trzewic jego prawde, a on i wesprze.

Muls nazwie to demokracja, wspieraniem ruchow wolnosciowych.

Tak go otumanili:)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

,,Kazimierz Bartosik, kierowca ówczesnego ministra obrony narodowej Antoniego Macierewicza, w dniu wypadku pod Toruniem w 2017 r. nie miał uprawnień do kierowania pojazdami uprzywilejowanymi. Prokuratura umorzyła w tej sprawie śledztwo,

Okazuje się również, że Kazimierz Bartosik w dniu wypadku nie posiadał także aktualnych badań lekarskich.

Kazimierz Bartosik otrzymał od Służby Kontrwywiadu Wojskowego odpowiednie uprawnienia dopiero kilkanaście dni po wypadku.''

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,24481853,kierowca-antoniego-macierewicza-bez-uprawnien-sa-szczegoly.html#s=BoxOpImg2

Edytowane przez HQ150
Teraz, Bezlitosna Niusia napisał:

Właśnie się dowiedziałem od Bubka, że PiS nie leci w ch... i nie ma pod sobą mediów!:-)

Zaś mi się kafelki kulawo będą układać...

Ale i tak wszystkie te sprawy bledną wobec nieszczęść, które sobie Kaz wtarabanił na łeb, przyjmując pod swój dach takiego łacha, jak Izabel:-)))

A gdzie to napisalem?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.