Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, sterreydon napisał:

To audiofil chwali niskie zarobki? Miałem teściową w banku wiem ile "dobry" bankowiec potrafi wyciągnąć ;-D

To było tylko nakierowanie na to że te świnki do których porównano te z banku powinny dostać podwyżki. W końcu im się należy zwłaszcza tej jednej która po nocach podpisuje w pocie czoła to co do niej przyniesie Prezes. Koryto dla świnek z PiS powinno być głębokie jak "Rów Mariański".

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

5 minut temu, Adalbert95 napisał:

Oczywiście, że się weźmie. Jak tylko się pisiarstwo rozgniecie, to pod byle pretekstem jakiegoś kryzysu, a ten w perspektywie najbliższych kilku lat pewny, rozbuchany wyborczy socjal się przynajmniej zredukuje. Gdyby się jakiś kryzys przydarzył w tym roku nie trzeba nawet będzie czekać kilku lat. Pisiarska kiełbasa wyborcza zniknie już od przyszłego roku.

No pewnie, mają już wprawę z brania z OFE.

Zapomniałem, TK orzekł, że to nie były moje pieniądze więc mogli zabrać.

I własnie to im będzie przypominane. Raz zabrali to i drugi raz zabiiorą.

A ciemny lud pisowski na kogo zagłosuje, na tego co raz zabrał czy na tego co raz dał, jak myślisz?

Nic tak nie śmieszy jak powtarzane niczym mantra przez akolitów reżimu stwierdzenie że "PiS coś daje".

PiS nie może nic dać gdyż nie posiada własnych pieniędzy. Jeżeli komuś coś daje to znaczy że wcześniej musiał komuś innemu zabrać.

Gość

(Konto usunięte)
11 minut temu, Bobcat napisał:

Nic tak nie śmieszy jak powtarzane niczym mantra przez akolitów reżimu stwierdzenie że "PiS coś daje".

PiS nie może nic dać gdyż nie posiada własnych pieniędzy. Jeżeli komuś coś daje to znaczy że wcześniej musiał komuś innemu zabrać.

Dobrze ,ze zabrał własnie Tobie i dał mojej siąsiadce z trójka dzieci

a co do TWA to jestem pewien ,ze znakomicie zrozumiałes, bo od lat o tym piszesz:):):)

10 minut temu, slawek.xm napisał:

Dobrze ,ze zabrał własnie Tobie i dał mojej siąsiadce z trójka dzieci

Bolszewizm w postaci czystej. 

Nie widzę powodów dla których miałbym utrzymywać dzieciorobów. Chce mieć gromadkę dzieci niech na nie zarobi a nie żyje na koszt innych. 

Znam przypadek rodziny z 6 dzieci, ojciec potrafił im zapewnić życie na wysokim poziomie i wszyscy wyszli na ludzi. Było to w czasach gdy nikt nie słyszał jeszcze o jakichś rozdawnictwach w rodzaju Flaszka+.

Dobrze że zabrał mnie? Jesteś pewien że tobie nic? 

Edytowane przez Bobcat
Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, Bobcat napisał:

Dobrze że zabrał mnie? Jesteś pewien że tobie nic?

ja od dziesieciu lat nie pozwalam sobie zabierać wiecej niz 11 lat temu

dlatego pis mi nic nie zabiera a nawet vat wiekszy zwraca

w sumie jestem na plus i nie tylko pincset:):)

A ksiądz proboszcz nadal chętnie wystawia pokwitowania na fikcyjne datki na cele sakralne? Jaka jest teraz stawka?

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

22 minuty temu, slawek.xm napisał:

mojej siąsiadce z trójka dzieci

5 minut temu, slawek.xm napisał:

nie pozwalam sobie zabierać wiecej niz 11 lat temu

Dam cynk Twojej sąsiadce.

Kopanie nieboszczyków jest bardzo zdrowe

nie bardziej niz ich wykopywanie mimo ze IM nie nie zarzucano. .A moze cos przypomniec o Prezydencie Gdanska Adamowiczu?

5 godzin temu, sterreydon napisał:

A może jakąś fotkę Wałęsy wklej.

kogo ty porownujesz /Wałese do tego buca?Ty masz moze jakies pojecie o swiecie?Wlasne.

Edytowane przez muls
17 minut temu, Bobcat napisał:

Nie widzę powodów dla których miałbym utrzymywać dzieciorobów. Chce mieć gromadkę dzieci niech na nie zarobi a nie żyje na koszt innych. 

Znam przypadek rodziny z 6 dzieci, ojciec potrafił im zapewnić życie na wysokim poziomie i wszyscy wyszli na ludzi. Było to w czasach gdy nikt nie słyszał jeszcze o jakichś rozdawnictwach w rodzaju Flaszka+.

W państwie, które ma niewielki przyrost naturalny, każdy sposób prowadzący do jego zwiększenia jest dobry. Tak samo jak pomoc rodzinom wielodzietnym w czasach, kiedy pogłębia się rozwarstwienie dochodów w społeczeństwie.

Problem nie jest w tym, że w rodzinach patologicznych te pieniądze pójdą na alkohol, ale w tym, że pieniądze też dostają też rodziny o najwyższych dochodach oraz że duża ich część wspiera gospodarki innych państw.

A ja znam przypadek rodziny wielodzietnej, gdzie rodzice to bardzo porządni ludzie, mają wyższe wykształcenie i stałe, dobrze płatne zatrudnienie. Swoim dzieciom pozakładali konta i wpłacają otrzymane od państwa pieniądze. Znam też rodziny, gdzie te pieniądze poprawiły ich sytuację materialną w znaczący sposób.

darzało mi się robić zdjęcia mądrym ludziom a jeśli lampa błysn

nawet wtedy kiedy ten buc ma tak za kazdym razem??Masz na wszystko takie proste tlumaczenie?

Edytowane przez muls
3 minuty temu, Zyzol napisał:

rodziny o najwyższych dochodach oraz że duża ich część wspiera gospodarki innych państw.

a to takie cos z rosji?

4 minuty temu, Zyzol napisał:

A ja znam przypadek rodziny wielodzietne

ja znam taki ze mieli tyle na ile ich bylo stac.

Zyzol

to jest dawanie ryby,a nie wedki.

dlugo z 500plus nie pociagna.mysle ze moze rok,poltora.

mnie to sie nie podoba. ok,500plus ale w zamiam za cos,nie za free.

moge tez powiedziec,ze jak kogos nie stac na utrzymanie dzieci,,,,to,,,,,,

Godzinę temu, Bobcat napisał:

No pewnie, przecież zabrał tobie i mulsowi:)

A PO zabrało z OFE czy to było po prostu ich?

Może im się po prostu należało?

Teraz jeszcze poproszę jakieś moje wpisy świadczące o tym co zawarłeś w pierwszym zdaniu.:) 

Godzinę temu, toptwenty napisał:

Nie musiał, ale zabrał

O, jeszcze topowi zabrali. Boże, jak wy dajecie radę utrzymać ten budżet.:)

A nie, sorry, wy nic nie dajecie:)

Bolszewizm w postaci czystej. 

Może napiszesz jakąś odezwę do reszty bolszewików.

Tu masz listę.

Możesz przy okazji zweryfikować czy coś się zmieniło, bo mi się nie chce.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
6 minut temu, jezz napisał:

PO zabrało z OFE czy to było po prostu ich?

a ten znowu.Jestem na emeryturze i dostalem emeryture  podwyzszona o OFE.Panial?czy trzeba jakos specjalnie.

Gość

(Konto usunięte)
17 minut temu, tomek7776 napisał:

Zyzol

zgodziłbym sie z Toba gdybys podał przykład takiej wędki dla mniej zamoznych rodziców wymyslony przez jakikolwiek rząd przed pisem

a skoro wg mnie nic takiego sie dotąd nie zdarzyło to lepiej niech ta cześc podatków wróci w formie gotówki do społeczeństwa gdyz kazdy obywatel najlepiej wie na co chce i moze przeznaczyc własne środki

a ze najczesciej sa one przeznaczane na konsumpcję to równiez podtrzymują wzrost gospodarczy

i poprawiają sytuacje ekonomiczną rodzin

Nie widzę powodów dla których miałbym utrzymywać dzieciorobów

To dorób sobie a nie zazdrościsz.:)

Ty ich nie utrzymujesz.

1 minutę temu, jezz napisał:

Ty ich nie utrzymujesz.

rozumiem zze wziales ich na siebie..

2 minuty temu, slawek.xm napisał:

godziłbym sie z Toba gdybys podał przykład takiej wędki dla mniej zamoznych rodziców wymyslony przez jakikolwiek rząd przed pisem

juz pare rzadow bogatszych sprobowalo na swiecie i zrezygnowało.Ale jak my juz som potega to moze sie uda.

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, muls napisał:

a ten znowu.Jestem na emeryturze i dostalem emeryture  podwyzszona o OFE.Panial?czy trzeba jakos specjalnie.

taa

dostałes przysłowiwa złotówkę wiecej, z resztek ofe

środki inwestowane przez wiele lat daja wilokrotnie wieksze zyski a wiec i emerytury

z zusu tego nikt n igdy nie dostanie nie mówiąc o krusie z którego emerytura to 800zł

3 minuty temu, slawek.xm napisał:

przysłowiwa złotówkę wiecej, z resztek ofe

taka zlotowke ze ci jej nie dam.Nie wymadrzaj sie jak nie masz pojecia.

odki inwestowane przez wiele lat daja wilokrotnie wieksze zyski a

o ile nie padna jak bywalo w USAz wynikiem zero.Nula..Nasstepny chetny do  golenia w amber gold.

Edytowane przez muls

zgodziłbym sie z Toba gdybys podał przykład takiej wędki dla mniej zamoznych rodziców wymyslony przez jakikolwiek rząd przed pisem

a skoro wg mnie nic takiego sie dotąd nie zdarzyło to lepiej niech ta cześc podatków wróci w formie gotówki do społeczeństwa gdyz kazdy obywatel najlepiej wie na co chce i moze przeznaczyc własne środki

a ze najczesciej sa one przeznaczane na konsumpcję to równiez podtrzymują wzrost gospodarczy

i poprawiają sytuacje ekonomiczną rodzin

ja czuje sie w tej chwili okradany,jak nigdy do tej pory.

przyklad wedki dla mniej zamoznych,,,prosze bardzo praca na 2 etaty.mam wiele osob wokol siebie tak radzacych sobie,i wcale nie maja juz dzieci na utrzymaniu,ale na takich nierobow(sorry) musza tyrac.

ale i mam takich co zyja z 500plus trzedziestolatkow,czyli osob w wieku produkcyjnym,

jak juz pisalem,nie podoba mi sie rozdawnictwo,bez wkladu beneficjenta.

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, tomek7776 napisał:

przyklad wedki dla mniej zamoznych,,,prosze bardzo praca na 2 etaty

jasne mama z tata po 16 godzin poza domem a dzieciaki wychowuje opiekunka babcia albo ulica

32 minuty temu, tomek7776 napisał:

Żaden rząd nie wymyślił do tej pory nic lepszego. I nie jest to typowe "za free" to jest inwestycja na przyszłość.

36 minut temu, tomek7776 napisał:

Truizm i nic więcej.

slawek.xm

to jak sie nie umie sobie poradzic,to sie nie ma dzieci.

ludzie z kasa tez duzo pracuja,wiesz ze ja pracuje w kazda sobote,i niedziele?i jestem platnikiem netto w tym poreconym kraju,zadnych spraw finansowych mu nie zawdzieczam.nawet za lekarza place.

byly wyliczenie,ze,mozna byloby obnizyc vat do 15%,za pieniadze z 500plus,cit do 10%,bardzo duzo tego typu przykladow bylo podanych.ale 500plus to kupowanie glosow tego elektoratu,ale Pis sie zdziwi,tacy ludzie chca wiecej i wiecej,kaczor sie zdziwi.

14 minut temu, muls napisał:

A co mnie obchodzi na czym ty jesteś.

A co stało się z częścią obligacyjną funduszy ?

To było jakieś 150 mld z tego co pamiętam. Drobiażdżek.

Teraz, jezz napisał:

A co mnie obchodzi na czym ty jesteś.

A co stało się z częścią obligacyjną funduszy ?

To było jakieś 150 mld z tego co pamiętam. Drobiażdżek.

sad najwyzszy przyznal,ze to bylo zgodne z prawem,i co Ty na to?

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, tomek7776 napisał:

to jak sie nie umie sobie poradzic,to sie nie ma dzieci.

W imie konsumpcjonizmu wyginiemy jak dinozaury

i nie jest to tylko pod Twoim adesem , bo mam w swojej rodzinie dokładnie ten sam sposób myslenia

ostatnio usłyszałem ,ze "lepiej wydac na wazektomię raz niz meczyc sie z dziecmi całe zycie narazajac je na jakikolwiek niedostatek  zyciowy"

Po to jest własnie program prorodzinny by niedopuscic do wymarcia spoleczeństwa

co zostaje z idei jest sprawa drugorzedną, bo sam pomysł wg mnie jest dobry a to ,ze ci , którzy nie chca a musza uczestniczyc w takim przedsiewzięciu jest kwestia politycznych wyborów obywateli

zresztą okazuje się ze tak rząd jak i opozycja doszli do wspolnego przekonania ze warto poprzec takie pomysły

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.