Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Bob, chcesz do piekla, czy do nieba?

Odpowiedz i nie pekaj

Taki mi sie wydajesz mocno strachliwy czasami, nic od siebie.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

4 minuty temu, bubusia napisał:

Nie z zycia wiecznego.

Z całokształtu.

5 minut temu, bubusia napisał:

?

A twoim zdaniem?

Nie Twoja sprawa.

1 minutę temu, bubusia napisał:

Odpowiedz i nie pekaj

Powtarzam: nie Twoja sprawa.

Edytowane przez Bobcat

Czyli jednak tchorz. Tak myslalem. Niby nawija, nawija. Trudne pytanie pada i strach.

Tak to jest z nimi.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

bubusia

jeśli rzeczywiście chcesz do Nieba to musisz koniecznie zmienić styl pisania na tym forum.

4 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

bubusia

jeśli rzeczywiście chcesz do Nieba to musisz koniecznie zmienić styl pisania na tym forum.

A co, Boga sie gdzies wyparlem. Chyba wrecz przeciwnie.

2 minuty temu, Bobcat napisał:

Nie. Po prostu nie odpowiadam na chamskie zaczepki i prowokacje.

A co w tym chamskiego. Tylko zapytalem, czy wolisz pieklo, czy niebo. Zakladam, ze jestes wierzacy. Sam pisales.

Edytowane przez bubusia

Jakby ci to powiedzieć?Jak przystało na typowego pismana trochę mało w twoich wpisach miłości bliźniego,empatii,tolerancji.Ale oczywiście możesz nad tym popracować.

4 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Jakby ci to powiedzieć?Jak przystało na typowego pismana trochę mało w twoich wpisach miłości bliźniego,empatii,tolerancji.Ale oczywiście możesz nad tym popracować.

Mam jej sporo w realu. Tutaj jest pewnego rodzaju walka. Czasami czlowiek przesadzi, czasami zbyt ostro zareaguje. Taki klimat.

Jedno jest pewne. Nikogo nie oszukuje i jak cos spierd..... ,sry za slowo, to przeprosze.

Edytowane przez bubusia

12 minut temu, bubusia napisał:

A co w tym chamskiego. Tylko zapytalem, czy wolisz pieklo, czy niebo. Zakladam, ze jestes wierzacy. Sam pisales.

Kłamiesz. Nigdy nie pisałem nic takiego jak również nie pisałem nic przeciwnego. Od początku mojej obecności na Forum konsekwentnie odmawiam jakiejkolwiek rozmowy na temat mojego światopoglądu i przekonań w tej kwestii. Jest to wyłącznie moja prywatna sprawa.

Edytowane przez Bobcat

Nie klamie, tylko nie wiem. Cos tu bylo dzisiaj o wierze. Myslalem, ze sie zadeklarowales, tylko KK ci nie pasuje.

Edytowane przez bubusia

No chyba trochę odjechaliśmy od tematu?Tematem jest Polska pod rządami pewnego szeregowego posła.

57 minut temu, slawek.xm napisał:

a jesli przy końcu zycia najdzie Cię mysl by pojednac się z Bogiem, to tez bedziesz potrzebował księdza  i gwarantuje Ci ,że przestanie dla Ciebie mieć znaczenie czy kapłan będzie alkoholikiem pedofilem czy mordercą

Pojednanym z Bogiem to trzeba być zawsze i przez całe życie. I żyć w zgodzie z zasadami. Wtedy to jest wiara prawdziwa. Waszą domeną jest wiara pojmowana właśnie w sposób j.w. Można być przez całe życie szują, mendą i nawet wojującym ateistą, ale wystarczy, że przed śmiercią odprawi się jakieś rytuały, nawet w wykonaniu zapijaczonego funkcjonariusza KK i już nie będzie wstydu i sromoty przed  rodziną i sąsiadami i pogrzeb może być po katolicku... Tak właśnie wygląda modelowy okaz polskiego katolika - pisiarza. Nie ważne jak żył, ważne by pochwali z mszą i pokropkiem, najlepiej na parafialnym cmentarzu, bo większy splendor. Tylko splunąć, na nic więcej nie zasługujecie.

Nie martw się o to, że egzekwie nad moja trumną odprawi jakaś zapijaczona morda w typie flaszki. Są miejsca na świecie, gdzie kapłani, jak już nimi są, to z powołania i gdzie ksiądz ochlapus, narkoman czy pedofil natychmiast księdzem być przestaje.

10 minut temu, Adalbert95 napisał:

. Tylko splunąć, na nic więcej nie zasługujecie.

Nie martw się o to, że egzekwie nad moja trumną odprawi jakaś zapijaczona morda w typie flaszki. Są miejsca na świecie, gdzie kapłani, jak już nimi są, to z powołania i gdzie ksiądz ochlapus, narkoman czy pedofil natychmiast księdzem być przestaje.

Czlowieku, piszesz o wierze, a wylazi z ciebie tona agresji. Jak mozesz wspominac o ciaglym pojednaniu z Bogiem, a potem serwowac posty przepelnione taka nienawiscia. W jakiego ty Boga wierzysz?

Przytocze ci slowa jednego z forumowiczow:

...jeśli rzeczywiście chcesz do Nieba to musisz koniecznie zmienić styl pisania na tym forum....

....mało w twoich wpisach miłości bliźniego,empatii,tolerancji...

To tyle ode mnie.

Edytowane przez bubusia

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, Adalbert95 napisał:

i już nie będzie wstydu i sromoty przed  rodziną i sąsiadami i pogrzeb może być po katolicku..

strasznie odleciałeś ?

jak widac jedynym twoim problemem jest opinia ludzi i na niej ci tylko zależy

jakie to prymitywne i puste...

14 minut temu, slawek.xm napisał:

strasznie odleciałeś ?

To jest chore, pisac o ciaglym pojednaniu z Bogiem, i jednoczesnie zionac nienawiscia.

Gdzie tu rozum. Przypomnial mi sie ten inkwizytor z " Imię Róży"

Dokladnie taki sam.

Edytowane przez bubusia

10 minut temu, slawek.xm napisał:

strasznie odleciałeś ?

Wcale nie prymitywne i puste. Zmarłego nie obchodzi, czy ma pogrzeb z udziałem księdza czy nie. Bardzo natomiast może obchodzić rodzinę i dlatego tak naprawdę pogrzeb jest dla niej. 

13 minut temu, slawek.xm napisał:

jakie to prymitywne

Odpyskować to też trzeba umieć. Ty nawet tego nie potrafisz, to twoje żałosne - bo schematyczne i do bólu przewidywalne odszczeknięcie na tzw. lusterko, tylko potwierdza, że nawet ciut bardziej zaawansowane arkana erystyki, poza 2 czy 3 najprostszymi i zgranymi jak stareńska płyta w katarynce chwytami to dla ciebie terra incognita. Doucz się, podobno na naukę nigdy nie za późno, choć w twoim przypadku, jak to powiadają, kto się wroną urodził, kanarkiem nie umrze..

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, Pasqual napisał:

Wcale nie prymitywne i puste. Zmarłego nie obchodzi, czy ma pogrzeb z udziałem księdza czy nie. Bardzo natomiast może obchodzić rodzinę i dlatego tak naprawdę pogrzeb jest dla niej. 

odnosisz sie do innego wpisu chyba

jesli ktos planuje swój pogrzeb zastrzega kogo na nim sobie nie zyczy , to chyba obchodzi go, przynajmniej za zycia ?

Edytowane przez slawek.xm

Adalbert, jaka wiare reprezentujesz. Zgodnie z zasadami ktorej wiary masz prawo w ten sposob zwracac sie do adwersarza?

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, Adalbert95 napisał:

Odpyskować to też trzeba umieć. Ty nawet tego nie potrafisz, to twoje żałosne - bo schematyczne i do bólu przewidywalne odszczeknięcie na tzw. lusterko, tylko potwierdza, że nawet ciut bardziej zaawansowane arkana erystyki, poza 2 czy 3 najprostszymi i zgranymi jak stareńska płyta w katarynce chwytami to dla ciebie terra incognita. Doucz się, podobno na naukę nigdy nie za późno, choć w twoim przypadku, jak to powiadają, kto się wroną urodził, kanarkiem nie umrze..

też cie kocham ? bracie

2 minuty temu, bubusia napisał:

Adalbert, jaka wiare reprezentujesz. Zgodnie z zasadami ktorej wiary masz prawo w ten sposob zwracac sie do adwersarza?

on jest katolikiem ostatnio chwalił się ,że ksiedzu  po kolędzie dał dychę a ministrantom po dwie ?

Ja pierd...... Jescze sie nie spotkalem. Ciagle w pojednaniu z Bogiem, a na innych chce pluc. No Bernard Gui jak w morde strzelil.

?

A chlopaki od niewiary jada mu z lajkami.  Jakis obled:)

Edytowane przez bubusia

A ja z okazji świąt się zastanawiam co z tą dzietnoscia? Gdzie te żłobki i prorodzinna polityka żeby dzietność zwiększać?

chwilowy brak działalności w audio.

To też jest dobre:

"Minister Brudziński potępił "sąd nad Judaszem" w Pruchniku. To nie spodobało się dziennikarzowi TVP. "Nie znam tradycji zachodniopomorskiej, ale Panie Brudziński odwal się Pan od podkarpackiej" - napisał Adrian Klarenbach na Twitterze. "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
3 godziny temu, bubusia napisał:

Nie z zycia wiecznego.

Nie wiedziałbyś, co z nim począć.

w 10 przykazan wierzysz?

Od kiedy to jest kwestia wiary?

5 godzin temu, bubusia napisał:

Myslisz, ze po co wprowadzono katecheze w szkolach?

Jak się okazuje po to, aby Polska była na szczycie rankingu spadku religijności pokoleniowej.  Zapewne nie taka była intencja, ale tak to już jest z wielkimi planami ?

6 godzin temu, slawek.xm napisał:

Polska jest po prostu katolickim państwem i nawet Ci , którzy nie chodza do koscioła nie wyobrażają sobie innej tradycji niz katolicka, widac to na kazdym kroku np podczas każdych  świąt

Katolicka tradycja mówisz.  A która to?  Może dyngus?  No nie: "zwyczaj pierwotnie słowiański"

To może pisanki i zajączki? Też nie: "Najstarsze pisanki pochodzą z terenów sumeryjskiej Mezopotamii. Zwyczaj malowania jajek znany był w czasach cesarstwa rzymskiego, wspominają o nim Owidiusz, Pliniusz Młodszy i Juwenalis. Według mitologii germańskiej, jajka znosił zając, jako zwierzę poświęcone bogini Osterze."

59 minut temu, jar1 napisał:

napisał Adrian Klarenbach

Imię i nazwisko idealnie dopasowane do stylu wypowiedzi ?

Jedno jest pewne. Nikogo nie oszukuje i jak cos spierd..... ,sry za slowo, to przeprosze.

Problem w tym, że nikt tego nie oczekuje, abyś spier.. i potem przepraszał, tylko dokładnie odwrotnie ?

Mam jej sporo w realu. Tutaj jest pewnego rodzaju walka. Czasami czlowiek przesadzi, czasami zbyt ostro zareaguje. Taki klimat.

W realu,  czy w wirtualu "zło dobrem zwyciężaj "

4 godziny temu, Bobcat napisał:

Wielu ma dylemat czy woleliby trafić do nieba ze względu na klimat czy tez do piekła ze względu na towarzystwo.

Lepiej rządzić w piekle,  niźli służyć w raju. 

4 godziny temu, bubusia napisał:

Odpowiedz i nie pekaj

Taki mi sie wydajesz mocno strachliwy czasami, nic od siebie.

"Bob , chcesz do Nieba , czy do piekła?"

A co , szprzedajesz bilety,  czy jesteś Bogiem?

Piotr

5 godzin temu, slawek.xm napisał:

jasne, że tak

ale jesli chcesz mieć katolicki pogrzeb to jednak ktos za Ciebie będzie musiał poprosić księdza

a jesli przy końcu zycia najdzie Cię mysl by pojednac się z Bogiem, to tez bedziesz potrzebował księdza  i gwarantuje Ci ,że przestanie dla Ciebie mieć znaczenie czy kapłan będzie alkoholikiem pedofilem czy mordercą

Aby pojednać się z Bogiem,  trzeba uwierzyć w Najwyższego (Boga) oraz w Tego , którego On posłał (czytaj: Jezusa),   a nie w kapłana.

Jezus Chrystus jest jedynym pośrednikiem,  między Bogiem a ludźmi- tak stanowi Ewangelia .

"Jam jest żywot wieczny,  i nikt nie przychodzi do Ojca......" -mniemam,  że dalszą część cytatu z Pisma Świętego doskonale znasz. 

P.S.

Przypomnij sobie rozmowę , ukrzyżowanego złoczyńcy z Jezusem Chrystusem.

Piotr

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.