Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

W Poznaniu MPK przyjęło do pracy sześciu kierowców z Indii. Rzecznik prasowy w wywiadach kilkakrotnie podkreślał, że są to chrześcijanie. Czuję się spokojniejszy. Przecież mogli trafić co nas wyznawcy bogini Kali. To dopiero byłaby jatka. A tak na poważnie, to życie w tym kraju zaczyna powodować u mnie coraz silniejszy odruch wymiotny.  

"DZIESIENC LAT PUZNIEJ PO MATOZE+
Jezdem matozysta z roku 2019. Dzienki premjerowi Morawieckiemu wujt mi podpisal cenzorem, bo na hoj nam naoczyciele. Na stodia nie poszlem chociarz dzienki PiS moglem. Bo na hoj mi stodia jak mam 500 plos na 4 dziecka i po pincet na karzdom krowem, rze nie wspomnem o sfiniach, a jak pujdem na emerytore to jeszce dostane tysionc+. Bendem glosowal na Kaczynskiego, Morawieckiego, Zalefska, Mazorek, Szydlo, Ziobro, Sasina, Soskiego, bo to mondre lodzie som, a reszta to wermacht, zdradzieckie mordy i faszysty od degola. Zara siem szykoje do doktorato z filozofii. Dzienki premjerowi potpisze mi dyplom doktorski soltysowa z Brzeszcze. Muj szfagier Zenek slusarz z zawodu dostal dyplom lekarza od burmiszcza i jezd ordynatorem-hirurgiem w wojewuckim szpitalu.

Nieh rzyje PIS i rzeby zondzil jak najdlorzej. Jak wystompilim z tej zasranej rzydowskiej Onii Elropejskiej to mamy godnosc i sowerennosc

(FB)

5 godzin temu, Lech36 napisał:

Inne bandy to owieczki

Znaczy wilki w owczej skórze.
Na to tylko barany mogą się złapać.

Jakie to szczęście dla skoalicjowanych wilków, że tutaj przecież baranów ni ma.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

8 godzin temu, xniwax napisał:

Punkt widzenia nie miłośnika bandy, z perspektywy miłośnika innej bandy.
Nie będzie tej bandy, będzie inna. Ot i cała filozofia demokracji, historia o tym "mówi", wręcz wrzeszczy.
...i co?

c'est la vie

Właśnie tacy jesteście.  Gęba pełna frazesów a pod nimi bezideowy sk...

6 godzin temu, xniwax napisał:

Znaczy wilki w owczej skórze.
Na to tylko barany mogą się złapać.

Barany to łapią się na rozdawnictwo i na rządy mafii która podporządkowuje sobie prawo państwowe. Obywatel w sporze z państwem jest bez szans. Również w prywatnych sporach z przedstawicielami rządzącej mafii zwykły obywatel jest bez szans. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość

(Konto usunięte)
9 godzin temu, Zbig napisał:

Gęba pełna frazesów a pod nimi bezideowy sk...

byłbys uprzejmy zastanowić sie nad sposobem pisania do innych ?

swoją obraze darowałem , teraz tylko prosze

ale trzeciego razu nie bedzie

21 minut temu, slawek.xm napisał:

masz prawo odwołac sie do Europejskiego Trybunału Praw człowieka

jesli państwo polskie skrzywdziło Cię

Demoralizacja społeczeństwa przez "dojną zmianę" trwa.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Lech36 napisał:

Demoralizacja społeczeństwa przez "dojną zmianę" trwa.

społeczeństwo od 30 lat nie czuło się tak dowartosciowane jak przez "dojna zmianę"

nazywasz to demoralizacją?

chyba nie wiesz co ten termin oznacza ?

obecna sytuacja jest spełnieniem wyborczych obietnic

jak to nasz najwspanialszy prezydent wczoraj mówił

"

Ale Polska to przede wszystkim nasz trud i nasza praca. Polska to nasze wielkie zobowiązanie. Ja sam swoje zobowiązanie traktuję niezwykle poważnie. Wszędzie, gdzie jestem, powtarzam i przypominam, że będę mógł uznać, że dobrze spełniłem swą prezydencką służbę wtedy, gdy kończąc ją, będę mógł usłyszeć od zwykłej polskiej rodziny: „Żyje nam się lepiej niż wtedy, kiedy Pan zaczynał”.

Taki był najważniejszy cel, który sobie obrałem, najpierw idąc w ogóle do tego, by zajmować się polityką, a potem wtedy, gdy stanąłem do wyborów prezydenckich: poprawa jakości życia Polaków, podnoszenie jakości życia moich rodaków na taki poziom, żeby żyli tak, jak żyje się w krajach na Zachodzie"

spoleczeństwo nigdy nie będzie się utożsamiać z rządem , który rozwijając kraj nie pozwala na to by obywatele byli  bezpośrednio beneficjentami tego rozwoju

Markel wypracowany zysk woli oddawać jako socjal muslimom z Afryki

dlatego uważam ,ze nasz rząd ma o wiele więcej rozumu niz niemiecki kanclerz

"...społeczeństwo"? "Dowartościowane"???!!!? 

Ileż to procent tego społeczeństwa głosowało na to COŚ, co aktualnie niszczy i rujnuje mój Kraj? Przypomnij mi, z łaski swojej.

Pozwól, że zacytuję twego ojca, niejakiego Rydzyka:

"On się chyba nie mył, patrzajcie!"

O tym "życiu na Zachodzie" to tylko tyle ci powiem, że już niedługo nikt z Polski tego nie zobaczy. Nie wpuszczą, w obawie przed rozsiewaniem takich idiotyzmów, jak ta cała twoja próżna gadanina.

A! I nie prowokuj, proszę.

*Drugie "A!" - aż się zdziwisz, ile spraw przeciwko Polsce i traktowaniu tam obywateli - już wkrótce trafi. Nawet twój hochsztapler Rydzyk i Duda rady nie dadzą. Ani wszyscy święci.

A i Kacperek - też!☺️

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
22 minuty temu, slawek.xm napisał:

nazywasz to demoralizacją?

Tak, to widać w szkołach i w miejscach pracy. Niedouczeni, chamscy młodzi ludzie z głęboką niechęcią do pracy wpojoną im przez demagogów z PiS. Tak trzymajcie a efekty związane z socjalistyczną gospodarką przyjdą niebawem.

22 minuty temu, slawek.xm napisał:

chyba nie wiesz co ten termin oznacza

PiS na pewno nie wie co ten termin oznacza, ale czego można wymagać od PiS-owskich "misiewiczów".

Edytowane przez Lech36

Gość

(Konto usunięte)

to macie kumpla z ugrupowania przeciwnego pis

nawet bez mrugnięcia

"To jest strasznie gorzkie, co mówię, ale dzisiaj w polityce trzeba po prostu kłamać – powiedział były premier Marek Belka, który startuje z list Koalicji Europejskiej w eurowyborach. – Trzeba jedno kłamstwo szybko przykryć drugim kłamstwem, tak, żeby o pierwszym ludzie zapomnieli – dodał polityk SLD"

8 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Pozwól, że zacytuję twego ojca, niejakiego Rydzyka

mój ojciec miał na imię Jerzy

cios poniżej pasa Jacku

11 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

O tym "życiu na Zachodzie" to tylko tyle ci powiem, że już niedługo nikt z Polski tego nie zobaczy. Nie wpuszczą, w obawie przed rozsiewaniem takich idiotyzmów, jak ta cała twoja próżna gadanina

demagogia i defetyzm bez żadnego argumentu poparcia takiego pogladu

12 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

I nie prowokuj, proszę.

moze w ogóle nie będę pisał bo ostatnio kazdy mój wpis nazywasz prowokacją

masz okazję nauczyć się szanowac poglądy innych to trudne ale mozliwe zapewniam Cię

15 minut temu, Lech36 napisał:

PiS na pewno nie wie co ten termin oznacza, ale czego można wymagać od PiS-owskich "misiewiczów".

pogadaj z Belką na ten temat

"niechęć do pracy".

Dobrze napisane. Choć tak do końca to nie jest wina pizdrakowatych.

Lat temu kilka:

Spora budowa (remont wielkiego apartamentu) w Rouen.  Przyjeżdża gostek z Polski. Fachman, podobno... Instaluję typa w mieszkaniu, mówię co i jak. Do pracy - pięć minut na butach. Piękna katedra na widoku. Lodówka pełna.

"- Panie Jacku, jestem tak wdzięczny. W Polsce niuja sie nieda. Dałby pan coś na rozruch?"

Dałem. 50 euro. Przecież rano i WSZYSTKIE następne dni przyjdzie do pracy.

Tej samej nocy ochlał się jak świnia (bezsensowne porównanie, bo świnki nie piją), zrobił tak zwany "dym" i powybijał kilka szyb w mieszkaniu. 

W środku nocy spod Paryża jechałem ponad sto kilometrów, by pijanego sk***ysyna na pobliski dworzec zawlec. I kopnąć w dupsko.

Wracając - zapłaciłem (qva jego mać) mandat ?. Tyle miałem z "polskiego fachowca".

Sławku - permanentnie się o tym złodzieju wyrażasz, jako o "umiłowanym ojcu". Toteż się moich domyslań nie czepiaj. 

Ale - masz rację. Nie powinienem tak pisać. Przepraszam bardzo.

Gdy będziesz na grobie twojego Taty - zapal świeczuszkę i ode mnie. Ja, gdy będę przy mojej Mamy prochach - zaświecę coś od Ciebie. Może tak być?

Kwestia Rodziców.
Gość

(Konto usunięte)
13 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Sławku - permanentnie się o tym złodzieju wyrażasz, jako o "umiłowanym ojcu". Toteż się moich domyslań nie czepiaj.

sorry kłamiesz

zacytuj!

W dniu 24.04.2019 o 14:36, Zbig napisał:

Jakiego pisu?????  Cały PRL polegał na umiejętnym rozrzucaniu ochłapów.  Że co? Na koniec ukradł oszczędności i składki i zbankrutował państwo? No już nie czepiajmy się szczegółów....

Jak to niejaki Jan Pietrzak, hucpiarz z Pezetpeeru gadał, gdy jeszcze był normalny:

"Ukradli. Wszyscy wiedzą, kto - a nie wiadomo, kto!"?

Gość

(Konto usunięte)

dzisiaj miałem spotkanie z emerytami , jeden z nich pobiera swiadczenia z dwóch źródeł z zusu i z krusu

pytał czy dostanie dwie trzynastki skoro posiada dwie emerytury ?

facet pracuje jeszcze dodatkowo i pomaga rodzinie

ogólnie wniosek wyciagnałem taki ,ze bez tych 10 mln emerytów dziadków i babci ciezko by było pokoleniu "na dorobku"

pis docenił wreszcie te grupę społeczną i dla mnie jest to najważniejszy  prospołeczny gest tej partii

Dlatego mówię od miesięcy - czysta, chamowata prowokacja. Ksiądz.

Bo taki na przykład bupek - przynajmniej się czasem przyznaje do awanturnictwa.

Między wierszami...?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy za to należy się Radwańskiej honorowe obywatelstwo? Nie wiem, nie mnie decydować. Na pewno jednak nie należy jej się tak haniebny argument odmowy, jaki był łaskaw podać przewodniczący Rady Miasta Dominik Jaśkowiec, tłumaczący – cytuję za gazeta.pl – że dla części radnych kandydatura ta była kontrowersja z powodu „zaangażowania politycznego rodziny”. – Niewątpliwie miało znaczenie to, że rodzina pani Agnieszki Radwańskiej jest bardzo związana z partią rządzącą. Sama uczestniczyła w marszach smoleńskich. Część mieszkańców mogłaby odczytać tę nominację jako kontrowersyjną – stwierdził Jaśkowiec. – Jedną z kandydatur zgłoszonych wcześniej przez mieszkańców był Jerzy Owsiak. PiS tę kandydaturę atakował, skończyło się na tym, że pan Owsiak sam stwierdził, że nie chce ubiegać się o ten tytuł. Stwierdziłem, że skoro nie bierzemy pod uwagę kandydatur kontrowersyjnych, to powinno to działać w dwie strony – dodał. Czyli tłumacząc z języka partyjniackiego na polski: „nie chcieliście dać honorowego obywatelstwa naszemu Owsiakowi, to my nie damy waszej Radwańskiej”. Ręce opadają. Okazuje się więc, że Radwańska przez 12 lat kariery nie reprezentowała Polski, ale PiS? Grała wyłącznie dla sympatyków partii rządzącej, a nie wszystkich kibiców?

Moze nie jest to stricte polityczne, ale pokazuje jak politycy zryli ludziom wlasnie berety. I to politycy z obu stron konfliktu. Co niektorym bardzo ciezko przyznac.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Według mnie - gdy cycate babiszcze z rakietą w muskularnej łapie całuje kort i ostentacyjnie wykonuje gesty "góra, dół, lewo, prawo" w Indiach lub innych Chinach - jest kretynką do kwadratu.

Odruchy i gusła (tak, tak! Dla Hindusów to gusła i zabobony!) trzeba zostawić w domu, panie "wierzący".

.......

-U nas w domu wszyscy modlimy się przed posiłkiem.?

- A u nas - nie, bo nasza mama świetnie gotuje.?

Uszanujcie, proszę ?.

Klepanie kotleta.
3 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Według mnie - gdy cycate babiszcze z rakietą w muskularnej łapie całuje kort, i ostentacyjnie wykonuje gest "góra, dół, lewo, prawo" w Indiach lub innych Chinach - jest kretynką do kwadratu.

Odruchy i gusła (tak, tak! Dla Hindusów to gusła i zabobony!) trzeba zostawić w domu, panie "wierzący".

Aha, czyli pal licho przekonania, po prostu z powodu swojej wiary na nic nie zasluguje - nawet jak zasluguje. Interesujacy tok myslkenia. Bardzo postepowy. Chyba nawet Biedron nie wyskoczylby z taka argumentacja, ale czemu nie. Mozna i tak.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

"... nawet Biedroń" - powiadasz?, bupku!  Niech no się tylko moja Baba dowie... Nie uwierzy.

Cóż... W sumie mi to imponuje, choć do partyji wstąpić nie zamierzam. Zagłosować może...  Kto to wie, co się jeszcze wydarzy... Umrę w międzyczasie, czycuś...

I teraz pomyśl przez ułamek sekundy, choćby o takiej sytuacji:

Wchodzisz do sklepu "U Dzikiego", aby kupić chleb. Lub inną nieodzowną do życia rzecz - książkę. Lub inne pasty do fiszbinów. Ufam, że zęby jeszcze masz.

I, mówisz "niech będzie pochwalony Jezus Chrystus,  Marlboro proszę paczuszkę" , jak ten faszystowski wyskrobek Braun?

Nie ma takiej możliwości. 

ps - "moj" Dziki doskonale wie, jak się o nim wyrażam. On o mnie podobnie?. Co nie przeszkadza temu, że mi zawsze zostawia dwie bagietki, bo późno wracam do domu, a ostatnio nawet połamanym polskim językiem życzył mi "esoly ot". Po wypiciu kawy, pojąłem, że o "wesołe święta" chodziło.

A ty se gnij w tym grajdole. Pruchnickim.

1 godzinę temu, bubusia napisał:

Moze nie jest to stricte polityczne, ale pokazuje jak politycy zryli ludziom wlasnie berety. I to politycy z obu stron konfliktu. Co niektorym bardzo ciezko przyznac

Tylko że z radości zawyli przede wszystkim katonarodoprawacy nienawidzący Radwańskiej od lat za rzekome nieprzykładanie się do olimpiad, za torebki od LV, za gołą sesję w ESPN i ogólnie za sukces w elitarnej dyscyplinie o zasadach niezrozumiałych dla przeciętnego buraka.

1 godzinę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Uszanujcie, proszę

Nie uszanują bo mają swoją "religię" wyznaczoną przez Prezesa. 

3 godziny temu, slawek.xm napisał:

byłbys uprzejmy zastanowić sie nad sposobem pisania do innych ?

swoją obraze darowałem , teraz tylko prosze

ale trzeciego razu nie bedzie

Cała to historyja.  Cała. Bo tak sobie czytam...

Gdy ktoś nie ma nic do powiedzenia - wali stare, oklepane frazesy.  Gdy mu zaś Interlokutorzy rzekną: "puknijże się w ten durny łeb, matole" - straszy. Jak Tadeusz Baranowski w swych komiksach. Ziobrem, lub innym kawałem gnata tumani

Choć, mówiąc szczerze - przestrasza! 

A i bawi - niezmiernie i szczerze.

26 minut temu, Zbig napisał:

Tylko że z radości zawyli przede wszystkim katonarodoprawacy nienawidzący Radwańskiej od lat za rzekome nieprzykładanie się do olimpiad, za torebki od LV, za gołą sesję w ESPN i ogólnie za sukces w elitarnej dyscyplinie o zasadach niezrozumiałych dla przeciętnego buraka.

Cycki pokazywała? Gołe???? Z sutkami???? (tu się obślinił mocno...i chusteczką usta otarł....). Katoliczką będąc??? Jakżeż można... k**wa jego mać...

No, nie mów, psiakość... Sporo tracę, w Polsce nieczęsto bywając, a i Nejszynal Dżijografik raczej czytując...

No.

"Jak informuje polityk, wszystkie miejsca na auli nie ma już miejsc. "Na dziedzińcu będzie telebim, a ja będę do Waszej dyspozycji także po wykładzie. To jest Dzień Konstytucji. Nasze święto" - czytamy we wpisie Donalda Tuska."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

17 godzin temu, Bezlitosna Niusia napisał:

"skodowanych".

Jeśli już to "zakodowanych".

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

"Urrrrra ! Urrra, urrra,  Czapajew gieroj..". ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.