Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
5 minut temu, Jaro_747 napisał:

Sami musimy uporać się z narodowo-socjalistycznym populizmem PiS, trzeba samemu zakasać rękawy i wziąć się do roboty

przynajmniej jedno prawdziwe zdanie wśród populistycznego bajania ?

niestety jest juz za późno donek ma was w nosie i musicie dorabiać ideologię do rzeczywistości

trochę szkoda ,że nie macie ani ludzi ani pomysłów na przełamanie dominacji pis

z drugiej strony dobrze wam tak , bedziecie musieli zaakceptowac taka Polske jaka wam pis zgotuje

a ja im pomogę ?

Daj sobie spokój sławek, wyraźnie widać, że to nie na twoją głowę jest. Tylko męczysz siebie i innych.

Jestem Europejczykiem.

58 minut temu, slawek.xm napisał:

Publiczne obrażanie społeczeństwa katolików wiąże sięz konsekwencjami

Nikt nie obrażał ani KK ani społeczności katolików. Jest to wyłącznie nadinterpretacja tych którzy teraz próbują upiec na tym swoją polityczną pieczeń. Porównanie dotyczyło tych którzy praktykują taki a nie inny styl uprawiania polityki i dyskursu publicznego. 

Godzinę temu, slawek.xm napisał:

na poczatek list Gowina

A co innego ma biedaczyna powiedzieć? 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozycja 87.

1 godzinę temu, slawek.xm napisał:

w reakcję najpodlejszej hołoty bijacej brawo gówniarzowi który chciał zaistnieć kosztem obrazy wiekszości Polaków

Bluzgi dowodzą braku argumentów. A Ty to nie większość więc mów tylko za siebie.

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Patrząc na nasze podwórko nie wiem, czy na ten polski grajdołek nie szkoda polityka europejskiego i światowego formatu.

Szkoda, przy tak licznym ciemnogrodzie. Polska musi niestety przejść ścieżkę błędów i wypaczeń choć w dużym procencie ta ścieżka i zagrożenia są znane i można ich uniknąć, ale PiS-owi na tym nie zależy. 

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość

(Konto usunięte)
45 minut temu, Bobcat napisał:

A Ty to nie większość więc mów tylko za siebie.

Jażdżewski nie powiedział słowa ANI O KLERZE ANI O INSTYTUCJI ANI O EPISKOPACIE

MÓWIŁ O KOSCIELE , którego ja i wiekszośc Polaków i nie tylko jestesmy członkami, dlatego jego haniebne kalumnie dotycza mnie osobiście i nie tylko mnie

nie dziwi ,że nie zauwazasz tego faktu zaślepiony nienawiścia do wiary katolickiej!

a tu reakcja rektora UW

"Wczorajsze wystąpienie przedstawiciela Liberte na Uniwersytecie Warszawskim oceniam bardzo krytycznie" - napisał w mediach społecznościowych rektor UW Marcin Pałys."

Rzeczniczka UW: nie znaliśmy wcześniej wystąpienia

I dodał, że "taka retoryka jest niezgodna z Misją Uniwersytetu, rażąco odbiega od standardów dialogu", których uczelnia chce przestrzegać.

Zastępca rektora UW Maciej Duszczyk zapewnił, że razem z Pałysem podszedł do Jażdżewskiego po wykładzie Tuska i wyrazili "swoje oburzenie co do użytych słów i nadużycia przestrzeni akademickiej".

"Rzeczniczka UW potwierdziła reporterowi WP, że przedstawiciele uczelni nie znali wcześniej treści wystąpienia. "Uniwersytet nie zamyka przed nikim drzwi, ale nie planujemy w bliskiej przyszłości organizowania podobnych spotkań wspólnie z Liberte" - poinformowała nas Anna Korzekwa-Józefowicz"

Edytowane przez slawek.xm

Widać, że PiSowska propaganda skierowana jest do tumanów. Ale widać też, że ta propaganda na tych tumanów działa.

Zasadnicze pytanie - kogo jest więcej i czy normalni wkońcu pójdą do wyborów zamiast siedzieć w domu i czekać na cud.

W dyskusję na temat wystąpienia Jażdżewskiego nie warto się tu wdawać, mamy wątek o kościele.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Widać, że PiSowska propaganda skierowana jest do tumanów. Ale widać też, że ta propaganda na tych tumanów działa.

40 minut temu, Lech36 napisał:

Szkoda, przy tak licznym ciemnogrodzie.

Który skrzywdziłeś człowieka prostego
Śmiechem nad krzywdą jego wybuchając,
Gromadę błaznów koło siebie mając
Na pomieszanie dobrego i złego

Lepszy dla ciebie byłby świt zimowy
I sznur i gałąź pod ciężarem zgięta.

Czesław Miłosz

Sławek,

Czy Ty czasem kiedyś deklarowałeś, że nie głosowałeś na PIS, a tylko tak piszesz z własnych przemyśleń?

A teraz chcesz pomagać PISowi w "urządzaniu" jego przeciwników. Tyś jest troll partyjny opłacany od wpisu, nic poza tym. Poszedł byś z rodziną na spacer, albo do swojego kościółka, a nie trzepał kasę przed monitorem.

"Tynk pożera dźwięk" 747

13 minut temu, slawek.xm napisał:

Który skrzywdziłeś człowieka prostego
Śmiechem nad krzywdą jego wybuchając,
Gromadę błaznów koło siebie mając
Na pomieszanie dobrego i złego

Lepszy dla ciebie byłby świt zimowy
I sznur i gałąź pod ciężarem zgięta.

To wiersz z dedykacją dla Prezesa? Wprawdzie pozornie jeszcze nikogo prostego nie skrzywdził ale jest to nieuniknione w przyszłości. Np jak obecne 500+ wygasną za ca 15 lat to wiele osób je pobierających mocno zostanie skrzywdzona. Chyba że przedłuży się rozdawnictwo aż do ich emerytury.

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

i tego sie trzymaj

Nie da się żyć bez wyobraźni gospodarczej/ekonomicznej to jest bardzo niebezpieczne.

Edytowane przez Lech36

O take polskie siem bijem ?

"My tu w Polsce najlepiej wiemy, co dobrze służy naszej ojczyźnie. Oczywiście, musimy to robić w pewnych ramach, ale te ramy są wyraźnie określone w traktatach i to musi być przestrzegane - mówił Jarosław Kaczyński na konwencji Prawa i Sprawiedliwości w Pułtusku. Szef PiS wezwał też do obrony Kościoła. - Kto podnosi rękę na Kościół, ten podnosi rękę na Polskę - stwierdził."

Gość

(Konto usunięte)
10 minut temu, EmilioE napisał:

A teraz chcesz pomagać PISowi w "urządzaniu" jego przeciwników.

wystarczy mi wsadzenie Tuska do pierdla , zakaz zajmowania publicznych stanowisk dla wszystkich członków byłego pzpr, oraz wyrzucenie wszystkich sędziów mianowanych do 90 roku

wpisanie do konstytucji  bezwarunkowego zakazu mordowania nienarodzonych dzieci , oraz delegalizacja wszelkich ugrupowań popierających srodowiska LGBT

rozszerzenie uprawnień prezydenckich i zakaz finansowania partii politycznych z budżetu

nie wszystko da sie wdrozyc od razu ale wiekszośc na pewno

Jak to mówił D. Tusk, warto pamiętać o Targowicy.

"Papież Pius VI wystosował specjalne błogosławieństwo dla dzieła konfederacji targowickiej. Gorącymi zwolennikami konfederacji byli: prymas Michał Jerzy Poniatowski, biskup chełmski Wojciech Skarszewski, biskup żmudzki Jan Stefan Giedroyć, biskup poznański Antoni Onufry Okęcki, biskup łucki Adam Naruszewicz i biskup wileński Ignacy Jakub Massalski. "

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nie zauwazasz tego faktu zaślepiony nienawiścia do wiary katolickiej

Jest to zwykła insynuacja gdyż nigdy nie wypowiadam się na temat wiary. Żadnej. Natomiast wypowiadam i będę to czynił na temat instytucji KK.

6 minut temu, slawek.xm napisał:

ystarczy mi wsadzenie Tuska do pierdla , zakaz zajmowania publicznych stan

a tak w punktach to za co i porownany z kurduplem slawus.

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, Bobcat napisał:

Jest to zwykła insynuacja gdyż nigdy nie wypowiadam się na temat wiary. Żadnej. Natomiast wypowiadam i będę to czynił na temat instytucji KK.

gdybys przeczytał o czym mówił ten gówniarz Jażdżewski ugryzł  bys klawiaturę zamiast pisać bzdety

7 minut temu, slawek.xm napisał:

konstytucji  bezwarunkowego zakazu mordowania nienarodzonych dzieci , oraz delegalizacja wszelkich ugrupowań popierających srodowiska LGBT

wtedy dopiero ja wyjdziesz na barykady i zrobisz tu raj.A i tak nie wiem czy ci wpierw nie oberwa ja.......j

MÓWIŁ O KOSCIELE , którego ja i wiekszośc Polaków i nie tylko jestesmy członkami, dlatego jego haniebne kalumnie dotycza mnie osobiście i nie tylko mnie

Tak, mówił o KK. Historyczną prawdę o haniebnej roli tej instytucji w Konfederacji Targowickiej, obaleniu Konstytucji 3 Maja i doprowadzenia do rozbiorów Polski należy mówić jak najczęściej. Jażdżewski to zrobił i chwała mu za to.

slawus belkocik twoj juz znam.A teraz do roboty.Znajdzie sie to opowiaaj wnuczkom.Do rzeczy

moze byc nawet od rzeczy slawus.A my to skorygujemy.Tu nie bieszczady  gdzie sie poklepujecie po plecach w zgodzie i milosci.W kosciele.

Edytowane przez muls
16 minut temu, slawek.xm napisał:

wystarczy mi wsadzenie Tuska do pierdla , zakaz zajmowania publicznych stanowisk dla wszystkich członków byłego pzpr, oraz wyrzucenie wszystkich sędziów mianowanych do 90 roku

wpisanie do konstytucji  bezwarunkowego zakazu mordowania nienarodzonych dzieci , oraz delegalizacja wszelkich ugrupowań popierających srodowiska LGBT

rozszerzenie uprawnień prezydenckich i zakaz finansowania partii politycznych z budżetu

nie wszystko da sie wdrozyc od razu ale wiekszośc na pewno

Grozi Ci dożywotne przebywanie w krainie niespełnionych marzeń.

Edytowane przez Bobcat
3 minuty temu, slawek.xm napisał:

znajdzie się wiele paragrafów

"Dajcie mi człowieka - paragraf na niego znajdę".

(Andriej Wyszynski - prokurator generalny ZSRR w latach wielkich czystek stalinowskich.)

12 minut temu, slawek.xm napisał:

gdybys przeczytał o czym mówił ten gówniarz Jażdżewski ugryzł  bys klawiaturę zamiast pisać bzdety

Po raz kolejny pokazujesz totalną impotencję argumentacyjną.

W dniu 2.03.2019 o 23:53, Bezlitosna Niusia napisał:

Wiesz...

Powiedzieli A, muszą też powiedzieć Ą.

A, gdy wszystko yebnie , a yebnąć musi - (czysta matematyka na  to wskazuje) - nabazgrzą - "ja zawsze byłem za Cókizem".

I przyjdą pod innym nickiem.

Jak niejaki @modrzew47.

Nieprawdaż, mocdzrewku? Jako kto teraz tyrasz?:-)

Mnie nie oszukasz, ośla łąko. Tysiące klasówek takich debili zmuszony byłem czytać.

?

Gość

(Konto usunięte)
20 minut temu, muls napisał:

A teraz do roboty

"w sytuacjach wymagających jednoznacznej deklaracji o zakresie szerszym niż jednostkowy sądy państw członkowskich unikają jednoznacznych deklaracji o charakterze systemowym. Spośród obowiązujących konstytucji jedynie holenderska (w wersji z 1983 r.) zawiera wyraźny przepis potwierdzający pierwszeństwo prawa stanowionego przez organizację międzynarodową (art.93). W pozostałych państwach co do zasady w orzecznictwie sądów konstytucyjnych lub spełniających ich funkcję sądów najwyższych uznaje się, że konstytucje narodowe wyznaczają granice przekazania kompetencji na rzecz europejskich organizacji integracyjnych), tym samym stwarzając ograniczenia dla zasady bezwzględnego prymatu prawa unijnego. Zazwyczaj ograniczenia mają postać zagwarantowania pozostawienia organom narodowym tych kompetencji, które przesądzają o suwerenności państwowej (nie wskazując wszakże, o jakie kompetencje chodzi – zgodnie zresztą z międzynarodowo prawnym rozumieniem tego pojęcia). Wskazuje na to praktyka m.in. sądów konstytucyjnych RFN, Hiszpanii, Polski czy Czech, a także sądów najwyższych Irlandii i Danii."

"

Mocny wyrok w tej sprawie wydał Sad Najwyższy Danii już 6 kwietnia 1998 roku (sygn. I 361/1997)

§ 20 Konstytucji nie upoważnia do przekazywania przez Danię organizacji międzynarodowej kompetencji do stanowienia aktów prawnych lub podejmowania decyzji, które byłyby sprzeczne z Konstytucją. W szczególności Konstytucja zakazuje przekazywania kompetencji w takim zakresie, który oznaczałby, że Dania nie może być uważana za państwo suwerenne i demokratyczne."

"

Jeszcze mocniejszy wyrok wydała francuska Rada Stanu w grudniu 2001 roku (sygn. 226514 ).

Zasada pierwszeństwa prawa wspólnotowego, która – tak jak inne ogólne zasady wspólnotowego porządku prawnego wywiedzione z TWE – ma moc równą mocy Traktatu, nie może podważać w krajowym porządku prawnym najwyższej mocy Konstytucji."

tylko na tej podstawie postawę tuska względem Polski  mozna uznac za zdradę kraju

"

Wyrok Trybunału Konstytucyjnego w sprawie Kp 01/09 (13 października 2010 r.)

W dotychczasowej praktyce Trybunału (zwłaszcza w kontekście orzeczeniu z 11 maja 2005 r., sprawa K 18/04) ukształtował się pogląd, mający zresztą pełne oparcie w obowiązującej konstytucji z 1997 r., że prawo Unii Europejskiej jest podporządkowane konstytucji, natomiast ma pierwszeństwo stosowania w odniesieniu do pozostałych norm prawa polskiego. Sędziowie oparli swoje stanowisko na systematyce konstytucji – w przypadku konfliktu pomiędzy konstytucją a zobowiązaniami międzynarodowymi (odpowiednio między przepisami art.8 i 9 Konstytucji) należy rozstrzygnąć na rzecz pierwszego z tych przepisów, właśnie ze względu na jego usytuowanie w Konstytucji

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.