Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, jar1 napisał:

Ja cały czas aż ryczę. 

35 minut temu, bubusia napisał:

poszukiwany do duetu

bubusia zaakceptujesz? ?

3 minuty temu, muls napisał:

i ja

Edytowane przez slawek.xm

Nie, musi byc graficznie:)

Na slowo nie wierze

?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zjedź na sam dół i napisz coś tutaj każdej rodzinie

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, Adalbert95 napisał:

Tylko tyle potraficie jeden z drugim? Bido z nędzą...

Ha! Bupek i slawek, Sławek & Bupek ...

Aż mi się przypomina jedna z Bajeczek Babci Pimpusiowej, nieodżałowanej i wielkiej pamięci imć Andrzeja Waligórskiego. A brzmi ona tak:

Wyjrzała glizda z dziury i wesoło gwizda.

Wtem patrzy - z drugiej strony sterczy druga glizda!

Dalejże ją uwodzić, a ta rzecze srogo:

- Odwal się żesz kretynko, ja jestem twój ogon.

2 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Ha! Bupek i slawek, Sławek & Bupek ...

Aż mi się przypomina jedna z Bajeczek Babci Pimpusiowej, nieodżałowanej i wielkiej pamięci imć Andrzeja Waligórskiego. A brzmi ona tak:

Wyjrzała glizda z dziury i wesoło gwizda.

Wtem patrzy - z drugiej strony sterczy druga glizda!

Dalejże ją uwodzić, a ta rzecze srogo:

- Odwal się żesz kretynko, ja jestem twój ogon.

A zbaranienie nie rozbawilo? I to live bylo

?

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Się rymuje?

Bo to tak:

Na Żoliborzu,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, w małym domeczku pomiędzy ludźmi - ot po sąsiedzku, sam, bez teściowej, dzieci i żony, mieszkał staruszek pewien zmarszczony. Jako, że kotów hodował parkę pokrytą sierścią miał marynare. Do tego jeszcze w skarpetkach dziury co dopełniało obraz ponury. Cicho się jakoś po świecie plątał, ni prawa jazdy, ni w banku konta... Z rodziny został sam, z bratanicą - co wielokrotną była dziewicą. Miał ten staruszek do władzy parcie i o tę władzę walczył zażarcie. Wreszcie na przekór całemu światu zbudował sobie partię frustratów, która na skutek losu przekory w końcu wygrała w Polsce wybory. I bez wątpienia za ich przyczyną okropnie nam się dziadek "rozwinął". Realizując swój pomysł śmiały podporządkował sobie Kraj cały. Rozdawał "stołki" i kasę dzielił tłumacząc reszcie obywateli, że choć jest kiepsko i gorzej będzie to on ich dobro wciąż ma na względzie, nie czerpiąc z tego korzyści żadnych - sam skromny, biedny i nieporadny. Aż nagle szarym styczniowym świtem w świat poszły wieści niesamowite, że to nie tylko dom i dwa koty lecz jeszcze kilka Miliardów Złotych .... tak pomalutku do grosza grosik... biedny dziadunio Polsce "zakosił". WIĘC DZIŚ MĄDRZEJSI TYM DOŚWIADCZENIEM NA PRZYSZŁOŚĆ CZUJNI BĄDŹMY SZALENIE I NAUCZENI DZISIEJSZĄ CHWILĄ WCIĄŻ PAMIĘTAJMY - POZORY MYLĄ!!! (FB)

(Jest też w zakładce Humor.)

Edytowane przez toptwenty
Gość glazior

(Konto usunięte)
14 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Andrzeja Waligórski

Ja pierdziele toż to prawdziwy dzajant wiersza ,ezra pound polskiej  poezji.

Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!

Genialne , skąd u Ciebie - nie pierwszy zresztą raz - takie umiłowanie kloszardzkiej poezji ?

Edytowane przez glazior

no ten sam ja pierdzielem glazior.Tak samo jak ty .Juz dwoch pierdzieli glaziorek.

12 minut temu, glazior napisał:

menel z warszawskich Bieszczad.

to co on tu robi to na cmentarz powazkowski.i pomnik budowac.

Edytowane przez muls
Gość glazior

(Konto usunięte)

Tadeusz Rydzyk w Toruniu mieszka
czarną sukienkę ma ten koleżka.
Uczy prostaczków noce i ranki
ze swej maryjnej radioczytanki

Leje na serce miód swoim gościom
beret z antenką czesząc z lubością.
geja i Żyda czuje z daleka
niewiernych ściga niczym bezpieka.

Kościół do góry wierzchem wywraca
Psoci, figluje - to jego praca.
Glemp grozi palcem: Rydzyk -łobuzie,
Tadzio z uśmiechem nadyma buzie.

Pieronek błaga: Daj na wstrzymanie,
a on rozkręca nową kampanię.
Życiński prosi: raz odpuść sobie,
a Rydzyk: z radiem co zechce- zrobię.

Lech go popiera, Jarosław chwali
a sztab ministrów pokłony wali.
A gdy mu ktoś gębę zamknąć próbuje
armię beretów mobilizuje.

Mohery wielbią swego pasterza
Bez jego radia - nie ma pacierza
I mnie już Tadziu zamącił w głowie
Wspieram go w myślach, uczynku,mowie
I wciąż pracuję na swe zbawienie
Pompując rentę w jego kieszenie.

50 minut temu, glazior napisał:

ezra pound

Popierał faszyzm.

24 minuty temu, glazior napisał:

Ja pierdziele do czego dochodzi na ulicach Europy.

Nie ten wątek.

25 minut temu, glazior napisał:

Ja pierdziele do czego dochodzi na ulicach Europy.

Patrząc historycznie nie widzę nic nadzwyczajnego.  Ktoś sobie nagrabił i tyle.  

Odwetowcy bońscy,gender,LGBT to stały arsenał amunicji prezesa.Po co wymyślać nowy gdy ten się sprawdza?A że prawdziwe zagrożenia są gdzie indziej ?

Pytasz czym ten kraj sobie zasłużył? Głupotą .

53 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

tasz czym ten kraj sobie zasłużył? Głupotą .

ten kraj ma to co zawsze mial a co nie zawsze dochodzilo od razu do glosu.Dali nam na pare lat UNie, rozpieprzymy i to i sie ...zobaczy.

W całym tym zamieszaniu wokół wystąpienia Leszka Jażdżewskiego najważniejsze jest to, że Platforma Obywatelska, która tworzy proeuropejską koalicję z politykami o wyraźnie antyklerykalnych postawach, w tym przypadku odwraca się do niego plecami. 

Przy czym najwyraźniej kieruje się tu bojaźliwą kalkulacją, że starci... I tak straci. Bo taka postawa jest demonstracją słabości i braku nie tylko politycznego ducha, ale i ideowego kręgosłupa. PO kolejny raz pokazuje swoją prawdziwą twarz. Zresztą pozostali uczestnicy tej koalicji są tacy sami.

Widzi to sam Jażdżewski:

"Nie pozwólmy zaganiać się pokornie do zagrody przez narodową prawicę. Bo tylko hipokryzja i poczucie, że „pewnych prawd nie można wypowiadać” może uratować ich władzę w Polsce.

Nic nie boli tak, jak kilka słów trudnej prawdy.

To co powiedziałem na Uniwersytecie Warszawskim w wystąpieniu przewidzianym przed przemówieniem Donalda Tuska wzbudziło prawdziwy amok w prawicowym internecie.

Kościół katolicki w Polsce, obciążony niewyjaśnionymi skandalami pedofilskimi, opętany walką o pieniądze i o wpływy stracił moralny mandat do tego, żeby sprawować funkcję sumienia narodu. 

Ten kto szuka transcendencji i absolutu w kościele będzie zawiedziony. Ten kto szuka moralności w Kościele nie znajdzie jej. Ten kto szuka strawy duchowej w Kościele wyjdzie głodny.

Polski Kościół zaparł się Ewangelii, zaparł się Chrystusa. I Gdyby dzisiaj Chrystus był ponownie ukrzyżowany to przez tych, którzy krzyża używają jak pałki, do tego, żeby zaganiać pokorne owieczki do zagrody. 

Krystyna Pawłowicz nazwała mnie „satano-faszystą”, w TVP Info nazwano mnie „satanistycznym przedskoczkiem”, Paweł Lisicki uznał, że nie można podawać mi ręki. Episkopat wydał oświadczenie, że moje słowa to „przejaw nienawiści”, Wiadomości poświęciły mi osobny materiał. Sam Jarosław Kaczyński stwierdził, że „Kto podnosi rękę na Kościół, podnosi rękę na Polskę”.

To właśnie o tych ludziach powiedziałem 3 maja, po słowach prawdy o polskim Kościele. 

Dziś agendę tematów dnia układają nam cyniczni wrogowie nowoczesności, czarnoksiężnicy, którzy liczą, że przy pomocy zaklęć i manipulacji złymi emocjami, będą w stanie zdobyć władzę nad duszami Polaków. 

Nie mam zamiaru odpowiadać im nienawiścią na nienawiść, bo wzmacnia to tylko tych, którzy, jak Jacek Kurski i jego ludzie w TVP, nie mają żadnych hamulców, którzy – jak Kaczyński – żywią się negatywną energią.

Ale rywalizacja na inwektywy i na negatywne emocje z nimi nie ma sensu, dlatego że po kilku godzinach zapasów ze świnią w błocie orientujesz się, że świnia to lubi. Trzeba zmienić zasady gry. Nie może być mowy o odnowie polityki, jeśli rozmowę o niej zaczniemy od pytania „z kim trzymasz”?, zamiast „o co walczysz?”

Nie pozwólmy zaganiać się pokornie do zagrody przez narodową prawicę. Bo tylko hipokryzja i poczucie, że „pewnych prawd nie można wypowiadać” może uratować ich władzę w Polsce. 

Opiera się ona na przekonaniu, że nie można otwarcie mówić o tym, co wielu z nas przeczuwa: że Kościół nie ma podstaw do tego, żeby rościć sobie prawo do bycia moralnym autorytetem w Polsce. 

Problem pedofilii nie dotyczy tylko Kościoła. Ale Kościół to jedyna znana mi instytucja, która pomaga ukrywać pedofilów i ich zbrodnie. 

Kościół wymusza na politykach gigantyczne transfery na swoją korzyść, zarabiając krocie na „odzyskanych” gruntach w sposób, który – oczywiście już po zakończeniu procederu – został uznany za sprzeczny z Konstytucją przez Trybunał Konstytucyjny. Sama katecheza w szkołach to koszt rzędu 1,3 miliarda złotych rocznie. 

Kościół popiera całkowity zakaz aborcji, który zmuszałby gwałcone kobiety do rodzenia dzieci. Walczy z antykoncepcją (!) i edukacją seksualną, która mogłaby zmniejszyć liczbę niechcianych ciąż.

Jest wielu przyzwoitych księży, ale nie mają oni niestety wpływu na całość tej czysto hierarchicznej instytucji. Ideologia i praktyka działania Kościoła katolickiego w Polsce nie ma nic wspólnego z ewangelicznym przesłaniem Chrystusa. Idzie też w poprzek nauczania papieża Franciszka. 

Polska prawica żeruje na polskiej religijności, cynicznie wykorzystując alians z episkopatem do swoich politycznych celów. Ale większość Polaków jest przeciwna angażowaniu się Kościoła w politykę. Lata rządów PiS, sklejania się tronu z ołtarzem, budzi coraz silniejszą reakcję. To nie tylko #czarnyprotest. Dziś jest więcej przeciwników katechezy w szkole niż jej zwolenników, więcej zwolenników liberalizacji aborcji niż jej zaostrzenia. 

Koalicja Europejska i wielu z popierających ją publicystów, cierpi na rodzaj syndromu sztokholmskiego. Pomimo że Kościół wspiera ich przeciwników, pomimo że elektoraty Platformy, SLD i Nowoczesnej w ogromnej większości nie są odbiorcami Wiadomości czy prawicowej prasy, oni wciąż chowają głowę w piasek. 

Dają się szantażować PiSowi i jego akolitom, nie rozumiejąc, że Polacy, do których się zwracają, także ci, którzy chodzą do Kościoła, czekają dziś na zupełnie inne przywództwo. Które nie boi się mówić trudnej, ale potrzebnej prawdy. 

Dlatego zwracam się bezpośrednio do Was, do odbiorców tych słów, do wszystkich którzy solidaryzują się z tym co powiedziałem 3 maja. 

Bądźcie odważni. I nie traćcie nadziei. Bo prawda prędzej czy później zwycięży." 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i jak pienknie jest??Ci co spowodowali powstanie Bankowego Funduszu Gwarancyjnego skutecznie nie chca do niego placic.

mysle ze szybciutko bubusia i slawus wszystko wytlumacza nam.

janusz Szewczak, czyli poseł PiS i główny ekonomista Spółdzielczych Kas Oszczędnościowo-Kredytowych walczył o to, by SKOK-i nie płaciły prawi 300 mln złotych Bankowemu Funduszowi Gwarancyjnemu. Tymczasem to dzięki pieniądzom z BFG klienci wielu Kas nie stracili wszystkich oszczędności – Fundusz wypłacił im już ponad 4 miliardy złotych.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Zlicytuj najpierw Tuska za Amber Gold, dzieki niemu pokrzywdzeni nie dostali nic

a skoki przeciez zamkniecie i odzyskacie kasę po wygranych wyborach to w czym problem ?

Za Amber Gold i za zarodki, które jęczą z powodu zimna i głodu.

Uracz nas jeszcze czymś równie mundrym, slawus. Dobrze zacząłeś...

.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
17 minut temu, slawek.xm napisał:

cytuj najpierw Tuska za Amber Gold, dzieki niemu pokrzywdzeni nie dostali nic

powaznie znowu bez odpowiedzi??Prokurator ktora prowadzlła sprawe Amber i nic nie wykryła awansowala obecnie u ziobry.Moze to wytlumacz w takim razie slawus.

Edytowane przez muls
13 minut temu, slawek.xm napisał:

Zlicytuj najpierw Tuska za Amber Gold, dzieki niemu pokrzywdzeni nie dostali nic

a skoki przeciez zamkniecie i odzyskacie kasę po wygranych wyborach to w czym problem ?

Z tym zlicytowaniem to dobry pomysł tylko kogo innego trzeba zlicytować. Jeżeli coś posiada poza kotem.

SKOKów nie trzeba zamykać. Wystarczy je odciąć od BFG i poczekać aż same się wykończą.

5 minut temu, Zbig napisał:

zlicytowaniem to dobry pomysł tylko kogo innego trzeba

co zlicytujesz jak one po koleji padaja a szefo kase wywiozl do luksemburga.To chiba wyjasnisz slawus wreszcie.Tak generalnie slawus to co ty tu robisz.Rydzyka nie lubisz, skokow nie lubisz i na pewno glosowales na kukiza.

Edytowane przez muls
3 minuty temu, slawek.xm napisał:

żda instytucja finansowa powinna być objeta BFG

no wlasnie to wlasnie moze poczytaj co wkleiłem a poooooootem sie wygadasz.Tu nie chodzi slawus o skoki ale o wielkie ZLODZEJSTWO PICu.Nie wiesz tego czy nie chcesz wiedziec?

Edytowane przez muls
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.