Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

bubusia nie smiesz mnie. Trzeba bylo mnie rozmieszac kiedy pisalismy o pedoflili trzy lata temu.Gretkowska nie mowi o zamykaniu kosciolow ale o usuwaniu GOWNA z RURY..I to Gowno z rury ma  wplyw na religie szkolna ,na wychowanie mlodziezy ,   na in witro etc.Niech sobie gowno z rury bedzie ale u siebie.Reszta nie chce tego smrodu.

Edytowane przez muls

...

(coś się nadusiło przypadkiem i powtórzyło post)

Może to i dobrze, bo właśnie chciałem zacytować Gretkowskiej słowa - dokladnie te, które muls zamieścił.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

No dobra BN, po co wertowac, jaki masz stosunek do Jezusa, a nawet maki jego, krotko i na temat?

A ja potem ci podrzuce pare twoich wpisow i skonfrontujemy.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

24 minuty temu, bubusia napisał:

na ile zwykly katolik ma mocy i mozliwoasci zrobienia czegos.

W takim razie należy przestać odpowiadać o wspólnocie. Skoro zwykły członek tejże nie na NIC do powiedzenia.

10 minut temu, bubusia napisał:

robienie z tego oreza walki z wiara 

To jest właśnie klasyka rozmywania sprawy. Ale to już nie robi. Mleko się rozlało.

2 minuty temu, Bobcat napisał:

To jest właśnie klasyka rozmywania sprawy. Ale to już nie robi. Mleko się rozlało.

A co, myslisz, ze takiej GW chodzi o zwalczanie pedofilii, czy o wladze.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

to jeszcze raz. Tak tak GW i swienty mikolaj plus myszka micki.

ikt normalny nie chciałby zamieszkać. Jak bardzo bezdomnym duchowo trzeba być, żeby nie czuć smrodu jej zgnilizny? Lewych finansów, prześladowania kobiet, zakłamania, pychy i chciwości. Ale Polak potrafi. Za pomocą polskiego hydraulika naprawimy watykańskie szambo, które teraz wybiło. Nie życzę nikomu renowacji gówna" - podsumowała wulgarnie.

Edytowane przez muls
6 minut temu, muls napisał:

to jeszcz eraz

ikt normalny nie chciałby zamieszkać. Jak bardzo bezdomnym duchowo trzeba być, żeby nie czuć smrodu jej zgnilizny? Lewych finansów, prześladowania kobiet, zakłamania, pychy i chciwości. Ale Polak potrafi. Za pomocą polskiego hydraulika naprawimy watykańskie szambo, które teraz wybiło. Nie życzę nikomu renowacji gówna" - podsumowała wulgarnie.

No wlasnie, nic nie chce naprawiac, ona chce destrukcji jako takiej. Jeszcze musiala do feminizmu nawiazac. Totalnie oblakana baba.

Ale tobie sie podoba, bo po prostu licuje.

Juz wczesniej ci pisalem, ze musisz miec jakas traume. I ona decyduje o twoim takim, a nie innym nastawieniu. I dobrze wiesz, ze tak jest, ale sie nie przyznasz.

Wroc do tego momentu, przemysl, nabierz dystansu, moze da sie inaczej.

Edytowane przez bubusia

3 minuty temu, muls napisał:

bubusia na drzewo .Mozna lupka sluchac czytac sie nie da..

Czyli nadal to samo. No coz. Pamietasz Tischnera i twoja wklejke. Przeczytaj ja jeszcze raz.

25 minut temu, bubusia napisał:

No dobra BN, po co wertowac, jaki masz stosunek do Jezusa, a nawet maki jego, krotko i na temat?

A ja potem ci podrzuce pare twoich wpisow i skonfrontujemy.

Bupek - wirtualny Kumplu!

Ileż razy trzeba Ci / wam powtarzać, że mi (o innych nie piszę, nie znam) nie chodzi o wyśmiewanie, lżenie, obrażanie Was - katolików. Ani mi to w głowie! Bo to tak, jakbym pogardzał wiarą moich przodków.

Ale, na litość!!! Nie zmuszajcie mnie do wyznawania Waszej wiary. Nie przykazujcie mi na każdym kroku przyklękać przed pomnikami. Nie uczcie i nie mówcie dzieciom, że ten akurat Wasz Pan Bóg jest jedynym i niepowtarzalnym. Miłosiernym, cudownym, wspaniałym - choć permanentnie straszącym i wygrażającym pięścią.

Jako ciekawostkę, coś Ci powiem: przed chwilą zadzwonił do drzwi chłopak i - "Monsieur Jacques, pan zapomniał" I wręczył mi z uśmiechem paczkę papierosów, której od rana szukałem. To tak do przemyślenia.

Idę wziąć prysznic, bo śmierdzę ramadanowym ogniskiem. A gdy już się doprowadzę do ładu - dokończę.?

Nikotyna - straszna rzecz
8 minut temu, muls napisał:

no widze ze widzisz ale musisz jeszcze wytezyc wzrok.I gowe.

To masz papu, wytężaj wzrok,

"Już tłumaczę. Przez lata pracy w mediach, poczynając od "Trybuny", przez "Fakt", Gazetę.pl czy WIrtualną Polskę - pisaliśmy o karygodnych przypadkach księży zachowujących się dwuznacznie, bądź po prostu ordynarnie gwałcących prawo i wykorzystujących najbardziej bezbronnych. I co? I nic.

Wszyscy chyba przywykliśmy do "wyskoków" części księży i tego, że tak naprawdę zawsze pozostawali bezkarni. Kupiliśmy te mętne tłumaczenia purpuratów, że również wśród nich "zdarzają się czarne owce".

Po latach dojrzeliśmy chyba jednak do tej odwagi, która każe nam się przyznać przed sobą, że wszyscy zamiataliśmy problem pod dywan, żyliśmy obok niego. Że przypadki molestowania dzieci przez księży to nie są odosobnione zdarzenia, że tuszowanie afer pedofilskich w Kościele Katolickim to sprawnie działający mechanizm. Dla Tomasza Sekielskiego oczywiście niskie ukłony za udokumentowanie tej perfidii i otwarcie Polakom oczu na sprawę.

Bo tej nie da się już dłużej przemilczeć. Widać to także po zachowaniu polityków, głównie opozycji, którzy nagle dostrzegli problem i wiedzą, co można z nim zrobić.

Szkoda tylko, że ci wszyscy oburzeni zasilający niegdyś szeregi rządzących: Sojuszu Lewicy Demokratycznej i Platformy Obywatelskiej nie zrobili w przeszłości nic, by położyć kres przestępstwom seksualnym, których dopuszczali się ludzie w sutannach. Zawsze argumentem, który zamykał im usta i stawał w gardle był obowiązujący konkordat."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

a tutaj mamy cos o swientymale nie TYLKO o chlopcach.To dotyczy calej tej zasranej RURY.

Budowa rozpoczęła się w 1994 roku i trwała dekadę. Była całkowicie finansowana z ofiar wiernych i narosło dookoła niej wiele kontrowersji. Tygodnik "Wprost" razem z Polsatem już w 2004 roku o nich informował.

Autorzy materiału nazywali budowę bazyliki "rodzinnym interesem". Według nich koszty parafii sięgały nawet 20 mln zł… miesięcznie, a marianie nigdy nie przedstawili dowodów na to, że tak nie jest.

W parafii w ówczesnym czasie według "Wprost" miała nie być także prowadzona fachowa dokumentacja. Wpływy i wydatki były zapisywane w brulionach, a pracownicy sklepików przy parafii nie mieli kas fiskalnych i nie dokumentowali obrotów.

Stworzony tam system miał pozwalać na duże nadużycie – według "Wprost" przez kilka lat pieniądze wpłacane na budowę licheńskiej bazyliki wyciekały na inne cele. I to szerokim strumieniem. Osoby, które zajmowały się finansami Lichenia, bardzo poprawiały swoją sytuację materialną. Kupowały samochody, budowały domy czy rozbudowywały gospodarstwa.

Pojawia się także informacja o znajomości duchownego z Bogdanem Ch., który miał twierdzić, że był partnerem seksualnym księdza. – W zamian, choć oficjalnie zarabiałem 800 zł, mogłem w krótkim czasie wybudować dom w Ostrowie Wielkopolskim, w ciągu kilku lat zmieniłem wiele samochodów, a dziś żyję z procentu bankowego – mówił. Wśród prezentów od księdza wymienił m.in. BMW Z3 czy mercedesa klasy S.

Pomnik i obraz są w Licheniu
Podobno sam duchowny, który obecnie ma 91 lat, jest leczony i nie śledzi już bieżących spraw. Jest więc szansa, że nawet nie wie o skandalu dotyczącym jego osoby.

On sam ciągle tam jest obecny. Jak nie na pomniku, to na obrazie. W świątyni znajduje się "Obraz Polskiego Narodu u progu stajenki betlejemskiej". Jego wizerunek można znaleźć na płótnie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez muls
12 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Bupek - wirtualny Kumplu!

Ileż razy trzeba Ci / wam powtarzać, że mi (o innych nie piszę, nie znam) nie chodzi o wyśmiewanie, lżenie, obrażanie Was - katolików. Ani mi to w głowie! Bo to tak, jakbym pogardzał wiarą moich przodków.

Ale, na litość!!! Nie zmuszajcie mnie do wyznawania Waszej wiary. Nie przykazujcie mi na każdym kroku przyklękać przed pomnikami. Nie uczcie i nie mówcie dzieciom, że ten akurat Wasz Pan Bóg jest jedynym i niepowtarzalnym. Miłosiernym, cudownym, wspaniałym - choć permanentnie straszącym i wygrażającym pięścią.

Idę wziąć prysznic, bo śmierdzę ramadanowym ogniskiem. A gdy już się doprowadzę do ładu - dokończę.?

No dobrze, niech ci bedzie. Ale kto cie zmusza? Czy ja cie potepiam, ze wyznajesz inne wartosci, ze jestes ateista, agnostykiem, czy kimkolwiek chcesz. Wolna wola. Twoj wybor. Co do dzieci i religii, bo chyba w sporym stopniu nawiazujesz tez do tego, jest to wybor rodzicow. Wiem, ze moze sie to czasami wiazac z pewnym ostracyzmem, takie uwarunkowania, taki kraj i taki jego wybor. Nie jestem jakims goracym zwolennikiem religii w szkole, ale tez nie jestem jej przeciwnikiem. Nie widze tu jednak jakiegos strasznego przymusu. A ty ciagle nawizujesz do zmuszania.

Co do tej paczki, gdybys cos zapomnial, a ja mial mozliwosc zwrocenia, zrobilbym to samo, takze tez do przemyslenia.

Edytowane przez bubusia

11 minut temu, jezz napisał:

o masz papu, wytężaj wzrok,

i czego oczekujesz jeezik ? tak to wszystkie sk***ysyny sa odpowiedzialni za to wszytko.Tyle ze wszyscy byli trzymani za gardziolko wlasnie przez kosciol.I jesli Walesa wiedzial a nie powiedzial to powinin beknac jak kazdy inny biskup..A tam pisze jeezik tylko nie doczytales.Tak ponosimy odpowiedzialnosc...Ty tez jeezik.Zwalajac tylko na PO i PSL I SLD.Swienty mikolaj juz sie przyznal..

Edytowane przez muls

Czy ja Cię zmuszam (politycznie, telewizyjnie, radiowo, "pomnikowo" etc - do niewierzenia w cokolwiek, Bupek?

Chyba jednak nie.

Chcesz? Dam ci numer telefonu do mojej przyjaciółki w Krakowie, która - chcąc nie chcąc, ale zmuszoną będąc - musi kilka razy w roku opuszczać mieszkanie (dwoje maleńkich dzieci, butelki, pieluchy i obfita laktacja) bo jakieś baby pod przewodnictwem chłopa - właśnie sobie umyslaly, by pod jej domem mordy wydzierać. Dam na priv. Ona ci dopiero dowali...

Woda w wannie stygnie.
1 minutę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Czy ja Cię zmuszam (politycznie, telewizyjnie, radiowo, "pomnikowo" etc - do niewierzenia w cokolwiek?

Chyba jednak nie.

Chcesz? Dam ci numer telefonu do mojej przyjaciółki w Krakowie, która - chcąc nie chcąc, ale zmuszoną będąc - musi kilka razy w roku opuszczać mieszkanie (dwoje maleńkich dzieci, butelki, pieluchy i obfita laktacja) bo jakieś baby pod przewodnictwem chłopa - właśnie sobie umyslaly, by pod jej domem mordy wydzierać. Dam na priv. Ona ci dopiero dowali...

Ale co te baby maja wspolnego ze mna?

?

I daj spokoj z tym mediozmuszaniem.

Gość glazior

(Konto usunięte)
7 godzin temu, Bezlitosna Niusia napisał:

A coś z tym źle?

Bo ja na  przykład właśnie wróciłem z kolacji , na którą byłem zaproszony.

I świetnie ugoszczony. Brzuch mi zaraz pęknie.

Ramadan, chamie .

Czy ty kogoś do wigilijnego stołu zaprosiłeś? Kiedykolwiek?

Bo mnie - ustawicznie ich opierdalającego, żeby nie śmiecili - (i  tak smiecą, potem sprzątają) -zaprosili i ugościli. Zazwyczaj - handlują narkotycznym gównem.

Tobie by nawet pod buta nie splunęli.

Natomiast za idiotyzmy przez ciebie głoszone... Kto wie??

Prorok Mahomet i wziął ślub z Aiszą kiedy miała  sześć lat, ale ze względu na młody wiek zachował   wstrzemięźliwość i skonsumował to małżeństwo kiedy miała dziewięć lat...

W Iranie od rewolucji Chomeiniego obniżono wiek legalnego seksu z dziećmi do 9 lat. Oznacza to, że w do niedawna w myśl prawa irańskiego dorośli mężczyźni mogli żenić się z dziewczynkami z 3 klasy podstawówki i uprawiać z nimi seks! W roku 2002 parlament podwyższył minimalny wiek małżeństwa dziewczynek do 13 lat. Jednak swój sprzeciw wyraziła Rada Strażników rewolucji islamskiej mająca prawo weta wobec decyzji parlamentu. Duchowni argumentowali, że podwyższenie minimalnego wieku wydawania dziewczynek za mąż jest SPRZECZNE Z ISLAMEM.

9 godzin temu, glazior napisał:

Kolega jest muzułmaninem ?

Nie wiedziałem.

9 godzin temu, glazior napisał:

Poprawka .8 lat- Aisza miała 9 lat.

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Powinieneś już dawno być wywalony z audiostereo za chamstwo . Ty i Foxx.

Edytowane przez glazior

Dolalem ciepłej wody (Baco! Macie wrzątek? Mom, ino zimny).

No właśnie problem w tym, że "te baby" nic wspólnego z Tobą nie mają, Bupek. Zwyczajnie (jak i Twoi religijni przewodnicy) - gardzisz Kobietami.

To błąd taktyczny. O waszej  nienawiści (użyłem tego słowa, bo i ty nim miotasz bez ustanku) do Kobiet to już nawet szkoda gadać.

.......

Słuchaj "gnido", że tak zaczerpnę z krynicy kultury - twojego kolegi Sławka:

Mam centralnie w trzecim oku, kogo dymał Mahomet. Mnie interesuje, by moich wnuków nie dmuchali ci, którzy się "ponad wszystkie wywyższają". I mówią przy tym, że to "wzniosłe i zbawienne".

Czy chamidło zrozumiało?

Chamów mnóstwo.
Godzinę temu, jezz napisał:

"To co słyszę dziś na temat zachowań ks Jankowskiego jest nieprawdopodobne i nie jestem w stanie w to uwierzyć"

Nie do wyobrażenia jest zwycięstwo Solidarności czy pozycja Wałęsy bez udziału fizycznego Ks.Jankowskiego" - komentuje Wałęsa. Swój wpis kończy słowami "Był moim przyjacielem i tak pozostanie".

Tu na forum, przez pewnego specjalistę od Żdanowa powinien zostać nazwany obrońcą pedofili.

Teraz na dodatek bredzi, o złym zachowaniu Cybuli.

Mógłby chociaż raz zamilczeć.

Już kilka razy pisałem o Wałęsie, o tym co pisał i dlaczego według mnie tak pisał. Inteligentny człowiek mógłby wykazać się głębszą refleksją niż prymitywny partyjny naganiacz. Taką przynajmniej można by mieć nadzieję.

Jestem Europejczykiem.

4 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Dolalem ciepłej wody (Baco! Macie wrzątek? Mom, ino zimny).

No właśnie problem w tym, że "te baby" nic wspólnego z Tobą nie mają, Bupek. Zwyczajnie (jak i Twoi religijni przewodnicy) - gardzisz Kobietami.

To błąd taktyczny. O waszej  nienawiści (użyłem tego słowa, bo i ty nim miotasz bez ustanku) do Kobiet to już nawet szkoda gadać.

?

Gdzie gardze, mam zone, szanuje ja, ona mnie, o czym ty prawisz. Jesli chodzi o sformulowanie baby, to przeciez sam go uzyles, a nawet uzywasz.

Gretkowska w ciebie wlazla po tej kompieli, czy jak:)?

Edytowane przez bubusia

tak na marginesie

TO nIe jest wina PARTII ze w RURZE jest gowno.Partia tylko odpowiada ze za to  nie karze.Ale jak karac po upojnym chocholim tancu wspolnym.

6 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Słuchaj "gnido", że tak zaczerpnę z krynicy kultury - twojego kolegi Sławka:

Mam centralnie w trzecim oku, kogo dymała Mahomet. Mnie interesuje, by moich wnuków nie dmuchali ci, którzy się "ponad wszystkie wywyższają".

Czy chamidło zrozumiało?

A tutaj co ci sie stalo?

Gość glazior

(Konto usunięte)
11 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Mnie interesuje, by moich wnuków nie dmuchali

Lepiej uważaj

12 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

"gnido

ich zamiary wobec nich są oczywiste.

19 godzin temu, xniwax napisał:

Bredzisz sittek.

Zapomniał Ty o sowietach i ich sługusach nawet po dzień dzisiejszy i nawet tu w tym kraju.
Takie zachowania generalnie cechują wszelkie korporacje w stosunku do jednostek im potrzebnych.

Ty jak widzę ślepo dyszysz nienawiścią do wszystkiego co związane jest z wiarą katolicką bez względu na to czy to wierny, ksiądz czy "wredny klecha". Niedobrze mój drogi bo to rodzi instynkty nawet zbrodnicze. Przecież daleki jesteś aby robić katolikom "noc kryształową" - prawda?

A załóż sobie temat o sowietach i rozprawiaj tam o nich.

Ty za to dyszysz z wściekłości gdy ktokolwiek napisze to co myśli o tych podstępnych mendach w sutannach gwałcących dzieci.

I nie mieszaj do tych zboków WIARY, bo jak widać po ich zachowaniu z WIARĄ od dawna nie mają już nic wspólnego.

Głódź i wiara? Głódź i Chrystus? Głódź i Bóg? Tutaj nie ma żadnego powiązania, inaczej piorunem dostałby z czystego nieba.

Takie mendy jak Głódź tylko utwierdzają nas w przekonaniu że Boga nie ma, że nie ma żadnego Jezusa, że cała ta wiara to jeden wielki kit dla frajerów. Europa zachodnia już dawno się obudziła i przepędziła tych oszustów z obszarów społecznych. Katolicka Irlandia pognała ich do stu diabłów. Czas na Polskę.

A Kryształowa Noc? To raczej chyba od Świętej Inkwizycji naziści przejęli modus operandi gdy zabijali żydów.

Ten przykład totalnie nie trafiony.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość glazior

(Konto usunięte)

3 minuty temu, slawek.xm napisał:

z jednej strony jest zrzucanie odpowiedzialności za księzy pedofilów na wszystkich katolików

a z drugiej gloryfikacja islamistów, dla których pedofilia jest normą

jak widac mozna z muslimami jeść pracowac i  wychwalać mimo ich akceptaji pedofilii

ciekawe czy równie smakowałaby im kolacja z księdzem pedofilem?

Problemem tego forum nie są islamiści czy księża ale ludzie pokroju i klasy BEZLITOSNEJ NUSI.

Edytowane przez glazior
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.