Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Tradycyjne jezuickie odwracanie ogona i sprowadzanie wszystkiego do absurdu. Na którym roku seminarium tego uczą?

Nie mowilem, ze napiszesz o ogonie.

?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Lista koalicji dla Warszawskiego

"

Wybory 2019. Lista Koalicji Europejskiej (Okręg nr 4 – Warszawa)

1. Włodzimierz Cimoszewicz (SLD)

2. Andrzej Halicki (PO)

3. Kamila Gasiuk-Pihowicz (PO)

4. Danuta Hübner (PO)

5. Michał Boni (PO)

6. Urszula Zielińska (Zieloni)

7. Paweł Pudłowski (Nowoczesna)

8. Edyta Kalata (PO)

9. Anna Brzezińska (PO)

10. Władysław Teofil Bartoszewski (PSL)

Głosuje się na człowieka, jakiego się wybierze z listy. Nie rozumiem starszenia Cimoszewiczem albo Millerem. Wątpię, by ludzie na nich głosowali.

A jakby co, można zagłosować na Wiosnę:

Okręg nr 4 – Warszawa

Robert Biedroń

Joanna Scheuring-Wielgus 

Jak widać, wcale niekoniecznie na Biedronia. 

Jest w czym wybierać nie jesteśmy skazani na obrońców pedofilii ani na starych komuchów.

Cimoszewicz to komuch,  komuchem jak zostaniesz raz, to jestes nim na zawsze. Dowody, prosze bardzo:

Jeśli ktoś szedł do PZPR, a był uczciwym człowiekiem, bo wierzył w te brednie o socjalizmie, automatycznie stawał się komuchem. I tym komuchem pozostawał na zawsze.

I zeby nie bylo, to nie moje slowa

?

Takze na wszystkich, tylko nie na niego. Swoja droga dostal jedynke, niezle.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

2 godziny temu, glazior napisał:

Lepiej uważaj

ich zamiary wobec nich są oczywiste.

Czas najwyższy, @glazior, by cię zgłosić Moderacji.

Za oszczercze i chamskie manipulowanie postami rozmówcy.

I tylko za to. 

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, bubusia napisał:

Takze na wszystkich, tylko nie na niego.

każdy kto jest z Cimoszewiczem na liście popiera  tego starego komucha

nie głosujcie na żadna osobę z tej listy!

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

Zgadza sie, tylko Biedron

?

PIS-owcy są skrytymi komuchami, ponieważ program ich partii polega wyłącznie na manipulacji i zastraszaniu.

Rozdają łapówki i na siłę szukają wyimaginowanego wroga.

Mają fuhrera, bo takiego dali sobie wypromować.

Jest im nawet bliżej do bolszewików, niż komuchów.

I na nich mądry, wykształcony a co najważniejsze inteligentny człowiek będzie głosował?  Nie

Na nich zagłosuje nie wykształcona, prymitywna część społeczeństwa, którą w bardzo łatwy sposób można manipulować. Z ambony lub z tuby propagandowej TVP PIS. Po to politykom potrzebni są kościelni hierarchowie , nawet jeśli bzykają i każą chronić pedofilów.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, bubusia napisał:

kiedy zaczynał miał poparcie 15%

ja dawałem mu w wyborach 10%

ale obecnie jak przekroczy próg wyborczy do EU bedzie to dla niego sukces i oczywiście dla Bobcata ?

No chyba, ze skrytymi

?

2 minuty temu, slawek.xm napisał:

A teraz niech każdy porówna sobie elokwencję a nawet erudycję byłego premiera Cimoszewicza czy Millera, a na przykład takiego Suskiego czy Kempy. Przepaść. Nawet jeśli byli to komuchy, to przynajmniej nie było za nich wstyd.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

kiedy zaczynał miał poparcie 15%

ja dawałem mu w wyborach 10%

ale obecnie jak przekroczy próg wyborczy do EU bedzie to dla niego sukces i oczywiście dla Bobcata ?

Przekroczy, KE przez to przegra, zobaczysz.

1 minutę temu, sittek napisał:

Nawet jeśli byli to komuchy, to przynajmniej nie było za nich wstyd.

Aha, czyli raczkiem

?

PiS i tak przerosło komunę. Wiem, bo komunę jeszcze pamiętam. To kontynuacja tej najczarniejszej ubeckiej komuny, opartej na zbrodniach politycznych i propagandy Żołnierza Wolności. 

"Ujawnienie, że Kujda był agentem SB to szok dla PiS – partii, która na lustracji zbudowała swoją tożsamość. Teraz się okazuje, że w najbliższym otoczeniu prezesa Jarosława Kaczyńskiego – jako wieloletni szef Srebrnej, zaplecza finansowego partii – funkcjonował były agent."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

kujda1.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jar1
2 minuty temu, jar1 napisał:

opartej na zbrodniach politycznych

nie za daleko

?

O ile pamietam, za poprzedniej wladzy czesciej gineli w piatek wieczorem.

2 godziny temu, muls napisał:

Zwalajac tylko na PO i PSL I SLD.

A kto zwala tylko na nich?

Chodzi oczywiście o autora artykułu jak rozumiem.

24 minuty temu, sittek napisał:

W awatar mogę sobie wstawić nawet gołą dupę i tak to nic nie zmieni. Szukacie haków? Macie problem z merytoryczną dyskusją, argumenty skończyły się?

Wątpię! ?

Gość

(Konto usunięte)
8 minut temu, sittek napisał:

Na nich zagłosuje nie wykształcona, prymitywna część społeczeństwa, którą w bardzo łatwy sposób można manipulować.

"Częściej Donalda Tuska wskazywały osoby o wykształceniu podstawowym/gimnazjalnym , oraz badani z miast do 20 tys. mieszkańców .

Jarosława Kaczyńskiego częściej wskazywali badani w wieku 25-34 lata , o wykształceniu średnim   oraz mieszkańcy największych miast  - zwraca uwagę Piotr Zimolzak z agencji badawczej SW Research."

2 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Już kilka razy pisałem o Wałęsie, o tym co pisał i dlaczego według mnie tak pisał

Nie obchodzi mnie to. Teraz miał szansę napisać coś innego.

Albo nie pisać nic.

Gość glazior

(Konto usunięte)
14 minut temu, sittek napisał:

Cimoszewicza czy Millera

Miller tak ,Cimoszewicza na pewno nie.

O ile Millera ,dwa kaczory mogę umieścić w tej samej elokwentnej lidze,

to Cimoszewicz jest przynajmniej o dwie półki niżej.

Jak widzisz ja nie mam problemów z trzeźwym osądem mimo że Miller to nie moja bajka.

Tusk to pólka niżej od Kaczora , Schetyna to lata świetlne.

Edytowane przez glazior
15 minut temu, sittek napisał:

A teraz niech każdy porówna sobie elokwencję a nawet erudycję byłego premiera Cimoszewicza czy Millera, a na przykład takiego Suskiego czy Kempy. Przepaść. Nawet jeśli byli to komuchy, to przynajmniej nie było za nich wstyd.

Nie ma nawet co porównywać. Już Kostek Miodowicz w przypadku Cimoszewicza dwukrotnie i publicznie sugerował dlaczego. Szkolony przez CIA.

22 minuty temu, bubusia napisał:

?

Oczywiście, i dzieci będą miały nowe podręczniki. lektury

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jar1
Gość

(Konto usunięte)
22 minuty temu, jar1 napisał:

Ujawnienie, że Kujda był agentem SB to szok dla PiS

A Ty zamieszczasz listę wyborcza  tajnym z współpracownikiem  Michałem Boni i zachęcasz do głosowania na tego komunistycznego donosiciela SB

"w ręce bezpieki dostał się w sierpniu 1985 roku. Uległ szantażowi – podpisał zobowiązanie do współpracy w obawie przed ujawnieniem romansu . SB czekała aż dwa lata, aby wykorzystać nowego agenta. Od końca 1987 roku do początku 1989 roku miało dojść do kilku spotkań."

Edytowane przez slawek.xm
35 minut temu, bubusia napisał:

Ale  juz mi wyjasniles. Po prostu nie wierzysz w Jezusa w jakiego ja wierze. Sam to napisales. Nie uwazasz go za Boga i czasami zdarzy ci sie z tego powodu cos lekcewazacego napisac. Mnie to wystarczy. Jezeli traktujesz to jako pojedynek. To powiedzmy, ze wygrales.

Raz jeszcze zapytam, a Kolegów proszę o wyrozumiałość. To nie jest OT. 

"Nierozerwalną więzią połączenim". Jan Paweł the Second. Święty i Błogosławiony. Lub odwrotnie.

Obiecałeś mi, Bupek, że przytoczysz moje posty "nienawistne". Wciąż czekam.

No i wypatruję z utęsknieniem Twojego usprawiedliwienia, czemu Matkę Jezusa takim "butem" traktujesz. Wyrażasz się o Niej, jak ja bym nigdy nie śmiał.

Czemu tak robisz, Bupku ? Komu służysz? W co wierzysz?

To już jest drugi raz, kiedy unikasz odpowiedzi na moje pytanie. Pierwszy - był dwa tygodnie temu. Znajdę i Ci przypomnę.

Pozdrawiam serdecznie. 

Jacek.

A Ty zamieszczasz listę wyborcza  tajnym z współpracownikiem  Michałem Boni i zachęcasz do głosowania na tego komunistycznego donosiciela SB

Olewam twoje wpisy, bo do takiego poziomu nie mam zamiaru się zniżać. Teraz piszę tylko po to, abyś o tym wiedział. 

BN, nie chce mi się wertować, wyjaśniłes to przyjmuje, Matki Boskiej nie traktuje z buta, może gdzieś się źle wyraziłem, albo źle odebrałeś, jestem tylko katolikiem, nic poza tym.

Również pozdrawiam, imiennik

Edytowane przez bubusia

swoja droga jakaz silna musi byc ta wiara ktora moze obalic pierwszy lepszy...dupek czyli pedofil.Jestem pelen uznania.Blady strach padł na wierzacych ze im zabiora wiare.Idzie sie usmiac ...niezle.

5 minut temu, Zyzol napisał:

w przypadku Cimoszewicza

Należy podziwiać łatwość, z jaką Cimoszko otrzymał w latach 80-ych paszport i stypenium w USA.  Czyżby zasłużył się na stanowisku sekretarza KU PZPR do spraw studentów na UW w okresie poprzedzającym?

Włodzimierza Cimoszewicza, bezpieka zaczęła „opracowywać” w 1980 r. Kpt. Janusz Zieliński z Wydz. II Departamentu I napisał 13 września „Raport o zezwolenie na pozyskanie w charakterze kontaktu operacyjnego obywatela PRL Włodzimierza Cimoszewicza, dalej „Carex”, adiunkta w Instytucie Prawa Międzynarodowego na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego”. Odbyła się stosowna „rozmowa pozyskaniowa” przed wyjazdem na stypendium do USA. Kpt. Zieliński zanotował, że Cimoszewicz „bez wahania wyraził zgodę na współpracę, prosząc jednocześnie o omówienie szczegółów z tym związanych”. 

Gość

(Konto usunięte)
5 minut temu, jar1 napisał:

Olewam twoje wpisy, bo do takiego poziomu nie mam zamiaru się zniżać. Teraz piszę tylko po to, abyś o tym wiedział. 

trzeba było się nie odzywać 

przynajmniej wiadomo ,ze wreszcie zabolało zwolenniku agenta SB Michała Boni!

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.