Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, bubusia napisał:

Tobie tez placa za to rowne klepanie i utozsamianie wszystkiego z Pisem?

Obsesja? Taka jak w przypadku obsesji smoleńskiej wielu fanów PiS?

2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Ponieważ dzisiaj bardzo ważna rocznica to wrzucam fotkę która wszystkim powinna poprawić nastroje:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na tym zdjęciu jest wyraźna chemia pomiędzy tymi panami.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

5 minut temu, Lech36 napisał:

Obsesja? Taka jak w przypadku obsesji smoleńskiej wielu fanów PiS?

Obsesje to widac raczej u ciebie. Idziesz jak kon z klapkami. Napisalem o frustratach, a ty zaraz obrociles w swoja, zawsze sluszna strone. Nawet do lba ci nie przyjdzie, ze frustraci sa wszedzie. U ciebie zawsze w te sama strone. Kon z klapami.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Teraz, bubusia napisał:

Osesje to widac raczej u ciebie. Idziesz jak kon z klapkami.

Jasne, jak to Tobie poprawi humor to niech tak będzie ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

30 minut temu, bubusia napisał:

Obsesje to widac raczej u ciebie. Idziesz jak kon z klapkami. Napisalem o frustratach, a ty zaraz obrociles w swoja, zawsze sluszna strone. Nawet do lba ci nie przyjdzie, ze frustraci sa wszedzie. U ciebie zawsze w te sama strone. Kon z klapami.

Brawo Ty, naprawdę genialne :-).

2 godziny temu, Bobcat napisał:

Gdybym wiedział że mam do czynienia z człowiekiem honoru to bym wszedł. Ale z PiS-owcem mam opory. Albowiem zmienisz nick i cały czas będzie tu pisał Twój klon. Zbyt dobrze znam Wasze metody.

Z dedykacją?

Edytowane przez jezz
2 godziny temu, bubusia napisał:

Najprawdopodobniej sam jestes funkcjonariuszem frontu propagandowego.

Lusterko. Czyli intelektualny prymitywizm.

Masz te jaja, czy nie masz, moze amputowali, bo niewygodne?

?

Ojojoj, po co ci ten...... bobik?

?

17 minut temu, Bobcat napisał:

Lusterko. Czyli intelektualny prymitywizm.

No co bobik, jaja wyciete, dawaj nie piszemy do niedzieli, pokaz wszystkim, ze nie jestes funkcjonariuszem. Co, pracodawca nie pozwolil, kaski nie da, musisz klepac nonstop?

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

To masz dedykacje od kolegi jeszcze raz:

Wieczorna zmiana glazior ranek bubusia...I tak nic w temacie ich ukochanego czarodzieja i cudotwórcy Morawieckiego

Kolejny poziom spadania na dno ..wicepremier Sasin ?ja pierd...le parodii ciąg dalszy

6 minut temu, asterix1 napisał:

Wieczorna zmiana glazior ranek bubusia...I tak nic w temacie ich ukochanego czarodzieja i cudotwórcy Morawieckiego

Kolejny poziom spadania na dno ..wicepremier Sasin ?ja pierd...le parodii ciąg dalszy

Ty jestes za to caly dzien, full time KOD inspired gibberish

?

Edytowane przez bubusia

PiSowski reżim jak widzę udaje, że 30 lat temu nic się nie stało.

Jestem Europejczykiem.

Jest i ten od rezimu. Wlacz Tv, bedziesz mial 30 lat temu.

Edytowane przez bubusia

5 minut temu, bubusia napisał:

Twoją ukochana qrwizje? tak masz racje

9 minut temu, bubusia napisał:

To po polsku???

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

PRL  trwa w najlepsze..... stare komuchy jak Miller w koncu zakoncza zycie polityczne w eurokolchozie i jego pseudoparlamencie   a  22 lipca beda swietowoc 75 lecie p r l ......... a wy ...a wy sie tu podniecacie jabyscie mieli na cokolwiek wplyw.

19 minut temu, asterix1 napisał:

Twoją ukochana qrwizje? tak masz racje

Zakodowali cie, ze TV to musi byc TVP.  Wlacz sobie inna TV, np TVN

Edytowane przez bubusia

Jako że wielki historyk Cenckiewicz poinformował, iż ks. Tischner był współpracownikiem SB, proponuje żeby teraz ujawnił prawdę na temat oszczerstw kierowanych pod adresem biskupa seniora Paetza i śp. arcybiskupa Wesołowskiego, którego oskarżały jakieś, za przeproszeniem, zdegenerowane murzyny.  

14 minut temu, Jaro_747 napisał:

To po polsku???

Nie radzisz sobie bez polskich znakow. Przykro.

12 minut temu, Jaro_747 napisał:

Nie radzę sobie z twoim propagandowym bełkotem nad którym chyba nie panujesz. Przykro ale cóż, to wszystko na co cię stać.

I jeszcze stosuje starą zasadę "łapaj złodzieja". Sam, pokazujący na codzień jak na dłoni wszystkie znamiona etatowego funkcjonariusza aparatu reżimowej propagandy - oskarża o to wszystkich dookoła. Dla odwrócenia uwagi od siebie. Dokładnie wg zaleceń które można przeczytać w "Podręczniku agitatora" wyd. 2, Książka i Wiedza, Warszawa 1952.

10 minut temu, Bobcat napisał:

I jeszcze stosuje starą zasadę "łapaj złodzieja". Sam, pokazujący na codzień jak na dłoni wszystkie znamiona etatowego funkcjonariusza aparatu reżimowej propagandy - oskarża o to wszystkich dookoła. Dla odwrócenia uwagi od siebie. Dokładnie wg zaleceń które można przeczytać w "Podręczniku agitatora" wyd. 2, Książka i Wiedza, Warszawa 1952.

Ja pierd......, sam ciagle oskarza, ciagle pisze to samo, i do tego wspomina o propagandowych podrecznikach.

Jak mu zaproponowalem, ze mozemy nie pisac do niedzieli, zeby sprawdzic kto tu musi lub nie musi nadawac, to zaraz podwinal ogon. Oczywiscie wymiekl. Ale tylko ktos sie odezwie, to zaraz sie podczepia i szczeka dalej.

Skad takich biora?

Edytowane przez bubusia

18 minut temu, bubusia napisał:

zaraz podwinal ogon. Oczywiscie wymiekl.

Prostackie tłumaczenie. Nie przyszło ci do głowy że jesteś człowiekiem do którego totalnie nie mam zaufania? W honorowe układy mogę wchodzić w ludźmi honoru (patrz: Władysław Boziewicz - Kodeks Honorowy). A nie z PiS-owcami.

22 minuty temu, bubusia napisał:

szczeka dalej

A to już jest sformułowanie obelżywe i jako takie zostało zgłoszone do Moderacji.

10 minut temu, jar1 napisał:

Dziś władza stoi tam, gdzie stało ZOMO.

Na to wychodzi.

Jedną z rzeczy które za czasów PRL były najbardziej wk...ące była wszechobecna propaganda i kłamstwo. Nie przypuszczałem, że to jeszcze kiedyś wróci. Przy czym wtedy mimo antyinteligenckiej retoryki władza miała podskórny szacunek do naukowców, artystów, tej intelektualnej elity. Teraz jest wyłącznie pogarda i szczucie, na tym odcinku jest gorzej niż było 30 lat temu.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

17 minut temu, Jaro_747 napisał:

Teraz jest wyłącznie pogarda i szczucie, na tym odcinku jest gorzej niż było 30 lat temu.

Komuchom nie przyszło nawet do głowy, by przedstawiać się jako np.  "my spod Monte Cassino". 

1 godzinę temu, jar1 napisał:

Komuchom nie przyszło nawet do głowy, by przedstawiać się jako np.  "my spod Monte Cassino". 

Fakt. Jak się patrzy na polski "realny socjalizm" to wśród władzy byli tam różni ludzie i były różne nurty. Byli prostacy i byli ludzie wykształceni, byli doktrynerzy i byli ludzie którzy działali w takich warunkach jakie były zdając sobie sprawę z ograniczeń.

To, co mnie zadziwia w obecnej władzy to totalne zunifikowanie, wszyscy myślą i mówią na jedno kopyto. To już nawet nie jest powrót do PRL, to mi przypomina NRD pod przywództwem Honeckera.

Jestem Europejczykiem.

4 godziny temu, bubusia napisał:

Ja pierd......, sam ciagle oskarza, ciagle pisze to samo, i do tego wspomina o propagandowych podrecznikach.

To dobrze że wspomina o tych podręcznikach. PiS i jego wyznawcy dokładnie je opanowali. To trzeba im przyznać że mistrz Goebbels byłby z nich dumny.

3 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Teraz jest wyłącznie pogarda i szczucie, na tym odcinku jest gorzej niż było 30 lat temu.

Bo naukowcy przez obecną władzę zaliczani są z reguły do kontrrewolucji. Nauka w czasach PiS nie będzie pierwszoplanową dziedziną, najbardziej liczyć się będzie żarliwa wiara ideowa.

Gość glazior

(Konto usunięte)

Tłumy ludzi z wypiekami na twarzy i z zapartym tchem śledziło transmisję  z gdańskich   uroczystości w Poznaniu.

D8NjAGlX4AEjQGd.jpg large.jpg

"Dzisiaj jesteśmy w okresie wielkich zmian. Przeraża mnie, że premier polskiego rządu, osłonięty ochroniarzami, nie podaje ręki prezydent Gdańska, która chce go powitać"

Za kadru:

HAŃBA, HAŃBA HAŃBA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Edytowane przez glazior
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.