Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, d-t-x napisał:

Trolle, przedstawcie mi partyjne uzasadnienie tej decyzji:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Komuchy pier***one, znów będą mówili ludziom, jak mają żyć.

Tu masz tez komuchow pierd.......mowiacych jak nalezy zyc, wiedziales?

W Niemczech - owszem - płaci się bykowe. Osoby, niezamężne, obydwu płci, zawsze „wskakują” w najwyższą, pierwszą klasę podatkową. Mogą z niej „wyskoczyć” wstępując w związek małżeński i zakładając rodzinę.

Co do naszego poletka to tylko tyle?

Projekt, o którym pisze @rzeczpospolita, jest jedynie wstępną koncepcją, która zawiera różne propozycje dot. migracji i rynku pracy. Na obecnym etapie minister @elzbietawitek podjęła decyzję, że nie będą prowadzone jakiekolwiek prace nad pomysłem opodatkowania osób bezdzietnych

I gdzie teraz dla ciebie sa juz na te chwile pierd.....komuchy mowiace ci jak masz zyc, w Polsce, czy np w Niemczech?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość glazior

(Konto usunięte)

Sekcja muzealna nadal działa.

Ta ta ta ta ta ta ta [narastająca muzyka z klosa ]

Co do TSUE lepiej żeby nie poznali determinacji Jarka.

D9iNyP8XoAIeKbl.jpg

Moze jeszcze to:

We Francji idea podatku bykowego wkomponowana jest w konstrukcje podatku dochodowego. Liczba posiadanych dzieci wpływa na przynależność do konkretnego progu podatkowego, co oznacza, że rodziny bezdzietne płacą wyższe podatki.

I jeszcze takie cudo:

Pomysł PO

Za rządów Platformy Obywatelskiej toczyły się prace nad tzw. jednolitym podatkiem, który w praktyce realizował idee podatku bykowego i miał w swojej konstrukcji być zbliżony do rozwiązań francuskich.

Starczy? Oczywiscie osobiscie jestem przeciwny, nie tylko w Polsce, ale i na swiecie. Ale nie pierd..... wciaz, ze to wina tylko tych ktorych nie lubicie. Zacznijcie w koncu myslec. A nie jak kon, w jednym kierunku.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

35 minut temu, xniwax napisał:

TSUE odtrąbiło i cóż począć.

Ukryta Zawartość

Obrazek z kościoła. 

Ukryta Zawartość

Gość glazior

(Konto usunięte)

Najsztub w szoku - 77 letnia pani przekroczyła prędkość na pasach i „staranowała” auto celebryty.

Co koledzy sądzą o tym zdarzeniu i  wyroku sądu ?

Poszkodowana trafiła do szpitala, ale nic poważnego jej się nie stało. Najsztub był trzeźwy

http://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7,54420,24920212,piotr-najsztub-uniewinniony-po-dwoch-latach-procesu-jechal.html

.... miała połamane żebra i kość pokrywy czaszki......  czyli nic poważnego ?

Edytowane przez glazior

Nie na temat, ale od dzisiaj nie trawie Chin.

Co za skurwy.....

Najstraszniejszy festiwal świata. W Chinach zginą tysiące psów

Ukryta Zawartość

Wole pod knutem i butem, i tyle.

Ukryta Zawartość

5 godzin temu, matoole napisał:

Ty chyba jednak nie płacisz podatków w Tym kraju, więc wyluzuj.

Wiem, że osobnikom twego pokroju w tym czymś, co u normalnych ludzi służy za głowę - nie może się pomieścić fakt, że można płacić podatki w Polsce, mieszkając za granicą. I tam też płacąc, zresztą.

Gdy ci zatem ktoś (? - może twój guru, zwany pieszczotliwie "posrańcem" * ) takich bzdetów naopowiadał, że nie można - uwierz, że można jednak.

Więc wyluzuj. Bo podatki płacę. Uczciwie, od lat. Niesłychanie, nie??

* kopyrajt baj Hołdys.

42 minuty temu, bubusia napisał:

Nie na temat, ale od dzisiaj nie trawie Chin.

Co za skurwy.....

Najstraszniejszy festiwal świata. W Chinach zginą tysiące psów

Ukryta Zawartość

Wole pod knutem i butem, i tyle.

Okropne, to zbyt mało powiedziane...

Choć w takiej Danii - kraju podobno "klawym, jak cholera" - corocznie giną, bestialsko mordowane - setki wielorybów i delfinów...

Zbok nazywany jest  zbokiem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez stench

A tymczasem...

Ukryta Zawartość

Czyli, my was (działaczy partjnych) wsadzi9my i  usadzimy, gdzie trzeba. A wy za to, dacie "dobrowalne" datki na partię, która was w państwowych spółkach posadziła.

Ufff... Szok, że bubusia,, iksik, glazior i inni stają murem za takimi...

To jest ta "dobra" zmiana?

Ukryta Zawartość

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Godzinę temu, glazior napisał:

Co do TSUE lepiej żeby nie poznali determinacji Jarka.

No i co im zrobi? Kurski urządzi im szczujnię?

Jestem Europejczykiem.

Ciekawe, czemu moderator @stench wykosił ostatnie zdanie z mojej wypowiedzi?

Li tylko za "straszliwe przestępstwo językowe", czy - po prostu - lubi Szyszkę, mordującego ptaki?

Czekam na szypki otpis, Panie Moderatoru...

7 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Ciekawe, czemu moderator @stench wykosił ostatnie zdanie z mojej wypowiedzi?

Stench jest moderatorem tutaj? Łomatko...

Ukryta Zawartość

Ona również NA BANK odwdzięczy się "dobrowolnie".picusiom I na bank - ma odpowiednie kompetencje...

Ukryta Zawartość

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Jedna "matolsza" od drugiej.

10 minut temu, zukzukzuk napisał:

Stench jest moderatorem tutaj? Łomatko...

A i pewnie w "Polityce"... jest.

Takie coś  było niedawno, do mnie:

"... najwięcej k**ew, cweli (jak ty), mend, złodziei i jeszcze raz kurw - dlatego jesteś takim sk***ysynem."

No to wtedy Stench się poszedł wykąpać.

I mył się przez dni cztery.

Taki czyścioch!?

1 minutę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

"I zmył swe grzechy w cudownej wodzie" - tako rzecze nasz Pan:)

3 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

"... najwięcej k**ew, cweli (jak ty), mend, złodziei i jeszcze raz kurw - dlatego jesteś takim sk***ysynem."

I mył się przez dni cztery.

Ja to natychmiast zgłosiłem, nikt nie zareagował.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

I dlatego coraz mniej mam ochotę pisać w tym (fajnym jednak) Forum.

A - i jeszczem w dodatku znalazł na pewnym strychu moc płyt...!

Niech se ten "strencz" robi, co mu sumienie nakazuje.

Ale - RAZ niech się przynajmniej zachowa przyzwoicie i (jako i innych Moderatorów proszę od miesięcy) - podpisz się, człeku miły.

Idę od Was.

Dziękuję.

Jacek.

8 minut temu, d-t-x napisał:

Ni to "smutek", ni - pucharek.

Takie się zrobiło to Forum.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Łapanie kocika.

Panowie, stench tutaj pisuje, takze moderatorem watku nie jest, po co to pieprzenie na Bogu ducha winnego stencha. Jakas, widze, obsesyjkie lapiecie.

Sa wakacje, moze po prostu ludzie odpoczywaja. Rozumiem, ze niektorym nie miesci sie w palach, ze mozna sobie czasami bocznice odpuscic. Ale normalny czlek nie siedzi tutaj od rana do wieczora.

Takze nie beczec.

To tyle, biedni spiskowcy.

Edytowane przez bubusia

15 minut temu, d-t-x napisał:

No widzisz, i zglosiles. Gdy ja cos podobnego zglosilem, to zaraz zostalem donosicielem.

Widzisz jak to dziala u was.

Teraz, jezz napisał:

O, o moderatorach dyskusja i płacze?

Też coś mogę skrobnąć?

Z tego co pamiętam to kto inny tu działał.

Sily sie wyrownaly, moderator przestal byc jednostronny, to i placz sie zaczal. Tak to z nimi jest.

3 godziny temu, jar1 napisał:

Obrazek z kościoła.

Tak, Durszlakowej Sekty  Kolorowego Piórka w "D" pod Wezwaniem Arcyszajbusa Szymona z Niemców.
Patrona wszelkiej maści POKONLGBTQXYZ.

1 godzinę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

A - i jeszczem w dodatku znalazł na pewnym strychu moc płyt...!

Ach te "Pod dachami Paryża"....

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

1 godzinę temu, d-t-x napisał:

Takoż uczyniłem, zobaczywszy te bluzgi. Za starych czasów za coś takiego natychmiastowy dożywotni ban był niemal pewien.

Edytowane przez argus
33 minuty temu, xniwax napisał:

Tak, Durszlakowej Sekty  Kolorowego Piórka w "D" pod Wezwaniem Arcyszajbusa Szymona z Niemców.
Patrona wszelkiej maści POKONLGBTQXYZ.

Ach te "Pod dachami Paryża"....

Nie. Nie te, o których pisałem. I o Alpadze & Makintoszu?.

Kolejne. Nowe płyty.

Ale - ucieszyłeś się w duchu,  czytając od twego kumpla, żem "k**wa, menda, cwel i złodziej"?

Tak przypuszczałem...

29 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Ale - ucieszyłeś się w duchu, czytając...? Tak przypuszczałem...

Skąd to przypuszczenie?

"Człowiek jest najgłębiej uzależniony od swojego odbicia w duszy drugiego człowieka."

Przecież to niedorzeczne, prawda?

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

33 minuty temu, xniwax napisał:

Skąd to przypuszczenie?

"Człowiek jest najgłębiej uzależniony od swojego odbicia w duszy drugiego człowieka." 

Przecież to niedorzeczne, prawda?

Normalka, wpakowal cie w taki a nie inny schemat swojego myslenia, caly ten watek tak dziala.

Tzw Geba.

51 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Ale - ucieszyłeś się w duchu,  czytając od twego kumpla, żem "k**wa, menda, cwel i złodziej"?

Widzisz, tak jak napisalem wyzej, czyli geba, znajac kolege xniwax raczej bylo mu wstyd za ten niewybredny jezyk(szczegolnie w stosunku do ciebie), mnie zreszta rowniez.

Edytowane przez bubusia

Ja nie zgłosiłem gdyż uważam że kapowanie to metoda ludzi maluczkich i zakompleksionych.
Poza tym dziś znowu zarobiony jestem :),masa pracy i obowiązków nie pozwala mi siedzieć na tym forum cały czas a wy na rentach i emeryturach ubeckich napewno nie,możecie chasac do woli i zastanawiać się czemu ktoś was śmiał nazwać jak to wyżej opisano i nie uważam że to jakiś wielki problem jest,uznać to można w gronie takich sztywniakow za powiew świeżości wręcz.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

3 minuty temu, caleb66 napisał:

Ja nie zgłosiłem gdyż uważam że kapowanie to metoda ludzi maluczkich i zakompleksionych.
Poza tym dziś znowu zarobiony jestem :),masa pracy i obowiązków nie pozwala mi siedzieć na tym forum cały czas a wy na rentach i emeryturach ubeckich napewno nie,możecie chasac do woli i zastanawiać się czemu ktoś was śmiał nazwać jak to wyżej opisano i nie uważam że to jakiś wielki problem jest,uznać to można w gronie takich sztywniakow za powiew świeżości wręcz.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Mysle, ze jednak nalezy sie pohamowac od takiego jezyka.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.