Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Pan się nie martwi, niech sobie PiS wygra następne wybory. Albo będzie tu kraina mlekiem i miodem płynąca, albo wszystko się wypieprzy a najbardziej gorliwi funkcjonariusze reżimu wylądują w pierdlu. Obydwa scenariusze zachęcające więc troska o opozycję wzrusza, ale jest niepotrzebna.

Jestem Europejczykiem.

6 minut temu, Jaro_747 napisał:

Pan się nie martwi, niech sobie PiS wygra następne wybory. Albo będzie tu kraina mlekiem i miodem płynąca, albo wszystko się wypieprzy a najbardziej gorliwi funkcjonariusze reżimu wylądują w pierdlu. Obydwa scenariusze zachęcające więc troska o opozycję wzrusza, ale jest niepotrzebna.

Wejście opozycji na minę po PiS-ie rzeczywiście może ją wyautować na długie lata. Niestety danie PiS-owi możliwości do zmiany konstytucji umożliwi im trwanie przy korycie bez względu na to czy np. leki będą w aptekach czy też nie. Komuna to komuna, utrzymuje władzę siłą.

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

23 minuty temu, Lech36 napisał:

Wejście opozycji na minę po PiS-ie rzeczywiście może ją wyautować na długie lata. Niestety danie PiS-owi możliwości do zmiany konstytucji umożliwi im trwanie przy korycie bez względu na to czy np. leki będą w aptekach czy też nie. Komuna to komuna, utrzymuje władzę siłą.

Jedna komunę już przetrzymałem, przetrzymam następną. Natomiast ci, którzy nie mają tego doświadczenia być może muszą go doświadczyć na własnej skórze. Tylko Polski szkoda bo cały świat biegnie a my stoimy w miejscu albo wręcz cofamy się w rozwoju.

Jestem Europejczykiem.

"Dobra Zmiana" 

"Gdy wieczorne zgasną zorze,
zanim głowę do snu złożę,
modlitwę moją zanoszę,
Bogu Ojcu i Synowi.
dopier**lcie sąsiadowi!
Dla siebie o nic nie wnoszę,
tylko mu dosrajcie, proszę!
Kto ja jestem?
Polak mały! Mały, zawistny i podły!
Jaki znak mój? Krwawe gały!
Oto wznoszę swoje modły
do Boga, Maryi i Syna!
Zniszczcie tego sk***ysyna!
Mojego rodaka, sąsiada,
tego wroga, tego gada!
Żeby mu okradli garaż,
żeby go zdradzała stara,
żeby mu spalili sklep,
żeby dostał cegłą w łeb,
żeby mu się córka z czarnym
i w ogóle, żeby miał marnie!
Żeby miał AIDS-a i raka,
oto modlitwa Polaka!"

Godzinę temu, Lech36 napisał:

Znajdą mu też jakieś zastępcze, mniej rzucające się w oczy stanowisko.  

Cześć, troszkę zaspałem bo dziś mam dyżur od 10.

Nie wiem dziewczyny o co znowu tyle płaczu.

Facet dobrze doradził młodym żeby wyjeżdżali z tego kraju i też nie dobrze?

Trudno wam dogodzić.?

26 minut temu, Jaro_747 napisał:

Jedna komunę już przetrzymałem, przetrzymam następną

Prawdziwy zuch, bohater.?

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Takie właśnie cieniasy bez krzty pomysłu i inteligencji jesteście. Cztery lata temu chcieliście legalne wybory unieważnić na ulicy,petru miał zostać premierem,tym czasem poparcie dla POpapranych to 19% petru dał sobie podsowiecić własną partię i okryty hańbą wychodzi z polityki a schetyna zapytany 4 rzeczy,które peło zrobiła dobrze milczy i marszczy czoło. Teraz w obliczu haniebnej klęski i całkowitej degrengolady pelo,usiłujecie pierdzielić od rzeczy,że ta nadchodząca przegrana to taktyka. Jak można być tak nielotnym? Macie ludzi za głupich??Czkawki można ze śmiechu dostać. Jesteście historią.

39 minut temu, Jaro_747 napisał:

Jedna komunę już przetrzymałem, przetrzymam następną. Natomiast ci, którzy nie mają tego doświadczenia być może muszą go doświadczyć na własnej skórze. Tylko Polski szkoda bo cały świat biegnie a my stoimy w miejscu albo wręcz cofamy się w rozwoju.

Zgrana płyta dżambo,wypowiedzieliście już wszystkie idiotyzmy włącznie z nazywaniem siebie opozycją demokratyczną,czyli czymś dla mojego pokolenia świętym!Zostaliście z niczym,bo brednie o komunie na nikim już nie robią wrażenia. Game over dżambo.

Lenco,Benchmark,Harbeth,Ton Trager.

I tyle w temacie.

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Jedna komunę już przetrzymałem, przetrzymam następną. 

Bez wątpienia,tym bardziej że właśnie wprowadziłeś pod przewodnictwem towarzysza Cimoszewicza stado komuszego betonu do PE.

25 minut temu, Lencoman napisał:

właśnie wprowadziłeś

Nie on wprowadził. Wyborcy.

Natomiast towarzysza Piotrowicza, towarzysza Kryże, towarzysza Jasińskiego przygarnął PiS nie pytając nikogo o zdanie.

Godzinę temu, dulon184 napisał:

Wcześnie Wy Piotrowicza i Kryżego .

Nie przszkadza?

jak można być takim tumanem.

Kiedy powszechnie wiadomo,że nie da się głupiej,zjawia się dulon i przesuwa granice zidiocenia.

Godzinę temu, Bobcat napisał:

Nie on wprowadził. Wyborcy.

Natomiast towarzysza Piotrowicza, towarzysza Kryże, towarzysza Jasińskiego przygarnął PiS nie pytając nikogo o zdanie.

Czyli dżambo to nie wyborca?ciekawe...a który z tych komuchów jest w PE bobcat?

4 minuty temu, Lencoman napisał:

a który z tych komuchów jest w PE bobcat?

Żaden. Za to są szarymi eminencjami reżimu i mają dużo do powiedzenia. 

8 minut temu, Lencoman napisał:

Czyli dżambo to nie wyborca?

Wyborca. Ty również. Więc Ty ich także wprowadziłeś.

Hallo.

Ten tekst-o przesówaniu głupoty-  to o Was =picuniokach.Macie na niego rezerwację - cykliczną

Kilkukrotnie tutaj wspominany

10 minut temu, Lencoman napisał:

Kiedy powszechnie wiadomo,że nie da się głupiej,zjawia się dulon i przesuwa granice zidiocenia.

Czy powiedział coś niezgodnego ze stanem faktycznym? Jeśli tak: co?

7 minut temu, Bobcat napisał:

Żaden. 

Owszem. Pozostałe twoje projekcje mnie nie interesują,ja pisałem o PE

46 minut temu, skynyrd napisał:

Rząd za tydzień zajmie się projektem obniżenia stawki podatku PIT z 18 do 17 procent oraz podniesieniem kosztów uzyskania przychodów od 1 stycznia 2020 roku. 

Tak się dziwnie składa, że przypomnieli sobie o tym tuż przed wyborami. Oczywiście to czysty przypadek.

4 minuty temu, Bobcat napisał:

Czy powiedział coś niezgodnego ze stanem faktycznym? Jeśli tak: co?

Nie staraj się być głupszy niż dulon,bo to zadanie Cię przerasta.

Teraz, Lencoman napisał:

Pozostałe twoje projekcje mnie nie interesują,ja pisałem o PE

No widzisz. Podchodzisz wybiórczo do fragmentu jaki Ci pasuje. A ja całościowo.

7 minut temu, dulon184 napisał:

Hallo.

Ten tekst-o przesówaniu głupoty-  to o Was =picuniokach.Macie na niego rezerwację - cykliczną

Kilkukrotnie tutaj wspominany

Podaj adres szkoły w której się uczysz,zapytam o twojego polonistę...

Teraz, Bobcat napisał:

No widzisz. Podchodzisz wybiórczo do fragmentu jaki Ci pasuje. A ja całościowo.

Oczywiście i to nie Ty będziesz decydował do czego ja sobie będę podchodził,zrozumiano?

1 minutę temu, Lencoman napisał:

Nie staraj się być głupszy niż dulon,bo to zadanie Cię przerasta.

Jeszcze trochę Twojego chamstwa i wylądujesz w  Moderacji.

58 minut temu, skynyrd napisał:

Rząd za tydzień zajmie się projektem obniżenia stawki podatku PIT z 18 do 17 procent oraz podniesieniem kosztów uzyskania przychodów od 1 stycznia 2020 roku. Szczegóły proponowanych zmian znalazły się w wykazie prac legislacyjnych i programowych Rady Ministrów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Piękne plany. W międzyczasie drugą ręką reżim zabiera nie w planach ale już, teraz.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

4 minuty temu, skynyrd napisał:

Ale czy ten rząd zrobi coś dobrze czy źle, Ty i tak go potępisz w czambuł.

Ten rząd nie robi nic dobrze. Doraźne korzyści (dla rządzących) na dziś będą miały tragiczne skutki w dłuższym horyzoncie czasowym. Nasze wnuki będą nas za to przeklinać.

16 minut temu, skynyrd napisał:

PIS ma i tak wybory w kieszeni, bo opozycja jest w kompletnej rozsypce, więc mógłby sobie zostawić parę asów w rękawie na przyszłość

Niestety masz rację.

24 minuty temu, skynyrd napisał:

Reżim ?

O laboga! Dżambuś...

Ja bym się nieopcyndalał, tylko pisał "krwawy reżim" - lepiej by wybrzmiało.

No i morderczy Premier, minister z krwią na rękach itp.

To się czyta!

Wszystko można obśmiać. Trudniej odpowiedzieć merytorycznie.

27 minut temu, skynyrd napisał:

Powiedzmy pół na pół.

Jedna połowa należy do PiS lub sympatyzuje z PiS. Znamy takie komunistyczne analizy pod władzę.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

25 minut temu, skynyrd napisał:

Ą skąd o tym wiesz? Staram się słuchać ekonomistów różnego autoramentu i zdania są podzielone.

Powiedzmy pół na pół.

Wyobraź sobie że masz dwóch znajomych. O jednym wiesz że to uczciwy gość, o drugim wiesz że notoryczny kłamca. Każdy Ci coś powiedział o jakiejś konkretnej sprawie. I co? Prawda leży po środku? Będziesz brał pół na pół?

Ekonomiści dzielą się na niezależnych i prorządowych. Co powiedzą ci drudzy nietrudno przewidzieć. To są raczej propagandziści, klakierzy i uzasadniacze każdej decyzji władz. W ustroju minionym takich było na pęczki.

47 minut temu, Bobcat napisał:

Jeszcze trochę Twojego chamstwa i wylądujesz w  Moderacji.

Osobników niezrównoważonych emocjonalnie pozostawiłbym w spokoju. Jeden z moich kolegów powiedział kiedyś co powiedziała mu jego babcia a mianowicie to że gówna lepiej nie ruszać bo jak rozgrzebiesz to zacznie śmierdzieć.

2 minuty temu, skynyrd napisał:

Piniendzy niema i nie będzie.

Rząd ma drukarkę do pieniędzy, wystarczy nacisnąć guzik ;-).

2 minuty temu, skynyrd napisał:

Czyli jeżeli jeden wypowie się dobrze o jakimś programie rządu, to traci niezależność i staje się prorządowy.

O programach tego rządu w całości nie można się wypowiedzieć pozytywnie bo są destrukcyjne choć w niewielkich fragmentach mają cechy pozytywne, np. pieniądze dla najuboższych i tych doświadczonych przez los którzy sami już nie dadzą sobie rady. Tymczasem ten rząd faworyzuje zdrowych i często zamożnych tworząc nowe zastępy osób niechętnych do pracy, zdemoralizowanych rozdawnictwem. To droga do katastrofy. Ale "ciemny lud" jest zadowolony, więc wszystko doraźnie wydaje się być w porządku.

20 minut temu, Lech36 napisał:
21 minut temu, skynyrd napisał:

Piniendzy niema i nie będzie.

Rząd ma drukarkę do pieniędzy, wystarczy nacisnąć guzik ;-).

Ale to nie zatrzyma inflacji, która i tak jest już widoczna wbrew temu co pokazują wskaźniki ekonomiczne manipulowane przez GUS na zlecenie rządu. Nasze kieszenie już odczuwają posuwający się systematycznie wzrost cen, ale wg. GUs oczywiście inflacji nie ma, a nawet chwalą się deflacją. Za jakiś czas już nie uda się jednak tego ukryć, bo nastąpi gwałtowny wzrost cen i wtedy nawet fałszowanie wskaźników przez GUS nic nie da, bo nawet motłoch nie uwierzy. Ale wtedy będzie za późno.
Najważniejsze, żeby PiS wygrał wybory. Później im będzie wszystko jedno co się stanie...będą oczywiście tłumaczyć wzrost cen suszą, powodzią, albo światową recesją. ?

Edytowane przez soundchaser
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.