Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

To nie uwielbienie tylko rozsądek .

Tylko idiota zaczyna poruchawki z silniejszymi.

Zamiast pić gorzałę i na panienki latać wolicie ciągłe zwady z sąsiadami

Kto z TAKIMI durniami zechce cokolwiek robić ?..

Nie macie i nie przentujecie nic co świat zechce z Wami dzielić

Edytowane przez dulon184
Teraz, seniortelefono napisał:

To prawda, nie możesz samodzielnie myśleć. Do tego potrzeba mieć między uszami coś więcej niż dwa tik-taki.

No i poszedl merytoryka na calego. A tu masz cos co sam podsunales:

- Port elbląski będzie mógł wykorzystać swój obecny potencjał, który waha się od 1,2 do 1,5 mln ton rocznie. Ponadto potencjalni kontrahenci, którzy po przyspieszeniu inwestycji już się do nas zgłaszają, planują budowę nowych terminali i placów składowych, a nawet swoich zakładów produkcyjnych mających korzystać z transportu wodnego - mówi Arkadiusz Zgliński, dyrektor zarządzający Portu Morskiego Elbląg, na łamach "Rz". Władze portu i miasta liczą też na rozwój turystyki, zwłaszcza jachtowej i windsurfingu.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

15 minut temu, bubusia napisał:

No oczywiscie, typowa narracja opozycji. Jej nie pasuje wlasciwie nic. I nic nie ma znaczenia. Powtarzasz propagande POwska. I tyle.

Typowa narracja PiS to wypieprzać pieniądze bez głowy i zasad.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

W sprawie przekopu sa, jak zawsze, za i przeciw.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Typowa narracja PiS to wypieprzać pieniądze bez głowy i zasad.
Niemcy i ruskie nigdy nie zrezygnują ze swoich narodowości i suwerennosci za to chcą żeby Polska i reszta Europy zrobiła to na ich rzecz,tak wyglądać ma Europa według was ? Niech Niemcy najpierw zrezygnują z suwerenności i własnych interesów i zaczną działać na rzecz Europy jako całości a nie że reszta ma się im podporządkować, angole de facto mądrzejszy podobno naród od Niemca i Polaka już opuszcza globalną wioske .

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Niemców Czy Rosjan oskarżasz o to że polacy to durnie?.

Od iluś tam lat żadna partia nie stworzyła żadnej pożadnej światowej marki .. Wydaja kasę na kieckowych -radiowych tatulków -kradną - chahmęcą itd .

Ni stworzono nic na porządnym poziomi .

Czy Niemieć zabrania skonstruowania bryczki lepszej niż Audi?

To przykład.

My polacy uwielbiamy widzić tylko wady .

A już do codziennej roboty - dla sibie - i kraju - to już niebardzo..

Zamiast łożyć na nauke ,innowacyjnośc robi sie jakąś geotermięe .

Dlaczego na tatulka nie narzekaswz?

Myślałs ile można za taka kasę zrobić ?

Skąd>

lepiej na Neimca i Ruskiego narzekać

Mieliście to zmienić.

Zminieniliście?.

Durniaki.

Od kiedy to państwo ma tworzyć światowe marki? Większość tych uznanych to jednak jest autorstwa prywaciarzy. A rząd jeżeli w ogóle ma na to wpływ, to ze stałą czasu powyżej jednego pokolenia - więcej mają tu do powiedzenia reguły panujące w szkołach, niż decyzje resortów gospodarczych. Więc jeżeli ktoś jest odpowiedzialny za brak polskich brandów, to jest to całokształt III RP od 1990r.

Niemców Czy Rosjan oskarżasz o to że polacy to durnie?.
 Od iluś tam lat żadna partia nie stworzyła żadnej pożadnej światowej marki .. Wydaja kasę na kieckowych -radiowych tatulków -kradną - chahmęcą itd .
 Ni stworzono nic na porządnym poziomi .
 Czy Niemieć zabrania skonstruowania bryczki lepszej niż Audi?
To przykład.
 My polacy uwielbiamy widzić tylko wady .
 A już do codziennej roboty - dla sibie - i kraju - to już niebardzo..
 Zamiast łożyć na nauke ,innowacyjnośc robi sie jakąś geotermięe .
 Dlaczego na tatulka nie narzekaswz?
Myślałs ile można za taka kasę zrobić ?
Skąd>
 lepiej na Neimca i Ruskiego narzekać
Mieliście to zmienić.
 Zminieniliście?.
 Durniaki.

Pisałem o czym innym a ten o durniach i audi .

Celeb.

To chyba Ty nic nie rozumisz .

Doborze człowiekowi nie b,ędzie od skrótowo pisząc ideeologi .

Dobro ludzi bierze się z pracy .

Polityka ma pomagać w tworzeniu tego dobra .

Poprzednicy nieweile zrobili a Wy ju,ż macie mistrza Swiata ..

Większoc kasy powinno pakowac się w naukę -ludzi - Nie kiecki czarnych,  czy inn cuda ...

Wy chcecie zrobić z Polski odizolowana wyspę.

A to żl . Swiat si łączy - i jaqk widać ci m,ądrzejsi maj.a sporo lepiej .

Wniosek dla mnie oczywisty.

A dla Ciebie?

3 minuty temu, Bobcat napisał:

Te słowa w ustach zdalnie sterowanej żałosnej tuby propagandowej PiS i jednocześnie marionetki Moskwy brzmią wyjątkowo mało przekonująco.

A ten znowu to samo, nic nie napisal w temacie, tylko uwagi personalne. Ile mozna to tolerowac?

18 minut temu, dulon184 napisał:

Celeb.

To chyba Ty nic nie rozumisz .

Doborze człowiekowi nie b,ędzie od skrótowo pisząc ideeologi .

Dobro ludzi bierze się z pracy .

Polityka ma pomagać w tworzeniu tego dobra .

Poprzednicy nieweile zrobili a Wy ju,ż macie mistrza Swiata ..

Większoc kasy powinno pakowac się w naukę -ludzi - Nie kiecki czarnych,  czy inn cuda ...

Wy chcecie zrobić z Polski odizolowana wyspę.

A to żl . Swiat si łączy - i jaqk widać ci m,ądrzejsi maj.a sporo lepiej .

Wniosek dla mnie oczywisty.

A dla Ciebie?

Swiat sie moze i laczy, ale ewidentnie silniejsi/wieksi probuja dominowac nad slabszymi/mniejszymi. Ulegajac im, zgadzajac sie na ich wszystkie postulaty(wszystko co sluzy ich interesom), tez za daleko nie zajedziesz.

Teraz, bubusia napisał:

Ile mozna to tolerowac?

Ty będziesz decydował o tolerancji wtyczko Putina?

Godzinę temu, bubusia napisał:

Ryja wam te lby na prawo i lewo, a wy wszystko lykacie. Zero samodzielnego myslenia.

Co napisałeś tutaj w temacie?

12 minut temu, Bobcat napisał:

Ty będziesz decydował o tolerancji wtyczko Putina?

Wlasnie zglosilem cie do moderacji. Bo z toba sie inaczej nie da. Zabijasz cala dyskusje.

Oto tresc zgloszenia, zebys nie mial watpliwosci, ze ktos na ciebie kabluje za plecami:

I znowu robi to samo, wlasciwie nie mozna o niczym dyskutowac, ciagle tylko obraza od Putinow, wtyczek itd itp. I nie chodzi o to, ze zdarzy sie komus cos o kims zle powiedziec/przesadzic. Ale u niego jest tak non stop. Zabija cala dyskusje w watku.

Chyba rozumiesz dlaczego to zrobilem?

12 minut temu, Bobcat napisał:

Co napisałeś tutaj w temacie?

Przeczytaj to sie dowiesz. Jezeli juz pisze cos o kims, przypieprzam sie personalnie, to przy okazji danej wypowiedzi w danym temacie. U ciebie jest odwrotnie, temat jest dodatkiem, a uwagi personalne glownym watkiem twoich wypowiedzi. Patrz wyzej.

Edytowane przez bubusia

12 minut temu, bubusia napisał:

Wlasnie zglosilem cie do moderacji.

Cała przyjemność po mojej stronie. 

Tylko mi nie ubliżaj od donosicieli gdy robię to samo.

5 godzin temu, bubusia napisał:

Jeszcze raz dla Lecha:

Czlowiek musi sobie od czasu do czasu polatac

Ale Lechu tylko samolotem elektrycznym?

Nie to Janek i Maklak.

6 minut temu, Bobcat napisał:

Cała przyjemność po mojej stronie. 

Tylko mi nie ubliżaj od donosicieli gdy robię to samo.

Bob, ty mnie naprawde nic a nic nie obchodisz. Mozesz donosic ile chcesz. Kazdy wie, ze jestes tutaj naczelnym kablem. Ale daj czasami ludziom o czyms podyskutowac, i nie wpierdzielaj sie ciagle ze swoimi personalnymi uwagami - cigle takimi samymi.

Rozumiesz, czy nie bardzo?

Edytowane przez bubusia

4 godziny temu, dulon184 napisał:

Również przychylam się do pozostawinia picowych przy rządach .

Niechaj ich zwolennicy sami ich za mordy wezmą .

Mniee martwi jedynie że raczej nei da się popierających  durni pociagnąc do żadnej odpowiedzialności .

Taka forma nauki poprzez kary finansowe.

mam na myśli ZWROT wszelkich kosztów za rządów picunioków..

mam wrażenie ż to byłaby najsurowszajkara .

Splacać do śmierci.

I wszyscy co brali 500+, 13 emeryturę i pozostałą kasę z mojej krwawicy rozdawaną lekką ręką przez PIS,  oddać co do grosza z procentami.

I do pierdla gdzie dulon184 będzie strażnikiem. Wszyscy, bez wyjątków.:)

Teraz, bubusia napisał:

Rozumiesz, czy nie bardzo?

Jeżeli na cokolwiek napiszę (ja lub ktoś z mojej strony sporu) czytam w odpowiedzi epitety w rodzaju "lewacki bełkot" - to mam prawo reagować. I będę reagował. 

O tym że PiS poprzez osłabianie naszej obecności w Europie i strukturach atlantyckich działa w interesie Moskwy której celem jest rozszerzanie swojej strefy wpływów - była dyskusja w innym wątku. Służę stosowną lekturą. I niech nikogo nie zmyli antyrosyjska retoryka obecnego rządu. To się odbywa za przyzwoleniem Kremla któremu taka narracja wisi gdyż ich gra idzie o znacznie większą stawkę.

Rozumiem że wycieczki ad personam są naganne gdy ich autorem jestem ja. Pod moim adresem można używać określeń w rodzaju "debil", "największy idiota Forum", "chory psychicznie" itp. Wtedy jest wszystko cacy.

Natomiast co będę pisał oraz gdzie i kiedy się wp...dzielał decyduję wyłącznie ja. To jest forum publiczne a nie twój prywatny folwark.

Ja miałem w ostatnim czasie dwa bany przez kolegę Boba cata czy jak to tam się nazywa,uważam że zdecydowanie powinien odpocząć od forum co Najmniej do jesiennych wyborów.

48 minut temu, Bobcat napisał:

Te słowa w ustach zdalnie sterowanej żałosnej tuby propagandowej PiS i jednocześnie marionetki Moskwy brzmią wyjątkowo mało przekonująco.

O, jaki fajny wpis rozweselający. 

Pozwolę sobie przy tej okazji na cytat pewnego forumowego intelektualisty, zamieszczony w innym wątku,

"Ja również będę zgłaszał posty służące wyłącznie prowokowaniu innych rozmówców i wywoływaniu pyskówek metodą rżnięcia głupa."

Zastanawiam się tylko nad tym rżnięciem głupa.:)

1 minutę temu, caleb66 napisał:

Ja miałem w ostatnim czasie dwa bany przez kolegę Boba cata czy jak to tam się nazywa,uważam że zdecydowanie powinien odpocząć od forum co Najmniej do jesiennych wyborów.

Nie Ty o tym będziesz decydował.

W dniu 18.07.2019 o 10:36, zukzukzuk napisał:

Posłuchaj sobie radia.

A w temacie knuta.

Posłuchałem sobie dziś wiadomości,

1.Bezrobocie rekordowo niskie.

2. Odczyt produkcji budowlano-montażowej taki tam, trochę niższy od oczekiwań ale czerwiec to był specyficzny miesiąc bo dni roboczych mniej, na dodatek było gorąco. generalnie słabiej ale będzie git.

3. W Białymstoku publikują i wyłapują.

Ta dam, sukces goni sukces

Dzezik.Każde pieniądze wydane na partię czy partię popierających to zmarnowana kasa .

Partie powinny byc utrzymywan przez swoich członków.

Odnośnie 5 setki.+.

Z jakiej to racji ową kasę ma dostawać zamożna rodzina?

Dlaczego potrzebującym nie odpisano tej kasy od podatku?

Było by mniej urzedasów . Czy to nie jest działanie na szkodą Państwa?.. Państwa , Nie jakiejś grupy osób ..

Twoja krwawica?

Do dlaczego tumanie tak bronisz tych co Ci zabierają?.

Odnośnei pierdła potwierdzam . I żeby było ciekawiej w Tym pierdlu skazany ma zapracować na swoje utrzymanie .. Nie chce pracowac - JEGO problem...

I nie ma to nic współlnego z brakiem humanitaryzmu.Nabroiłeś - masz za to surowo zaplacic .Amen..

3 godziny temu, bubusia napisał:

No na pewne, szczegolnie w kwestii Zalewu.

Jakos tak dziarsko nie odzywasz sie gdy twoi wielbiciele z Pis-u zakupują rosyjski węgiel i to w olbrzymiej ilosci  ...to ci nie przeszkadza ?

32 minuty temu, dulon184 napisał:

Do dlaczego tumanie tak bronisz tych co Ci zabierają?.

A ty wykształcony człowieku znasz inny język?

Juz sie pytałem, gdzie bronię, wskaż?

32 minuty temu, dulon184 napisał:

Dzezik.Każde pieniądze wydane na partię czy partię popierających to zmarnowana kasa .

Partie powinny byc utrzymywan przez swoich członków.

Czy ty w ogóle zrozumiałes co napisałem? Mam wątpliwości.

A tak chciał nawilżyć...

"Michał Olszański wspólnie z Moniką Zamachowską przeprowadzili wywiad z Kaczyńskim dotyczący głównie jego życia prywatnego. Wielu publicystów oceniło to jako próbę ocieplenia wizerunku polityka przed wyborami do europarlamentu. - "

Czytaj więcej na: https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/michal-olszanski-pytania-na-sniadanie-odchodzi-dlaczego-przyczyny-mam-zal-o-styl-pozegnania

Edytowane przez jezz
Jeżeli na cokolwiek napiszę (ja lub ktoś z mojej strony sporu) czytam w odpowiedzi epitety w rodzaju "lewacki bełkot" - to mam prawo reagować. I będę reagował. 
O tym że PiS poprzez osłabianie naszej obecności w Europie i strukturach atlantyckich działa w interesie Moskwy której celem jest rozszerzanie swojej strefy wpływów - była dyskusja w innym wątku. Służę stosowną lekturą. I niech nikogo nie zmyli antyrosyjska retoryka obecnego rządu. To się odbywa za przyzwoleniem Kremla któremu taka narracja wisi gdyż ich gra idzie o znacznie większą stawkę.
Rozumiem że wycieczki ad personam są naganne gdy ich autorem jestem ja. Pod moim adresem można używać określeń w rodzaju "debil", "największy idiota Forum", "chory psychicznie" itp. Wtedy jest wszystko cacy.
Natomiast co będę pisał oraz gdzie i kiedy się wp...dzielał decyduję wyłącznie ja. To jest forum publiczne a nie twój prywatny folwark.
Lewacki bełkot.

8 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Przecież to oczywiste, że właśnie PiS rozpętał aferę wokół LGBT i rozpoczął wojnę ideologiczną na tym polu.

Nie miał za bardzo pomysłu na wybory europejskie i naprawdę miał problem z kampanią. No i postanowili skorzystać z okazji w postaci filmu Sekielskich i zamieszania wokół tego.

Nawet jeżeli jest oczywiste, że PiS rozpętał aferę wokół LGBT, to nie można zapominać o innych oczywistościach jak  podpisanie przez prezydenta Trzaskowskiego Warszawskiej Deklaracji LGBT+ oraz o wypowiedziach jego zastępcy Rabieja, że trzeba przyzwyczajać ludzi do homoseksualnych związków partnerskich, a potem przyjdzie czas na adopcję przez nie dzieci. 

Działania i wypowiedzi Trzaskowskiego i Rabieja nie spotkały się z akceptacja nawet środowiska PO-KE, a Schetyna wręcz się od nich odciął. Już wówczas mówiło się, że duet Trzaskowski-Rabiej przyczyni się do porażki PO-KE, ci też nastąpiło.

Nie można też zapominać, co wyczyniano na paradach równości z symbolami kultu religijnego. To wszystko dało PiS-owi możliwość odgrywania obrońcy rodziny i wartości chrześcijański. I jestem przekonany, że wyborcy to kupią. Tu wsparcia PiS-owi udzielił PSL, który wyszedł z koalicji formalnie pod tym samym hasłem.

Nie można też zgodzić się z tezą, że to PiS pierwszy wykorzystał film Sekielskich do kampanii politycznej. Zrobiła to opozycja, która przy pomocy tego filmu chciał osłabić sojusznika PiS czyli kler katolicki. Jednak PiS umiejętnie skontrował i przedstawił się jako obrońca kościoła i wiary - czym zyskał wśród dużej grupy społeczeństwa.

Nieprawdą też jest, że to PiS-owi brakuje pomysłów na kampanie wyborcze. Brakuje ich opozycji, która w dodatku cały czas dostarcza PiS-owi pożywek swoimi nierozważnymi działaniami.

Wstyd mi za trzaskowskiego i rabieja,prawdziwi warszawiacy nie chcą ich w ratuszu. Spytajcie jak nie wierzycie ,tylko nie słoików.

9 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Ofensywę LGBT

Broń skierowana w łysych już jest pakowana do ciężarówek.:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jezz
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.