Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

28 minut temu, jezz napisał:

A Sadowski już jest oskarżony?

Pytam z ciekawości bo czytałem o tym tylko wczoraj.

Ja czytałem o tym dzisiaj. I dziennikarz pisze, że przekaże materiały prokuraturze. Więc gdyby jednak użyć zdrowego rozsądku to jeszcze nie jest.

Najpierw musi być wszczęte śledztwo.

Jestem Europejczykiem.

Przecież nigdzie nie pisałem, ze twoje,

W sumie to ciekawe, bo wczoraj Zielke mówił tak,

"Nie ujawnia nazwiska artysty, bo twierdzi, że ofiary mu na to nie pozwalają."

"Wszystko opublikuję rzetelnie i jeśli się pomyliłem, przyznam się do błędu i przeproszę. To trudny temat, łatwo popełnić pomyłkę, która może mieć nieodwracalne skutki. Wciąż badam sprawę. Najtrudniejszą, z jaką się mierzyłem.Telewizja Polska i Polsat otrzymały szczegółowe pytania w tej sprawie kilka dni temu. Do dziś nie mam odpowiedzi. Opublikuję je zaraz po uzyskaniu - tłumaczy Zielke na łamach Salon24."

Dziś już ujawnia nazwisko, chociaż i tak z wczorajszych informacji można było się domyślać kto to.

Oczywiście jeśli to prawda to Sadowski powinien za to beknąć pomimo zaawansowanego wieku.

Mam nadzieję, że rykoszetem nie dostanie M. Sadowska bo to fajna i zdolna dziewczyna.

Edytowane przez jezz

Po pierwsze K. Sadowski to już staruszek.
Po drugie oskarża go osoba chora psychicznie.
Po trzecie była żona zapewnia, że to fałszywe oskarżenia.
Po czwarte córka K. S. jest młoda i zdolna i szkoda by jej psuć humor i karierę.
Po piąte i najważniejsze, bez wyroku nie ma winy.
Tyle argumentów chyba wystarczy, żeby przekonać wszystkich, że nie ma co robić afery i trzeba wreszcie rozliczyć z pedofilii kościół a szołbiznes zostawić w spokoju...

Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka

No tak jezz, no tak...
Ja np. płaczę za każdym razem kiedy słyszę "Imagine" i nie jestem w stanie sobie wyobrazić, że ci wszyscy artyści tak pięknie śpiewający o miłości mogliby chociaż muszkę skrzywdzić. Albo jak oglądam film o miłości. Komedię romantyczną. I nigdy bym nie uwierzył, że inni artyści milczeli by widząc, że jakaś czarna owca robi krzywdę komukolwiek a zwłaszcza dziecku. Nigdy. Ja tym ludziom ufam i wierzę, że oni szczerze śpiewają o miłości i o tym wszystkim :-)
Zresztą to samo dotyczy wszystkich środowisk i grup społecznych. Poza jedną, wiadomo którą Tą która też śpiewa ale tylko w niedzielę

Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka

3 godziny temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Taaaa...

Wracając do rzeczywistości,

"Przeprosiny marszałka Sejmu Marka Kuchcińskiego były ważnym elementem standardów politycznych, które powinny mieć miejsce w Polsce - przekonuje rzecznik rządu Piotr Müller."

?

3 godziny temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Cenię raptem dwa

Pianista i Tess. ;-)

A może Gorzkie Gody - mój ulubiony.

"W trakcie rządów PiS zadłużenie Polski wzrosło o 110 mld zł. Średnio 3 mld zł w każdym miesiącu"

Ciekawa rozmowa na temat strategii PiS. A może o braku strategii?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

18 godzin temu, soundchaser napisał:

Niestety jest pewien odsetek tych inteligentnych, którzy głosowali na PiS...z różnych powodów.

17 godzin temu, soundchaser napisał:

A skąd to wiesz kto na kogo głosował i z jakiego środowiska pochodzi?

17 godzin temu, soundchaser napisał:

jesteś wyrazistym przykładem znikomej frakcji, o której pisałem

Pozwolę sobie zatem przypomnieć jeśli masz trudności ze znalezieniem.

16 godzin temu, jezz napisał:

Poza tym, skąd wiesz na kogo głosowałem?

1 minutę temu, soundchaser napisał:

Przecież odpowiedziałem Ci na to pytanie.
Poszukaj. ?

Nie mogę znaleźć, możesz pomóc?

16 godzin temu, soundchaser napisał:

Domyślam się z Twoich wpisów.

A, mam.

A niby z których się domyślasz?

Jezusie Maryjo, ten znowu!!!

Zagubiony w internecie. Może kup sobie psa przewodnika?

Jestem Europejczykiem.

1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

Jezusie Maryjo, ten znowu!!!

Zagubiony w internecie. Może kup sobie psa przewodnika?

Wal sie, nie z tobą rozmawiam.?

7 minut temu, jezz napisał:

A niby z których się domyślasz?

Właściwie to ze wszystkich można wyciągnąć taki wniosek.
Ale tak naprawdę to Ty może i nie głosowałeś na PiS, tylko robisz sobie jaja z tutejszych adwersarzy
i droczenie się z nimi sprawia Ci przyjemność. Poza tym przyjąłeś taką postawę bo masz cholerny żal do opozycji,
że nie potrafiła nic zrobić aby zwalczyć PiS. Dlatego na przekór chwalisz Kaczora i spółkę za to jak genialnie potrafili zdobyć władzę, żerując na głupocie narodu polskiego.

Mam rację? ?

Edytowane przez soundchaser
1 minutę temu, soundchaser napisał:

Właściwie to ze wszystkich można wyciągnąć taki wniosek.

Nie równaj do poziomu tutejszych autorytetów z taką odpowiedzią.

Teraz, jezz napisał:

Nie równaj do poziomu tutejszych autorytetów z taką odpowiedzią.

No dobra...teraz odpowiedz na pozostałą część mojego postu.

Hej sound, jesteś ekonomistą, co sądzisz o tym,

"Eryk Łon ekonomista z Rady Polityki Pieniężnej ma kilka ciekawych propozycji, 

Ekonomista uważa, że aktywność banków centralnych na rynku akcji będzie mogła się w przyszłości zwiększać. – Zwłaszcza w przypadku pojawienia się tendencji recesyjnych w światowej gospodarce – ostrzega.

Łon zaznacza, że nie chce, by doszło do recesji. – Tego życzę mieszkańcom Ziemi, a przede wszystkim mojej ziemskiej ojczyźnie Polsce – pisze Łon, dodając jednak, że trzeba być gotowym na różne scenariusze. – O jednym z najbardziej dramatycznych wspomina 5 przepowiednia św. Bernadety Soubirous – dodał Łon.

Ostatnią propozycją są fundusze działające zgodnie z zasadami katolickiej nauki społecznej. Wskazuje przy niej, że Polska jest krajem katolickim – z tego powodu warto rozważyć wykorzystanie katolickiej nauki społecznej przy tworzeniu nowych funduszy inwestycyjnych – uważa Łon.

Polska ma nie przyjmować euro, bo tak mówi przepowiednia fatimska

Według ekonomisty nie powinniśmy rezygnować z własnej waluty, bo w ten sposób zachowamy w Europie pokój, o czym mówiła w swojej przepowiedni siostra Łucja.

Złoty walutą Unii Europejskiej
Ale to nie był pierwszy z "genialnych" pomysłów Łona. Zanim przybliżał fatimskie przepowiednie, chciał, żeby złoty stał się walutą Unii Europejskiej. W wywiadzie dla portalu naszdziennik.pl stwierdził, że Polska nigdy nie powinna rezygnować z własnej waluty na rzecz euro, że bronić trzeba jej ze wszystkich sił. 

Zaproponował wręcz, by cała Unia Europejska zrezygnowała z własnych systemów pieniężnych i przyjęła jako walutę unijną polskiego złotego.

Gdyby tego było mało to znany z wiązania przepowiedni fatimskiej z polską polityką monetarną mężczyzna zaproponował wprowadzenie nowego banknotu o nominale 800 zł. Miałaby się na nim znaleźć Maria Konopnicka.
Ekonomista PiS twierdzi bowiem, że Maria Konopnicka powinna się znaleźć na nowym banknocie, gdyż... wychowała ośmioro dzieci."

Ukryta Zawartość

Ciekawe, prawda?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jezz
Godzinę temu, jezz napisał:

Wal sie, nie z tobą rozmawiam.?

Niegrzeczny chłopczyk. Ja mu daje przyjacielską rade a tu prosze. Lepiej konia zapytaj, koń na pewno ci mądrze doradzi.

Jestem Europejczykiem.

21 minut temu, Jaro_747 napisał:

Niegrzeczny chłopczyk. Ja mu daje przyjacielską rade a tu prosze. Lepiej konia zapytaj, koń na pewno ci mądrze doradzi.

Koń cię wyśmiał doroślaczku. 

Edytowane przez jezz

Zastanawiałem się jak tam kampania w tym gorącym okresie przed wyborami.

Już wiem,

"Wakacji w tym roku dla nas nie będzie" – powtarzali od miesięcy politycy Platformy Obywatelskiej, zapowiadając zmasowane akcje kampanijne wszystkich członków partii w całej Polsce. Ale – jak się okazuje – nie wszyscy wzięli sobie te zapewnienia do serca.

– To chyba sukces, że doprowadziliście do zwołania posiedzenia Sejmu w piątek, żeby odbyła się debata nad wnioskiem o odwołanie marszałka Kuchcińskiego – mówimy do jednego ze znanych polityków PO.

– Sukces, sukces... Niech pan to powie tym, którzy muszą przerywać albo odwoływać urlopy – śmieje się nasz rozmówca."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 5.08.2019 o 17:48, Zyzol napisał:

Teraz ma ponad osiemdziesiąt lat i jest mocno schorowany, do tego to artysta jak Polański, a nie ksiądz katolicki, a że kiedyś lubił sobie poswingować? Poza tym chyba nie da się tego wykorzystać do walki z PiS-em. Nie warto więc o tym pisać, nawet jeśli w sprawie tej toczy się postępowanie karne. W dodatku mógłby odezwać się jeszcze jakiś rzecznik.

Muzyka po udowodnieniu winy zamknąć, księży oczywiście przesunąć do innej parafii. Należy tylko jeszcze przeanalizować powiązania towarzyskie muzyka, może trzymał z kimś z opozycji. Prokuratorzy ministra Z. już chyba wiedzą co robić.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

2 minuty temu, Lech36 napisał:

Muzyka po udowodnieniu winy zamknąć

Zgoda.

2 minuty temu, Lech36 napisał:

Należy tylko jeszcze przeanalizować powiązania towarzyskie muzyka, może trzymał z kimś z opozycji.

Na pewno.

9 minut temu, Lech36 napisał:

Muzyka po udowodnieniu winy zamknąć, księży oczywiście przesunąć do innej parafii. Należy tylko jeszcze przeanalizować powiązania towarzyskie muzyka, może trzymał z kimś z opozycji. Prokuratorzy ministra Z. już chyba wiedzą co robić.

Ja bym zrobił na odwrót - muzyka przesunął do parafii a księży pozamykał.

Jestem Europejczykiem.

6 godzin temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Taaaa...

Gdy się afera rozwinie, to kilka moich płyt, na których na fortepianinie gra niejaki Krzysztof Sadowski - cza będzie zawiesić na kołku.

Znajdziecie sobie.

Czy gdyby się okazało,że Beethoven był pedofilem to należałoby jego twórczość skasować? Należy oddzielić osobę artysty od jego dzieła.Wielu wybitnych artystów czy naukowców było ludźmi marnymi,nieciekawymi czy  złymi co nie przeszkadzało im tworzyć dzieła wybitne.Nie popadajmy w przesadę.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.