Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Normalnie republika bananowa. A ośmiorniczki k... przeszkadzały. No to teraz macie debile!

O to mi chodziło, jak pisałem o skali. To mi jeden w kontrze z listą afer PO wyjechał, bo nie zrozumiał.

Hofmana z dwoma kolegami wywalili z pis za jaką pierdołę? Zegarek, ośmiorniczki. Teraz takie coś nawet by dziennikarzy nie zainteresowało. Ktoś by może gdzieś powiedział, nikt by nie zauważył. Pis przesunął granicę przyzwoitości na poziom, którego nigdy u nas nie było. I elektorat pisowski to akceptuje. 

Edytowane przez Piękny Stefan

Mam wrażenie, że doszło już do takiego momentu, że nawet jakby czołowy polityk PiS powiedział swojemu elektoratowi spier....aj, to on i tak na PiS zagłosuje. Już kiedyś napisałem, że PiS to stan umysłu. Po tym wszystkim co ostatnio wychodzi na jaw i po sondażach, tylko można się w tym utwierdzić. Niestety ten umysł nie jest wysokich lotów.

A i tak najlepsze jest to, że ten elektorat będzie walczył o "prawdę" w mediach. Ciekawe co wtedy ta władza będzie wyczyniała?

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Gość

(Konto usunięte)
7 minut temu, osimar napisał:

ten elektorat będzie walczył o "prawdę" w mediach.

cos Ci sie pomyliło

nikt tego robil nie bedzie tym bardziej z elektoratu pis

występowanie przeciwko własnym preferencjom poglądom  jest nieracjonalne wewnętrznie sprzeczne

zreszta jest to niemożliwe bo elektorat nie ma wpływu na tworzenie "prawdy" cokolwiek masz pod tym hasłem na mysli

37 minut temu, Piękny Stefan napisał:

O to mi chodziło, jak pisałem o skali. To mi jeden w kontrze z listą afer PO wyjechał, bo nie zrozumiał.

Hofmana z dwoma kolegami wywalili z pis za jaką pierdołę? Zegarek, ośmiorniczki. Teraz takie coś nawet by dziennikarzy nie zainteresowało. Ktoś by może gdzieś powiedział, nikt by nie zauważył. Pis przesunął granicę przyzwoitości na poziom, którego nigdy u nas nie było. I elektorat pisowski to akceptuje. 

Masz tutaj skale, porownaj sobie do NIKu, i pomysl czy cos o tym wtedy slyszales. Zobaczymy czy zrozumiesz. Kim byla i jest ta pani chyba wiesz.

A zatem mamy sytuację zadziwiającą, Pierwszym Prezesem Sądu Najwyższego zostaje kobieta, która wcześniej po otrzymaniu nominacji prezydenckiej na Sędziego Sądu Najwyższego zadziwiającym zbiegiem okoliczności otrzymuje sprawę człowieka, który demaskował wielkie przekręty OFE w którego Radzie Nadzorczej kiedyś zasiadała jako Radca Prawny i ją natychmiast tuszuje na tyle prezkraczając swoje uprawnienia i łamiąc prawo, że aż w tej sprawie zostaje wszczęte śledztwo przez prokuraturę.

Na kilka miesięcy przed nominacją owu śledztwu w zadziwiający sposób też zostaje ukręcony łeb, ale w lutym 2014 pojawia się nowe zawiadomienie do prokuratury dotyczące Pani Sędzi i nowe okoliczności, które dają podstawy do  wznowienia śledztwa. Zanim jednak śledztwo zostaje wznowione Pani Sędzia, bohaterka prawdopodobnego przekrętu sądowego o charakterze korupcyjnym otrzymuje rekomendację Krajowej Rady Sądowniczej (która wiedziała o “kłopotach” Pani Gersdorf) jako kandydatki na stanowisko Pierwszej Prezes Sądu Najwyższego, czyli kobiety godnej piastowania takiego urzędu. Ta rekomendacja (z zatajeniem lub nie sytuacji kandydatki) trafia do Prezydenta RP, który przy bierności służb specjalnych  30 kwietnia 2014 nominuje Gersdorf na funkcję Pierwszej Prezes Sądu Najwyższego, uznając ją tym samym za osobę o tak nieposzlakowanej opinii, że godną reprezentować i nadzorować całe polskie sądownictwo przez kolejne 6 lat.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

@slawek.xma to dziwne. Elektorat PiS nie popiera Kaczyńskiego jak mówi o zajęciu się mediami i internetem tymi różnymi fejsbukami? Przecież tam tyle bzdur:-) jak powiedział pan Terlecki w wywiadzie

7 minut temu, bubusia napisał:

Masz tutaj skale, porownaj sobie do NIKu, i pomysl czy cos o tym wtedy slyszales. Zobaczymy czy zrozumiesz. Kim byla i jest ta pani chyba wiesz.

A zatem mamy sytuację zadziwiającą, Pierwszym Prezesem Sądu Najwyższego zostaje kobieta, która wcześniej po otrzymaniu nominacji prezydenckiej na Sędziego Sądu Najwyższego zadziwiającym zbiegiem okoliczności otrzymuje sprawę człowieka, który demaskował wielkie przekręty OFE w którego Radzie Nadzorczej kiedyś zasiadała jako Radca Prawny i ją natychmiast tuszuje na tyle prezkraczając swoje uprawnienia i łamiąc prawo, że aż w tej sprawie zostaje wszczęte śledztwo przez prokuraturę.

Na kilka miesięcy przed nominacją owu śledztwu w zadziwiający sposób też zostaje ukręcony łeb, ale w lutym 2014 pojawia się nowe zawiadomienie do prokuratury dotyczące Pani Sędzi i nowe okoliczności, które dają podstawy do  wznowienia śledztwa. Zanim jednak śledztwo zostaje wznowione Pani Sędzia, bohaterka prawdopodobnego przekrętu sądowego o charakterze korupcyjnym otrzymuje rekomendację Krajowej Rady Sądowniczej (która wiedziała o “kłopotach” Pani Gersdorf) jako kandydatki na stanowisko Pierwszej Prezes Sądu Najwyższego, czyli kobiety godnej piastowania takiego urzędu. Ta rekomendacja (z zatajeniem lub nie sytuacji kandydatki) trafia do Prezydenta RP, który przy bierności służb specjalnych  30 kwietnia 2014 nominuje Gersdorf na funkcję Pierwszej Prezes Sądu Najwyższego, uznając ją tym samym za osobę o tak nieposzlakowanej opinii, że godną reprezentować i nadzorować całe polskie sądownictwo przez kolejne 6 lat.

Ukryta Zawartość

dziwne, przeciwko temu się buntujesz, a PiS, który wyczynia jeszcze lepsze nr (chociażby awans prokurator, która wstrzymała śledztwo w sprawie dwóch wież i cała ta afera hejterska z nominacjami hejeterów) bronisz? Jakaś totalna schizofrenia polityczna

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez osimar

14 minut temu, osimar napisał:

@slawek.xma to dziwne. Elektorat PiS nie popiera Kaczyńskiego jak mówi o zajęciu się mediami i internetem tymi różnymi fejsbukami? Przecież tam tyle bzdur:-) jak powiedział pan Terlecki w wywiadzie

dziwne, przeciwko temu się buntujesz, a PiS, który wyczynia jeszcze lepsze nr (chociażby awans prokurator, która wstrzymała śledztwo w sprawie dwóch wież i cała ta afera hejterska z nominacjami hejeterów) bronisz? Jakaś totalna schizofrenia polityczna

Czy ja sie buntuje, czy ja bronie, czy pokazuje koledze wyzej porownywalna skale? Schizofrenia polityczna polegalaby na totalnym krytykowaniu tego co dzieje sie teraz i nie dostrzeganiu, ze podobne, a moze i wieksze rzeczy dzialy sie za poprzedniej wladzy. Wladzy, ktora wlasnie chce powrocic do koryta na krytyce tego co sama robila.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość

(Konto usunięte)
28 minut temu, osimar napisał:

A i tak najlepsze jest to, że ten elektorat będzie walczył o "prawdę" w mediach. Ciekawe co wtedy ta władza będzie wyczyniała?

8 minut temu, osimar napisał:

Elektorat PiS nie popiera Kaczyńskiego jak mówi o zajęciu się mediami i internetem tymi różnymi fejsbukami?

najpierw piszesz o tym ,ze elektorat bedzie zajmował sie walką o "prawde"

póxniej pytasz czy bedzie ten elektorat popieral działania pisu w tej kwestii

to sa dwie rózne postawy

patrząc ze swojego punktu widzenia ograniczanie swobody wypowiedzi zawsze mnie wkurzało wszedzie więc nie popieram zadnych ograniczeń w tej kwestii ani na As ani w internecie ani w mediach

dlatego nie sadze by ktokolwiek uwazał cenzure za cos dobrego

Oho! Bupek przyszedł do roboty.

To ja spadam.

Na odchodnem powiem tylko, że Karczewski mówi o Banasiu - "Brylantowy". 

Ależ mają ksywy w tej mafii!?

Luca Brasi przynajmniej o Corleone wyrażał się uczciwie i inaczej, niż "Ojcze Chrzestny" nie mówił.

No - ale oni byli normalni i porządni, a nie to, co ta pizdracka hołota...

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Teraz, Bezlitosna Niusia napisał:

Oho! Bupek przyszedł do roboty.

To ja spadam.

Na odchodnem powiem tylko, że Karczewski mówi o Banasiu - "Brylantowy". 

Luca Brasi przynajmniej o Corleone wyrażał się uczciwie i inaczej, niż "Ojcze Chrzestny" nie mówił.

No - ale oni byli normalni i porządni.

No wiadomo, Ty lubisz tylko o mafii pisowskiej, inne Cie nie intersuja. I tak ma byc.

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

najpierw piszesz o tym ,ze elektorat bedzie zajmował sie walką o "prawde"

póxniej pytasz czy bedzie ten elektorat popieral działania pisu w tej kwestii

to sa dwie rózne postawy

patrząc ze swojego punktu widzenia ograniczanie swobody wypowiedzi zawsze mnie wkurzało wszedzie więc nie popieram zadnych ograniczeń w tej kwestii ani na As ani w internecie ani w mediach

dlatego nie sadze by ktokolwiek uwazał cenzure za cos dobrego

walczył to nie zajmował. Zajmować będzie się władza wybrana przez tych, którzy będę ją wspierać

6 minut temu, bubusia napisał:

Czy ja sie buntuje, czy pokazuje koledze wyzej porownywalna skale? Schizofrenia polityczna polegalaby na totalnym krytykowaniu tego co dzieje sie teraz i nie dostrzeganiu, ze podobne, a moze i wieksze rzeczy dzialy sie za poprzedniej wladzy. Wladzy, ktora wlasnie chce powrocic do koryta na krytyce tego co sama robila.

no właśnie, tego co się dzieje tutaj i teraz. Czas teraźniejszy i przyszły są dla mnie istotne. Obecnie rządzi i ma wszystkie instrumenty w rękach PiS,  i robi to co robi. Akceptowanie tych działań wg mnie jest szkodliwe dla Polski. Będą rządzić inni, będziemy im patrzeć na ręce. Mam nadzieję, że wspólnie z niezależnymi mediami.

A teraz sorki, wracam do pracy. Ktoś te pieniądze dla PiS musi wpłacać do budżetu.

No to b prosze, mafia 3ciej, media i nie tylko wtedy i teraz, czyli ci o ktorych powrot walczycie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bubusia

1 minutę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Karczewski mówi o Banasiu - "Brylantowy". 

Ksywa, jak ksywa. "Godfather" był tylko jeden i najważniejszy. Banasiowi do tej rangi jeszcze nieco daleko. To nawet nie kapitan.

6 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

No - ale oni byli normalni i porządni.

A nawet moralni i uczciwi...?

8 minut temu, bubusia napisał:

Ukryta Zawartość

Ty dalej nie rozumiesz...

Trąbili o tym na okrągło?  Bo szczerze mówiąc nie słyszałem. Ja wiem, że polityka to ku..a straszna i z uczciwością to nigdy nic wspólnego mieć nie będzie niezależnie kto by rządził. Tylko to co potem wyłazi na wierzch to parę lat temu skutkowało niemalże natychmiastową dymisją ludzi za to odpowiedzialnych. Bo takie były standardy moralne (oczywiście pod publikę). A spójrz teraz. O to mi chodzi panie bubusia nie o ILOŚĆ AFER. 

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, Piękny Stefan napisał:

Ty dalej nie rozumiesz...

Trąbili o tym na okrągło?  Bo szczerze mówiąc nie słyszałem. Ja wiem, że polityka to ku..a straszna i z uczciwością to nigdy nic wspólnego mieć nie będzie niezależnie kto by rządził. Tylko to co potem wyłazi na wierzch to parę lat temu skutkowało niemalże natychmiastową dymisją ludzi za to odpowiedzialnych. Bo takie były standardy moralne (oczywiście pod publikę). A spójrz teraz. O to mi chodzi panie bubusia nie o ILOŚĆ AFER. 

No nie slyszales. O to chodzi. Jaka dymisja skutkowalo?, hehehe

Patrz chociazby ww sparawa Gersdorf.

Dobra, starczy.

Edytowane przez bubusia

4 minuty temu, bubusia napisał:

No nie slyszales. O to chodzi. Jaka dymisja skutkowalo?, hehehe

Patrz chociazby ww sparawa Gersdorf.

Dobra, starczy.

Powtórze. Ale ty pier...sz...

3 minuty temu, Piękny Stefan napisał:

Powtórze. Ale ty pier...sz...

I tyle z wami mozna gadac. Dajesz mu na tacy, a on swoje. Fakty ma w dupie. Wg niego za 3ciej Rzepy jak sie pojawila afera to od razu byly konsekwencje, hehe

No coz, szkoda na was czasu.

Edytowane przez bubusia

22 minuty temu, Zyzol napisał:

Ksywa, jak ksywa. "Godfather" był tylko jeden i najważniejszy. Banasiowi do tej rangi jeszcze nieco daleko. To nawet nie kapitan.

A nawet moralni i uczciwi...?

A wiesz, że na swój sposób - tak.

Biznesy, z których nielegalnie czerpali krocie - kwitły i się rozwijały. Symbioza, Panie Szanowny.

A Pizdrakowate?

Czysty, książkowy przykład yebanego pasożyta.

"I zeby to chocias zezarło. Ale, nie.

Łudusi i łostawi".

Gość

(Konto usunięte)
10 minut temu, bubusia napisał:

przy niebotycznym natężeniu propagandy fakty jako mniej medialne schodzą na plan dalszy

poza tym należałoby być mniej zaślepionym ideologicznie by chcieć je analizować

w obecnym czasie jest raczej niemożliwe ?

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

przy niebotycznym natężeniu propagandy fakty jako mniej medialne schodzą na plan dalszy

poza tym należałoby być mniej zaślepionym ideologicznie by chcieć je analizować

w obecnym czasie jest raczej niemożliwe ?

Od tego rydzykowego postu - słabujesz na umyśle, slawuś.

Ugryź coś jednak.

Jak miło.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

11 minut temu, xniwax napisał:

Jak miło.

Ukryta Zawartość

No to mamy tutaj troche czlonkow:)

A teraz najlepsze odnosnie pani Gersdorf.

Ukryta Zawartość

Prezes Sądu Najwyższego została nagrodzona za swoje "niestrudzone zaangażowanie” na rzecz niezależnego wymiaru sprawiedliwości, uzasadnił w środę w Bonn Ansgar Burghof, przewodniczący stowarzyszenia "Internationale Demokratiepreis Bonn”.

"Aktywnie sprzeciwiając się kontrowersyjnej reformie sądownictwa w Polsce Gersdorf broni demokracji i państwa prawa w szóstym co do wielkości kraju Unii Europejskiej” - dodał Burghof.

hehehe

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

51 minut temu, bubusia napisał:

I tyle z wami mozna gadac. Dajesz mu na tacy, a on swoje. Fakty ma w dupie. Wg niego za 3ciej Rzepy jak sie pojawila afera to od razu byly konsekwencje, hehe

Bo dymisje były jak afera sie zrobiła medialna i nie było wątpliwości, że ktoś co spier...ł. Tylko to już widać zbyt dawno było dla ciebie, albo ci to nie pasuje. 

A ty operujesz domysłami. 

Zresztą. Lata mi to w sumie jak to ty widzisz. Dobrze ci z tą władzą. To taką masz i mieć zapewne dalej będziesz. 

Kolejny "kryształ" ku...a jego mać. ?

Edytowane przez Piękny Stefan
Godzinę temu, bubusia napisał:

Ukryta Zawartość

Powiem tak - czysto pisowskie pierdolenie propagandowe.

Gdyby rzeczywiście coś w tym było PiS już dawno temu by to wykorzystał. Tak że jestem na 110% pewny, że to gówno warta propaganda dla matołków.

Swoją drogą zabawne, że jak reżimowi zaczyna się palić pod dupą to nagle wyciąga się jakieś historie sprzed 5 lat.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

do jara 747

A gdzie Ci sie znowu pali. O czym Ty piszesz. A pani G. ma zbyt mocna pozycje, nie tylko u nas, zeby ja ruszyc. Tak tez mozna tlumaczyc.

Zauwaz, ze ja pisze, ze mozna, a Ty jestes na 110 pewien. Kto jest bardziej pod mozliwym wplywem propagandy?.

Nie wazne z ktorej strony.

PS poza tym, ochloncie panowie, w ktorym to pisowskim przekazie macie cos o pani G? Przecie sami jej nie ruszaja.

Edytowane przez bubusia

29 minut temu, xniwax napisał:

Jak miło.

Ukryta Zawartość

W końcu te pierdoły opozycyjne robią to co pis robi od zeszłych wyborów. Tylko SKALA i środki nie te.

Ukryta Zawartość

Kryształy i pierdoły.

Ukryta Zawartość

1.thumb.jpg.47388de4c3e0eece2a41a69d160426ab.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Pali się wam, pali - Bupku najmilejszy mój ty jedyny?.

Skoro już nawet ja - osobnik niemający na nic czasu, będący ustawicznie w jakiejś debilnej robocie, albo słuchający równie nikomu niepotrzebnych winylków - zarejestrowałem się wczoraj i idę głosować - znaczy, że macie przesrane ???.

Żartowałem.

Przesrane macie z zupełnie innych powodów.

Zobacz to, pewnie pisowska propaganda:)

Zartowalem:)

"Sieci" informują, że z SokiemzBuraka związany jest Mariusz Kozak-Zagozda, który wykupił domenę w 2014 roku, strona miałaby również być połączona z profilem na Facebooku. On sam twierdzi jednak, że pozbył się domeny w 2017 roku.

"Mariusz Kozak-Zagozda być może formalnie oddał domenę sokzburaka.pl, ale nie jest prawdą, że nie ma nic wspólnego z hejterskimi profilami SzB w mediach społecznościach. Do administrowania profilem SzB na Twitterze służy jego e-mail, a także używany przez niego numer telefonu" - czytamy.

Twórca "SokuzBuraka" pobierał pieniądze od PO?

Według ustaleń tygodnika Mariusz Kozak-Zagozda jest zatrudniony w stołecznym ratuszu w biurze marketingu. Zdaniem gazety od kwietnia miał tam zarobić w ciągu pięciu miesięcy co najmniej 25 tys. zł. "Drugim jego etatem jest praca w partii Platforma Obywatelska. Jest tam zatrudniony od lutego 2018 roku do dziś. Jego wynagrodzenie to miesięcznie od kilku do kilkunastu tysięcy zł (w sumie ponad 150 tys.) - podkreślono.

"W tym samym czasie współpracuje także z Klubem Parlamentarnych Platforma Obywatelska - Koalicja Obywatelska, co miesiąc takie same pieniądze, też kilka tysięcy" - czytamy.

Autorzy dodają, że Mariusz Kozak-Zagozda we wrześniu, październiku i listopadzie 2018 roku wykonuje zlecenia dla KKW Platforma Nowoczesna Koalicja Obywatelska (przed wyborami samorządowymi), w kwietniu i maju 2019 r. dla KKW Koalicja Europejska PO-PSL (przed wyborami do PE).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

7 minut temu, bubusia napisał:

Zobacz to, pewnie pisowska propaganda:)

Zartowalem:)

"Sieci" informują, że z SokiemzBuraka związany jest Mariusz Kozak-Zagozda, który wykupił domenę w 2014 roku, strona miałaby również być połączona z profilem na Facebooku. On sam twierdzi jednak, że pozbył się domeny w 2017 roku.

"Mariusz Kozak-Zagozda być może formalnie oddał domenę sokzburaka.pl, ale nie jest prawdą, że nie ma nic wspólnego z hejterskimi profilami SzB w mediach społecznościach. Do administrowania profilem SzB na Twitterze służy jego e-mail, a także używany przez niego numer telefonu" - czytamy.

Twórca "SokuzBuraka" pobierał pieniądze od PO?

Według ustaleń tygodnika Mariusz Kozak-Zagozda jest zatrudniony w stołecznym ratuszu w biurze marketingu. Zdaniem gazety od kwietnia miał tam zarobić w ciągu pięciu miesięcy co najmniej 25 tys. zł. "Drugim jego etatem jest praca w partii Platforma Obywatelska. Jest tam zatrudniony od lutego 2018 roku do dziś. Jego wynagrodzenie to miesięcznie od kilku do kilkunastu tysięcy zł (w sumie ponad 150 tys.) - podkreślono.

"W tym samym czasie współpracuje także z Klubem Parlamentarnych Platforma Obywatelska - Koalicja Obywatelska, co miesiąc takie same pieniądze, też kilka tysięcy" - czytamy.

Autorzy dodają, że Mariusz Kozak-Zagozda we wrześniu, październiku i listopadzie 2018 roku wykonuje zlecenia dla KKW Platforma Nowoczesna Koalicja Obywatelska (przed wyborami samorządowymi), w kwietniu i maju 2019 r. dla KKW Koalicja Europejska PO-PSL (przed wyborami do PE).

Ukryta Zawartość

Wlazłeś między wrony kracz jak one. 

Pisiory tak zdegenerują scenę polityczną, że nikt porządny do niej nie wejdzie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Piękny Stefan
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.