Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, Piękny Stefan napisał:

Jak dalej nie rozumiesz to pisz na pw może wytłumaczę, bo mi trochę wstyd za ciebie.

wstydź się bidoku za siebie ?

15 minut temu, jezz napisał:

O, w tym jestesmy zgodni, mojego też nie zmienią.

Ale w  sumie chyba trochę głupio mówić w takiej sytuacji, że deszcz pada?

a pada wystarczy za okno wyjrzeć....dobrze ze mamy słonce Żoliborza które Ankarę i Budapeszt nam chce tutaj zbudować

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

wstydź się bidoku za siebie ?

No przecież napisałem, że mi wstyd, że mnie tacy inteligentni inaczej sprowadzili do swojego poziomu. Też nie zrozumiałeś? Może drukowanymi pisać... 

No tak, piątkowy wieczór. W kamienicy u Banasia byłby dzisiaj niezły ruch a przez tych cholernych pismaków zamknięte na cztery spusty. A komu to kurcze przeszkadzało? Że panienki trochę za głośno jęczały? W Krakowie to coś dziwnego?

Jestem Europejczykiem.

15 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Zaproś Zyzola na jakiś wypoczynek i wietrzenie głowy. Tylko nie pokazuj mu Jabłonek.

W twoim przypadku wietrzenie głowy to za mało. 

Po raz drugi nie zamierzam nawet oglądać (teraz!) tego miejsca głupoty politycznej, gdzie kosztem ponad 50 000 PLN usunięto jeden z symboli historii Polski. I to wbrew woli mieszkańców, szczególnie tych, którzy pamiętają albo znają z opowieści czasy kiedy zbrodniarze z OUN/UPA terroryzowali ten teren. Skoro eksmitowano pomnik (wg obecnej popranej terminologii) zbrodniarza komunistycznego,  to zgodnie z obecną logiką powinien stanąć w jego miejscu pomnik ku czci tych, którzy go zabili. Wykonawcy czyli "Hryniowi" oraz strategowi czyli gen. mjr Reinhardowi Gehlenowi, który obok zamachu na gen. Karola Świerczewskiego maczał jeszcze palce w zamachach na premiera Patrice’a Lumumbę i prezydentów Francji Charles’a de Gaulle’a oraz USA Johna Fitzgeralda Kennedy’ego jak sprawdzony współpracownik OSS/CIA. Obecnie wypomina się Świerczewskiemu, że był pijakiem i nieudolnym dowódcą, co jest prawdą. I to nie tylko odnoszącą się do niego, ale wielu innych polskich generałów. Także tych z Wojny Obronnej Polski 1939, Powstania Warszawskiego 1944 czy nawet PSZ na Zachodzie. Zapomina się mu natomiast to, że miał odwagę przypomnieć wahającemu się Stalinowi przy wyznaczaniu granicy zachodniej Polski, że na Ziemiach Odzyskanych stoją dwie polskie armie.

12 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Nie to co RWPG. To było coś pięknego, funkcjonowało świetnie dopóki imperialiści tego nie zniszczyli. No i Zyzol do dziś płacze.

Nie płaczę ani nad RWPG, ani na głupotą twoich wpisów  ?

Edytowane przez Zyzol

No i nie ma wiz. Kolejna porażka PiSu.

?

A może i afera.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

6 minut temu, bubusia napisał:

No i nie ma wiz. Kolejna porażka PiSu.

?

A może i afera.

To nie zasługa PiS tylko społeczeństwa polskiego. Wymóg wizowy jest znoszony z automatu w każdym przypadku gdy ilość odmów spadnie poniżej 3%. Nie ma znaczenia kto w danym momencie rządzi. 

PiS więc zachowuje się zgodnie z powodzeniem: gdy pędzi konnica - żaba również podstawia nogę do podkucia.

Edytowane przez Bobcat

Teoria a praktyka to nie to samo.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

3 minuty temu, bubusia napisał:

Teoria a praktyka to nie to samo.

W tym przypadku dokładnie to samo.

Przypisywanie sobie przez PiS zasług nienależnych jest po prostu niepoważne.

Bzdura. Nie ma przypadków, zbiegów okol. Jest korzystna dla US współpraca, może dla nas też, są wybory, trochę podobne myślenie, to i jest zniesienie.

I tyle.

Ps gdyby chcieli to by nie znieśli i mógłbyś im naskoczyć z 3 procentami.

Już Cię kiedyś prosiłem, Bupek: "byle jak, ale się zachowuj". A ten przekaz dnia dla ubogich to sobie wsadź w buty.

Tu masz do czynienia z ludźmi na wyższym, niższym, ale zawsze jakimś tam poziomie.

Sebie i Dżesice głoś te głupoty.

A, tak na marginesie - czy aby Kongres już przyklepał tę bezwizowość?

Bo nie śledzę jakoś specjalnie. Zrywanie azbestu nie jest moją ulubioną rozrywką.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
13 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Już Cię kiedyś prosiłem, Bupek: "byle jak, ale się zachowuj". A ten przekaz dnia dla ubogich to sobie wsadź w buty.

Tu masz do czynienia z ludźmi na wyższym, niższym, ale zawsze jakimś tam poziomie.

Sebie i Dżesice głoś te głupoty.

Tyle co ty to każdy głupi może napisać.

Także nie poziomuj.

Pisz w temacie.

odp.

Nie wiem, tez wstalem i slysze jak jest. Od zony, nie z TV.

Edytowane przez bubusia

18 minut temu, bubusia napisał:

Bzdura. Nie ma przypadków, zbiegów okol. Jest korzystna dla US współpraca, może dla nas też, są wybory, trochę podobne myślenie, to i jest zniesienie.

I tyle.

Ps gdyby chcieli to by nie znieśli i mógłbyś im naskoczyć z 3 procentami.

Wskaż kraj (nie będący w przeciwnym do USA obozie politycznym) który ma mniej niż 3% odmów i utrzymane wizy. 

PiS z powodu nie swojej zasługi robi teraz kiełbasę wyborczą.

14 minut temu, bubusia napisał:

Tyle co ty to każdy głupi może napisać.

Dobre podsumowanie swoich własnych wpisów.

Bob, znajac Ciebie, to nawet fakt zniesienia na tydzien przed wyborami nie ma znaczenia.

Takze wiesz.

A sytuacja jest b. prosta: Trump, Kaczor, podpasowanie. To i jest zniesienie. Nie ma ociagania. Tyle.

Edytowane przez bubusia

10 godzin temu, asterix1 napisał:

a pada wystarczy za okno wyjrzeć....dobrze ze mamy słonce Żoliborza które Ankarę i Budapeszt nam chce tutaj zbudować

Kolejny uczeń Żdanowa.

Najbardziej chyba teraz pada w Tczewie

10 godzin temu, Bobcat napisał:

Nie dziamaj PiS-owski kundelku.

Czy już zgłosiłeś ten wpis do moderacji?

14 minut temu, jezz napisał:

Kolejny uczeń Żdanowa.

Czy już zgłosiłeś ten wpis do moderacji?

O Tczewie to nie wolno. Nie wypada:)

Adamowicz w kajdany, a KOd podobno niczym, o pojebach nie wspominajac.

autor Neumann

Ale to tylko powiedzial TVpis, hehe, nie pan N.

Edytowane przez bubusia

49 minut temu, bubusia napisał:

O Tczewie to nie wolno. Nie wypada:)

Adamowicz w kajdany, a KOd podobno niczym, o pojebach nie wspominajac.

autor Neumann

Ale to tylko powiedzial TVpis, hehe, nie pan N.

No właśnie, jakaś zmowa milczenia na forum w tym temacie:)

13 minut temu, jezz napisał:

No właśnie, jakaś zmowa milczenia na forum w tym temacie:)

No bo to wali w KO, a tu trzeba walic w Pis. Najzabawniej do tematu podszedl pan Morozowski.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bubusia

2 godziny temu, Bobcat napisał:

To nie zasługa PiS tylko społeczeństwa polskiego

pomioty bagienne rzadko zdaja sobie sprawę ,ze spadek ilosci odmów jest zalezny bepośrednio od zamoznosci społeczeństwa

dlatego skoro zniesiono wizy do USA swiadczy to o wzroście zasobów konkretnych obywateli

a to juz jest wynik znakomitej polityki gospodarczej pisu

poza tym jest to sukces wizerunkowy , historyczny i bezprecendensowy w całej historii wspolnych stosunków Polski i USA

podobno sczęscie zawsze sprzyja lepszym, pis dostał od Trumpa prezent przedwyborczy i dowód dla malkontentów ,ze polityka zagraniczna w niektórych aspektach jest wielkim sukcesem i jest skuteczna a nasz sojusz z USA jest racjonalny i przynosi nam realne korzysci

jak to działa na ludzi , ano tak ,ze zaglosuje jednak na pis za ten brak wiz nalezy im sie to !

"Prezydent USA Donald Trump podpisał dokument o włączeniu Polski do programu ruchu bezwizowego"

Edytowane przez slawek.xm

Nie tylko Ty tak zaglosujesz Slawek. Wizy to byl zawsze nosny temat. Ale zaraz cie zjebia, nie martw sie:)

Gdzie sie te pokemony pochowaly, czyzby wizy ich odstraszaly:)

A moze czekaja na przekaz dnia:)

Edytowane przez bubusia

No dawc mi tu jakis koment:)

Wybory za pasem, a one w norach siedza.

Wypelzac mi tu.

?

Edytowane przez bubusia

15 godzin temu, asterix1 napisał:

Juz nie długo sie przekonamy czy jesteśmy siłą

Pozdrowienia od pana Sławka, on was bardzo szanuje, jemu tez przek9najcie,

"a nawet Komitetowi Obrony Demokracji ("Nie ma KOD-u, KOD jest niczym. (…) Ci ludzie z tego KOD-u, bez organizacji, są niczym", "Kodziarze to nie jest żadna siła. Oni będą świetni wiesz do czego? Żeby brać komórki i filmować. (…) Do tego się nadają, nic innego, naprawdę")."

To cytat z wyborczej, żeby nikt mi nie wmawiał, że z tvpinfo?

Ja tam wiem gdzie przejdzie część głosów,, a wy?

KOD is dead Zed

Ps widzisz asterix jak Cie wydymali.

Edytowane przez bubusia

Godzinę temu, jezz napisał:

Kolejny uczeń Żdanowa.

ADHD znow nadaje....czy ty masz owsiki w dupie?cos bardziej w temacie może?

Zadałęm pytanie pis-iakom "co ta 'zgraja"( miałem napisac inaczej ale kapusi ups sygnalistów tej władzy nawet tutaj mamy ) przez 4 lata wybudowała" ?

podawałem "przyklady " jakos z odpowiedzia było podobnie jak z wypowiedziami Sasina u Olejnik

a teraz moze o burdelu w Krakowie przenoszonym sie na cały kraj?

zeby nie było pis-iaczki wrzuce tutaj ten kraj w ruinie jaki podobno otrzymaliscie od poprzedniej władzy

Koalicja PO-PSL miała zostawić Polskę w ruinie.
Oto te ruiny.

"ODCINEK PIERWSZY:
- 460 mld. zł z budżetu UE;
- 1000 km. autostrad,
- 1200 km. dróg ekspresowych;
- 12000 km. dróg lokalnych;
- spadek zagrożonych ubóstwem z 45% do 22%;
- najdłuższy w Europie (52 tygodnie) urlop rodzicielski.

ODCINEK DRUGI:
Pozycja w Unii:
- Polak szefem Parlamentu Europejskiego i Rady Europejskiej
- z dofinansowania in vitro urodziło się 27 tys. dzieci; -
- świadczenie rodzicielskie 1000 zł przez rok;
- podwyżki płac nauczycieli o 44%.

ODCINEK TRZECI:
Od 2007 do 2015.
- Długość życia z:(k)79,7 (m)71-do(k)81,1(m)73,5;
- płaca minimalna z 936 zł do1750;
- płaca przeciętna z 2691 zł do 3783;
- bezrobocie z 10% do 7,9%;
- nakłady na zdrowie z 41,5 mld zł do 66,1 mld.

ODCINEK CZWARTY:
- Z 2007 na 2015;
-PKB na głowę do średniej UE z 53,8% na 70;
- eksport z 387 na 682 mld.zł;
- zatrudnienie osób w wieku 55-64 z 29,7% na 42,5;
- liczba przedszkoli z 16.9 tys na 21,6 tys; liczba żłobków z 373 na 1798.

ODCINEK PIĄTY:
- 110 tys. młodym dofinansowano mieszkania;
- 260 tys. firm powstało z pomocą państwa, w tym 100 tys kobiecych i 25 tys. osób 50+;
- opieka przedszkolna na wsi z 23% (05) do 75%(15); wsparcie 1,5 tys starup-ów.

ODCINEK SZÓSTY: 1,8 mln. bezpłatnych podręczników dla uczniów; 3-krotny wzrost studiujących niepełnosprawnych; termomodernizacja 800 tys. mieszkań; dziesiątki nowych elektrowni wodnych, 8 tys km światłowodów."

I juz wiemy co mu kazali zaserwowac, hehe

Sukcesy.

?

KOD is dead Zed

Edytowane przez bubusia

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.