Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

A ja się tutaj z Tobą zgodzę - widzę, że rozszerzyłeś swoją optykę i ogarniasz meandry tej akcji ...

Może będą z Ciebie ludzie, kto wie. :)

Duży już jestem.

Nigdy nie negowałem pomocy jaka niewątpliwie udzielana jest potrzebującym, chorym ludziom. Zrozumie tylko ten, który otarł się o śmierć lub chorobę w rodzinie. Jeżeli dzięki tym pieniądzom i zakupionego sprzętu uratowano komuś życie, to tylko się cieszyć. Mam nadzieję że wszyscy to rozumieją.

Z drugiej strony wszyscy wiemy, jakie w Polsce mamy przepisy i w jaki sposób funkcjonują fundacje. Jest to świetny sposób na życie.

I wiemy jaka jest konkurencja na rynku, szczególnie pomiędzy tymi największymi i najważniejszymi. I nikt mi tu kitu nie wciśnie, że jest inaczej. Dzięki dziwnym przepisom mnóstwo kasy może w łatwy sposób wypłynąć z takich fundacji i w pierwszym rzędzie winić nie należałoby właścicieli tych firm, a ustawodawców, polityków, którzy te zapisy tworzą. Ci pierwsi wykorzystują tylko okazję, a ci drudzy siedzą cicho i udają debili.

Jeżeli okaże się, że Owsiak sprzeniewierzył publiczne pieniądze powinien ponieść za to karę. Tylko czy w Polsce takie działanie na pewno jest bezprawne i czy istnieją narzędzia i procedury aby takie działanie obiektywnie zbadać i ocenić? Czy zrobi to sąd? W to niestety wątpię bo inne fundacje ...........

Czy ktoś da kasę na WOŚP czy nie, to już jego sprawa. Tylko jeśli nie chce dawać niech nie nawołuje innych aby tego nie robili.

Dla porównania na kościelną tacę codziennie daje miliony osób, co się dalej dzieje z tymi pieniędzmi, nikt nie wie. I jakoś Pan Matka Kurka tym tematem nie interesuje się, a chodzi zapewne o dużo więcej kasy nie podlegającej kontroli, żadnej kontroli.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Kościelną tacę można schować do słoika.

Zapytajcie kogoś z organizacji pozarządowej czy łatwo się rozliczyć z jakichkolwiek powierzonych pieniędzy?

Żaden proboszcz nie ma audytu zewnętrznego a Wielka Orkiestra tak.

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

W przyrodzie ( biznesie) nie ma nic bez przyczyny, choć zawiść ludzka jest jeszcze większa. Prosty bloger, sam z siebie, nigdy nie porwałby się na poważny proces, gdyby nie miał mocnego wsparcia. Jeżeli ktoś tego nie widzi, jest po prostu głupi.

Próbujesz to strywializować.

To nie o to chodzi.

No to o co tak naprawdę w tym wszystkim chodzi? Potrafisz wyjaśnić? Tylko nie przepisuj internetu.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Owsiak daje np monitor dla oddziału.

To jest super.

Ten monitor wchodzi na stan szpitala, a oddział musi go amortyzować, czyli PŁACIĆ szpitalowi (czyli do budżetu)

Przez 5 lat.

To arcy-wygodne dla Ministerstwa czy Przestępczej Organizacji pod nazwą NFZ.

Nic nie płacąc- mają sprzęt i kasę ( za kasę zebraną od Owsiaka można by wyposażyć/doposażyć ze 3 (TRZY) oddziały intensywnej terapii- nie wiedzieliście??? Nie wiedzieliście że nie więcej??? a to peszek)

NIE WIEDZIELIŚCIE? Nie wierzycie- sprawdźcie. Sprawdźcie regulacje prawne

Owsiak? Nie sądzę by był pożytecznym idiotą- tzn NIE wiedział o co biega. Ale może... Te okularki... Przez różowe okulary.... Hihi

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Żaden proboszcz nie ma audytu zewnętrznego a Wielka Orkiestra tak.

A czy w ogóle wiesz po co jest audyt? I w jakim celu się go robi?

I czy na pewno jesteś pewien że to zewnętrzny audyt? Czy tylko wykonywany przez rzekomo zewnętrzną firmę.

Podaj może szczegóły tego audytu. Sprawdź tymczasem jakie są powiązania między firmą audytorską a wosp, zakładam że nie wkleisz już nic więcej na temat audytu.

Risto,

Pytasz się mnie co to jest audyt i po co się go robi? Gdybym nie wiedział to bym szybko zajrzał np. do Wikipedii. Ty też to możesz zrobić.

Zupełnie nie wiem czy są jakieś powiązania między firmą audytorską a wosp. A po co mi to badać? Już tacy jak Ty na pewno zadbali żeby audyt był wykonany przez bardzo zewnętrzna firmę.

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

Panowie - proszę dyskutować bez wycieczek personalnych, które będą odpowiednio nagradzane. Zgodnie z ustaleniami z Paltonem temat otwieram po usunięciu personalnych ataków.

Mile jestem zaskoczony, pewnie panowie zrozumieli że zamknięcie tego tematu zrobi więcej złego dla J. Owsiaka niż jego kontynuacja. ;)

A teraz na temat;

Maju dnia 10.01.2015 - 12:55 napisał "Spoty zgoda, ale niemal całodniowa emisja finału nie podlega dyskusji?

A gdzie równoprawne traktowanie podmiotów przecież wolontariat to nie tylko J. Owsiak."

Co cię uwiera w tych relacjach? Brak przewodniej siły Kościoła?. Przecież i tak całymi dniami twoja ekipa siedzi na TV Trwam, więc o co się ciskasz i siejesz zamęt? Czy u rydzyka nie rozmawiają o Caritasie? Poza tym to od kiedy to oglądacie reżimową telewizję?

1. Telewizja nadająca jest publiczną, płacą za nią wszyscy.

2. Na TV TRWAM nie dajesz grosza co obchodzi Ciebie jaką charytatywną instytucję tam reklamują.

3. Sugerujesz że jak nazwałeś reżimowa TV katolik nie powinien oglądać? Dlaczego ma za to w takim, razie płacić?

4. Nic nie napisałem że domagam się dla Kk (Caritas) równorzędnych warunków .

5. Kto ty się w związku z tym "ciska i sieje zamęt"??

Napisałem to pod rozwagę (punkt 5), nie by atakować.

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Mile jestem zaskoczony, pewnie panowie zrozumieli że zamknięcie tego tematu zrobi więcej złego dla J. Owsiaka niż jego kontynuacja. ;)

Nie w tym rzecz.

Może wreszcie do moderacji dotarło, że zamknięcie tematu w który paru forumowiczów robi bydło, jest przede wszystkim porażką moderacji.

Jak to jest, że mając cały wachlarz kar regulaminowych, moderacja nie chce zdyscyplinować paru bezczelnych krzykaczy, woli zamknąć temat i ukarać w ten sposób wszystkich w nim dyskutujących?

Edytowane przez HQ150
Jak to jest, że mając cały wachlarz kar regulaminowych, moderacja nie chce zdyscyplinować paru bezczelnych krzykaczy....

Oto chodzi, oto chodzi...

Tu pełna zgoda, choć zdaję sobie sprawę że ilu forumowiczów tyle będzie opinii któż tym krzykaczem jest....ale tych jawnie obrażających powinno być już łatwiej wyłuskać. ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Napisałem wczoraj maila do moderatorów z prośbą o przywrócenie wątku, uznając swoją bezpośrednią winę za jego zamknięcie.

Mimo wielu prowokacji nie powinienem tak reagować, za co chcę wszystkich uczestniczących przeprosić.

Cieszę się, że wątek wrócił.

Niestety widzę, że SzuB który bezpośredni mnie sprowokował, znów pisze o tych którzy nie wrzucą dzisiaj do puszki Owsiakowi "oszołomy".

Ja na pewno nie wrzucę, a tych z puszkami, jeśli mnie zaczepią z prośbą o datek postaram się choć trochę wyedukować :)

A tutaj lektura dla tych co wierzą że Owsiak to dobroczyńca:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i jeszcze jaki to z Owsiaka "król miłości" :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...widzę, że SzuB który bezpośredni mnie sprowokował, znów pisze o tych którzy nie wrzucą dzisiaj do puszki Owsiakowi "oszołomy".

Idzie przywyknąć... ;)

...chcę wszystkich uczestniczących przeprosić.

Myślisz że się inni zawstydzą i pójdą Twoim śladem....jesteś człowiekiem większej wiary niż ja. ;)

A co z tymi co niekoniecznie zwalczają a dowody przedstawiają?

Myślisz że się inni zawstydzą i pójdą Twoim śladem....jesteś człowiekiem większej wiary niż ja. ;)

Dzięki :)

Nie sądzę, że się zawstydzą, ja postąpiłem niewłaściwie i sam to uznałem przed sobą i ... przed Wami :)

Dlatego napisałem do moderacji, bo wątek jest cenny.

Jak ktoś ma tyle jadu co po niektórzy katolicy tutaj, to z dowodami zapraszam do prokuratury, a zawczasu niech wypełnią jeszcze

Oświadczenie dla wszystkich przeciwników WOŚP

*********************************************************************************

Ja niżej podpisany,

oświadczam i proszę o poszanowanie mojej decyzji.

W sytuacji wymagającej ratowania mojego życia, bądź jakiejkolwiek

innej sytuacji szpitalnej, podczas której wykorzystywany jest sprzęt

zakupiony przez Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy, proszę o zaniechanie

wszelkich działań. Nie chcę, aby moje życie było zależne od sprzętu finansowanego

w ten sposób.

Jeśli moje dziecko trafi do szpitala na badania, nie używajcie aparatów

do badania słuchu. Moje przekonania są silniejsze niż życie i zdrowie moich bliskich.

Jeśli kiedykolwiek moi dziadkowi trafią do szpitala na geriatrię,

zostawcie ich w spokoju.

Wolę, żeby poczekali na swój koniec, niż mieli szansę na życie

wspierane przez tę szatańską machinę.

Oświadczam również, że jestem w pełni poczytalny.

niżej podpisany

…………….

Styczeń 2015

Ukryta Zawartość

Cytat:

"muls

Użytkownicy

2991 postów

Napisano wczoraj, 21:22

część wywiadu Owsiaka dla gazety przed koncertem.

----------------------------------------------------

-W sądzie usłyszałem, że kupujemy bardzo zły sprzęt. Kogo mogę przeciwstawić tej opinii, skoro sam nie jestem lekarzem? Zapraszaliśmy m.in. konsultanta krajowego ds. neonatologii i jednego z dyrektorów szpitali, żeby powiedział, jak pracuje jego oddział. Nawet minister pracy mówił, że specjalnie pochylił się nad bilansem Orkiestry i uznał, że jest bardzo dobry i czytelny. Kto w takim razie jest fachowcem i audytorem? Ten, kto mnie obraża czy np. minister pracy? Według wyroku sądu to ten pierwszy jest tym człowiekiem, który ma prawo do takiej oceny i sąd przyznaje mu rację.

Pan się specjalnie nie bronił podczas tego procesu, fundacja nie pokazała pełnej dokumentacji.

---------------------------------------------------

-Proszę pamiętać, że w ciągu 23 lat fundacja dokonała zakupu sprzętu na 592 mln zł. Mamy swój regulamin i mówimy wyraźnie - cena sprzętu jest tajemnicą. Dlaczego? Ponieważ często firmy z różnych pobudek bardzo obniżają cenę - chcą wejść na rynek, oferują supersprzęt i wiedzą, że nasze zakupy są bardzo dobrze odbierane w biznesie medycznym. Kiedy zażądano od nas przedstawienia wszystkich dokumentów z dziesięciu lat, nie zgodziliśmy się. Powiedzieliśmy, że jeśli sąd wyznaczy zawodowego audytora, to je przedstawimy, ale na pewno nie damy tych dokumentów człowiekowi, który zaraz będzie je publikował. Tam są tajemnice handlowe i nikt na świecie nie zgodziłby się na ich ujawnienie. Świadomie zrezygnowaliśmy z okazania tych dokumentów. No i wyrok był tego konsekwencją.

i tyle mitomani i mitomanki.Nawet jak się napniecie i zes..racie to sytuacji to nie zmieni.Mamuski już nie ma.

a ja jutro dam za siebie i za mamuske bo mamuska w przyszlym roku nie bedzie miał za co."

Koniec cytatu.

Ukryta Zawartość

Kierując się własną i nie przymuszona wolą, w tym roku po raz pierwszy nie dałem datku na WOŚP.

Owsiak sam sobie nabruździł.

Całokształtem.

Deklaracja wielka jak Korwina-Mikke.

Przeciwnika publicznej służby zdrowia, który nie odczuwał oporów by z niej korzystać kiedy został pchnięty nożem.

A dlaczego miał odczuwać jakieś opory? Wszak zabrano pod przymusem mnóstwo kasy również jemu na finansowanie tejże.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Bez przymusu teraz bierze kasę za nieudolne próby chrzanienia w UE za kasę zabraną jeleniom którzy go wybrali. Żaden szmaciany ideolog nie ma oporów.

Mam pytanie do "wierzących" prawicowców, krytykujących WOŚP. Sama nie słucham Radia Maryja, ani nie oglądam Trwam. Co Wam .............. Rydzyk na temat WOŚP?! Dajecie się robić w ........... przez tego pazernego klechę i jemu podobnych, którzy nikomu nigdy nie pomogli, tylko krytykują wszelkie akcje, organizowane przez innych ludzi.

Z własnej nieprzymuszonej woli będę wspierać WOŚP, to, że nie przepadam za Owsiakiem to inna bajka. Jest jeszcze cała masa wolontariuszy.

Edytowane przez palton
Obraźliwe sformułowania ... szesnastolatki.

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

To jest dopiero porównanie.

Zły Owsiak bo wypłaca sobie 120tys. rocznie i zatrudnia rodzinę kontra dobry Korwin-Mikke pierdzielący farmazony kosmiczne za 120tys miesięcznie z pieniędzy podatników. Wzór cnót wszelkich.

Mamy swój regulamin i mówimy wyraźnie - cena sprzętu jest tajemnicą. Dlaczego? Ponieważ często firmy z różnych pobudek bardzo obniżają cenę - chcą wejść na rynek, oferują supersprzęt i wiedzą, że nasze zakupy są bardzo dobrze odbierane w biznesie medycznym

Po pierwsze to są tylko, podkreślam tylko, słowa człowieka, który przegrał proces, który sam wytoczył, a sąd wydając wyrok oparł się na dokumentach dostarczonych przez pozwanego czyli Piotra Wielguckiego (Matka Kurka).

Poza tym po przeróżnych doniesieniach, ludzie zaczęli wreszcie mówić( pękł balon nietykalności Owsiaka), jest On( Owsiak) kompletnie niewiarygodny.

Po drugie Owsiak nie prowadzi jakiejś na przykład firmy zbrojeniowej, gdzie tajemnica handlowa jest podstawą, a fundację, gdzie przezroczystość jest właśnie podstawą.

Przecież to jest tak, że jeśli ja wrzucałem do jego puchy(a kiedyś wrzucałem) 100 zł, a i więcej, to chciałem żeby te pieniądze poszły na dzieci, a nie na jego Land Rovery, wysokie pensje dla niego i jego żony i całej czeredy jego funfli, rodziny etc.

Sąd nakazła, Owsiak nie wykonał. Mam nadzieję, że Sąd będzie miał na tyle determinacji, że zmusi go do pokazania ksiąg, a ma takie możliwości.

czego sobie i innym życzę.

A tutaj opisana jedna z wycieczki Jurasa:

Ukryta Zawartość

"Król miłości" i cnót wszelakich w akcji:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fundacje muszą publikować sprawozdania finansowe i to robią przez złożenie do KRS. Natomiast warunki umów handlowych są objęte tajemnicą zgodnie z postanowieniami tych umów także na handel pietruszką lub kadzidłem.

Co do legalności Korwinowych 120 tys. nikt nie ma wątpliwości

Co do legalności owsiakowych tez nikt nie ma wątpliwości.

W przypadku korwinowych tylko baranków mocniej w rogi walnął. Ale już przeswietlaja ile miał z kolaboracji, więc wątpliwości się pojawiły.

Sąd nakazła, Owsiak nie wykonał. Mam nadzieję, że Sąd będzie miał na tyle determinacji, że zmusi go do pokazania ksiąg, a ma takie możliwości.

Chyba w twoich rydzykowych snach niespełnionych.

sąd ci się pomylił.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.