Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Eee ten nowy Evoque (?) ma brzydki tył, a i tak nie mam ani hajsu, ani prawka ;-) Chyba, że to nie ja jestem hejterem ;-)

A tak poważniej, to na powiedzmy 10-letniego Discovery stać sporą część populacji (dzieci, w tym siebie nie liczę ;-))

Powinnam spoważnieć...

W poprzednim wcieleniu na pewno byłaś poważna od razu ;-)

Mogą se wierzyć, ja tam nie chcę być kamieniem, a tym bardziej kwiatkiem ;-) Ale koty mają super życie... ;-)

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

A tutaj zagadka dla Ciebie,

Koloratka cie uwiera chłopcze. Popuść sobie, albo - co tam, popisz sobie jeszcze. A pieniążki w niedzielę z przed tacy odpłynęły. 36 baniek przeszło koło nosa :-)

Koloratka cie uwiera chłopcze. Popuść sobie, albo - co tam, popisz sobie jeszcze. A pieniążki w niedzielę z przed tacy odpłynęły. 36 baniek przeszło koło nosa :-)

I to jest Twoja merytoryczna odpowiedź, chłopcze?

Jaka koloratka? Ja nie jestem księdzem.

A rozumiem, to była taka metafora hahaha

"Pal sześć" koloratkę, bo ja widzę, że Ty nie widzisz jakie chomąto Owsiaka i mainstreamu sam dźwigasz.

Edytowane przez papaja

No to prawda, a najbardziej to widać po Tobie.

Piszesz żeby coś tam skrobać.

Moja polonistka mówiła na to "wodolejstwo".

Żadnych konkretów, wyssane z brudnego palca, i to chyba od nogi teoryjki etc.

Dołączasz do SzuB'a , ale na razie jesteś na drugim miejscu.

Możesz sobie robić klasyfikacje jakie tylko chcesz, jednakże swoja arogancją wpisujesz się w retorykę rycerzy PIS. Nieważne co, nieważne jak, wystarczy, że skrytykuje się kogoś z tej partii.

Owsiak miał to nieszczęście, gdy oficjalnie i publicznie wyraził swoje zdanie na temat Macierewicza. Odkrył swoje karty i od tego czasu PIS niczym terroryści islamscy poszedł na świętą wojnę. Mamy teraz tego efekty. Partia ta jak widać nie spocznie niż nie zniszczy Owsiaka i tego wszystkiego dobrego co zrobił dla nas wszystkich. W manipulacji nie ma sobie równych. PIS jest partią idącą po trupach, nie mająca poszanowania do nikogo innego poza sobą. Dlatego nie wierzę aby Matka Kurka działał sam.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Możesz sobie robić klasyfikacje jakie tylko chcesz, jednakże swoja arogancją wpisujesz się w retorykę rycerzy PIS. Nieważne co, nieważne jak, wystarczy, że skrytykuje się kogoś z tej partii.

I kto tu robi klasyfikację?

Właśnie Ty mnie sklasyfikowałeś.

Brak logiki w Twojej wypowiedzi.

W pierwszej części zdania zarzucasz mi klasyfikowanie, żeby w drugie robić dokładnie to z czego czynisz zarzut.

Ja oceniłem tylko Twoje wpisy,niemerytoryczne moim zdaniem. I to wszystko.

Gość vasa

(Konto usunięte)

PIS niczym terroryści islamscy poszedł na świętą wojnę.

To jest akurat w tym momencie mniej istotne bo niejako "wpisane" w ich modus vivendi.

Mnie najbardziej boli fakt że w, wydawałoby się, doborowym gronie członków tego forum jest aż tylu ludzi starających się zniszczyć jedyną imprezę która w jakiś sposób połączyła wielu Polaków.

Odnoszę wrażenie że brakuje takiego podstawowego rozeznania i analizy tego co się niszczy i w imię czego.

Oczywiście abstrahuję od wpisów typu "oficer prowadzący" i inne chore wypociny. Przykłady Casy, Tupolewa czy "afery podsłuchowej" udowodniły jednoznacznie indolencję zarówno rządzących jak i "służb" w dziedzinie działań jakichkolwiek.

I kto tu robi klasyfikację?

Właśnie Ty mnie sklasyfikowałeś.

Brak logiki w Twojej wypowiedzi.

Przecież wcześniej napisałeś, że jestem na drugim miejscu, tuż za SzuB'em. :-) Kojarzysz?

Mnie najbardziej boli fakt że w, wydawałoby się, doborowym gronie członków tego forum jest aż tylu ludzi starających się zniszczyć jedyną imprezę która w jakiś sposób połączyła wielu Polaków.

Bo nic tak Polaka nie ucieszy, jak czyjaś porażka, a jeżeli komuś się powiodło, to jeśli nadarzy się taka okazja będzie idealnym celem. Wystarczyło postawić się Kościołowi i Jarosławowi. Kontratak błyskawiczny.

Gość vasa

(Konto usunięte)

Bo nic tak Polaka nie ucieszy, jak czyjaś porażka,

Ale przecież jak kogoś zapytasz czy cieszy się z upadku tego czy tamtego projektu to odpowie że nie.

Ci sami ludzie zadając SOBIE to pytanie też odpowiedzą (szczerze) że cudze potknięcia/niepowodzenia/nieszczęścia nie są powodem do radości.

A z drugiej strony widząc jaką potężną pozytywną energię wyzwala ta akcja, jak wiele udało się zrobić/kupić/wyposażyć placówek medycznych w dobry sprzęt ci sami ludzie angażują się w hejt na podstawie mocno podejrzanych enuncjacji dotyczących w sumie kwestii o małej istotności.

W imię nie wiem czego? Czystości rasowej? Doskonałości naruszonej? Kompletnie nie wiem o co chodzi?

Ale przecież jak kogoś zapytasz czy cieszy się z upadku tego czy tamtego projektu to odpowie że nie

To nie żadna spontaniczna akcja tylko propagandowa impreza kościelnych prawicowców, opłacanych propagandystów i zwykłych przydupasów.

Po imprezie z wypromowanie pajaca pod muchą do UE doszli do wniosku ze medium Internetowe jest wyjątkowo skuteczne. I dlatego podjęli szerszą kampanię zapluwania WOŚP. żeby im konkurencji do tacy nie robił.

W tym wątku jest całych dwóch naganiaczy i dwóch klakierów w roli "pożytecznych idiotów". Wiec raczej mało jak na ilość piszących na forum. Ale dziwne że nadal tu sobie działają propagandowo nieniepokojeni.

Edytowane przez Arku

Masz całkowitą rację Sittek. Niedługo dowiemy się kto pociąga za sznurki na których fika pajacyk Matka Kur(w)ka.

Edytowane przez Bobcat

Myślę że nikt nie pociąga.

Juras popełnił błąd ciągnąc Kurkę do sądu.

Gdyby po prostu go zignorował to by nie musiał potem ściemniać z kwitami, co zwaliło mu na głowę masę kłopotów.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość vasa

(Konto usunięte)

To nie żadna spontaniczna akcja tylko propagandowa impreza

Ci, którzy działają świadomie z takich czy innych powodów mają swój cel i dyskusja z nimi jest bezcelowa.

Natomiast czasami czuję się jak ufoludek rozmawiając z inteligentnymi, wykształconymi ludźmi którzy w dobrej wierze są w stanie podpalić wszystko wokół bo przeczytali w internecie takie lub inne brednie. Skąd taki brak krytycyzmu i łatwowierność u zdawałoby się rozsądnych ludzi???

Może w ludzkim mózgu istnieje jakiś ośrodek irracjonalny który od czasu do czasu przejmuje kontrolę nad całością und hier ist der hund begraben ???

Na szczęście są to tylko "ufoludki" gabinetowe. Niczego nie podpalą, bo nie chce im się sięgnąć po zapałki. Bicie piany im wystarcza. Przywalą komuś z grubej rury na Bocznic, a potem się chwalą w robocie przy piwku.

Gdyby po prostu go zignorował to by nie musiał potem ściemniać z kwitami, co zwaliło mu na głowę masę kłopotów.

Racja, ale z pewnością istniał plan B, bo jeżeli rozpoczyna się operację specjalną nie kończy się na jednej wersji.

Co do legendarnych kwitów, obawiam się, że MK nawet jeśli je dostanie, to gówno zrobi. Po prostu nic tam nie znajdzie. Analizy prawne dokumentacji z kilkudziesięciu lat zajęłyby mu i jemu prawnikom chyba kolejne kilkanaście. Mission: Impossible. Dlaczego więc nadal drąży temat skoro wie, żetak naprawdę nic z tym nie zrobi? Bo ma taki prikaz z góry? Poza tym Owsiak odwołał się od decyzji Sądu z uwagi na możliwość ujawnienia tajemnicy handlowej. Pat jak nic.

Czarno to widzę.

Może w ludzkim mózgu istnieje jakiś ośrodek irracjonalny który od czasu do czasu przejmuje kontrolę nad całością und hier ist der hund begraben ???

Zwyczajowo to się nazywa pierdolec :-)

Myślę że nikt nie pociąga.

Juras popełnił błąd ciągnąc Kurkę do sądu.

A coś ty taki smutny, zabiedzony i - wyczerpany, Likorzu?

Chyba wiem - znowu jady panie, ślinotoki i ciskanie się fteiwefte - pooooszły! w p..du.

Żadnych wklejek?

Żadnego "opiniotwórczego" lejotoku?

Żadnego mędrca, prócz idioty Kurwina?

Coś ci powiem: gdyby Owsiak, jak strasznie byś sobie tego życzył przecież - odpuścił i zignorował wymiociny tej całej kury - dopiero byś miał używanie!

Nieprawdaż, świerszczyku mój?:-)

A tu, panie - bęc! Ludziska zaś ofiarowali miliony!!!

I cześć i chwała Im za to.

Dzięki Bogu - mikrzyście, i coraz bardziej mali - dziwadła.

Żadnych wklejek?

A czy TY dołożyłeś się do mojej beemwicy?

maxresdefault.jpg

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Jako rzekłem - mikre, mdłe i wtórne.

Byś się raz postarał, doktorek...

Tak - coś dowcipnie, zabawnie, z ikrą!:-)

Ale - cóż ty możesz, skoro czytasz bzdety...

Lub - sam je piszesz!:-))

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Co do legendarnych kwitów, obawiam się, że MK nawet jeśli je dostanie, to gówno zrobi.....

.....Poza tym Owsiak odwołał się od decyzji Sądu z uwagi na możliwość ujawnienia tajemnicy handlowej. Pat jak nic.

"Darujmy "Jurkowi" i powiedzmy, że ta informacja jest ogólna, mówi tylko tyle, że WOŚP kupuje sprzęt niemal po cenach dumpingowych, ale nie zdradza konkretnych cen za konkretne urządzenia. I co teraz? Bardzo prosta rzecz, która nazywa się dostępem do informacji publicznej w trybie ustawy. To za ile Owsiak kupuje sprzęt i przekazuje szpitalom nie tylko nie jest tajemnicą handlową, ale należy do zakresu informacji publicznej. Zwróciłem się w odpowiednim trybie do szpitala w Siemiatyczach, nie było łatwo, jednak po długich bojach prezentuję „tajemnicę handlową” Jerzego Owsiaka:" - http://kontrowersje.net/comment/165378#comment-165378

Edytowane przez stary bej

Dostęp do Informacji publicznej - to dotyczy instytucji państwowych, utrzymywanych z Budżetu Państwa, władz publicznych różnych szczebli.

Popatrzcie na to:

zarobki.png

Jak się bawimy na Finale...

Juras:

owsiakkosmos.jpg

Pracownicy Jurasa:

dzieciwosp2.jpg

Gość vasa

(Konto usunięte)

15 ooo dla prezesa firmy o rocznych przychodach ok 30mln zł to nic specjalnego.

Tutaj skandalu nie ma. Powiedziałbym nawet że to spora wstrzemięźliwość.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Dostęp do Informacji publicznej - to dotyczy instytucji państwowych, utrzymywanych z Budżetu Państwa, władz publicznych różnych szczebli.

A wystarczyło tylko poszukać ;)

Zacznij "studiować" zapisy Ustawy od rozdziału 3-go, bo wcześniej się nic specjalnego nie dzieje ;)

Popatrzcie na to:

Dołączona grafika

Bez jaj, jak lekarz obleci kilka "zakontraktowanych" przychodni i przyjmie kilku pacjentów w prywatnym, choć wyposażonym za nasze pieniądze gabinecie, to ma więcej.

Ale to się ukróci - http://ksiegowosc.infor.pl/podatki/vat/kasy-fiskalne/702432,Kasy-fiskalne-dla-lekarzy-i-innych-grup-zawodowych-od-2015-r.html

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.