Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Po ostatnich aferach ciężko byłoby spodziewać się czegoś jeszcze mocniejszego, ale od dłuższego czasu życie przerasta najśmielsze nawet oczekiwania. Czyżby miała nastąpić megakumulacja?

Jestem Europejczykiem.

Panowie jak już wspomnieliscie 

Zaczyna się....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

FB_IMG_1548732115199.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

5 godzin temu, jezz napisał:

akie hasełka?

Zapętliłeś się niestety.

jak widze dyskusja przez monolog.Zabrakło znowu argumentow a wiec winna opozycja.Jak rowniesz schetyna.

Edytowane przez muls
7 godzin temu, jar1 napisał:

Czym się to różni od narracji PiS? 

A ma się różnić? Od kiedy to nie podoba Ci sie język zwolenników PiS?

Przypomnij swój pierwszy krytyczny wpis o ich narracji.

Zresztą - dlaczego PiS ma mieć monopol na cokolwiek? 

4 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Czyżby miała nastąpić megakumulacja?

Sekta i tak w nic nie uwierzy a bierni wyborcy mają wszystko w dupie i i tak nie pójdą na wybory. Do tego parę pokazowych aresztowań wszystko jedno kogo, wzrost propagandy w TVPiS i kółko się zamknie jak zwykle niczym.

P.S. Jest jeszcze opcja na czarną godzinę - sfałszowanie wyborów. 

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

6 godzin temu, jezz napisał:

zapieprzają cały czas na dwie albo trzy zmiany.

Podpisali taką umowę o pracę. Nikt ich nie zmuszał. 

A teraz stają się zbędni i niektórzy mogą sobie planować 7 dni wolnego w tygodniu. 

Gość Gosc

(Konto usunięte)
10 godzin temu, jar1 napisał:

Ja jedynie zwracam uwagę, że wyzywanie ludzi (zwykłych ludzi, zaznaczam, nie beneficjentów reżimu) od idiotów albo hołoty na pewno ich nie przekona a niezdecydowanych nie skłoni do głosowania. Najwyżej pójdą i wrzuca pokreślone listy do urn, nieważne głosy. Tak było w ostatnich wyborach, gdzie zanotowana znaczny odsetek głosów nieważnych. 

Pytanie podstawowe, jakie sobie powinno się zadać, czy chcemy, by PiS odrzucić od koryta czy utknąć w tym, co teraz i wymyślać wyborcom PiS od idiotów, hołoty labo ciemnego luda. Przecież w większości wpisów tu co niektórych nic innego, zwyczajnie nie ma. A inni stadnie jedynie klepią lajki i pierdzą z zadowolenia, jak to ktoś komus dokopał. 

Czym się to różni od narracji PiS? 

Nie odpowiedziałeś na moje pytania, które jest zasadnicze. JAK ICH (wyborców) PRZEKONAĆ, że PiS kłamie i głabie z koryta, wg mnie dużo bardziej niż PO?

Do tego, nie ma absolutnie kompetentnych ludzi do rządzenia. Praktycznie, co posunięcie - to wtopa, często wielka wtopa i to jeszcze na arenie międzynarodowej. Tymczasem TV, która jest ich, wszystko przedstawia na opak, trąbi w kółko, że to sukces. I oni ślepo temu wierzą. Dla mnie (i Prezes TV też tak ich określa) są ciemnym ludem i tyle.  Jeśli, to określenie jest obraźliwe, to zaproponuj jak ich nazywać? Hołota czy idioci - to już co innego.

Jakie są Twoje propozycje? Konkretnie? Jak chcesz odrzucić PiS od koryta, skoro dzień w dzień mają tłoczone do głów "sukcesy" władzy? Pogłaskać ich po głowach? Dziecku prędzej wytłumaczysz, a to niełatwe.

Póki co, rozmywasz temat, niczym jezz, albo sławek...

Edytowane przez zukzukzuk

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

11 godzin temu, jezz napisał:

Taki wiesz, luzik jak w stadninie koni w Janowie Podlaskim.:)

PiS-owski luzik w tej stadninie. Ten "luzik" zaczyna obejmować coraz większe obszary gospodarki. Sterowany z tylnego fotela jak w locie do Smoleńska. "Misiewicze" w skoku na kasę nie znają umiaru, taka szansa może się nie powtórzyć szybko. Chyba że Prezes zrobi w Polsce drugą Białoruś. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość

(Konto usunięte)
22 minuty temu, zukzukzuk napisał:

Póki co, rozmywasz temat, niczym jezz, albo sławek...

a po cholerę chcesz dokonać rzeczy niemożliwej?

na pis zagłosuje maks 50 procent uprawnionych dp głosowania

zorganizuj niezagospodarowaną i niezdecydowaną połowę i ich przekonaj do swoich racji

o wyborcach pis zapomnij:)

20 minut temu, zukzukzuk napisał:

Nie odpowiedziałeś na moje pytania, które jest zasadnicze. JAK ICH (wyborców) PRZEKONAĆ, że PiS kłamie i głabie z koryta, wg mnie dużo bardziej niż PO?

Jak ci napiszę, że jesteś głupi i nie rozumiesz, to jaki efekt naszego porozumienia będzie? 

Każdy człowiek jest inny. Tu, na forum również są różni ludzi. I z różnych powodów wypowiadają się na różne tematy. 

W masie 5 mln ludzi, która zagłosowała na PiS również są różni ludzie i różne powody podejmowania takiej czy innej decyzji. Wsadzanie ich do jednego wora i walenie epitetami nic nie daje, powoduje jedynie, ze silniej łączą się w stado i zatracają swoją indywidualność. Krańcowa patologia, to na ogół max kilka procent w społeczeństwie i to też nie sama ekstrema. Kto jest kto, i co robi na forum wiadomo, nie jest to zbyt trudne do ogarnięcia  jaką opcję propagandy reprezentuje bądź na korzyść jakiej działa - można odszyfrować po  kilku wpisach.  Tych nie ma co przekonywać, ani zbytnio dyskutować. Ale nie wszyscy są tacy. Są też ludzie zwykli, normalni ale mają np. inne poglądy na różne sprawy. 

Są też ludzie, którzy nie mogą poradzić sobie z własnymi emocjami,  pewno z różnych powodów, i muszą sobie ulać swoim własnym frustracjom w internecie. 

Każdy też ma inny poziom kultury osobistej i empatii na zewnątrz.

Bezsensowne dzielenie wszystkich według schematu na "my" i "oni" jedynie prowadzi do eskalacji konfliktu między stadami. A każde stado, tak jak kury potrzebuje koguta, co to zapieje, kiedy będzie trzeba, a te mu zalajkują, bo dobrze 'przywalił" kogutowi z sąsiedztwa.

Zabija to również mechanizmy porozumienia wśród tych, dla których podstawowe wartości w życiu są podobne, co widać w przypadku działania opozycji. 

Twardogłowego elektoratu nic nie zmieni, kolejne afery, "Srebrna" czy inne. TAk jak powiedział @slawek.xm tylko mobilizacja 50% nie głosujących w wyborach, coś może zmienić. Przekonanie ich że każdy głos się liczy. 

Ciekaw jestem kiedy będą wypowiedzi, że wytoczą proces cywilny, za naruszenie dóbr, (chyba stowarzyszenia, nie jestem pewien) po publikacji nagrań o "Srebrnej". A komentarze z prawicy są jasne, prezes jest czysty jak łza... 

22 minuty temu, slawek.xm napisał:

a po cholerę chcesz dokonać rzeczy niemożliwej?

na pis zagłosuje maks 50 procent uprawnionych dp głosowania

zorganizuj niezagospodarowaną i niezdecydowaną połowę i ich przekonaj do swoich racji

o wyborcach pis zapomnij:)

Jest taka zasada. Znaczy była u nas onegdaj "dwóch graje, a trzeci w mordę dostaje" albo "klient z dala się nie wpierdala". Sorry za słownictwo, to cytaty:)

Cofnij się i poczytaj, na czym polega nasz spór. To jar miał przedstawić sposób na przekonanie "ciemnego luda" (a więc Ciebie też) o rzeczywistości. Tymczasem, Ty wypowiadasz się jak typowy żołnierz reżimu.

Zrozum, że ja nie chcę przekonywać nieprzekonanych, ale tych, którzy są karmieni fałszywą propagandą (więc i Ciebie). To uważam za dużo bardziej szkodliwe.

Jar>>>

Chyba nie doczekam się odpowiedzi. To co piszesz, ogólnie jest wiadome... Lanie wody. NIE MA różnych czy innych poglądów na KŁAMSTWA. Tylko jak ludziom pokazać inną rzeczywistość, żeby uwierzyli?

Edytowane przez zukzukzuk

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

doprawdy dwa dni udawadniania ze czarne jest czarne.I bierze w tym udział facet ktory ma opanowane ze biale jest czarne i tlumaczy wszystkim na czym to polega.Na skłonieniu 50 % zeby poszli glowac.Chyba po koledzie.

9 minut temu, jar1 napisał:

Kto jest kto, i co robi na forum wiadomo, nie jest to zbyt trudne do ogarnięcia  jaką opcję propagandy reprezentuje bądź na korzyść jakiej działa - można odszyfrować po  kilku wpisach

W tym sęk, że TY wsadzasz ludzi do jednego wora. Tych co sieją propagandę (fałszywą) i tych, co piszą  o realu - oceniasz jednakowo...

A tymczasem, Picusie kontratakują.

Terlecki mówi,  że tekst GW jest dla nas miłym zaskoczeniem...

Ale, to przekaz dla ciemnego ludu.

w normalny kraju na swiecie caly rzad podałby sie do dymisji.OD razu, albo by poszedł siedziec od razu.Daje glowe ze obecna afera niewiele zmieni w notowaniach .Wiec jeszcze raz zadaje pytanie....KIm sa ci ktorym to nie przeszkadza?I mowia ...wezscie te pozostale 50%

Edytowane przez muls
8 minut temu, zukzukzuk napisał:

W tym sęk, że TY wsadzasz ludzi do jednego wora. Tych co sieją propagandę (fałszywą) i tych, co piszą  o realu - oceniasz jednakowo...

No wiem, wina Tuska :)

I sęka...

Edytowane przez jar1
2 minuty temu, muls napisał:

w normalny kraju na swiecie caly rzad podałby sie do dymisji.Daje glowe ze obecna afera niewiele zmieni w notowaniach .Wiec jeszcze raz zadaje pytanie....KIm sa ci ktorym to nie przeszkadza?I mowia ...wezscie te pozostale 50%

Ciekawe spostrzeżenie. Niebywała strategia. Weźcie się za waszych, a naszych nie obrażajcie.

Gość

(Konto usunięte)
20 minut temu, zukzukzuk napisał:

Zrozum, że ja nie chcę przekonywać nieprzekonanych, ale tych, którzy są karmieni fałszywą propagandą (więc i Ciebie). To uważam za dużo bardziej szkodliwe.

No to się juz naprzekonywałeś

Twoim problemem jest wmawianie ludziom ,ze Twój punkt widzenia jest jedynym dobrym i słusznym

nic tym nie zyskasz a u mnie straciłeś i nic Ci juz nie pomoże:)

Teraz, slawek.xm napisał:

No to się juz naprzekonywałeś

Twoim problemem jest wmawianie ludziom ,ze Twój punkt widzenia jest jedynym dobrym i słusznym

Wiadomo, że u Picownika przepadłem. Też mi nowina.

Dużo gorsze jest to,  że przyznajesz się wprost do popierania fikcji, sianej przez TV PiS. A realną rzeczywistość - nazywasz "moim punktem widzenia". Czyli, typowo po pisowsku:)

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, zukzukzuk napisał:

Wiadomo, że u Picownika przepadłem. Też mi nowina.

Dużo gorsze jest to,  że przyznajesz się wprost do popierania fikcji, sianej przez TV PiS. A realną rzeczywistość - nazywasz "moim punktem widzenia". Czyli, typowo po pisowsku:)

W jaki zatem sposób chcesz przekonać kogokolwiek z wyborców pisu ,że nie powinni głosowac na tę partię:)

Przeczysz sam sobie

Najpierw stwierdzasz ,że będziesz mnie uświadamiał , a nastepnie obrażasz mnie przypisujac mi cos czego nie napisałem

nigdzie nie napisałem ,że popieram fikcję sianą przez tv pis

i nigdzie nie rozpatrywałem problemu czy Twój punkt widzenia jest rzeczywistością

Napisałem wyrażnie ,że uważasz swój punkt widzenia za jedynie słuszny

jak widać z Twojego komentarza , nie tylko uwazasz go za jedyny prawdziwy ale równiez za jedyny trafnie opisujący rzeczywistość

z taka megalomanią skazany jesteś na porażkę na samym starcie

17 minut temu, slawek.xm napisał:

A co innego robią wszystkie religie?

18 minut temu, slawek.xm napisał:

Jak on się (biedaczysko) podźwignie po takim ciosie?

zukzukzuk napisał:
Z drugiej strony. Co się dziwić. Biedni ciągle jesteśmy (w porównaniu do zachodu). Więc ludzie wyciągają rękę, po co bądź i głosują na tych, co rozdają.
1. Na zachodzie to rozdawanie jest mega wieksze. Rodzina wielodzietna imigrantów moze sobie swobodnie wyżyć z samego socjalu na dzieci nie pracując.
2. Rozdają ale nie tylko rybki ale i wędki- porównaj sobie bezrobocie za PO i za PIS. Dziś urzędy pracy świecą pustkami. A pracodawcy uganiają się za pracownikami.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dieu est tres fin

4 minuty temu, slawek.xm napisał:

nie tylko uwazasz go za jedyny prawdziwy ale równiez za jedyny trafnie opisujący rzeczywistość

z taka megalomanią skazany jesteś na porażkę na samym starcie

Każda religia tak robi i na dodatek podpiera się autorytetem swojego Boga dla uwiarygodnienia. 

Dlatego jest skazana na porażkę.

44 minuty temu, hi_aro napisał:

Twardogłowego elektoratu nic nie zmieni, kolejne afery, "Srebrna" czy inne. TAk jak powiedział @slawek.xm tylko mobilizacja 50% nie głosujących w wyborach, coś może zmienić. Przekonanie ich że każdy głos się liczy. 

twardogłowego elektoratu jest znacznie mniej niż te ok. 30%. 

PiS wygrał wybory, bo przejęli wyborców PSL i SLD, czyli potencjalnie tych, dla których ideologia neoliberalnego świata nie stanowi świetlanej przyszłości. Niestety, PO (również SLD i PSL) oprócz tej ideologii dla nielicznych nic zwykłym ludziom nie proponowała, oprócz wzięcia kredytu (Komorowski). Zresztą problem dotyczy nie tylko Polski, ale całego świata, Bexit, Trump… 

Teraz, jar1 napisał:

nowała, oprócz wzięcia kredytu (Komorowski)

jeszcze raz.Pytanie zadal pracownik PICu podazajacy za Komorowskim i na tym polegala jego rola.Komorowski powiedzial to co sie zupelnie nalezalo.To nie On w Polsce robi polityke gospdarcza.Tak wiec skonczcie te wiadmosci od czapy.To sa wiadmosci dla holoty ktora sie na to lapie, powtarzane zaraz w TVP.

3 minuty temu, muls napisał:

Komorowski powiedzial to co sie zupelnie nalezalo

A powinien dać w pysk i krzyknąć "spieprzaj dziadu"  :)

PS. Nie oglądam zupełnie TVP

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.