Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Adalbert95 napisał:

Nie trać wiary. Metodycznie, spokojnie i jak krowie na rowie ludowi się wytłumaczy. Trzeba tylko nieco systematyczności i sumienności.

Każdy ma własne zdanie na szczęscie i nie potrzebuje Twojej propagandy

ale staraj się przynajmniej będziesz miał zajęcie nastepne 4 lata przed Tobą

Ja już się pogubiłem którzy z Was to pisowskie trole   ;o)

Napiszę zatem do Was, jako do Obywateli naszej pięknej Polski.

Jak przyjdzie czas, to wszystkich nas, całe społeczeństwo docisną bez litości!

NIe będą patrzyć, czy oponent, czy wyznawca. Wszystkich nas mają głęoboko w d..., tyle że nas antagonizują dla swoich celów związanych z pragmatyką zachowania władzy. Ocknijcie się!

2 minuty temu, slawek.xm napisał:

Każdy ma własne zdanie na szczęscie i nie potrzebuje Twojej propagandy

ale staraj się przynajmniej będziesz miał zajęcie nastepne 4 lata przed Tobą

Ty pisałeć, że nie jesteś pisiorem, mimo żeś ultrakatol. Więc o co Ci chodzi?

"Tynk pożera dźwięk" 747

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, EmilioE napisał:

Ja już się pogubiłem którzy z Was to pisowskie trole   ;o)

Napiszę zatem do Was, jako do Obywateli naszej pięknej Polski.

Wbrew pozorom to jest bardzo dobry wpis, może właśnie warto zacząć dyskutować z ludźmi a nie z partiami

antagonizmy będa mniejsze

Godzinę temu, xniwax napisał:

Nie próbuj jątrzyć i grać tragedią.

A kto od 9 lat jątrzy i gra tragedią w Smoleńsku?

3 minuty temu, slawek.xm napisał:

Wbrew pozorom to jest bardzo dobry wpis, może właśnie warto zacząć dyskutować z ludźmi a nie z partiami

antagonizmy będa mniejsze

Miły wpis, dziękuję  :o)

"Tynk pożera dźwięk" 747

14 minut temu, toptwenty napisał:

Co za ślepota.

Ok, czyli obniżenie wieku emerytalnego z komunizmem ma wspólnego- wszystko.

Brawo.

Tak sobie czytam o Srebrnej i okazuje się, że Prezes to cwana gapa. A te ustawy z Baker McKenzie i płatności dla nich? To jest następna ciekawostka.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)
15 minut temu, EmilioE napisał:

Więc o co Ci chodzi?

JK powinien odejść z polityki wg mnie byłby to dobry krok dla Polski

Z drugiej strony widząc nieporadność opozycji i próby oparcia nowego sojuszu na osobie skompromitowanego Schetyny, z żalem stwierdzam ,że obecnie nie ma mozliwości by zagrozić pis

tym bardziej ,że koalicja róznych frakcji wokół tej partii stworzona nad podziw trzyma się dobrze

a przeciez przez lata był to powazny problem ruchów uznawanych za prawicowe, które po wyborach rozpadały sie i kłóciły

Głownym problemem Polski jest brak elit politycznych z każdej strony dlatego wciaz wracamy do postaci , które ubabrane w różne afery stają sie dla wielu jedyną deską ratunku

Kaczyński nie odejdzie bo wie, że bez niego cały PiS się rozpieprzy. Chłopcy się pozagryzają w walce o przywództwo, a jak przegrają to wszystkie szwindle zostaną ujawnione i połowa z partyjnej wierchuszki pójdzie do pierdla. A za nimi wszyscy ci prezesi spółek, panie asystentki, Misiewicze i reszta tej szarańczy.

Dlatego z Kaczyńskim będzie jak z Breżniewem - będą go utrzymywać przy życiu jak długo się da. Albo nawet chwilę dłużej.

Jestem Europejczykiem.

Dobrze prawisz: nie ma w Polsce ELIT!

Elit, których - poza starannym wykształceniem, światowym obyciem, znajomością obyczajów, kultury świata, historii swojego kraju, zasad współżycia społecznego - cechowałaby uczciwość. Ale taka uczciwość nie wynikająca z pozy, czy wyrachowania, ale bezkompromisowa postawa wynikająca z twardego kręgosłupa moralnego wykutego w fazie wychowania w inteligenckim domu i kształcenia w elitarnym gronie. Niestety tacy bezkompromisowi ludzie zginęli w Katyniu, Ostaszkowie i Kozielsku, a współczesna Polska, w której "nie matura lecz chęć szczera..." to już inna kraina, w której Prof. Bartoszewski był lżony przez ćwierćinteligentów bez sumienia i honoru.

Wiecie czemu takie żywe dyskusje polityczne są na forum audiofilskim? Bo zaangażowane, świadome słuchanie muzyki jest pokłosiem wybitnej wrażliwości, która wynika z dużej inteligencji, która to jest cechą umysłów nośnych i otwartych.

Dlatego też w mniejszości są na Forum apologeci PISu w postaci męczącego X, jakiegoś Dominika zagubionego w Niemczech oraz paru etatowych wzmacniaczy partii, których nicków nie wymienię, aby nie wyróżniać ścierwojadów.

To my powinniśmy być esprit de corps zmiany w myśleniu o politykach: oni są urzędnikami Polski, a nie przywódcami, mogącymi mówić nam co mamy myśleć i robić. A jak im się nie podoba, nie sprawdzają się, to do budy!

Tymczasem oni nas próbują dyscyplinować, taki niejaki Gliński bodajże...

"Tynk pożera dźwięk" 747

52 minuty temu, EmilioE napisał:

Wiecie co? Ich wyborcy nie rozumieją o co chodzi.

Dziś miałem tego dowód, co wprawiło mnie w zadziwienie. I nie chodziło bynajmniej o prostego robotnika albo chłopa małorolnego.

Nie widzą nic zdrożnego, że PIS inwestuje (sic!), że bank udziela kredytu, że naczelnik się angażuje. Co więcej, padło pytanie "A może Deutesche Bank ma ich kredytować"?!!?  :O)))

Panie, ja wymiękam. Z takimi głupkami jak pisowcy, to ja naprawdę nie mam zamiaru się zniżać do tłumaczenia, że czarne jest...

bo to nie jest proste do zrozumienia przez ludzi nie znających praw w biznesie i w polityce.

Sam PiS spłycił aferę wyłącznie do braku zapłaty bez dokumentów (totalna bzdura, bo f-ra za usługę była) i tak przedstawił to swojemu elektoratowi.

Afera jest znacznie grubsza i wielowymiarowa, a mogła się wydarzyć tylko i wyłącznie dzięki prawie 4 letniej pracy nad przejęciem instytucji państwowych i bankowych. Pokazuje, że zarządzanie Srebrną oparte jest na słupach i połączonych ze sobą spółkach w celu rozmydlenia odpowiedzialności. Nawet na taśmach pada stwierdzenie, że research był robiony w tajemnicy dla innej spółki, żeby ukryć realnego zleceniodawcę.

Do tego wyraźny sygnał dla zagranicznych przedsiębiorców, że w Polsce nawet prezes partii rządzącej może nie zapłacić. Chory kraj.

Po czymś takim rząd tworzone przez partię podaje się do dymisji i wkracza prokuratura czy u nas CBA. Tylko jak ma wkroczyć CBA, jak połowa kierownictwa z CBA wraz z Kamińskim w chudych latach była na etatach Srebrnej.

To tylko te najważniejsze problemy, a jest ich znacznie więcej.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, EmilioE napisał:

Wiecie czemu takie żywe dyskusje polityczne są na forum audiofilskim? Bo zaangażowane, świadome słuchanie muzyki jest pokłosiem wybitnej wrażliwości, która wynika z dużej inteligencji, która to jest cechą umysłów nośnych i otwartych

na innym forum postały nawet konkretne postulaty który z audiofili powinien objac odpowiedni urząd w państwie:):)

5 minut temu, EmilioE napisał:

Dlatego też w mniejszości są na Forum apologeci PISu w postaci męczącego X, jakiegoś Dominika zagubionego w Niemczech oraz paru etatowych wzmacniaczy partii, których nicków nie wymienię, aby nie wyróżniać ścierwojadów.

A sam przed takimi niepotrzebnymi wtrąceniami nie możesz się opanować?

Czy posiadanie odmiennych poglądów do Twoich jest złem?

Nakręcanie siebie i innych do drwin i obrażania nie przynosi nikomu korzysci tym bardziej elicie

Masz bezwzględną rację. Dlatego jestem od wczoraj w stanie z lekka depresyjnym, bo to jest MATRIX, w którym przyszło nam żyć.

"Tynk pożera dźwięk" 747

26 minut temu, slawek.xm napisał:

Z drugiej strony widząc nieporadność opozycji i próby oparcia nowego sojuszu na osobie skompromitowanego Schetyny, z żalem stwierdzam ,że obecnie nie ma mozliwości by zagrozić pis

Wzruszające wprost. Tylko, że końcowy wniosek zupełnie błędny, czego najlepszym dowodem Twoja w tym wątku obecność. Nie pomoże ani Twoja łapka na pokładzie, ani te które się ostatnio pojawiły. Okręt tonie i możecie co najwyżej zaklinać rzeczywistość i dodawać sobie otuchy. Wszyscy, nawet wy sami wiedzą, ze modły nie zostaną wysłuchane, łajba coraz mocniej bierze wodę i dno nieuchronne. Jak na Titanicu, z tą tylko różnicą, ze wasz Titanic nie ma szalup wcale...

Czy posiadanie odmiennych poglądów do Twoich jest złem?

Nakręcanie siebie i innych do drwin i obrażania nie przynosi nikomu korzysci tym bardziej elicie

Czemu niepotrzebnymi?

Oni nazywają nas "gorszym sortem", a ja nie mogę pisać jak mnie to dotyka?

Zapamiętaj Drogi Sławku: Mężczyzna powinien umieć napisać piękny wiersz, ale równocześnie musi umieć przywalić w mordę!

Nadstawianie policzka sprawdza się raczej tylko w Biblii.

"Tynk pożera dźwięk" 747

6 minut temu, slawek.xm napisał:

To nie tak, jak piszesz. Jak zwykle - niby masz dobre intencje.

Nie piętnuje się apologetów Picu ot tak, bo mają odmienne poglądy.

Piętnuje się, że są za krętaczami, obłudnikami i kłamcami - co najmniej... Co więcej - wielu dałoby się żywcem pokroić za ZŁO.

Edytowane przez zukzukzuk

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, Adalbert95 napisał:

Tylko, że końcowy wniosek zupełnie błędny, czego najlepszym dowodem Twoja w tym wątku obecność. Nie pomoże ani Twoja łapka na pokładzie, ani te które się ostatnio pojawiły.

Myslisz ,że dyskusja w tym wątku ma wpływ na sytuacje polityczną w Polsce?

a może uważasz ,ze ktokolwiek pod wpływem Twojej propagandy zmieni poglądy polityczne?

znasz bajkę o łodzi?

9 minut temu, osimar napisał:

wkracza prokuratura

Wszystko przed nami. I oni też doskonale to wiedzą. Wszak niezależny (no powiedzmy) prokurator generalny był be i trzeba było powrócić do wprost politycznego sterowania. To w najbliżej przyszłości nowy - ale już nie pisowski Minister i PG poleci wszcząć setki czy tysiące postępowań, i nawet ci mianowani przez Ziobrę z entuzjazmem (trzeba się choć próbować podlizać nowemu panu) rzucą się na pisarzy. Od kaczorka zaczynając.

Z PiSem to jak ze złodziejaszkiem który chcąc zabrać ci portfel wali z tyłu pałą w potylicę. Jak ustoisz na nogach i wyrwiesz mu pałę apeluje o nieobrażanie się, spokój i rozwagę. Trochę to śmieszne.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, zukzukzuk napisał:

Piętnuje się, że są za krętaczami, obłudnikami i kłamcami - co najmniej... Co więcej - wielu dałoby się żywcem pokroić za ZŁO

mozna komus dowalić bez inwektyw

sposób odnoszenia sie do innych odróznia motłoch od elity a przeciez audiofile się za elitę uważają

Teraz, slawek.xm napisał:

sposób odnoszenia sie do innych odróznia motłoch od elity a przeciez audiofile się za elitę uważają

Bardzo trafne Sławku, indeed...

Wytłumacz teraz proszę w elegancki sposób agresywnemu dresowi z pałą bejzbolową i nożem-motylkiem, że jednak troszkę za daleko się posuwa w promowaniu swojego klubu piłkarskiego i ty jednak chciałbyś tylko przejść chodnikiem, bez deklarowaniu mu "za kim jesteś".

Ujmując dosadniej: środki przekazu oraz sposób wyrazu MUSZĄ zostać dostosowane do ich odbiorcy.

"Tynk pożera dźwięk" 747

8 minut temu, slawek.xm napisał:

Coś niejasnego dla Ciebie w mojej wypowiedzi? Co proponujesz? Jakich słów można używać?

Za audiofila nigdy się nie uważałem (brzydko mi się kojarzy). Co najwyżej jestem melomanem, a przy okazji - audiomaniakiem:)

3 minuty temu, EmilioE napisał:

Ujmując dosadniej: środki przekazu oraz sposób wyrazu MUSZĄ zostać dostosowane do ich odbiorcy.

I o to lotto:)

Edytowane przez zukzukzuk

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

10 minut temu, Jaro_747 napisał:

Z PiSem to jak ze złodziejaszkiem który chcąc zabrać ci portfel wali z tyłu pałą w potylicę. Jak ustoisz na nogach i wyrwiesz mu pałę apeluje o nieobrażanie się, spokój i rozwagę. Trochę to śmieszne.

Któryś czasami nawet zawoła w grudniu "Wesołych Świąt!"

Myslisz ,że dyskusja w tym wątku ma wpływ na sytuacje polityczną w Polsce?

a może uważasz ,ze ktokolwiek pod wpływem Twojej propagandy zmieni poglądy polityczne?

znasz bajkę o łodzi?

Na tym, na innym, na setkach innych forów też. Moja propaganda i dziesiątków czy setek tysięcy mnie podobnych. Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo , by odwołać się do tak często serwowanych przez Ciebie łacińskich sentencji.

Wygrana PiS w 2015 to w dużej mierze zasługa zmasowanej propagandy w necie. Wtedy dzisiejsza opozycja nie odrobiła lekcji. Teraz ją odrabia. Żal, że już utraciliście i w tej materii przewagę? Oj, jak mi przykro...

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, EmilioE napisał:

zgadzam się z tym

ale jestesmy na forum audio a nie na ustawce:)

zresztą to temat rzeka i nie ma co roztrząsać go dalej i tak "za chwilę " wszystko wróci do poprzedniego stanu, tak jak po pojednaniu kiboli:)

obym sie mylił

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.