Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

23 minuty temu, muls napisał:

Widac ze nocka nie poszla na marne

Przynajmniej w nocy nie muszę myśleć nad statystyką. Jak ty.

Sen to zdrowie.

20 minut temu, Lech36 napisał:

Mnie też, ale czasem obiekt podkochiwania się jest obciachowy.

A najbardziej przykre jest to paradowanie z brązowym nosem.

1 minutę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Za tego obsranego Janosika to Holland pójdzie do piekła.

Rzecz gusty. Dobrze, że to piszesz.

Zatem możesz dalej nie ciągnąć tego tematu.

Zostaw to mulsowi, top20 i lech36, bo też mądrze się przyłączył.

Wszystko to wina Passendorfera. Raz, że komuch, dwa - zrobił Janosika, że paaaalce lizać!

Nikt mu nie podskoczy.

Chociaż fakt, że komuch - chyba Ci nie przeszkadza.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

gdybys myslał...... to by cie tu nie było.

9 minut temu, jezz napisał:

Przynajmniej w nocy nie muszę myśleć nad statystyk

a statystyke sobie odpusc bo to przekracza twoje  mozliwosci pojmowania jak dotychczas widac.

Edytowane przez muls

Nie ma np. o bowiązku słuchania hip hopu

10 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Choć człowiek chcący uchodzić za bystrzachę i szczyt kultury, jak Ty - powinien pewne rzeczy znać

48 minut temu, muls napisał:

gdybys myslał...... to by cie tu nie było.

a statystyke sobie odpusc bo to przekracza twoje  mozliwosci pojmowania jak dotychczas widac.

Za to ty jesteś tu jak Kim Ir Sen, znasz się na wszystkim.

Przypominam, że bardzo ładnie  zgodziłeś się ze mną w tamtym temacie.:)

Godzinę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Chociaż fakt, że komuch - 

Przeszkadza ci to?

21 godzin temu, jar1 napisał:

Widać dla niektórych przez pół roku rządów zdążył dokonać cudów.

Jeżeli napisałeś to na poważnie, to nie wiem, co masz wyższe poziom poczucia humoru czy inteligencji? :-))

21 godzin temu, asterix1 napisał:

Zdrowia

Tak mówili do nielubianych m... - sorry - królów. Dybając na ich życie. Zresztą jedyne M jakie lubię, to 1 z serii "Agentów 007". :-)

21 godzin temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Zawsze to jakaś odmiana.

Przeważnie leży.

Jak tak można o kobietach. Nielubianych nawet. Kobiety, nawet te marne, to największy urok. Tego Świata.

Godzinę temu, muls napisał:

nie obowiazku rowniez jeeezik pie..lic jak dzienciol.

Widzę, że już ci się włącza " wyższa kultura bankowości."

23 minuty temu, jezz napisał:

zypominam, że bardzo ładnie  zgodziłeś się ze mną w tamtym temacie.:

wyraznie nie zrozumiales tamtego tematu jeeezik co jest twoja specjalnoscia i musisz z tym zyc..Jakos.Ale rosumiem twoja radosc niezwykla jeezik  .Gdybys jednak oczekiwal pomocy to musisz sam,

20 minut temu, jezz napisał:

idzę, że już ci się włącza " wyższa kultura bankowości.

nie chodzi o kulture tylko o sens bankowosci jeezik.Zostaw sobie noc do przemyslen zanim zaczniesz stukac znowu....jak dziencioł

Edytowane przez muls
18 godzin temu, Adalbert95 napisał:

A wyobraź sobie że jakąś tam mam. Oprócz ścisłej kadry kierowniczej - bo tu w grę wchodziła nomenklatura,  w przypadku całej reszty liczyło się to, że ktoś coś potrafi. Nierobów i wiejskich filozofów choćby chwaliły socjalizm i 3 razy dziennie nie brali. Bo i po co.

Ja też na pewno lepszą od twojej. Ty należałeś to filozofów (niekoniecznie wiejskich), których rodzice wówczas coś potrafili. To coś ma znaczenie. Szczególne.

Niemal 100% obywateli PRL miało jakąś bliższą czy szczególnie dalszą rodzinę gdzieś na zachodzie. Więc te bajki to komu innemu...

Skoro miało, to nie były to jedynie bajki. 

Bladego nawet pojęcia jak widać nie masz jak wyglądało w PRL "wyrabianie" paszportu. Do SB to się nie chodziło na rozmowy. SB albo "prosiła" do siebie w kajdankach, albo jeśli nie chciała delikwenta na dołku to kontaktowali się albo na neutralnym gruncie albo jako "zwykły i anonimowy" urzędnik wydziału paszportowego WUSW. To że należałem (ściślej miałem kontakty z tymi którzy kiedyś oficjalnie w NZS byli, bo przecież NZS zdelegalizowano, wiec nie można było do NZS tak po prostu oficjalnie należeć) nie czyni mnie żadnym styropianem czy kombatantem. I w przeciwieństwie do ciebie nie liczyłem i nie liczę z tego powodu na żadne frukta. Ale nie frasuj się, zwykły i pospolity utrwalacz władzy ludowej, do tego mierny i nijaki, to dla pisorków też nie smaczny kąsek, także ty się tym bardziej na żadne konfitury nie załapiesz.

Typowe mendzenie dla styropianowego kombatanta. I to lewego. Nie masz najmniejszego pojęcia o tamtej rzeczywistości. W mojej okolicy synalek lokalnego działacza PZPR,  rejonowego urzędnika spraw wewnętrznych, był w "podziemnych strukturach" NSZZ "S". Do 1988 namaszczał się na ministra Spraw Wewnętrznych. Po 1989 dziurawił swojego F126p (którego tatuś dostał od "komuny") ołówkiem, że niby ostrzelała go SB.

Ty jesteś podobną...

zyzolek nie pir.Ja mam i było jak Adalbert mowi.Ty pewnie w budynku sekretarza bylo odciety...od informacji.,

Edytowane przez muls
22 godziny temu, arkadowski napisał:

Panowie z racji faktu, że złamałem rękę i nie mam obecnie ochoty, i siły na rozpisywanie się - krótko w tym temacie.

To może być sygnał. Ktoś, kiedyś już pisał w ten sposób. :-)) Ale szczerze życzę prawidłowego zrastania. Z doświadczenia wiem, że gorsze są kontuzje mięśni i ścięgien.

36 minut temu, muls napisał:

wyraznie nie zrozumiales tamtego tematu jeeezik

Ja w wasze przepychanki w tamtym temacie nie miałem ochoty się włączać i dobrze wiesz na co odpowiedziałem. Nie musisz ściemniać przed kolegami.:)

Reszta twego postu zwykła żółć.

38 minut temu, muls napisał:

nie chodzi o kulture tylko o sens bankowosci jeezik.Zostaw sobie noc do przemyslen zanim zaczniesz stukac znowu....jak dziencioł

Widzę, że tamta noc też cię poruszyła.:)

To dobrze, zacząłeś myśleć.

3 godziny temu, Lech36 napisał:

Jest grupa ludzi w tym kraju która kocha Prezesa, w tej grupie są również faceci ;-).

A walentynki coraz bliżej...

56 minut temu, muls napisał:

zyzolek nie pir.Ja mam i było jak Adalbert mowi.Ty pewnie w budynku sekretarza bylo odciety...od informacji.,

"Adalbert(...)  w budynku sekretarza bylo odciety...od informacji.(...)" A teraz przemówił. Wielu tak czyni.Teraz. Pod wpływem piszesz bardziej.

1 godzinę temu, Zyzol napisał:

Ty pewnie w budynku sekretarza bylo odciety...od informacji.,

Teraz próbuje nadrabiać, ale yntelygencji mu nie dowieźli.

A tymczasem się okazuje że umowa jak najbardziej jest. I jakie kłamstwa tym razem wykwacze kłamczyński i jego wierne przydupasy? 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez trebliG

tutaj to wlasciwie juz wszystko wiadomo.

Od Srebrnej do Falenty. Poseł Brejza odkrył zadziwiającą siatkę powiązań na zapleczu PiS

Widać, że ludzie którzy byli pełnomocnikami Srebrnej, a tam faktycznie przewinęła się masa prawników, zostali umocowani w najważniejszych instytucjach państwowych. Zastanawiam się, po co w Srebrnej tylu mecenasów? Co oni robili w spółce wynajmującej biura? Oprowadzali najemców, żarówki wkręcali? – zastanawia się w rozmowie z naTemat Krzysztof Brejza, poseł PO, który odkrył ostatnio, że Srebrną sporo łączy z biznesmenem Markiem Falentą.

Co łączy związaną z PiS spółkę Srebrna z biznesmenem Markiem Falentą, który - jak już wiadomo - trafi do więzienia za zorganizowanie szajki kelnerów nagrywających najważniejsze osoby w państwie za rządów PO-PSL?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

21 minut temu, toptwenty napisał:

Złem dobro zwyciężaj.

Ukryta Zawartość

A jojo już się wykazał rewolucyjną czujnością wobec tak ewidentnej mowy nienawiści, czy może jeszcze nie zdążył się wykazać?

Ukryta Zawartość

4 godziny temu, 747 napisał:

Kujda jest skończony.

Ty przypadkiem nie robisz na onecie jako bigosmiszcz? Podobieństwo stylu uderzające... 

7 godzin temu, Zyzol napisał:

Ty jesteś podobną

Po raz kolejny zmarnowałeś szansę by milczę i nie robić z siebie pośmiewiska. Właściwie to powinien się przyzwyczaić, nie pierwszy to raz i z pewnością nie ostatni. Kto się wroną urodził kanarkiem nie umrze...

43 minuty temu, Zbig napisał:

onecie

Może trzy razy byłem na rzeczonym portalu, przez 10 lat obecności w sieci.

Mylenie mnie z kimś innym to już dyscyplina sportowa tu na forum, zaraz po rejestracji wmawiano mi różne nazwy użytkowników /niby poprzednie / ..zawsze dotyczyło to osób kontrowersyjnych..

3 godziny temu, jar1 napisał:

rozpada

Grajcie Fair Play.

6 godzin temu, 747 napisał:

Kujda jest skończony.

I to dobre. Tyle tylko, że KAŻDY kto kiedyś coś podpisał (i zapomniał o tym), albo kradł w majestacie prawa, powinien zwrócić to, co ukradł przez lata. Chociaż lepiej gdyby to było ze 3 razy tyle, co wziął. Wówczas, skutecznie mogłoby to odstraszyć następnych "chętnych". A tak? Przykro mu tylko z tego powodu, że jego odciągnęli od koryta, a kumple wciąż czerpią na potęgę. 

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

43 minuty temu, 747 napisał:

Grajcie Fair Play

Z kim? Z wami? Nie rozśmieszaj mnie bo zajadów dostanę...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.