Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

16 minut temu, muls napisał:

wyzej sa warunki pytania nie spelniles ich.

Mozesz tak popiardywać dalej i stawiać zaporę dymną, tyle ci pozostało.:)

ale rozumiem jak ich to wku..lo .a jednoczesnie przeraziło.

1 minutę temu, jezz napisał:

opiardywać dalej i stawiać zaporę dymną, tyle ci pozostało.:)

jeezik ja wiele moge i dlatego moge.I dlatego mi cie zal ale walcz dalej.

19 minut temu, muls napisał:

generalnie

Oprócz przeklejek artykułów i personalnych zaczepek niewiele masz do powiedzenia.

2 minuty temu, muls napisał:

Ale kogo i co?

2 minuty temu, muls napisał:

jeezik ja wiele moge i dlatego moge

Aha.:))

2 minuty temu, jezz napisał:

Aha.

i z tym mozesz juz isc spac.

6 minut temu, Sine Metu napisał:

Przecież ta grafika to komentarz - a że mocny? No cóż

9 minut temu, muls napisał:

z tym mozesz juz isc spac.

Nie tobie o tym decydować mistrzu merytoryki. :)

Jak przychodzi co do czego tyle ci pozostaje.

13 minut temu, muls napisał:

Ale wiesz kto go zdegradował, prawda?

27 minut temu, arkadowski napisał:

Ja o wozie, Ty o kozie.

Nie, do każdej informacji, którą przedstawiam, mogę przytoczyć źródła, nie robię tego gdyż to uciążliwe i nudne, osoby, które dobrze mnie znają wiedzą  że nigdy nie piszę nieprawdy.

Kiedy rządziło PO tylko ja pisałem że PiS wygra kolejne wybory, nie chciałbyś zapewne czytać treści, którymi mnie wtedy częstowano codziennie./gównojad etc./

Po zwycięstwie PiS w 2015 roku dostałem pod rząd 7 banów, dwutygodniowych, dzień pisania - ban itd, dlatego nie pisz mi tu, że piszę bzdury, bo zapłaciłem już cenę za pisanie prawdy na Waszym forum.

Ja nie muszę tu pisać, - mogę pisać aby przeczytali inni, jeśli nikogo te treści nie interesują - już mnie tu nie ma.

1 minutę temu, 747 napisał:

dy rządziło PO tylko ja pisałem że PiS wygra kolejne wy

pisales numerek ze chodzisz po sejmie i bedziecie robic nowy swiat razem z kolega zbyszkiem.

1 godzinę temu, jezz napisał:

Mulsik, zostałeś rozszyfrowany

To nie Mulsik ma jakieś problemy z Agorą, a ty. No ale skoro nawet nie potrafisz zrozumieć co napisałem, to się nie dziwię, że masz problemy, nie tylko z Agorą zresztą...

10 minut temu, 747 napisał:

jeśli nikogo te treści nie interesują - już mnie tu nie ma.

7 banów powiadasz... Żegnam było ze 177 razy i zawsze jak drzwiami wywalili to wracałeś oknem, albo kominem. Bądź że choć raz konsekwentny i niech już cię tu nie będzie. Raz na zawsze.

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Adalbert95 napisał:

Bądź że choć raz konsekwentny i niech już cię tu nie będzie. Raz na zawsze.

A dlaczego ma być na Bocznice jednomyślność? Kolega 747 jak każdy z nas w czymś rację ma, w czymś nie. Jeżeli ma ochotę to nich sobie pisze - przymusu czytania nie ma.

18 minut temu, 747 napisał:

Nie, do każdej informacji, którą przedstawiam, mogę przytoczyć źródła

Zwolnij! Slow down! Człowieku ja o czym innym, Ty o czym innym! Rozumiesz, że nie trzymasz się meritum sprawy i nie odnosisz się do tego, o czym pisałem?

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

5 minut temu, JuG napisał:

A dlaczego ma być na Bocznice jednomyślność

A dlaczego owa niejednomyślność musi koniecznie oznaczać kogoś zdrowego na umyśle nieco inaczej?

12 minut temu, Adalbert95 napisał:

To nie Mulsik ma jakieś problemy z Agorą, a ty. No ale skoro nawet nie potrafisz zrozumieć co napisałem, to się nie dziwię, że masz problemy, nie tylko z Agorą zresztą...

No wiesz, cytowałeś mulsika, teraz możesz sobie interprrtować odwrotnie.:)

Jesteście jak dzieci w piaskownicy.

Ja nie mam problemu z Agorą, to mulsik ciągle pisze o jej  wrogim przejęciu.

Ja jestem ciekaw jak i chętnie poznam wypowiedź fachowca w tej dziedzinie.:).

A o rozumieniu słowa pisanego, jeszcze raz polecam ci powrót do twojego wpisu o eurozecie. Do kodeksu pracy też możesz się cofnąć.:)

22 minuty temu, muls napisał:

teraz ma problem kto go zdegradował.Jakby nie mogl zapytac  mamy.

To ty miałeś zapytać się mamy jak sam nie wiesz. Nie kręć.:)

7 minut temu, Adalbert95 napisał:

A dlaczego owa niejednomyślność musi koniecznie oznaczać kogoś zdrowego na umyśle nieco inaczej?

A dlaczego musisz od razu obrażać inną osobę?

Przypodobanie się kolegom z piaskownicy czy zbierasz lajeczki?::) 

Gość

(Konto usunięte)
10 minut temu, Adalbert95 napisał:

zdrowego na umyśle

Kwestia zdrowia psychiczne to kwestia umowna, ale Regulamin tego nie reguluje. Chyba, że używana jest jako inwektywa - wtedy zgodnie z Regulaminem podlega karze.

Edytowane przez JuG

Putin najlepszym przyjacielem Polski!!!

Kwalifikuję się już do sali obok Bombofca?

9 minut temu, jezz napisał:

A o rozumieniu słowa pisanego

Jakież ty musisz mieć kompleksy... W połączeniu z manią wielkości i przeświadczeniem, że to tylko jakaś wyjątkowa podłość i niesprawiedliwość losu i opatrzności sprawiła, że z twoimi "przymiotami" nie jesteś Gates`em, albo choć Sorosem, no, w ostateczności choć Miłkiem, musi cię to wyjątkowo dojmująco boleć i uwierać. Ale to ponoć da się jakoś leczyć, a przynajmniej załagodzić, a pisywanie zazwyczaj durnot na jakimś tam forum przynosi ulgę w tym twoim egzystencjalnym piekle tylko bardzo krótkotrwałą. Co więcej, zamiast swoje ego pompować w oczach choćby tu pisujących, że te przymioty wcale nie takie jak sądzisz, zamiast tego, że będą cię mieli za niemal drugiego Sokratesa, mają tylko za znerwicowanego do cna zamulacza. Porównania zoomorficzne sobie podaruję, choć z jakim stworzeniem mi się twoje tu "popisy" kojarzą nad wyraz łatwo zgadnąć. Współczuję i wspieram, choć niestety jak powszechnie wiadomo kto się wroną...

14 minut temu, JuG napisał:

Kwestia zdrowia psychiczne to kwestia umowna, ale Regulamin tego nie reguluje. Chyba, że używana jest jako inwektywa - wtedy zgodnie z Regulaminem podlega karze.

A gdzie Twoja empatia dla bliźnich? Współczucie i zrozumienie dla tych pokrzywdzonych przez los? Sprawia Ci przyjemność patrzenie jak człowiek po prostu chory, na każdym kroku pokazuje, wręcz obnosi się ze swoją chorobą? To mimo wszystko człowiek nie małpka w zoo czy cyrku. Patrzenie jak ktoś, i to nie od wczoraj, a od lat, eksponuje swoje nieszczęście przynajmniej mnie nie sprawia żadnej przyjemności, wręcz przeciwnie. Widać Ty lubisz takie rozrywki rodem z najgorszego sortu jarmarku, ja nie...

Gość

(Konto usunięte)
14 minut temu, Adalbert95 napisał:

Sprawia Ci przyjemność patrzenie jak człowiek po prostu chory, na każdym kroku pokazuje, wręcz obnosi się ze swoją chorobą?

Jesteś psychiatrą? Do głowy mi nie przychodzi nazywać kogoś chorym (dosłownie a nie w przenośni) tylko na podstawie jego wpisów na jakimś forum. 747 jest specyficzny, jest inny ale dlaczego od razu chory? Jest szczery, jest emocjonalny, nie jest głupi, z niektórymi jego poglądami (dot. np. geopolityki) częściowo się zgadzam. Jeżeli każdą inność określać jako chorobę psychiczną to wszyscy jesteśmy w mniejszym lub większym stopniu chorzy.

Jeżeli już mówić o chorobie to chorą jest ta "tradycja" zwalczania się nawzajem na Bocznice. Kiedy celem konwersacji nie jest dojście do prawdy czy do poznania stanowiska przeciwnego/innego a udowodnianie wszelkimi metodami, że twój adwersarz jest idiotą czy psychicznie chorym.

rozumiem obatel ze starasz  wpasowac w ten numer siebie...Jest to zrozumiale bo wtedy mozna wiele osiagnac a nawet zostac uniewinniony.Ty masz szczegolny dar do ....  wszelkimi metodami.

9 minut temu, JuG napisał:

rzeciwnego/innego a udowodnianie wszelkimi metodami, że

a tutaj radosc.Radza sobie i tak juz bedzie nawet jak ten frajer bedzie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez muls
12 minut temu, JuG napisał:

Jesteś psychiatrą? Do głowy mi nie przychodzi nazywać kogoś chorym (dosłownie a nie w przenośni) tylko na podstawie jego wpisów

Po to aby wiedzieć że 2 x 2 = 4 nie trzeba być profesorem matematyki.

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Bobcat napisał:

Po to aby wiedzieć że 2 x 2 = 4 nie trzeba być profesorem matematyki. 

Człowiek to nie 2x2. Tym bardziej znany tylko po krótkich wpisach, kiedy go nie widzisz i nie słyszysz.

1 minutę temu, JuG napisał:

to wszyscy jesteśmy w mniejszym lub większym stopniu chorzy.

To prawda. Żaden z nas nie jest absolutnie i bezwzględnie zdrowy psychicznie. Clou to tylko rozróżnienie kiedy ktoś przekracza tą, fakt dość płynną granicę. Gdy zaczyna się ten większy stopień. Nie, nie jestem psychiatrą ale to, czy ktoś granicę przekroczył to też ocena otoczenia, nie tylko fachowego medyka. Sparafrazuję pewne powiedzonko: jak 20 znajomych mówi ci, żeś pijany, to idź się połóż, nawet jak jeden twierdzi, żeś trzeźwy.  W przypadku naszego bąbowca mamy właśnie taka proporcję. Więc...

10 minut temu, JuG napisał:

a udowodnianie wszelkimi metodami, że twój adwersarz jest idiotą czy psychicznie chorym.

A nie. Jak kogoś uważam za durnia to określam go durniem. Nigdy nie napisałem o bąbowcu, że dureń czy idiota. Nie napisałem, ba, bardzo niewielu tak napisało, bo uważamy, że w jego wypadku to nie zwykłe zidiocenie w sensie potocznym, a niestety coś innego...

4 minuty temu, JuG napisał:

krótkich wpisach, kiedy go nie widzisz i nie słyszysz

2 minuty temu, Adalbert95 napisał:

otocznym, a niestety coś innego..

biorac po uwage ze raz kaczynski jest wodzem wielkim  a raz idiotą skonczonym.

Edytowane przez muls
26 minut temu, JuG napisał:

Kiedy celem konwersacji nie jest dojście do prawdy czy do poznania stanowiska przeciwnego/innego

To może w imię tej różnorodności, z pozycji tej innej niż moja jakoś skomentujesz to:

Ukryta Zawartość

Moje zdanie na temat tego co wyżej jak mniemam znasz.

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, Adalbert95 napisał:

Jakież ty musisz mieć kompleksy... W połączeniu z manią wielkości i przeświadczeniem, że to tylko jakaś wyjątkowa podłość i niesprawiedliwość losu i opatrzności sprawiła, że z twoimi "przymiotami" nie jesteś Gates`em, albo choć Sorosem, no, w ostateczności choć Miłkiem, musi cię to wyjątkowo dojmująco boleć i uwierać. Ale to ponoć da się jakoś leczyć, a przynajmniej załagodzić, a pisywanie zazwyczaj durnot na jakimś tam forum przynosi ulgę w tym twoim egzystencjalnym piekle tylko bardzo krótkotrwałą. Co więcej, zamiast swoje ego pompować w oczach choćby tu pisujących, że te przymioty wcale nie takie jak sądzisz, zamiast tego, że będą cię mieli za niemal drugiego Sokratesa, mają tylko za znerwicowanego do cna zamulacza. Porównania zoomorficzne sobie podaruję, choć z jakim stworzeniem mi się twoje tu "popisy" kojarzą nad wyraz łatwo zgadnąć. Współczuję i wspieram, choć niestety jak powszechnie wiadomo kto się wroną...

Ale się napociłeś psychoanalityku od siedmiu boleści.:) A może to jest tylko zwykły, chamski atak personalny, jak myślisz?

Piaskownica do kwadratu. Ja to rozumiem, merytorycznie ci nie wyszło to chociaż musisz zadziałać w popularny tu sposób.:)

Dobrze, że ty i twoi kumple piszą tu same mądrości, przynajmniej jest co poczytać.

A Agora:)) ma więcej stacji radiowych niż tok fm, bo my tu na wsi zacofani jesteśmy i słuchamy tylko rmf classic żeby krowy dawały więcej mleka. Oczywiście oprócz disco polo. To tak żeby było w temacie dyskusji? Może siekniesz jakiś wykład na ten temat jak z eurozetem, lekarzu ludzkich dusz?:)

Tam z mulsikiem nie potrafiliście merytorycznie dyskutować to może u ci się uda?

28 minut temu, Adalbert95 napisał:

czy ktoś granicę przekroczył to też ocena otoczenia,

Ale to otoczenie to sami forumowi psychiatrzy i psychoanalitycy co widać powyżej:0

Chyba, ze wszyscy jesteście Napoleonami, to wtedy inna rozmowa.

Gość

(Konto usunięte)
34 minuty temu, Adalbert95 napisał:

To może w imię tej różnorodności, z pozycji tej innej niż moja jakoś skomentujesz to

Nie śledzę uważnie codziennego napieprzania się polityków więc pozwól, że nie będę oceniał jakiś wybiórczy artykuł. Prawdopodobnie mój stosunek do PiS-u jest ogólnie zbliżony do Twojego ale nie do końca. Lecz nie chce mi się jeszcze w tych sporach uczestniczyć. W większości jałowych bo każdy zwykle broni nie swoich poglądów a ich skrajnej przerysowanej postaci.

Plusem wpisów kolegi 747 jest m.in. to, że on próbuje (udolnie czy nie to inna kwestia) patrzeć na problem polityki polskiej trochę z wyższego poziomu niż np. tłumaczenie popularności PiS-u ilością idiotów czy nierobów w Polsce. Mam wspólnika-pisowca: idiotą nie jest, z 500+ nie korzysta, biedny nie jest. Ma swoje racje, z niektórymi się zgadzam ale ogólnie jestem przeciw. Bez demonizacji.

Problemem dla mnie jest brak jednoznacznej alternatywy politycznej - znów będzie wybór mniejszego złą a nie większego dobra.

Edytowane przez JuG
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.