Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Czasy słusznie minie znów na topie...prezes i banda wybierają nam jak mamy spędzać niedzielę..

Kiedyś pomogliśmy zmienić komunistyczną bandę  trzeba pomóc i teraz... Panowie co Wy na to✌

24 minuty temu, tomek7776 napisał:

"Uważałam, że to normalny system". Agnieszka Holland o PRL i swoim ojcu komuniście

Ojciec Agnieszki Holland był komunistycznym działaczem. Znana reżyserka opowiada o tym, jaki wpływ miały na nią poglądy Henryka Hollanda. - Uważałam, że władzy zdarzają się błędy i wypaczenia, ale generalnie jest to normalny system - mówi artystka o swoim wczesnym podejściu do PRL

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

mamy bardzo wszechstronna agenture,,,

Pani reżyser dyskretnie pominęła fakt że jej ojciec był współinicjatorem akcji przeprowadzonej przez komunistyczną organizację studencką przeciw profesorowi Tatarkiewiczowi który w efekcie stracił posadę profesora.

Skup sie lepiej na agentach bezpieki w obozie obecnej władzy. Co może teraz zrobić Holland a co mogą zrobić Macierewicz i jego kumple?

Tak się odgrażał Piątkowi i co? Mamy już poniedziałek i dalej nic ;-).

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

44 minuty temu, stench napisał:

omijając rentowność małych sklepików uważam, że zakaz handlu w część niedziel spowodował że rodziny chodzą do parków miejskich czy lasów. Latem w niepracujące niedziele w parkach było tyle ludzi co wcześniej w majówki.

wyraznie widac ze jesli do tego dodac diskopolo to juz bedzie jak trzeba,

Diskopolo i Koronę Królów. 

Następnym etapem będzie rozprowadzenie majówkowiczow - ten do parku, ów do lasku, tamten zaś - do zagajnika.

Wtedy dopiero będzie zajebiście.

A temu stawonogowi Stonodze nie wierzę za grosz. Choć ze słowami Jaro 747 zgadzam się w pełni.

Zresztą - to jest stara sprawa, tak grubymi nićmi szyta, że nawet Kurdupel się prawdopodobnie tylko obśmiał i machnął górną końcówką.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Możecie tu sobie Panowie dyskutować za i przeciw, ale z tego co widać PiS zdecydował, że trzeba się w pewnym stopniu z zakazu handlu w niedzielę wycofać. Morawiecki już od dłuższego czasu o tym mamrocze pod nosem, teraz zastanawiają się jak z wycofania zrobić kolejny sukces.

I czym przekupić wierchuszkę Solidarności (bo dołami nikt się nie przejmuje). Duda dostanie złotą miskę dla Kacperka, nad resztą dopiero myślą.

Jestem Europejczykiem.

18 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

tedy dopiero będzie zajebiście.

ostatecznie skonczy sie to marszami dwa razy w miesiacu organizowanymi ku czci.Z orkietrami i wystepami mazowsza.

Edytowane przez muls
12 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

A jak sobie tam u siebie radzisz z zakupami w niedziele?

8 minut temu, Jaro_747 napisał:

stopniu z zakazu handlu w niedzielę wycofać. Morawiecki już od dłuższeg

a jak inaczej jak caly czas mysleli ze im glosow przybedziebo to mialo dzialac jak 500+ a znajomy sklepikarz sam mi powiedzial ze,  dokladnie....ku..wa ostatni raz  na nich glosowalem.

Edytowane przez muls
11 minut temu, Jaro_747 napisał:

Morawiecki już od dłuższego czasu o tym mamrocze pod nosem, teraz zastanawiają się jak z wycofania zrobić kolejny sukces.

no i na razie pewnie będzie morda w kubeł bo kościelnym zmalało ale sprzedają że wzrosło, m.in dzięki zakazowi handlu w niedzielę

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wierzę w żadną korespondencję zarówno od, jak i do Stonogi.

To typ spod ciemnej gwiazdy, o zerowej wiarygodności.  I jego znajomki takoż.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
  • Moderatorzy
18 minut temu, muls napisał:

a jak inaczej jak caly czas mysleli ze im glosow przybedziebo to mialo dzialac jak 500+ a znajomy sklepikarz sam mi powiedzial ze,  dokladnie....ku..wa ostatni raz  na nich glosowalem.

A powiedział może kto mu pasuje ? Chętnie się dowiem żeby rozważyć przed wyborami.

Zaznaczam że podniesienie wieku emerytalnego i przywrócenie dziury VAT mnie nie urządza.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

9 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Prawdę mówiąc nadal skłaniam się ku tezie, że to fałszywka

Tak, jak i całe życie prezesa. Wielki bojownik, co przespał do południa, fałszywa lojalka, fałszywy zamach... 

Fałszywy człowiek to i taka stonoga. ?

Edytowane przez jar1
18 minut temu, jezz napisał:

A jak sobie tam u siebie radzisz z zakupami w niedziele?

Zwyczajnie. Idę do sklepu i kupuję?.

Dzięki pambukowi mieszkam w kraju, gdzie nie dorabia się ideologii do czegoś tak normalnego, jak handel.

W mojej okolicy (do pieciu minut na butach i trzech - autem) mam 5 lub 6 sklepów naprawdę sporych, w tym Kajfur i Leclerc. W niedzielę te dwa są czynne do bodajże 15. Inne - do 20.

Zawsze (gdyby jakisik wicie kataklizm się zdarzył) mam w odwodzie Dzikiego, gdzie podstawowe produkty mogę kupić - uwaga!!!! - do czwartej rano.

Bez gorzały, co prawda, ale o tak podstawowych towarach trzeba pamiętać zawczasu:-)

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Kaczyński go nie pozwał o zniesławienie, podobnie zresztą jak Macierewicz nie pozwał Piątka.
42 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Następnym etapem będzie rozprowadzenie majówkowiczow - ten do parku, ów do lasku, tamten zaś - do zagajnika.

Wtedy dopiero będzie zajebiście.

A temu stawonogowi Stonodze nie wierzę za grosz. Choć ze słowami Jaro 747 zgadzam się w pełni.

Zresztą - to jest stara sprawa, tak grubymi nićmi szyta, że nawet Kurdupel się prawdopodobnie tylko obśmiał i machnął górną końcówką.

"Następnym etapem będzie" stary ograny chwyt wróżymy, że nasz przeciwnik Kurdupel polegnie, nasi zwyciężą i będzie po staremu.

Edytowane przez sterreydon
ortograf

dieu est tres fin

18 minut temu, stench napisał:

czam że podniesienie wieku emerytalnego i przywrócenie dziury VAT mnie nie urządza.

czy podniesienie wieku cie  urzadza czy nie nie ma znaczenia.Samo sie podniesie.Zasypywanie dziury zaczelo PO od odwroconego Vatu na metale kolorowe i stal dwa lata wczesniej..Potem to tez  oni zaczeli JPEKA. PIC tylko przejał i wdrozył to co juz sie organizowało albo juz BYLO zorganizowane.I zrobił z tym odpowiednio duzo halasu czego niestety nie robiła PO>.PIC wprowadzil tzw splyt payment czyli podzielona platnosc vaty ale nie wiem czy to on czy wczesniej pracowalo nad tym PO.Nie wiem na kogo on zaglosuje bo on wie ze ja kupuje GW .

Edytowane przez muls
17 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

I mówisz, że już nie ms żadnych ograniczeń?

Zlikwidowali wszystkie?

31 minut temu, jezz napisał:

Zlikwidowali wszystkie?

Prawdę powiedziawszy - nie bardzo rozumiem Twoje pytanie.

Pojęcia nie mam, na jakich zasadach to wszystko funkcjonuje - który sklep w niedzielę jest otwarty, który zamknięty. Owszem - większość (przynajmniej w Paryżu) jest nieczynna. Za to "dzikich" - moc.

Podobnie z boulangeries (piekarniami) lub tabacami (szpeja do wywoływania raka płuc) - część otwarta, część nie.

Choć w moim Kajfurze - prywatne butiki, typu Tabac, okularnia ?, sklepik z grami PlayStation i takie tam insze - są otwarte różnie i różniście. Jak sobie prywaciarz zarządzi.

55 minut temu, Sine Metu napisał:
Godzinę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Kaczyński go nie pozwał o zniesławienie, podobnie zresztą jak Macierewicz nie pozwał Piątka.

Fakt. Jest to zdumiewające i zastanawiające.

23 minuty temu, muls napisał:

czy podniesienie wieku cie  urzadza czy nie nie ma znaczenia.Samo sie podniesie.Zasypywanie dziury zaczelo PO od odwroconego Vatu na metale kolorowe i stal dwa lata wczesniej..Potem to tez  oni zaczeli JPEKA. PIC tylko przejał i wdrozył to co juz sie organizowało albo juz BYLO zorganizowane.I zrobił z tym odpowiednio duzo halasu czego niestety nie robiła PO>.PIC wprowadzil tzw splyt payment czyli podzielona platnosc vaty ale nie wiem czy to on czy wczesniej pracowalo nad tym PO.Nie wiem na kogo on zaglosuje bo on wie ze ja kupuje GW .

Mam takiego klienta biegłego rewidenta księgowego (i jego biuro).

Czasem jak u niego jestem to pytam o różne te przechwałki na temat ściągalności wat, zasypywania dziury itp.

Według jego doświadczeń (a trochę ich ma) podstawowym narzędziem które poprawiło sytuację było wprowadzenie JPK. To umożliwiło zastosowanie na szeroką skalę tzw. kontroli krzyżowej i to w sposób automatyczny. W tej chwili służby finansowe wykorzystują głównie automatyczne narzędzia (to słynne Big Data) i są w stanie wychwycić urywające się czy zapętlone łańcuszki pośredników co bez tego trwało miesiącami czy latami. W tej chwili kontrola idzie praktycznie "na gotowe", fizycznych kontroli firm jest mniej bo większość najbardziej żmudnej roboty robią systemy informatyczne. JPK  przygotowano za rządów PO/PS, wprowadzono w połowie 2016.

Projekt ustawy o płatności podzielonej to 2015 rok, wałkowało się to przez trzy lata do 2018 (co chyba i tak jest niezłym tempem).

Jestem Europejczykiem.

1 godzinę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Dzięki pambukowi mieszkam w kraju, gdzie nie dorabia się ideologii do czegoś tak normalnego, jak handel.

W mojej okolicy (do pieciu minut na butach i trzech - autem) mam 5 lub 6 sklepów naprawdę sporych, w tym Kajfur i Leclerc. W niedzielę te dwa są czynne do bodajże 15. Inne - do 20.

Zawsze (gdyby jakisik wicie kataklizm się zdarzył) mam w odwodzie Dzikiego, gdzie podstawowe produkty mogę kupić - uwaga!!!! - do czwartej rano.

Bez gorzały, co prawda, ale o tak podstawowych towarach trzeba pamiętać zawczasu:-)

jak sie zdarzy jakis kataklizm,nie kupisz niczego,nigdzie nie zatankujesz,nie wyjmiesz kasy z bankomatu,i nigdzie sie nie dodzwonisz.

2 godziny temu, sterreydon napisał:

nasz przeciwnik Kurdupel polegnie, nasi zwyciężą i będzie po staremu.

Marzę o tym.

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, toptwenty napisał:

Marzę o tym.

Tak własnie jest, nic innego nie potrafisz tylko pomarzyć sobie:)

konfrontacja z rzeczywistością bedzie baardzo bolesna i doprowadzi Cię do depresji , której skutki moga byc jeszcze grożniejsze

dlatego przestań marzyc a zacznij działać:)

Asystent Bieńkowskiej wyprał 11 mln zl?

Były asystent Elżbiety Bieńkowskiej ma usłyszeć m.in. zarzut wyprania 11 mln zł. Oprócz Lecha B. w sprawie zatrzymano również Jarosława M., brata Bieńkowskiej.

Ukryta Zawartość

"lodziarnia" w pelnej krasie

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy
2 godziny temu, jezz napisał:

Zlikwidowali wszystkie?

Kononowicze !!!

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

a co to ma wspolnego z Bienkowska?

21 minut temu, tomek7776 napisał:

lodziarnia" w pelnej krasie

a maz kaczynskiej wypral parenascie mln.Co to ma wspolnego z kaczynskim? Tomus.

1 godzinę temu, Jaro_747 napisał:

zne. JPK  przygotowano za rządów PO/PS, wprowadzono w połowie 2016.

a hołocie wytlumaczono ze to my i teraz to juz mamy mase kasy.

Edytowane przez muls
28 minut temu, muls napisał:

a maz kaczynskiej wypral parenascie mln.Co to ma wspolnego z kaczynskim

A przyjacil Kaczyńskich wywiózł 500 mln, a inny prawdziwy przyjacie Bierecki wywiózł - no ile? 

49 minut temu, tomek7776 napisał:

zl

Larum grają, Tomula, a Ty nic.

6 minut temu, toptwenty napisał:

Larum grają, Tomula, a Ty nic.

Bo im te pieniądze się po prostu należały!!!

Edytowane przez klecha

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.