Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

24 minuty temu, slawek.xm napisał:

to zalezy tylko od wiekszości konstytucyjnej pisu po wyborach parlamentarnych

przyzwyczajaj sie do tej mysli

Nie będzie takiej. Przyzwyczaj się do tej myśli.

25 minut temu, slawek.xm napisał:

Schetyna wygra wybory w Europie ale na pewno nie w Polsce

Skąd ta pewność? Z zastosowania zasady sformułowanej przez tow. Stalina: "nieważne jak ludzie głosują - ważne kto liczy głosy"?

21 minut temu, slawek.xm napisał:

załóż spódniczkę mini ,  ogól gicoły to może fuksem dostaniesz konsulat w Kraju Kwitnącej Wiśni:)

19 minut temu, slawek.xm napisał:

jesli kreci cie taki fetysz to ci pozyczę, miej tez cos od zycia:)

Nieważne czy z sensem - ważne że coś udało się odpysknąć.

Takich głosów zaczyna być coraz więcej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

29 minut temu, Bobcat napisał:

Skąd ta pewność? Z zastosowania zasady sformułowanej przez tow. Stalina: "nieważne jak ludzie głosują - ważne kto liczy głosy"?

30 minut temu, Bobcat napisał:

Nieważne czy z sensem - ważne że coś udało się odpysknąć.

:))))))))

10 minut temu, slawek.xm napisał:

kasa rysiu kasa!!

Historia gospodarcza świata uczy że rozdawnictwo zawsze kończyło się ekonomiczną katastrofą. Jest to wyjątkowo krótkowzroczna polityka na zasadzie "po nas choćby potop".

Gość

(Konto usunięte)
14 minut temu, Bobcat napisał:

Historia gospodarcza świata uczy że rozdawnictwo zawsze kończyło się ekonomiczną katastrofą. Jest to wyjątkowo krótkowzroczna polityka na zasadzie "po nas choćby potop".

dołaczyłes do grona naiwnych gratulacje

pisałem juz to kiedyś

trzeba tak dawac by za duzo nie stracić i aby uzyskane  w ten sposób wyniki były niewspółmiernie wysokie w stosunku do wkładu

co to jest 50 mld gdy w perspektywie jest wiekszośc konstytucyjna?:):):)

rozdawnictwo zawsze mozna zatrzymac , zapierdzielic kasę tam gdzie ona jeszcze jest, podnieśc podatki , pozyczyć u Żyda , na wieczne nieoddanie, co nie zabronione to dozwolone

juz widze jak dbasz o kraj będac u koryta:):)

za dobrze Cię znam

Edytowane przez slawek.xm

to taki status idioty slawus.Gratuluje pomyslow ale malo oryginalne sa.Wenezuela, kuba,.grecja ,wlochy a teraz wegry etc.Pisz slawus pisz bo bawisz ludzie dokumentnie i to za darmo.Ja bym tak zrobił slawus.Dziesiec punktow idiotyzmow i chorek koscielny.Nastepnych 10 punktow idiotyzmow i znow chorek koscielny..A zaraz potem jeeezik.I tak ma my caly dzien... jak w cyrku.

35 minut temu, slawek.xm napisał:

ozdawnictwo zawsze mozna zatrzymac , zapierdzielic kasę tam gdzie ona jeszcze jest, podnieśc podatki , pozyczyć u Żyda , na wieczne nieoddanie, co nie zabronione to dozwolone

j

Edytowane przez muls

patrz.. slawus.

swoja droga. slawus.Sto procent motochu jestes.Juz nie da zrobic sie wiecej..Natomiast wszelkie pomysly jakie jeszcze masz ..mile widziane.Oprocz bog humor ojczysna.....bo  to juz przynudza.

Edytowane przez muls
Godzinę temu, slawek.xm napisał:

dołaczyłes do grona naiwnych gratulacje

Za to Ty od dawna przebywasz w gronie inteligentnych inaczej chamów.

Godzinę temu, slawek.xm napisał:

gdy w perspektywie jest wiekszośc konstytucyjna?:):):)

Żyj dalej w świecie marzeń.

8 minut temu, slawek.xm napisał:

dzieki za uznanie:)

slusznie slawus nalezysz do wiekszosci ocenianej na 70-80 % populacji.Takiej nalezy sie szacunek.Sila motochu jest  w jego ilosci.A generalnie slawus  normalka .Buk humor ojczysna.

Edytowane przez muls
Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Bobcat napisał:

Za to Ty od dawna przebywasz w gronie inteligentnych inaczej chamów

podałbys chociaz kontekst przykład zamiast tak bezpardonowo przypieprzać się personalnie:)

coraz mniej masz do powiedzenia w temacie a coraz częsciej puszczają ci nerwy

to nie moja wina ,że lusterko ci mówi ...twarz myslą nieskalana a wzrok tęskniący za rozumem...

6 minut temu, slawek.xm napisał:

podałbys chociaz kontekst przykład zamiast tak bezpardonowo przypieprzać się personalnie:)

coraz mniej masz do powiedzenia w temacie a coraz częsciej puszczają ci nerwy

to nie moja wina ,że lusterko ci mówi ...twarz myslą nieskalana a wzrok tęskniący za rozumem...

Jeden przykład? A choćby ten właśnie wpis.

Jeżeli zarzucasz komuś że ma coraz mniej do powiedzenia to powiedz najpierw co Ty masz. Oczywiście poza prymitywną i głupawą propagandą PiS.

Twoje wrażenia ze spojrzenia w lustro są mało interesujące.

slawus dostales  do rozpracowania pare tematow.Tak prostych jak tylko mozna akurat do ciebie skierowanych.Zero reakcji albo tak glupkowate ze nie wymagajace zadnego komentarza.Spojrzyj w lusterko one prawde powie ci.

Edytowane przez muls
19 minut temu, slawek.xm napisał:

usterko ci mówi ...twarz myslą nieskalana a wzrok tęskniący za rozumem.

samo latwe sklejanie slowek slawus to za malo na dowody inteligencyji wszelakiej.Co najwyzej mozesz pisac slowa dla chórku koscielnego.

2 minuty temu, jezz napisał:

Moderacja.:)))))

raczej 112 jesli to jest oznaka slabosci boskiej.

Edytowane przez muls
1 godzinę temu, slawek.xm napisał:

rozdawnictwo zawsze mozna zatrzymac

Tak się tylko wydaje naiwnym. Nawet gdyby się udało w jakiś sposób zatrzymać rozdawnictwo to zostanie zawsze demoralizacja która została nim spowodowana. Tak działa każdy socjalizm. Demoralizuje ludzi zdolnych do pracy.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

4 minuty temu, Lech36 napisał:

Nawet gdyby się udało w jakiś sposób zatrzymać rozdawnictwo to zostanie zawsze demoralizacja która została nim spowodowana.

Pytanie, jaki polityczny samobójca na to pójdzie?

Kto zatrzyma korkociąg?

Póki mamy ciemną tłuszczę zamiast społeczeństwa - nikt. Co z premedytacją wykorzystuje hipokryta z drabinka.

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Po raz pierwszy muszę napisać coś dobrego o kaczorze. Otóż kilka dni temu rozmawiałem z pewnym mocno schorowanym starszym panem. W trakcie rozmowy powiedział mi "wie Pan, dlaczego tak się troszczę o zdrowie ? Chcę dożyć chwili, kiedy ten (s... j... kurdupel ) wyląduje w więzieniu." Oczywiście ja też chciałbym tego dożyć, więc również zaczynam się przejmować swoim stanem zdrowia. 

Kolejny przykład "sukcesu" debilnego zakazu przyjętego pod dyktando episkopatu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, Pasqual napisał:

Po raz pierwszy muszę napisać coś dobrego o kaczorze. Otóż kilka dni temu rozmawiałem z pewnym mocno schorowanym starszym panem. W trakcie rozmowy powiedział mi "wie Pan, dlaczego tak się troszczę o zdrowie ? Chcę dożyć chwili, kiedy ten (s... j... kurdupel ) wyląduje w więzieniu." Oczywiście ja też chciałbym tego dożyć, więc również zaczynam się przejmować swoim stanem zdrowia. 

chce ci sie takie glupoty wypisywac?

Godzinę temu, tomek7776 napisał:

chce ci sie takie glupoty wypisywac?

To nie głupoty, ale fakt autentyczny . Prezes po raz pierwszy w życiu pomógł komuś (choćby nieświadomie), więc uważam, że należy to wiekopomne wydarzenie rozgłosić. Mnie uwaga owego starszego pana (NB bardzo inteligentnego i świetnie wykształconego) nakłoniła do  niekupowania  piwa i whiskey, co z pewnością wyjdzie mi na zdrowie. Ograniczę też palenie fajki. Pomyślcie, jestem drugą osobą, której kaczor pomógł !  Rozpiera mnie duma !

Gość

(Konto usunięte)
4 godziny temu, Lech36 napisał:

Tak się tylko wydaje naiwnym. Nawet gdyby się udało w jakiś sposób zatrzymać rozdawnictwo to zostanie zawsze demoralizacja która została nim spowodowana. Tak działa każdy socjalizm. Demoralizuje ludzi zdolnych do pracy.

Póki co do socjalizmu sensu stricte nam daleko, tym bardziej ze mam osobiste doświadczenia z tamtego okresu

Ty osobiście możesz pogardzać tymi , którzy nie radzą sobie w zyciu, nie maja talentu zdrowia lub predyspozycji do osiagnięcia tzw sukcesu, i oczywiście w rzeczywistym kapitalizmie tacy ludzie skazani sa na margines zycia społeczeństwa, lub w najlepszym przypadku na drastyczną biedę

dotyczy to w dużej czesci rodziny które nie radzą sobie z zapewnieniem swojemu potomstwu przyzwoitych warunków egzystencji

z jednej strony mozna powiedziec ,ze nie ma sentymentu i niech radza sobie sami , z drugiej jesli państwo moze odrobine pomóc w wyrównaniu szans młodego pokolenia to czemu z tego nie skorzystać tym bardziej ,że własciwie co do takiej pomocy zgadza sie wiekszośc polityów róznych opcji

Dla mnie błędem jest brak warunkowania pomocy dochodem rodziny , ale tych rzeczywiście bogatych nie ma aż tak duzo więc moze zasada wszystkim równo nie jest az tak obciazająca dla budźetu.

z ekonomicznego punktu widzenia rodzina sama najlepiej wie na co chce przeznaczyc środki poza tym praktycznie wszystko zostaje wydane na konsumpcję , podtrzymany jest popyt na towary a częśc kasy wraca z powrotem np z watu

Dlatego nie demonizowałbym "rozdawnictwa" , i prawda jest ,ze w przypadku kryzysu moze zabraknac srodków , ale kazdy kryzys kończy sie wściekłościa społeczeństwa bo zawsze ono dostaje w dupę i czy z tych czy innych wzgledów niezadowolenie i tak sie pojawi

Tak jak pisałem polityka pisu jest nastawiona głownie na uzyskanie poparcia opinii publicznej dla tej partii wszelkimi srodkami, ale z racjonalnego punktu widzenia aktualne rozdawnictwo nie jest pomysłem ani złym ekonomicznie ani społecznie

3 minuty temu, slawek.xm napisał:

z drugiej jesli państwo moze odrobine pomóc w wyrównaniu szans młodego pokolenia to czemu z tego nie skorzystać

To nie rola Państwa, tylko organizacji charytatywnych. 

Wara od naszych biedaków, można by wykrzyknąc w gęby rządzących.

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

Tak jak pisałem polityka pisu jest nastawiona głownie na uzyskanie poparcia opinii publicznej dla tej partii wszelkimi srodkami, ale z racjonalnego punktu widzenia aktualne rozdawnictwo nie jest pomysłem ani złym ekonomicznie ani społecznie

Masz rację pisząc o motywacji pisu. Ale moim zdaniem oni mają szerszy i bardziej dalekosiężny plan. Zdają sobie świetnie sprawę, że znaczna część pieniędzy jest przepijana, zatem wybrali tę formę "pomocy" żeby w Polsce  stworzyć lumpenproletariat taki, jaki w latach 30 ubiegłego wieku wyniósł Hitlera do władzy w Niemczech. Los ludzi wg mnie jest im zupełnie obojętny - zwróć uwagę, jak wszystko koszmarnie drożeje. Dzięki temu jeszcze więcej obdarowanych i sfrustrowanych ludzi wyda pieniądze na alkohol.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.