Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Ja - odpuszczam. Zawsze może się człek wkurzyć. 

Zwłaszcza gadając z bubkiem .

Lub ze mną, ćwokiem o czasem nieokiełznanym 'jenzyku'.?

Jestem za tym, by Kolegę @bubusia - przywrócić i zapomnieć. Żadna to  z Jego strony wina,  prawdę powiedziawszy...

Każdemu się może przytrafić, że go rozmówca wk... Zdenerwuje?

Pozdrawiam. Jacek 

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Drapanie za uchem kotka Ozziego.

Lechu mnie w sumie nie wkurzyl, przegialem z jezykiem, czasami z nim eksperymentuje, i moze mnie poniesc. Obiecuje, ze sie powstrzymam. 

Doceniam zrozumienie u kolegi BN.

Musze przyznac, ze kolega Arkadowski tez pokazal klase, mogl mnie wywalic na zbity pysk i nikt by sie nie zajaknal. On jednak wykazal wyrozumialosc.

pozd.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

No, pacz - zaś mję wk.ił...

Moderacja!!!!!!!!!?

Nie lubię, gdy się komuś zamyka pysk.

Kolego glazior gdyby moderacja miała za wszystkie złamane punkty Regulaminu wyrzucać osoby z tego temu, więcej - gdyby każdy, kto złamie Regulamin na Bocznicy - miał z automatu wylecieć - nie byłoby już komu pisać.

Zaręczam Ci, że i mnie udałoby się wylecieć na twarz z kilka razy (co najmniej). 

Nie - nie jesteśmy więc automatami lub ludźmi pozbawieni zrozumienia. Kolega bubusia zachował się tak, jak wypadała tego sytuacja i temat uważamy WSZYSCY za zamknięty. Porównywanie do innych jest swoistą próbą prowokacji do wywołania kolejnej wojenki. Kolega muls jeśli już ktos chce wiedzieć - też wielokrotnie miał stawiane ultimatum. 

No jakby nie patrzec, no jakby nie liczyć... zawsze wychodzi, że albo wyrzucimy wszystkich i zamkniemy Bocznicę, albo musimy sobie wzajemnie pomagać w utrzymaniu jako takiego poziomu dyskusji w tych "zapalnych" tematach.

Moja więc propozycja - nie jako moderatora, a jako forumowicza - nie dolewaj benzyny do ogniska. Każdy zna swoje mozliwości i przewinienia. Temat kolegi bubusia jest definitywnie zamknięty, co było - nie jest i nie pisze się w rejestr. Reszta patrzy na siebie.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Gość glazior

(Konto usunięte)

Niemiecki Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) informuje, że Niemcy i Francja dogadały się w sprawie ACTA2 i Nord Stream 2. Państwa miały zawrzeć „deal”. Niemiecki rząd poparł, mimo licznych protestów obywateli, projekt ACTA2, a w zamian Francja – jak oznajmia FAZ – poprze budowę gazociągu Nord Stream 2. Europoseł Jacek Saryusz-Wolski w rozmowie z portalem niezalezna.pl powiedział, że „wszelkie poszlaki wskazują, że nastąpił tutaj deal, czyli jedno poparcie za drugie”.

Jak podał „Frankfurter Allgemeine Zeitung”, francuski i niemiecki rząd zawarły porozumienie w sprawie ACTA2 i Nord Stream 2.

Na stronie internetowej dziennika czytamy, że jeszcze niedawno rząd w Berlinie się wahał, czy poprzeć nowe przepisy dotyczące praw autorskich. W ACTA2 Niemcy widzieli zagrożenie dla wolności gospodarczej. Zachodni sąsiedzi mieli się obawiać, że nowa dyrektywa ograniczy innowacyjność niektórych firm.

Francja natomiast należy do zdecydowanych zwolenników wprowadzenia nowej dyrektywy praw autorskich w UE.

Jak informuje gazeta, 8 lutego miało dojść do „dealu”. Niemcy zgodziły się poprzeć ACTA 2 ze wszystkimi, nawet kontrowersyjnymi przepisami, natomiast Francja nie będzie miała nic przeciwko unijnej dyrektywie gazowej, która ma kluczowe znaczenie w odniesieniu do Nord Stream 2.

W rozmowie z portalem niezależna.pl europoseł Jacek Saryusz-Wolski powiedział, że „to, co najpierw poczytano za sprzeciw Francji wobec Nord Stream 2, tak naprawdę było poparciem dyrektywy gazowej”.

„Na pewno nastąpiło porozumienie na rzecz Nord Stream 2 między Niemcami a Francją. Wygląda na to, że oba kraje porozumiały się też w sprawie dyrektywy o prawach autorskich, czyli ACTA2” – oznajmił.

Saryusz-Wolski podkreślił, że „są wszelkie poszlaki, że nastąpił tutaj deal, czyli jedno poparcie za drugie”.

Parlament Europejski w Strasburgu poparł unijną dyrektywę o prawach autorskich: 348 europosłów było za, 274 przeciw, a 36 wstrzymało się od głosu.

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Zupełnie inne zdanie ws. dyrektywy ma Jacek Saryusz-Wolski. W ocenie europosła, UE mogła opracować inne, bardziej efektywne rozwiązanie. – Bardzo źle się stało. Zabrakło raptem 5 głosów, żeby odrzucić ACTA2 (chodzi o usunięcie artykuł 13 – red.). Prawa autorskie można zabezpieczyć inaczej. Opodatkować internetowych gigantów i stworzyć fundusze służące autorom – powiedział polityk

Wprowadzono mechanizm cenzurowania i filtrowania internetu. Dla mnie wolność jest ważniejsza niż prawo własności – podkreślił. Jego zdaniem, przyjęta we wtorek regulacja otwiera furtkę do cenzurowania nie tylko treści naruszających prawa autorskie.

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Rudy przelicza głosy    ...  siedem....pięć

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Kontrowersyjną dyrektywę, określoną przez jej przeciwników mianem ACTA2, poparła większość eurodeputowanych PO: Danuta Hübner, Agnieszka Kozłowska-Rajewicz, Barbara Kudrycka, Julia Pitera, Marek Plura, Tadeusz Zwiefka, Bogdan Zdrojewski, Janusz Lewandowski. Za zmianami głosował również niezależny eurodeputowany Kazimierz Ujazdowski.

„Przestrzeń cyfrowa potrzebuje regulacji, w innym przypadku internet nie będzie ani sprawiedliwy, ani wolny” – napisała na Facebooku Hübner.

Przeciwko zagłosowali wszyscy europosłowie PiS i PSL, a także reprezentujący grupę Europa Narodów i Wolności Stanisław Żółtek i Michał Marusik z Kongresu Nowej Prawicy.

Zmianom sprzeciwili się także niektórzy z deputowanych Europejskiej Partii Ludowej oraz Postępowego Sojuszu Socjalistów i Demokratów. Wśród chadeków byli to wybrani z list PO: Michał Boni, Róża Thun Und Hohenstein, Danuta Jazłowiecka, Adam Szejnfeld.

Niech nas nie zwiedzie fakt, że ponownie startujący w wyborach platformersi albo nie wzięli udziału w głosowaniu za ACTA2 (Lewandowski i Rosati) lub głosowali przeciw dyrektywie (Róża von Thun Und so weiter). Zgodnie z zasadą wyznaczoną przez Donalda Tuska – głosy przed głosowaniem zostały dokładnie policzone!

Zabrakło tylko pięć głosów do obalenia cenzury Internetu! Ale dzięki siedmiu europosłom z Platformy Obywatelskiej ustalenia francusko-niemiecko-rosyjskie zostały uratowane ! Kolejnej zdrady  polskich interesów na forum Parlamentu Europejskiego przez Platformę Obywatelską nie zagłuszy więc ryk Schetyny, by znów głosować na kandydatów „europejskich” umieszczonych na liście Koalicji Europejskiej.

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Podziękujmy przy urnach wyborczych Rudemu i europosłom koalicji europejskiej za Nord Stream 2 i cenzurę w internecie.

Edytowane przez glazior
7 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Czyli bubek jest!

Fajowo. Będzie się z kim użerać!?

Nie odbiorę Wam tej WZAJEMNEJ przyjemności, chyba tylko wtedy - gdy polecą jakieś zwroty oderwane względem siebie od rzeczywistości.

Panowie nie oszukujmy się, tak jak się kochacie wzajemnie okładac, tak bez siebie żyć nie możecie! To o to w tym wszystkim chodzi, by mieć do czego i kogo wracać. Jesteście (BEZ PODTEKSTÓW) jak kochankowie lub małżeństwo, które od rana drze ze sobą koty i tłucze sobie na głowach wszystkie naczynia... by w nocy okazywac sobie wzajemne i sobie tylko wyjątkowe zaangażowanie oraz uczucia.

Tyle tylko, że noc w rozumieniu Was to wykluczenie któregoś z oponentów. Zaczynacie tęsknić i wić się w bólach niezrealizowanej "miłości" ? 

Jak mamy Wam w tym wszystkim przeszkadzać? Naszą rolą jako moderacji pozostaje więc pilnowanie byście w tym szale "uczuć" nie zabili się, a jedynie drapali do krwi - jak zawsze to czynicie ?

Edytowane przez arkadowski

3 minuty temu, arkadowski napisał:

Nie odbiorę Wam tej WZAJEMNEJ przyjemności, chyba tylko wtedy - gdy polecą jakieś zwroty oderwane względem siebie od rzeczywistości.

Panowie nie oszukujmy się, tak jak się kochacie wzajemnie okładac, tak bez siebie żyć nie możecie! To o to w tym wszystkim chodzi, by mieć do czego i kogo wracać. Jesteście (BEZ PODTEKSTÓW) kochankowie lub małżeństwo, którzy od rana drą ze sobą koty i tłuką sobie na głowach wszystkie naczynia... by w nocy okazywac sobie wzajemne i sobie tylko wyjątkowe zaangażowanie i uczucia.

Tyle tylko, że noc w rozumieniu Was to wykluczenie któregoś z oponentów. Zaczynacie tęsknić i wić się w bólach niezrealizowanej "miłości" ? 

Jak mamy Wam w tym wszystkim przeszkadzać? Naszą rolą jako moderacji pozostaje więc pilnowanie byście w tym szale "uczuć" nie zabili się, a jedynie drapali do krwi - jak zawsze to czynicie ?

no i mileage rosnie, a to tez good:)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

No. Dlatego zostaw, proszę, mojego ukochanego Bubka, bo -( nieczęsta to chwila), ale bywa - że rozumu ciut! - jednak  ma. I cusik od siebie nabazgrze, jak potrafi...

A głazior? Sam widzisz...

Bardzo, bardzo i najmilej. Jacek.?

1 minutę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

No. Dlatego zostaw, proszę, mojego ukochanego Bubka, bo -( nieczęsta to chwila), ale bywa - że rozumu ciut! - jednak  ma. I cusik od siebie nabazgrze, jak potrafi...

A głazior? Sam widzisz...

Bardzo, bardzo i najmilej. Jacek.?

Mimo wszystko nie licz na sex

?

7 minut temu, bubusia napisał:

Czasem tylko wypadałoby jak w każdym małżeństwie trochę kultury "zaczerpnąć" ? - po to Administracja i Redakcja mocno rozwija Magazyn AudioStereo. W wolnych chwilach wpadajcie w momencie mocniejszych spinek i kłótni do Magazynu. Trochę oderwiecie się od przepychanek, a i Magazyn jak się rozwija zauważycie. Bo on tez z myśla o Was, starych tetrykach i zgorzkniałych, politycznych leśnych dziadków tworzony.

A i temat możecie podrzucić, to zapewne w Redakcji coś z myślą o Was zrobią.

Koledzy serdeczności i nie przeszkadzam! Miłego wieczoru jak zawsze wszystkim.

"Moderacyjny zgred"

Edytowane przez arkadowski

6 minut temu, bubusia napisał:

Mówże po polsku! Młodzież czyta...? Nici z "uprawiania"?...

Nie zasnę z tęsknoty. 

Pozdro, bambaryło!:-)

Chcialem troche sens zakamuflowac. Bo to komplement chyba jednak nie jest:)

A propos sexu i milosc, gdzie jest muls?

Niepokoj bierze

?

Edytowane przez bubusia

Jak to - nie jest?

Moja Kobiecinka zawsze mawia: "gdy już nie masz sił tam, to zawsze tym twoim gadaniem jakoś mnie wcześniej lub później uśpisz..."?

2 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Jak to - nie jest?

Moja Kobiecinka zawsze mawia: "gdy już nie masz sił tam, to zawsze tym twoim gadaniem jakoś mnie uśpisz..."?

Ja mam sily zawsze, jak prawdziwy patriota

?

Wlasnie slysze wolanie, no niestety, musze pozegnac

pozd.

Edytowane przez bubusia

Uściśnij Żonkę i ucałuj serdecznie. Wyraź przed Nią żal, że ma męża - cymbała. I skruchę ...

Pozdrawiam ?

Jacek.

8 minut temu, bubusia napisał:

Wlasnie slysze wolanie

Wejdź i zrób coś, czy zejdź i mów coś?

Echo powyższego niesie się aż tutaj. Zamykam lufcik.

9 godzin temu, Bobcat napisał:

Do poczytania:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Myślę, że niedługo dojdzie z tego powodu do rozruchów ulicznych a niezadowoleni konsumenci rzucać będą w policję kulkami od Grycana.

Potem  zamieszki wybuchną w Niemczech i innych krajach z  podobnymi ograniczeniami. Tak rozpocznie się rewolucja.

FZ4bwGP.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, jezz napisał:

Myślę, że niedługo dojdzie z te

to juz nie mysl bo myslisz jak rzond a to jest malo ciekawe  juz.. juz jest od samego poczatku tego rzondu..

Edytowane przez muls
1 minutę temu, muls napisał:

to juz nie mysl bo myslisz jak rzond a to jest malo ciekawe  juz.. juz jest od samego poczatku.

A ty znowu miałeś cięzki sen.

Ja myślę za siebie, za ciebie myśli gazeta.

mysl za siebie ale  nie dubluj rzondu bo to mamy w radiu i TVP...wystarczy tego ..Jestes tak samo odkrywczy jak ten rzond.I to po przespanej nocy.

Edytowane przez muls

@mulspo co dyskutujesz z osobnikiem którego maksimum na co stać to powielanie reżimowej propagandy okraszonej własnymi pseudo-dowcipami.

1 minutę temu, muls napisał:

to juz nie mysl bo myslisz jak rzond a to jest malo ciekawe  juz.. juz jest od samego poczatku.

A ty znowu miałeś cięzki sen.

Ja myślę za siebie, za ciebie myśli gazeta.

10-letni chłopiec występuje jako... drag kid

Jest również zagorzałym członkiem społeczności LGBTQ. Czy to aby normalne aby w tym wieku mówił o swojej seksualności?

Ukryta Zawartość

In December, an 11-year-old named Desmond Napoles performed a sexually-suggestive musical number in full drag at a New York City-based gay bar called 3 Dollar Bill. The boy received dollar bills from the adult males in the audience, as one might see in a strip club.

Kiedy taka tolerancja zawita pod butem i knutem?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bubusia

sugerujesz bubunia ze kurdupel juz od dziecka tak mial?MOze sie najpierw spytaj czy przyszło to potem bo to wontek o nim jest.Moze ci sie palec omsknał ze slina .

Edytowane przez muls
4 minuty temu, muls napisał:

sugerujesz bubunia ze kurdupel juz od dziecka tak mial?

Sugeruje ze kurdupel nie ma pojecia o wolnosci, samorealizacji, gdyby mial wsparlby Desmonda i cala spolecznosc LGBT.  Mam nadzieje, ze ty wspierasz Desmonda?

Tak jak jego kochana mama i caly postepowy swiatek. Nie to co pod butem.

Edytowane przez bubusia

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.