Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, slawek.xm napisał:

o dla nierozumiejących interesu narodowego Polski

no to teraz slawus musisz nam wyjasnic ten interes narodowy.Jaki on jest to moze dam sie zabic.

Edytowane przez muls

Aborcja na życzenie będzie wprowadzona czy to się wam podoba czy nie. Proponuję zacząć oswajać się z tą myślą. W Irlandii wydawało się to  niewykonalne, a jednak. Bierzmy z nich przykład.

Prywatne sprawy Biedronia mnie nie interesują. Biorę pod uwagę jego program.

23 minuty temu, slawek.xm napisał:

masz pretensje ,że uchwalona ustawa pozostawia furtkę dla wniosków o wyłaczenie publikacji danych pedofila w rejestrze

a ja przedstawiłem Ci opinię ,że i tak dla pewnych środowisk ustawa jest zbyt restrykcyjna

Wniosek jest jeden gdybyś przeanalizował wszelkie za i przeciw doszedłbys do wniosku ,że nie nie bardzo mozna czepiać się samego brzmienia ustawy i tych co ją uchwalili

oczywiście rozumiem że poprawnośc polityczna nie pozwala Ci na przyznanie mi racji

oraz ,że nie potrafisz inaczej dowartościowywać własnego ego jak tylko atakując mnie personalnie

Albo robisz z siebie idiotę celowo, albo najzwyczajniej w świecie nie rozumiesz tematu.

No to skup się teraz i spróbuj zrozumieć.

Zawartość rejestru to jeden problem.

Sposób udostępniania tej zawartości to drugi problem. łapiesz na razie? Jeżeli tak to idźmy dalej.

Przepisy regulujące wpisanie takich, a nie innych osób do rejestru sporządzono w sposób ułomny na tyle, że jakimś dziwnym trafem księży-pedofilów jest tam co kot napłakał.

Opozycja protestowała wobec sposobu udostępniania części jawnej rejestru, a nie tego, że ktoś tam jest, Nie oprotestowała też części niejawnej.

Teraz jasne?

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

5 minut temu, slawek.xm napisał:

tylko dla nierozumiejących interesu narodowego Polski

Interesu gospodarczego Polski najbardziej nie rozumie Prezes. Interes narodowy to przeżytek, termin wymyślony na propagandowe potrzeby "ciemnego ludu". 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, Lech36 napisał:

Interesu gospodarczego Polski najbardziej nie rozumie Prezes. Interes narodowy to przeżytek, termin wymyślony na propagandowe potrzeby "ciemnego ludu". 

i dlatego bedziemy głosowac na inne opcje

interes gospodarczy nie może byc ważniejszy niż interes narodowy i tak w skrócie mozna wytłumaczyć róznice poglądów pokemonów i pis

5 minut temu, slawek.xm napisał:

żniejszy niż interes narodowy i tak w skrócie mozna w

jaki to ten interes narodowy jest slawus obecnie za ktory warto zginac..

Edytowane przez muls
9 minut temu, slawek.xm napisał:

i razem z Biedroniem i jego zonomężem możesz iśc na piwo i pomarzyć o wprowadzeniu tego wniosku w zycie

Zastanawiam się dlaczego tak nagle drogi KATOLIKU pałasz aż tak wielką nienawiścią do swojego bliźniego, drugiego człowieka? Tego nauczał cię Jezus? Chodziłeś na religię, co najmniej co tydzień uczestniczysz w mszy świętej, zapewne chodzisz do spowiedzi. Czy spowiadasz się z grzechu nienawiści, czy pomijasz go jako nieistotny? Jeśli tak, to jesteś pełen obłudy i hipokryzji. Wstyd.

Nie uważasz, że twoja wiara jest bez sensu?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

4 minuty temu, slawek.xm napisał:

interes gospodarczy nie może byc ważniejszy niż interes narodowy i tak w skrócie mozna wytłumaczyć róznice poglądów pokemonów i pis

Tobie od pisania tych bredni sutanna już pewnie ze trzy razy się obróciła na lewą stronę.

Chyba że przy komputerze ściągasz mundur.

Edytowane przez seniortelefono
3 minuty temu, muls napisał:

aki to ten interes narodowy jest slawus obecnie.

moze slawus ten

Dostaję 'dobre rady', aby nie ruszać tego tematu, bo jest niebezpieczny". Tomasz Sekielski pracuje nad filmem o SKOK

ilm "Tylko nie mów nikomu" to wielki sukces. Ale Tomasz Sekielski pracuje już nad nowym projekt. To film o aferze wokół Spółdzielczych Kas Oszczędnościowo-Kredytowych. - Obecnie trwają prace dokumentacyjne. Zgłaszają się do nas informatorzy, także z wnętrza tego systemu. Myślę, że w ciągu miesiąca lub dwóch rozpoczniemy zdjęcia i bardzo bym chciał, aby na wiosnę przyszłego roku ten film miał swoją premierę - zapowiada w rozmowie z TOK FM.

Dziennikarz o sprawie SKOK mówi bez ogródek: To największa afera finansowa ostatnich lat, która kosztowała nas wszystkich wiele miliardów złotych. 

W rozmowie z TOK FM podkreśla, że afera wciąż jest niewyjaśniona i wiele rzeczy jest jeszcze do ujawnienia. - Myślę, że film dokumentalny pokazujący mechanizmy i ludzi, którzy stali za tą aferą spotka się z uznaniem widzów. Tym bardziej, że tam mieszają się wpływy służb specjalnych, polityki, biznesu i mafii. Jest wszystko, czego trzeba, aby nakręcić dobry film dokumentalny - przyznaje Sekielski.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez muls
Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Przepisy regulujące wpisanie takich, a nie innych osób do rejestru sporządzono w sposób ułomny na tyle, że jakimś dziwnym trafem księży-pedofilów jest tam co kot napłakał.

po prostu przypadki księzy pedofili sa pojedyncze w stosunku do reszty pedofili

1 na 1500

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

Interesy gospodarcze zawsze zmniejszają ryzyko wojny, interesy narodowe zwiększają takie ryzyko. Tylko idioci forsują interesy narodowe. W Europie to już dwa razy zakończyło się dwoma wielkimi masakrami, ale pewnie PiS lubi masakry. Są na to dowody.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

13 minut temu, slawek.xm napisał:

po prostu przypadki księzy pedofili sa pojedyncze w stosunku do reszty pedofili

1 na 1500

Rozumiem.

Z tego wynika że rząd PiS zawziął się i walczy z Kościołem Katolickim.

Poza tym - w rejestrze nie ma księży którzy z całą pewnością są pedofilami. Karanymi.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

moze wpis Sittka to wyjasni lepiej.A nie sadze zeby cos sie zmienilo.Bo czemu.Teraz sa chronieni.

ewulski zwrócił uwagę na problem współpracy kleru z SB. Podkreślił, że Kościół to była jedyna grupa społeczna rozpracowana metodycznie.

- Rozmawiałem z byłymi funkcjonariuszami SB z Departamentu IV, czyli do spraw Kościoła. Powiedzieli mi tak: Kościół składa się z ludzi, a księża są szczególnie słabymi ludźmi. To są mężczyźni postrzegani jako niemęscy, nietwardzi, poddający się słabościom. Dlatego SB wśród księży bez kłopotów łowiło agentów i współpracowników. Szacowałem, że nawet 30 proc. duchownych było zarejestrowanych, ale znajomy z SB tylko się śmiał i przekonywał mnie, że dużo więcej. Powiedziano mi oficjalnie: żaden ksiądz nie przyszedł do SB z własnej woli, wszystkie werbunki były oparte o szantaż. Gdy było przypuszczenie, że można znaleźć haka na księdza, zakładano mu podsłuch, robiono rozpoznanie, kontrolę operacyjną i za tydzień bezpieka wiedziała już wszystko - powiedział Dziewulski.

Podkreślił, że chodziło przede wszystkim o dowody na skłonności homoseksualne, czynności pedofilskie, posiadanie dzieci czy kochanki.

- Prawda jest taka, że gdyby Kościół chciał się rozliczyć z pedofilii, wystarczyłoby zajrzeć do teczek. Pytanie, czy one są, bo sądzę jednak, że przynajmniej znaczna ich część została zniszczona. Skutek jest taki, że Kościół dziś udaje, że szuka pedofili, a miał ich na talerzu. No, ale Kościół nie będzie walczył sam ze sobą. Gdyby teczki ujrzały światło dzienne, nie mam wątpliwości, że Kościół jako instytucja po prostu by upadł - ocenił Dziewulski.

Edytowane przez muls
Gość

(Konto usunięte)
16 minut temu, sittek napisał:

Zastanawiam się dlaczego tak nagle drogi KATOLIKU pałasz aż tak wielką nienawiścią do swojego bliźniego, drugiego człowieka? Tego nauczał cię Jezus? Chodziłeś na religię, co najmniej co tydzień uczestniczysz w mszy świętej, zapewne chodzisz do spowiedzi. Czy spowiadasz się z grzechu nienawiści, czy pomijasz go jako nieistotny? Jeśli tak, to jesteś pełen obłudy i hipokryzji. Wstyd.

Nie uważasz, że twoja wiara jest bez sensu?

mój stosunek do mojej wiary jest tylko i wyłacznie moim wyborem i moja prywatna sprawą zagwarantowana w konstytucji

dlatego ostrzegam Cię przed wchodzeniem na teren , którego nie znasz i dalszymi atakam jak wpis powyżej

a że skłamałeś w nim wiec wyjaśnię

nienawiść jest mi obca jesli chodzi o każdego człowieka

natomiast nienawidzę zboczeń jakim wg mnie jest homoseksualizm pedofilia i zoofilia

każde z tych zboczeń są dla mnie jednakowo ohydne

Edytowane przez slawek.xm
19 minut temu, slawek.xm napisał:

tomiast nienawidzę zboczeń jakim wg mnie jest homoseksualizm pedofilia i zoofilia

a to dzielo boze jest.A moze to ty slawus jakis boski bubel jestes.Nie napisales jeszcze i garbatych.

Edytowane przez muls
Gość

(Konto usunięte)
26 minut temu, Lech36 napisał:

Interesy gospodarcze zawsze zmniejszają ryzyko wojny, interesy narodowe zwiększają takie ryzyko. Tylko idioci forsują interesy narodowe.

jesli hodujesz kurki karmisz je i doglądasz a jajeczka zabiera Ci sąsiad to taki interes możesz o kant tyłka ...

tera chiba już jasne?

nie zupelnie moze ma chore dzieci i sam chory..I to ten interes narodowy za ktory obiecales ze zginiesz.

Edytowane przez muls
Gość

(Konto usunięte)
32 minuty temu, seniortelefono napisał:

Tobie od pisania tych bredni sutanna już pewnie ze trzy razy się obróciła na lewą stronę.

Chyba że przy komputerze ściągasz mundur.

u siebie w domu jestem naturystą ?

1 minutę temu, muls napisał:

nie zupelnie moze ma chore dzieci i sam chory.

wtedy prosi by mu pomóc i podzielenie się jest jak najbardziej na miejscu

23 minuty temu, slawek.xm napisał:

mój stosunek do mojej wiary jest tylko i wyłacznie moim wyborem i moja prywatna sprawą zagwarantowana w konstytucji

dlatego ostrzegam Cię przed wchodzeniem na teren , którego nie znasz i dalszymi atakam jak wpis powyżej

a że skłamałeś w nim wiec wyjaśnię

nienawiść jest mi obca jesli chodzi o każdego człowieka

natomiast nienawidzę zboczeń jakim wg mnie jest homoseksualizm pedofilia i zoofilia

każde z tych zboczeń są dla mnie jednakowo ohydne

Skoro publicznie, na forum zajmujesz się krytyką i jednocześnie utożsamiasz się z grupą wierzących nie możesz zarzucać komuś, że ingeruje w twoje prywatne sprawy. Sam decydujesz i się wystawiasz, przez co rezygnujesz z prywatności. Nie chcesz, to nie dyskutuj i nie stawiaj się fanatycznie po jednej stronie.

No i najważniejsze : zdecyduj się, bo jak dla mnie masz sieczkę we łbie. Nienawiść jest ci obca, ale nienawidzisz .............

chłopie to co tu wypisujesz jest bez sensu.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

13 minut temu, slawek.xm napisał:

jesli hodujesz kurki karmisz je i doglądasz a jajeczka zabiera Ci sąsiad to taki interes możesz o kant tyłka ...

tera chiba już jasne?

Widać u Ciebie niszczący wypływ ideologii narodowo-socjalistycznej PiS. Trzeba przyznać że PiS umie prać skutecznie mózgi "ciemnego ludu".

Godzinę temu, Bobcat napisał:

czy to się wam podoba czy nie.

"Demokrata"

7 minut temu, Lech36 napisał:

Trzeba przyznać że PiS umie prać skutecznie mózgi

Nie umie, gdyby umiał bylibyście już dawno w czarnej "D", a szkoda.

9 minut temu, sittek napisał:

fanatycznie po jednej stronie.

Drogi sittku ale dlaczego musisz robić za hipokrytę?

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

5 minut temu, xniwax napisał:

Nie umie, gdyby umiał bylibyście już dawno w czarnej "D", a szkoda.

Mózgi można prać skutecznie tylko u "ciemnego ludu" co jest systematycznie robione przez TVPiS. 

Edytowane przez Lech36

3 minuty temu, xniwax napisał:

"Demokrata"

Nie umie, gdy umiał bylibyście już dawno w czarnej "D", a szkoda.

Jednemu reżimowa propaganda mózg wypierze, innemu nie wypierze. Badania pokazują że ok 1/3 społeczeństwa uwierzyło w siermiężną PiSowską agitację.

Jestem Europejczykiem.

4 minuty temu, Lech36 napisał:

co jest systematycznie robione przez TVPiS

No widzisz, nie masz spranego mózgu przez TVPiS mimo, że oglądasz, znaczy możesz mieć równie sprany ale w innej pralce.

6 minut temu, Jaro_747 napisał:

że ok 1/3 społeczeństwa uwierzyło w siermiężną

To tylko oznacza, że wszystkie "1/3" tworzące całość społeczeństwa wierzą w inną na równi siermiężną, stąd różnimy się tylko podatnością na wciskanie.
Reszta to tylko nasza interpretacja.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

12 minut temu, xniwax napisał:

To tylko oznacza, że wszystkie "1/3" tworzące całość społeczeństwa wierzą w inną na równi siermiężną, stąd różnimy się tylko podatnością na wciskanie.

Reszta to tylko nasza interpretacja.

Typowa gówno-prawda.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

jutro podpisanie ustawy 500+ na każde dziecko

Nasz Jędruś zapowiada

"zrealizowała 500+. Muszę Państwu powiedzieć, że jestem z tego programu ogromnie dumny, bo w całej Polsce słyszę, że on naprawdę pomógł ludziom. Że jeżeli można było jakoś do ludzi wyciągnąć rękę, to stało się to w sposób chyba jeden z możliwie najlepszych. Cieszę się, że ten program jest realizowany.

I cieszę się, że będę mógł jutro podpisać ustawę, która ten program dalej rozwija. Przede wszystkim w kierunku rodziny najmłodszej – tej, która dopiero powstała i gdzie dwoje młodych ludzi zastanawia się, czy mieć dziecko, czy nie mieć. Polskie państwo Wam pomoże, bo będzie 500+ już od pierwszego dziecka – dla tych, którzy dopiero zaczynają, którzy są na dorobku. Cieszę się, że możemy to realizować.

To także efekt dobrej polityki gospodarczej, która jest prowadzona przez polski rząd. Powiem krótko: prowadzimy sprawy w dobrym kierunku "

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.