Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

13 minut temu, seniortelefono napisał:

Czuję się przygnieciony twoją błyskotliwością.

Tak trzymaj, będę dalej podziwiał.

Podziwiaj, może czegoś nawet się nauczysz. I głowę zaczniesz dbać, kto wie?

3 minuty temu, zukzukzuk napisał:

UMORZYŁA postępowanie w sprawie publicznego propagowania faszyzmu na festiwalu muzycznym Orle Gnazdo

Ciemnemu ludowi rząd oficjalnie udaje że walczy z faszyzmem a jednocześnie po cichu do samych faszystów puszcza oko i zapala zielone światło.

42 minuty temu, jezz napisał:

A co ty możesz wiedzieć co ja wiem. Bardzo to jest ciekawe.

No tak członkowie sekt wiedzą więcej za sprawą swoich przywódców duchowych. Zapomniałem o tym. Np. że w Smoleńsku był zamach i polska opozycja zamordowała Lecha razem z towarzyszącymi mu osobami.

A jak przejmie straty?

Wycofają twoje inwestycje z rynku a Tobie będą liczyć straty po zakończeniu cyklu są do przodu Twoją kasą. Twoje straty są ich zyskiem i nikt im nic nie zrobi bo to oni trzęsą całym aparatem zarządzania. Ty jesteś tylko dawcą kapitału. 

Twój też zależy od PIS? Bo mój zależy ode mnie.

Tak się tobie tylko wydaje że twój majątek zależy od ciebie.

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

8 minut temu, jezz napisał:

Podziwiaj, może czegoś nawet się nauczysz.

Raczej nie dam rady. Poza tym, gdybym jakimś cudem zbliżył się do twojego poziomu, nie pozostało by mi nic innego, jak zapisać się do pisiorków. Tylko tam takie orły.

12 minut temu, Lech36 napisał:

No tak członkowie sekt wiedzą więcej za sprawą swoich przywódców duchowych. Zapomniałem o tym. Np. że w Smoleńsku był zamach i polska opozycja zamordowała Lecha razem z towarzyszącymi mu osobami.

Widzę, że to taka twoja obsesja.

Ja o zupie ty o Smoleńsku.

32 minuty temu, seniortelefono napisał:

Czuję się przygnieciony twoją błyskotliwością.

Tak trzymaj, będę dalej podziwiał.

Ta jego błyskotliwość jest tak przygniatająca jak worek cementu ;-).

Jestem Europejczykiem.

4 minuty temu, jezz napisał:

Na pewno o zupie? To też nie na temat.
Smoleńsk jest po prostu fascynujący bo pokazuje cały obsesyjny sposób myślenia obowiązujący w PiS.

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Zastanawialiście dlaczego w takim kraju jak Polska  taka partia jak obecnie rządząca ma takie poparcie?

Nie żebym przepadał za twórczością Patryka Vegi, ale facet głupio nie gada:

Ludzie nie chcą już oglądać TVN-u. Polska była społeczeństwem aspirującym do sukcesu. Na przełomie wieków sprzedawała się rzeczywistość lepsza niż za oknem. I na tym jechał TVN, pokazując piękny świat, gdzie wszyscy byli ładnie ubrani, mieli apartamenty i samochody. Dziś Polacy tego nie chcą, bo dostrzegli, że tego sukcesu nie będzie i o 17 chcą wyjść do domu i trochę pożyć.

I jest w tym niestety sporo prawdy.

Wg sondaży majowych przed wyborami do europarlamentu padały głosy, że:

- dbają o zwykłych ludzi i wyprowadzają Polskę z biedy - 41% ankietowanych;

- bo są uczciwi i robią porządek z aferami, które pojawiły się za rządów poprzedniej władzy - 30%;

- bo za ich rządów gospodarka lepiej się rozwija - 28%.

Wskazywano także, że rząd broni polskich interesów oraz polskich zwyczajów i wartości. Ich rządy są dobre i sprawiedliwe, występuje mniejsze zło (cokolwiek miałoby to znaczyć) oraz że  za ich rządów łatwiej  jest o pracę".

Dodatkowo ankietowani chwali ich za "13 emeryturę".

Wniosek - że zwykły polaczek nie kuma rzeczywistości. Sprawy wokół sądów w ogóle go nie interesują, a jeżeli już to uznaje je za reformę. Rzymska zasada "chleba i igrzysk" dzisiaj sprawdza się u nas jak nigdy.

Ich elektorat nie popiera nauczycieli, stąd ich strajk tuż przed wyborami nawet im nie zaszkodził. Nauczyciel to wykształciuch, nierób, mający 2 miesiące wakacji i kupę wolne. Nauczyciel to osoba, którą można zj***ć na każdej wywiadówce.

Ich elektorat popiera kościół, wiec oni doskonali wykorzystali sytuację po filmie braci Siekielskich.

Jak Jacuś Kurski mówił: ciemny lud wszystko kupi.

Wbrew temu co promuje właśnie TVN jesteśmy krajem zaściankowym, ludzi obłudnych, biednych, których kłuje bogactwo ludzi, którzy gęsto-często doszli do majątku naprawdę uczciwą, ciężką pracą, a nie wyciąganiem ręki po wszelkiego rodzaju zapomogi. 

W mediach promuje się tolerancyjność, a jest wręcz odwrotnie. Oni to świetnie wiedzą i wykorzystają w obecnej kampanii, co zresztą już czynią.

A po drugiej stronie? No cóż... Nie ma nikogo kto by im się przeciwstawił.

Widzę, że to taka twoja obsesja.

6 minut temu, Jaro_747 napisał:

A co tam z tym dokapitalizowaniem?

22 minuty temu, Lech36 napisał:

Wycofają twoje inwestycje z rynku

A w jaki sposób bo nie bardzo cię rozumiem.

24 minuty temu, Lech36 napisał:

Tak się tobie tylko wydaje że twój majątek zależy od ciebie.

A od kogo jeszcze, od ciebie może?

18 minut temu, seniortelefono napisał:

Raczej nie dam rady. 

Już to zdążyłem zauważyć.

Gość glazior

(Konto usunięte)
14 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

glazior

A kim wy jesteście ?

Jesteśmy tymi którzy są aktualnie w innym wymiarze czasowo-duchowym.

Ale co ty możesz o tym wiedzieć ......dzieciaku.

h. 17.01   bravo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

62002-dana-buresova-2017.jpg

Edytowane przez glazior

Na pewno o zupie? To też nie na temat.
Smoleńsk jest po prostu fascynujący bo pokazuje cały obsesyjny sposób myślenia obowiązujący w PiS.

To żyj sobie tą obsesją, przecież nikt ci tego  nie zabrania..

Nie ma jednak żadnego związku z cytowanym tekstem. Kolejny dziś raz..

27 minut temu, jezz napisał:

A co tam z tym dokapitalizowaniem?

Podkarpackie tłumoki nie są w stanie ogarnąć takiej prostej rzeczy? Nic dziwnego, że głosują na PiS.

Poszukać ci czegoś na ten temat?Jak sie domyślam musi być napisane prostym językiem i krótkimi zdaniami żebyś ogarnął.

Jestem Europejczykiem.

22 minuty temu, jezz napisał:

To żyj sobie tą obsesją, przecież nikt ci tego  nie zabrania..

To nie jest obsesja tylko ciekawy socjologicznie temat jak można przez wiele lat manipulować "ciemnym ludem" cały czas opierając się na kłamliwej propagandzie bez konsekwencji. Ośrodki naukowe całego świata powinny zbadać ten polski fenomen.

42 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Ja bym obstawiał raczej buraki. Tak z 50 kg.

9 minut temu, Jaro_747 napisał:

Podkarpackie tłumoki nie są w stanie ogarnąć takiej prostej rzeczy? Nic dziwnego, że głosują na PiS.

Poszukać ci czegoś na ten temat?Jak sie domyślam musi być napisane prostym językiem i krótkimi zdaniami żebyś ogarnął.

Ty już wiem, ze nie wiesz o co chodzi. Czekam teraz na sounda, ekonomistę, ale gdzieś się zawieruszył.

Tak, musi być tak napisane jak piszesz.

"Tłumoki"- ten od telefonu niezauważa twego blasku.

9 minut temu, Lech36 napisał:

To nie jest obsesja tylko ciekawy socjologicznie temat jak można przez wiele lat manipulować "ciemnym ludem" cały czas opierając się na kłamliwej propagandzie bez konsekwencji. Ośrodki naukowe całego świata powinny zbadać ten polski fenomen.

Ale pisanie o tym codziennie, niezależnie od tego, o czym jest rozmowa, to już obsesja.

10 minut temu, seniortelefono napisał:

Ja bym obstawiał raczej buraki. Tak z 50 kg.

Buraki są właśnie ucierane.

2 minuty temu, jezz napisał:

Ale pisanie o tym codziennie, niezależnie od tego, o czym jest rozmowa, to już obsesja.

Dlaczego? Czyżby temat już nie był nośny dla PiS-owców a stał się niewygodny jak Antoni smoleński?

5 minut temu, jezz napisał:

Buraki są właśnie ucierane.

PiS swoje uciera perfekcyjnie.

1 minutę temu, Lech36 napisał:

Dlaczego? Czyżby temat już nie był nośny dla PiS-owców a stał się niewygodny jak Antoni smoleński?

Tego nie wiem, zapytaj się pisowca.

To jak z tymi stratami? Żeby nie odbiegać od tematu. Mają może jakiś związek ze Smoleńskiem?

1 minutę temu, jezz napisał:

To jak z tymi stratami? Żeby nie odbiegać od tematu. Mają może jakiś związek ze Smoleńskiem?

W Smoleńsku 96 osób i nie wiadomo czy Prezes w tym nie miał jakiegoś pośredniego udziału? Brat Prezesa prawie na pewno miał. Tylko kto nim sterował z Warszawy?

Żona zabroniła tłumaczenia czegokolwiek PiSowcom. Powiedziała że nie mam uprawnień do zajmowania się niepełnosprawnymi i psychopata Zbyszek może kazać mnie wsadzić.

Jestem Europejczykiem.

15 minut temu, Lech36 napisał:

W Smoleńsku 96 osób i nie wiadomo czy Prezes w tym nie miał jakiegoś pośredniego udziału? Brat Prezesa prawie na pewno miał. Tylko kto nim sterował z Warszawy?

Obsesja?

A te straty, które mają mi zabrać, to jak?

15 minut temu, Jaro_747 napisał:

Żona zabroniła tłumaczenia czegokolwiek PiSowcom. Powiedziała że nie mam uprawnień do zajmowania się niepełnosprawnymi i psychopata Zbyszek może kazać mnie wsadzić.

Jaki sprytny, zasłania się żoną. A wcześniej ja tu wkopał, że ogląda TVP.

Godzinę temu, Lech36 napisał:

Wycofają twoje inwestycje z rynku

Jak?

Przypomnę ci żebyś nie musiał rżnąć i pisać znów o Smoleńsku.

Edytowane przez jezz
1 minutę temu, jezz napisał:

A te straty, które mają mi zabrać, to jak?

Straty są u ciebie na papierze u nich strat fizycznie nie ma, więc mogą sobie te straty wziąć, nie ukraść tylko wziąć. W końcu im się też należy ;-).

Teraz, Lech36 napisał:

Straty są u ciebie na papierze u nich strat fizycznie nie ma, więc mogą sobie te straty wziąć, nie ukraść tylko wziąć. W końcu im się też należy ;-).

Ale jak, wyjaśnij mechanizm.

A co jest u nich fizycznie?

4 minuty temu, jezz napisał:

Ale jak, wyjaśnij mechanizm.

A co jest u nich fizycznie?

Nie chce mi się już dłużej o tym dyskutować. Wszystko jest wyjaśnione wyżej.

Edytowane przez Lech36

53 minuty temu, glazior napisał:

Aaaale będzie masakra na jesieni o Jezu ale będzie masakra.

Kolejny mitoman-marzyciel.

3 minuty temu, Lech36 napisał:

Nie chce mi się już dłużej o tym dyskutować. Wszystko jest wyjaśnione wyżej.

Przykro mi ale nic nie jest wyjaśnione wyżej. To sa tylko jakies brednie.

Piszesz o czymś, o czym nie masz zielonego pojęcia.

A da się to jakoś powiazać ze Smoleńskiem, może będzie ci łatwiej?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.