Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Ja chyba jestem trumbolem .

SEdzia jako osoba publiczna Podpisuje jakąs liste i chce aby jego dane - zakładam że chodzi o imię i nazwisko-aby to było tajne?. Wyrok NSA potwierdza że takei dane są publiczne , a ten jeszcze składa skargę o Rodo.

Czy ja czegoś nie rozumiem ?

Edytowane przez dulon184
2 godziny temu, Jaro_747 napisał:

To nie gadaj, ktoś cię zmusza? Partia ci kazała czy co?

Tak, partia mi kazała.

To Lech 36 roztoczył wizję zabrania strat więc jestem ciekaw. NIe chcę stracić swoich strat:)

Będę gadał o czym chcę i nie ty będziesz o tym decydował.:)

A tym czasem najważniejsze, że koalicja przynajmniej w Łodzi dogadała się bez żadnych sporów i problemów.

Tak trzymać Grzegorzu,

"Decyzję o odejściu ze sztabu wyborczego Koalicji Obywatelskiej prezydent Łodzi Hanna Zdanowska podjęła zaraz po ogłoszeniu przez Grzegorza Schetynę wyborczych jedynek".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, hi_aro napisał:

Dzisiejsze 'Fakty po faktach" z Kaletą, wyglądały jak bocznica... Mamy tu nawet kilku Kalet-ów...

Jak pisałem wcześniej, tylko w państwie PIC fanbojów, można podważyć i nie wykonać orzeczenia NSA ? 

Gdybym ja tam był to chyba w pysk bym buca strzelił.

Na miejscu opozycji to już bym się zastanawiał jakie kto paragrafy naruszył i dokładnie to wszystko spisywał. Bo to już przestaje być zabawa z Trybunałem Stanu i mamy coraz więcej  przestępstw urzędniczych kwalifikujących się do odsiadki.

Jestem Europejczykiem.

Jakiś czas temu premier Morawiecki zapowiedział posadzenie 500 milionów drzew jeszcze w tym roku. TVN od razu przedstawił swoich ekspertów, którzy udowadniali, że jest to praktycznie niemożliwe. Okazuje się jednak, że nawet w polskich warunkach jest to możliwe. 

"Leśnicy podkreślają, że daliby radę zasadzić kolejne pół miliarda drzew - gdyby tylko było gdzie. Problem w tym, że Lasy Państwowe sadzą rocznie około 500 milionów drzew i nie ma miejsca na więcej.

Ukryta Zawartość

Co więcej nie jest to żadna rewelacyjna ilość.  Bowiem nie dalej jak wczoraj "Etiopczycy posadzili w poniedziałek ponad 353 mln drzew w ciągu 12 godzin. Władze podkreślają, że jest to światowy rekord.

Ukryta Zawartość

Czyżby zainspirował ich Morawiecki? 

I z innej beczki. Ale też o ekspertach.

Ostatnio w mediach zachwycano się wielkim sukcesem polskiego kierowcy w F1. Bowiem Kubica po wielu tegorocznych wyścigach, w których zajmował co najwyżej przedostanie miejsce, zajął w końcu miejsce 10. Rewelacyjna jazda i sukces grzmiały polskie komentarze. Wypowiedziała sie nawet taka wybitność, jak Włodzimierz Zientarski:

"- Gdyby ze spokojem na to spojrzeć, to nie jest to zaskakujące. Stara prawda mówi o tym, że w sytuacjach, w których jakieś teamy maja przewagę sprzętową czy finansową, to jedyna rzecz może pokrzyżować im szyki: pogoda. Wtedy wychodzi prawda z ludzi. Są tacy, którzy potrafią jeździć w każdych warunkach i Robert Kubica jest jednym z nich. Kubica pokazał, że umie zarządzać wyścigiem. Udzielał porad swojemu inżynierowi i to pokazało, że mistrz da sobie radę (...)" 

Ukryta Zawartość

I najtrafniejsze okazały się te słowa: "(...)Gdyby ze spokojem na to spojrzeć, to nie jest to zaskakujące." - ponieważ w artykule można przeczytać: 

"Deszczowy wyścig Grand Prix Niemiec na torze w Hockenheim  przejdzie do historii. Warunki atmosferyczne dodały rywalizacji dramaturgii. Do mety dojechało trzynastu zawodników, a jako dwunasty uczynił to Robert Kubica. Mimo to sklasyfikowany został na dziesiątym miejscu, gdyż ukarano Kimiego Raikkonena i Antonio Giovinazziego. To sprawiło, że Polak zdobył pierwszy punkt w tym sezonie.

Jak to się mówi "wolniej jedziesz, dalej zajedziesz". Podobno zauważają to już nawet inteligentne systemy nawigacji samochodowej. Tylko nie eksperci. I jak tu ufać ekspertom w czasach IV RP?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

17 godzin temu, Lech36 napisał:

Wszędzie a w szczególności w Twojej odpowiedzi "był

Wszędzie czyli nigdzie. Jaki z ciebie kręconcy pisiorek.:)

A co niby było?

17 godzin temu, Lech36 napisał:

To chyba fundusz PiS-owski, ten inwestujący w nienawiść Polaków

Nie, chodzi mi o fundusze, w które się inwestuje zaskórniaki. Chociaż nie jedtem zwolennikiem funduszy.

O oszczędnościach pisałeś ale zmieniasz temat jak rasowy pisior.

To jak z tą stratą straty i funduszami?

10 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Na miejscu opozycji to już bym się zastanawiał jakie kto paragrafy naruszył i dokładnie to wszystko spisywał.

Będą mieli kolejne 4 lata na pisanie pamiętników.

Według mnie reżim po wizycie Ursuli von der Leyen uważa, że Unia im odpuściła, stąd te działania.

Za chwilę mogą się mocno zdziwić i znowu będzie płacz, że Unia ich nie kocha a Ursula jest Niemką.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Nie wyciągaj  gorących kartofli z pieca .

Jeszcze czeka nas Wyrok Luxemburga , Wiedeń , Prawdopodobne strajki .

Nie wyciągaj już szampana . Możesz się zalać.

Do Dzezika

Edytowane przez dulon184
13 minut temu, jezz napisał:

Będą mieli kolejne 4 lata na pisanie pamiętników.

Jak rozumiem łamanie prawa przez urzędników państwowych jest dla ciebie do zaakceptowania i nie widzisz żadnego problemu.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

14 minut temu, jezz napisał:

A co niby było?

Strzelaj, może trafisz albo poszukaj wstecz swoich odpowiedzi.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

36 minut temu, dulon184 napisał:

Nie wyciągaj już szampana . Możesz się zalać.

Do Dzezika

No wiesz, takimi wpisami sam dajesz świadectwo, że chyba już jezteś po hi_arowej małpce.

Gdzie moderacja od przekręcania nicków:)

35 minut temu, Jaro_747 napisał:

Jak rozumiem łamanie prawa przez urzędników państwowych jest dla ciebie do zaakceptowania i nie widzisz żadnego problemu.

Niech o to się martwią i tym się zajmują ci, którym za to płacę.

Ja chce zadbać o swoje oszczędności tylko Lech36 jest bardzo tajemniczy. 

33 minuty temu, Lech36 napisał:

Strzelaj, może trafisz albo poszukaj wstecz swoich odpowiedzi.

Nie strzelam, jestem pacyfistą.

Nie wiem o co ci chodzi.:)

Edytowane przez jezz
3 minuty temu, jezz napisał:

Niech o to się martwią i tym się zajmują ci, którym za to płacę.

Ale właśnie mamy sytuację taką, że ty im płacisz a oni robią z ciebie głupka.

Nie martwi cię taka sytuacja, że jak puknie cię autko PiSowskiego notabla to jesteś bez żadnych szans obrony?

No chyba, ż też jesteś PiSowskim notablem, wtedy spór rozstrzyga Prezes.

Jestem Europejczykiem.

59 minut temu, Jaro_747 napisał:

Ale właśnie mamy sytuację taką, że ty im płacisz a oni robią z ciebie głupka.

Tak, mam takie wrażenie, że od czterech lat opozycja robi z ludzi głupków. Nawet nie zależy im na wyborach. A ja im za to płacę.

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Nie martwi cię taka sytuacja, że jak puknie cię autko PiSowskiego notabla to jesteś bez żadnych szans obrony?

W Bieszczady raczej nie dojeżdżają. 

W dniu 29.07.2019 o 22:40, soundchaser napisał:

fake-newsami

"Widzę, że masz naprawdę dużo wolnego czasu, więc poszukaj.
W necie pewnie roi się od fake newsów.
W TVP będziesz miał za to jedyną prawdziwą informację na ten temat. ;-)"

Pozwoliłem sobie przenieść twoją odpowiedź we właściwe miejsce.

To masz fake newsa z pierwszej ręki dotyczącego Tax Care

Ukryta Zawartość

Może da się podciągnąć pod straty w osobistym majątku.

A jeśli chodzi o TVP, wystarczy mi, że inni oglądają i o tym tu piszą.

Uwagi o wolnym czasie, w tym wypadku, nie rozumiem.

Godzinę temu, dulon184 napisał:

Zapłakał by się

No i mamy kolejnego pisowca rozpracowanego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jezz
38 minut temu, jezz napisał:

Tak, mam takie wrażenie, że od czterech lat opozycja robi z ludzi głupków. Nawet nie zależy im na wyborach. A ja im za to płacę.

W Bieszczady raczej nie dojeżdżają. 

Teraz to już robisz z siebie mega-głupka.

Napiszę raz jeszcze prostymi słowami - rządzący kompletnie olewają istniejący porządek prawny. łamią prawo mówiąc wprost.

To łamanie prawa przestaje być jakąś abstrakcją bo zaczyna dotykać zwykłych ludzi. Proces kierowcy który zderzył się z autkiem Pani Premier i poprzedzający go śledztwo trwają już dwa lata a ostatnio giną dowody. Przedsiębiorcy w starciu z funkcjonariuszami partii rządzącej są bez szans na równe traktowanie.

A ty masz pretensje do opozycji. Nie skomentuję bo co tu komentować.

Jestem Europejczykiem.

20 minut temu, jezz napisał:

To masz fake newsa z pierwszej ręki dotyczącego Tax Care

Ukryta Zawartość

I ja, jako ekonomista mam Ci odpowiedzieć na pytanie dlaczego taka wielka spółka,
która świadczy usługi księgowe ogłasza upadłość?

Odpowiedź jest dla mnie jasna: złe zarządzanie, albo marna jakość tych usług.
Nie wykluczam jednego i drugiego.

Ukryta Zawartość

A czemu nie pamiętacie, kiedy partia rządząca była jeszcze w opozycji, to tematami głównymi było:

1. PO to sprzedawczyki Moskwy i ogólnie nieudaczniki bo nie potrafią sprowadzić wraku Tupowa.

2. jak my dojdziemy do władzy to pokażemy Wam (czyli ludziom) całą prawdę smoleńską (czytaj udowodnimy zamach).

To było przecież nawet częścią ich kampanii wyborczej.

A po czterech latach wrak jest tam gdzie był czyli z Rosji (tej samej, z której sprowadzamy od ch*j węgla i to najgorszej jakości - patrz np. terminal w Sławkowie).

A o wypadku wiemy tyle co wcześniej. A przecież teraz mając władzę nikt nie ogranicza. To gdzie te dowody?

ps. Jak widzę, to w sumie każdy z nas zasługuje na pomnik:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Meloman
23 minuty temu, soundchaser napisał:

I ja, jako ekonomista mam Ci odpowiedzieć na pytanie dlaczego taka wielka spółka,

Możliwości jest całe mnóstwo, ale Kolega Pyton stara się udowodnić, że dobre państwo PiSowskie słusznie gnoi Czarneckiego. Stąd te pytania z tezą i nadzwyczajna upierdliwość. Normalny człowiek poszukałby sobie w internecie interesujących informacji, PiSowski kret ryje gdzie i jak może, nie chodzi o odpowiedź tylko o pytania.

Jestem Europejczykiem.

2 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Teraz to już robisz z siebie mega-głupka.

Napiszę raz jeszcze prostymi słowami - rządzący kompletnie olewają istniejący porządek prawny. łamią prawo mówiąc wprost.

To łamanie prawa przestaje być jakąś abstrakcją bo zaczyna dotykać zwykłych ludzi. Proces kierowcy który zderzył się z autkiem Pani Premier i poprzedzający go śledztwo trwają już dwa lata a ostatnio giną dowody. Przedsiębiorcy w starciu z funkcjonariuszami partii rządzącej są bez szans na równe traktowanie.

A ty masz pretensje do opozycji. Nie skomentuję bo co tu komentować.

A do kogo mam mieć?

Kto tak pięknie przegrał wybory, kto tak pięknie robi wszystko, żeby teraz nie wygrać.

Płacę i wymagam.:)

A, że łamią, olewają. I bardzo dobrze.

Powiem tak, sam tego chciałeś Grzegorzu Dyndało.

A ten przedsiębiorca to może Czarnecki?

a jeśli chodzi o głupków, to tez mam tu swoje typy. Robią z siebie rzeczonego każdego dnia.

2 godziny temu, soundchaser napisał:

A może wykończyły ja działania instytucji wiadomo jakich? Może będzie można złożyć skargę na stratę straty?

A tak w ogóle chodzi mi o powiązania kapitałowe.

1 minutę temu, jezz napisał:

Twoja ograniczoność jest nieograniczona...

2 minuty temu, jezz napisał:

a jeśli chodzi o głupków, to tez mam tu swoje typy. Robią z siebie rzeczonego każdego dnia.

Mam również swoje typy:) Robią to znacznie częściej, bo za każdym razem, gdy piszą dyrdymały... Czyli, praktycznie każdym wpisem (wyjątek stanowi jedynie jeden wpis caleba: "nie dociera").

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

8 minut temu, jezz napisał:

Może będzie można złożyć skargę na stratę straty

Spróbuj złożyć skargę do Prezesa albo Morawieckiego, możesz do Dudy tak jak to zrobili "frankowicze".

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

1 minutę temu, zukzukzuk napisał:

Mam również swoje typy:) Robią to znacznie częściej, bo za każdym razem, gdy piszą dyrdymały... Czyli, praktycznie każdym wpisem

Świetnie się charakteryzujesz.

Polecam ci poczytać twoje wpisy z niedzieli, są znakomite.

Teraz, Lech36 napisał:

Spróbuj złożyć skargę do Prezesa albo Morawieckiego, możesz do Dudy tak jak to zrobili "frankowicze".

Ja jeszcze nie straciłem straty ale to ty przedstawiasz takie czarne wizje.

To jak to będzie wyglądało, i co z tymi funduszami?

5 minut temu, jezz napisał:

Polecam ci poczytać twoje wpisy z niedzieli, są znakomite.

Twoje wszystkie wpisy są znakomite, przesiąknięte PiS-owskim jadem.

4 minuty temu, jezz napisał:

Ja jeszcze nie straciłem straty ale to ty przedstawiasz takie czarne wizje.

Ja też nie, ale widziałem jak ludzie tracą a w bankach namawiają ich żeby trzymać i się nie martwić bo kiedyś wzrośnie. Stracili od czasu podsłuchania tej rozmowy kilka razy więcej. Jak trzymali to do dziś pewnie nie odzyskali wkładu.

Edytowane przez Lech36

9 minut temu, Lech36 napisał:

Twoje wszystkie wpisy są znakomite, przesiąknięte PiS-owskim jadem.

To poproszę o cytaty tego jadu i przy okazji w stosunku do kogo?

Całe szczęście, że dla równowagi wpisy jasnogrodzian są przesiąknięte językiem miłości.

To o jakiego typu funduszach chcesz podyskutować, FIO, FIZ bezpiecznych, agresywnych, polecasz może jakieś?

Mam środki i muszę je ulokować ale nie chcę się narazić na stratę straty.:)

czekam na twoje znakomite wpisy o funduszach inwestycyjnych.

Edytowane przez jezz
1 minutę temu, jezz napisał:

To poproszę o cytaty tego jadu i przy okazji w stosunku do kogo?

Poszukaj sobie.

2 minuty temu, jezz napisał:

To o jakiego typu funduszach chcesz podyskutować, FIO, FIZ bezpiecznych, agresywnych, polecasz może jakieś?

Mam środki i muszę je ulokować ale nie chcę się narazić na stratę straty.:)

Zainwestuj w samochód elektryczny Morawieckiego. Będziesz miał zyski, ale nie na pewno.

8 minut temu, Lech36 napisał:

Poszukaj sobie

Nie, nie, to ty mi to zarzucasz więc poproszę te cytaty. Bo zostaniesz zgłoszony za atak personalny?

8 minut temu, Lech36 napisał:

Zainwestuj w samochód elektryczny Morawieckiego. Będziesz miał zyski, ale nie na pewno.

O tej twojej obsesji związanej z samochodem elektrycznym już ci pisalem ale skoro pisałeś o funduszach inwestycyjnych, a w zasadzie nie pisałeś, to jestem jak najbardziej zainteresowany. Miło będzie poczytać specjalistę.

To jak, dasz radę, czy tylko potrafisz o jadzie i nienawiści. I o Smoleńsku oczywiście też.

24 minuty temu, zukzukzuk napisał:

Twoja ograniczoność jest nieograniczona..

O tu mam język miłości i wszystko merytoryczne, prawda?

Edytowane przez jezz
7 minut temu, jezz napisał:

Nie, nie, to ty mi to zarzucasz więc poproszę te cytaty. Bo zostaniesz zgłoszony za atak personalny

Sygnalizuj Kolego, sygnalizuj.

9 minut temu, jezz napisał:

O tej twojej obsesji związanej z samochodem elektrycznym już ci pisalem ale skoro pisałeś o funduszach inwestycyjnych, a w zasadzie nie pisałeś, to jestem jak najbardziej zainteresowany. Miło będzie poczytać specjalistę.

Nie interesuje Ciebie patriotyczna inwestycja wspierająca premiera i PiS? 

10 minut temu, jezz napisał:

To jak, dasz radę, czy tylko potrafisz o jadzie i nienawiści. I o Smoleńsku oczywiście też.

Przecież Smoleńsk to bardzo ciekawy temat, pełen PiS-owskiej nienawiści.

41 minut temu, jezz napisał:

Pierwszy z brzegu. Powtórzę - Twoja ograniczoność jest niegraniczona.

Zaproponuj, jak nazwałbyś Twoją idiotyczną wypowiedź w jężyku miłości?

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.