Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Autorowi powyższego wydalenia tweetowego należy się komentarz jego własnymi słowami: spadaj pajacu! I tyle w temacie. Trzeba być nielichym bucem, żeby cieszyć się z tego, ze kasa zamiast trafić do szpitala w którym do ostatnich dni opiekowano się Nina Andrycz trafi do kieszeni pseudobankowych geszefciarzy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez trebliG

Przeczytajcie to:

Ukryta Zawartość

Archiwum X do tego "dzieła " to pikuś....

ale zaczęło sie najważniejsze

13901582_1817828051784548_213488783839617314_n.png

Brakuje pieniędzy

Ukryta Zawartość

A przyszłoroczny budżet państwa będzie dla rządu trudny. Zabraknie bowiem wpływów z aukcji LTE, a wydatków przybywa. Trzeba też znaleźć środki na całoroczne finansowanie programu 500 plus. Perspektywy nie są jednak najlepsze, co przyznaje szef Komitetu Stałego Rady Ministrów Henryk Kowalczyk

8825426643302924b40d27336f6b5e9e.png

No to Ci co głosowali na Sprawiedliwych ( grono wielbicieli też )szerokim gestem sięgamy ręka do kieszeni i garściami wspomagamy Do(jn)brą Zmianę

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dla idiotów którzy wierzyli i nadal wierzą w PiS:

"Szefowa kancelarii premiera Beata Kempa (50 l.) niedawno ośmieszyła się skandalicznym projektem ustawy znacznie podwyższającej pensje władzy i nazywanej „Koryto+". I co? Jak gdyby nigdy nic przepchnęła po cichu inne podwyżki – dla asystentów w KPRM.

Teraz po podwyżkach wynagrodzenie zasadnicze asystentów (jest ich w KPRM szesnastu i pracują m.in. dla premiera i wicepremierów) wzrośnie do 6560 zł. Czyli o ponad 100 procent! Poza politycznymi asystentami podwyżka obejmuje jeszcze sekretarzy, którzy mimo średniego wykształcenia będą mogli teraz zarabiać nawet 5060 zł brutto.

Jestem Europejczykiem.

Dla idiotów którzy wierzyli i nadal wierzą w PiS:

"Szefowa kancelarii premiera Beata Kempa (50 l.) niedawno ośmieszyła się skandalicznym projektem ustawy znacznie podwyższającej pensje władzy i nazywanej „Koryto+". I co? Jak gdyby nigdy nic przepchnęła po cichu inne podwyżki – dla asystentów w KPRM.

Teraz po podwyżkach wynagrodzenie zasadnicze asystentów (jest ich w KPRM szesnastu i pracują m.in. dla premiera i wicepremierów) wzrośnie do 6560 zł. Czyli o ponad 100 procent! Poza politycznymi asystentami podwyżka obejmuje jeszcze sekretarzy, którzy mimo średniego wykształcenia będą mogli teraz zarabiać nawet 5060 zł brutto.

To podejście do ladowania miernotom kasy ich zgubi. Tutaj źle robią. Ale władza zawsze źle robi nawet demokratyczna. A to dlatego ze tylko wybory sa demokratyczne a decyzje po wyborach juz nie rozliczane.

chwilowy brak działalności w audio.

Oj będzie krzyżowo 4788.gif

13938344_1819181718315848_3019566927932565776_n.png?oh=d50c1a2326bfbcfdbdb608d2dcbea3f6&oe=58177D67

Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Mocne ale niestety trafne słowa:

http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,20536740,konstytucja-tylko-na-papierze-wszystkie-chwyty-ktore-stosuje.html#MTstream

Wzywaliśmy prezydenta do zaprzysiężenia sędziów, zwracając uwagę, że łamie konstytucję. Wydawało się nam, że działania prezydenta to jakaś polityczna gra. Ale potem przyszły kolejne działania m.in. ułaskawienie pana Kamińskiego, pierwsza ustawa "naprawcza" autorstwa PiS... Dla kogoś, kto zajmuje się prawem konstytucyjnym te wszystkie chwyty, które zaczęto stosować, są znane. W ten sposób przecież "rozłożono" sąd konstytucyjny w Austrii - przypomniał gość "Poranka Radia TOK FM Jerzy Stępień.

Prezesina Mlaszczysław Balbinka jest bardzo sentymentalny, chciał wieczorynkę, sondę, teleranek, żeby było tak jak kiedyś jak była mody, mama mu gotowała i prała ale teraz zaczyna robić się nie za bardzo wesoło już... Ciekawe kiedy znajdzie się ktoś kto w końcu nie wytrzyma i go wyśle do braciaszka?

13920646_1819634508270569_5759956464173678283_n.png?oh=27399de47d9857bb8fa63e2760a468ee&oe=585B8D51&__gda__=1481341685_dde15aba88365f17a7a35d3c3f45d573

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Ciekawe kiedy znajdzie się ktoś kto w końcu nie wytrzyma i go wyśle do braciaszka?

To powyżej to z miłości, nienawiści czy z głupoty?...a może wszystkiego naraz?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

To powyżej to z miłości, nienawiści czy z głupoty?...a może wszystkiego naraz?

Nie jestem kato-bolszewikiem, nie muszę udawać że wszystkich kocham i znak pokoju w niedzielę a po wyjściu z kościoła kosa w plecy sąsiadowi za to że kupił nowego paseratti ;-) za to co robi balbinka czeka go kara, tylko pytanie jaka :-)

14034863_1093713694038000_1449253465758803054_n.jpg?oh=09275d9346c1334cd8b36b8249cd13ee&oe=585C1873

Prezesina Mlaszczysław Balbinka jest bardzo sentymentalny, chciał wieczorynkę, sondę, teleranek, żeby było tak jak kiedyś jak była mody, mama mu gotowała i prała ale teraz zaczyna robić się nie za bardzo wesoło już... Ciekawe kiedy znajdzie się ktoś kto w końcu nie wytrzyma i go wyśle do braciaszka?

13920646_1819634508270569_5759956464173678283_n.png?oh=27399de47d9857bb8fa63e2760a468ee&oe=585B8D51&__gda__=1481341685_dde15aba88365f17a7a35d3c3f45d573

Ciekawe czy to rzeczywiście prawda ? Jeżeli tak to komuna wraca szeroką ławą.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Sokzburaka to prawda dla...buraka i sok z prawdy, a thrak już napisał, że oczekuje zgonu w tej i innych sprawach.

Brawo WY.

Edytowane przez xniwax

Sokzburaka to prawda dla...buraka i sok z prawdy, a thrak już napisał, że oczekuje zgonu w tej i innych sprawach.

Brawo WY.

Gdzie w tym zdaniu widzisz moje oczekiwanie na czyjkolwiek zgon: "Ciekawe kiedy znajdzie się ktoś kto w końcu nie wytrzyma i go wyśle do braciaszka?" ? Takich dyktatorków zazwyczaj ktoś wk...ny ze społeczeństwa wysyłał tam gdzie miał już spokój jak się przelała czara goryczy. Ach jak wy uwielbiacie wytykać innym źdźbło mając belkę w swoim...

belka.jpg

Edytowane przez thrak

"Ciekawe kiedy znajdzie się ktoś kto w końcu nie wytrzyma i go wyśle do braciaszka?"

Zapewne nie miałeś na myśli "wniebowstąpienia"...skoro piszesz i liczysz na jakiegoś bliżej niekreślonego ktosia.

Może jednak daj szansę społeczeństwu za 3 i pół roku, a nie nie myśl o wysyłaniu w zaświaty tych, którzy politycznie Tobie nie pasują.

W końcu jesteś za demokracją czy za dyktaturą "morderczych myśli" :)

Wysyłanie w zaświaty czy choć chęć takiego wysyłania polityków jest stara jak świat. Co ciekawe czym polityk ma większe zapędy na dyktatora czy tylko dektatorka, tym mowa o zaświatach częściej.

Tymczasem jednak rząd zwany żartobliwe rządem Beaty Szydlo nie zadowala sie dotychczasowym sukcesem i idzie po kolejny rekord. Rekord w zadłużeniu kraju w sposob nieporownywalnie wyzszy niz PO juz osiagneli, ale wynik ich nie zadowala i pozyczaja dalej. Tym razem zapowiedzieli emisje obligacji wieloletnich specjalnie na rynek chinski, w juanie. Ile? Sami nie wiedzą ile, resort mowi cos o 10 miliardach zeta, ale nie wyklucza zadłużenia w wysokości nawet do 25 miliardów. Pincset plus jednak swoje kosztuje. Juz nawet kląć sie nie chce, tym bardzie, że juan ma sie niezle i ciagle rosnie. Dobra k**wa jej mac zmiana.

Tymczasem jednak rząd zwany żartobliwe rządem Beaty Szydlo nie zadowala sie dotychczasowym sukcesem i idzie po kolejny rekord. Rekord w zadłużeniu kraju w sposob nieporownywalnie wyzszy niz PO juz osiagneli, ale wynik ich nie zadowala i pozyczaja dalej. Tym razem zapowiedzieli emisje obligacji wieloletnich specjalnie na rynek chinski, w juanie. Ile? Sami nie wiedzą ile, resort mowi cos o 10 miliardach zeta, ale nie wyklucza zadłużenia w wysokości nawet do 25 miliardów. Pincset plus jednak swoje kosztuje. Juz nawet kląć sie nie chce, tym bardzie, że juan ma sie niezle i ciagle rosnie. Dobra k**wa jej mac zmiana.

Do czego może prowadzić socjal w obecnym systemie i przy obecnej gospodarce prywatyzacji bogactwa i uspoleczniania strat gdzie właściciele bogactwa nie dzielą sie ze społeczeństwem?

Myślę ze każdy chociaż troche myślący już zna odpowiedź. Niestety nie da inaczej.

A więc jesli socjal będzie rósł u nas to można sobie zadac w zwiazku z tym pytanie kiedy bankructwo? Nie da sie inaczej.

I każdy chociaż trochę myślący o tym wiedział przed wyborami. A to ze wygrał ktoś kto może mas doprowadzić do bankructwa to niestety pokazuje ze ludzi myslacych chociaż trochę jest mniejszość. Dlatego ddemokratyczne wybory nie działają bo promuje wole większości a większość to miernoty idioci.... Którzy nie potrafia nawet podstawowych rzeczy zrozumieć. I to jest niestety prawdą.

Ps. Swój garnie do swojego. Wybiera przedstawiciela na swoje podobieństwo.

Edytowane przez antymalkontent

chwilowy brak działalności w audio.

Brawo pani Doroto!

Ukryta Zawartość

Do czego może prowadzić socjal w obecnym systemie i przy obecnej gospodarce prywatyzacji bogactwa i uspoleczniania strat gdzie właściciele bogactwa nie dzielą sie ze społeczeństwem?

Myślę ze każdy chociaż troche myślący już zna odpowiedź. Niestety nie da inaczej.

A więc jesli socjal będzie rósł u nas to można sobie zadac w zwiazku z tym pytanie kiedy bankructwo? Nie da sie inaczej.

I każdy chociaż trochę myślący o tym wiedział przed wyborami. A to ze wygrał ktoś kto może mas doprowadzić do bankructwa to niestety pokazuje ze ludzi myslacych chociaż trochę jest mniejszość. Dlatego ddemokratyczne wybory nie działają bo promuje wole większości a większość to miernoty idioci.... Którzy nie potrafia nawet podstawowych rzeczy zrozumieć. I to jest niestety prawdą.

Ps. Swój garnie do swojego. Wybiera przedstawiciela na swoje podobieństwo.

Daj już spokój, nie pogrążaj się.

Twoje analizy i syntezy są do niczego.

Da się inaczej.

Ukryta Zawartość

Gość Gosc

(Konto usunięte)
Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

O wyższości PRL-u nad IV RP, ale i nie tylko: http://opinie.wp.pl/jacek-zakowski-zabijanie-panstwa-smiechem-6026119636972673a

Niestety. Wszechobecne zidiocenie nie dotknęło jedynie polityków.

Wszechobecne zidiocenie nie dotknęło jedynie polityków

Ty wiesz o tym najlepiej.

Ku pamięci,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Ty wiesz o tym najlepiej.

Ku pamięci,

Do rej pory nie wiedziałem, że w szkołach zaświadczenie lekarskie zwalniało z lekcji historii.

A pislamiści nie odpuszczają w robieniu szopki przy każdej okazji:

Ukryta Zawartość

Z Maciarewiczem to jeszcze nie koniec szopki mamy dalszy ciąg tejszopki

idiotyzmy chodzą parami chciałoby się powiedzieć lecz w przypadku dojnej zmiany "never ending story"mamy .....

Rzecznik MON odznaczony za "zasługi dla obronności kraju". Czym przekonał do siebie Antoniego Macierewicza?

Ukryta Zawartość

ciekawy opis Sławomira Neumanna "Za rok to pewnie Krzyż Walecznych a potem Virtuti"

czyli najpierw trza pracować w aptece, potem całować w pewną cześć a ordery już za parę miesięcy

a czy aby nie zapomnieli o apelu smoleńskim ?

13962707_1746467865607468_8863708233527196390_n.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Do rej pory nie wiedziałem, że w szkołach zaświadczenie lekarskie zwalniało z lekcji historii.

Trzeba było chodzic do polskiej szkoły.

To byś wiedział i to, i tamto.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Trzeba było chodzic do polskiej szkoły.

To byś wiedział i to, i tamto.

To przyznaj się, w której polskiej szkole nauczyli zestawiać na równi z Hitlerem Gomułkę, Castro, a nawet Mao? Wygląda na to, że historii uczył cię Macierewicz.

Edytowane przez Włodzimierz_55692
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.