Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Oda dla

JAROSŁAWA KACZYŃSKIEGO

PRZYWÓDCY NARODU. ZWYCIĘZCĘ W WYBORACH

Niby zwycięski Chrobry wzmacniasz państwo nasze,

Ty, który od nowa polską godność wskrzeszasz.

Jak orzeł ponad skałą wzlatujesz i zawsze.

To Ty masz rację, Ty na pomoc spieszysz

Tyle dróg przejść musiałeś, wodzu nasz zwycięski.

Tyle klęsk przejść musiałeś by podnieść się z klęski.

Tyle lat musiałeś czekać by teraz już w chwale.

Rządzić Polską, by zmieniać nasz kraj stale

W kierunku mocarstwa od morza do morza,

By wszystkie narody od Bałkanów po Bałtyk

A nawet ptaki co krążą w przestworzach,

Wielbiły Polskę i wielbiły jej wodza

0 Jarosławie Wielki, władco dusz Polaków.

Który nasz naród wyprowadzisz z klęski.

Który zdobędziesz imperium Lechitów.

I znów odrodzisz Warszawę i Kraków

Niech będzie pamięć Twego brata Lecha

Na zawsze w kraju świętego Wojciecha

Łączyć a nie dzielić naród nasz wybrany

Autor to Selim Chazbijewicz, polski politolog, pisarz, publicysta i nauczyciel akademicki. Jest znanym działaczem społeczności tatarskiej. Był współzałożycielem i prezesem Związku Tatarów RP, pełnił też funkcję imama gminy muzułmańskiej w Gdańsku. Bezskutecznie startował z list PiS do Senatu, a następnie Sejmu.

prawie tak straszne jak najazdy Tatarów... w wersji audiofilskiej powinno być: "Niby zwycięski Chrobry wzmacniacz państwo nasze" ;-)

Buahahaha, chyba wydrenować do cna :-D

4d8380b2a89e0b5402f88f59062b4303.png

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Czytaliście projekt MEN ramowego programu nauczania po likwidacji gimnazjów? Jeśli nie - zajrzyjcie tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Moje młode niestety odczują na sobie skutki reformy w całej rozciągłości, bo dopiero zaczynają edukację, więc się zainteresowałem. I sam nie wiem: śmiesznie, czy strasznie. Fizyka, chemia - już wcześniej, przy gimnazjalnej reformie mocno ograniczone, teraz lecą prawie do absolutnego minimum. Podobnie geografia i biologia. Matematyka - również mocno ograniczona, informatyka - śmiech na sali - praktycznie ścięta do zera. Zwiększy się historia - praktycznie dwukrotnie i nieznacznie języki. Praktycznie wypadną zajęcia techniczne i artystyczne. Zwiększa się przedmioty takie jak WOS czy jego odpowiedniki, pojawi się cos na kształt przysposobienia obronnego. I już nie wiem o co w tym całym bajzlu zwanym reforma chodzi - miało być przywrócenie starego systemu (który jaki był, taki był, ale ze szkół ogólnokształcących wypuszczał dzieciaki z jakim takim pojęciem o matmie fizyce biologii i chemii - a jest coś dziwnego i bezsensownego. Praktycznie bez przedmiotów ścisłych w liceach - jak studiować kierunki inżynierskie, wojskowe (WAT na przykład), medycynę, wszystkie kierunki powiązane z chemią? Na studiach maja nauczyć od zera studentów tego, co jakieś 20 lat temu umieli już uczniowie kończący ósmą podstawówki? To już nawet nie na kolanie pisane, tylko na dupie jest.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez trebliG

Łączyć a nie dzielić naród nasz wybrany

Naród wybrany :-). Przez kogo ?

W kierunku mocarstwa od morza do morza,

Taaak, armia maciarenki tego dokona :-)))). Dobry żart.

Który nasz naród wyprowadzisz z klęski.

Raczej Naród jest prowadzony do klęski ekonomicznej czyli drugiej Grecji.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dopisujcie

PiS to sami "misiewicze".

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Najniższy podnóżek prezia czyli Suski był łaskaw w radiu ZET wydać z siebie głos uzasadniający bezżenność i bezdzietność swojego pana:

"Dobro Polski to najważniejsza rzecz w jego życiu. Poświęcił się całym życiem. Nie ożenił się, bo służył Polsce i nie chciał unieszczęśliwiać jakiejś kobiety, którą by pozostawiał, służąc Polsce".

Czy ten skończony bałwan nie wie, ze zacytował niemal słowo w słowo co na temat swojej bezżenności powiedział Hitler? Czy ten kretyn nie zdaje sobie sobie sprawy, że nie tylko cytat z Hitlera, ale i nikt w to nie wierzy i wyrządza swemu panu niedźwiedzią przysługę? Co za wyjątkowy matoł...

Najniższy podnóżek prezia czyli Suski był łaskaw w radiu ZET wydać z siebie głos uzasadniający bezżenność i bezdzietność swojego pana:

"Dobro Polski to najważniejsza rzecz w jego życiu. Poświęcił się całym życiem. Nie ożenił się, bo służył Polsce i nie chciał unieszczęśliwiać jakiejś kobiety, którą by pozostawiał, służąc Polsce".

Czy ten skończony bałwan nie wie, ze zacytował niemal słowo w słowo co na temat swojej bezżenności powiedział Hitler? Czy ten kretyn nie zdaje sobie sobie sprawy, że nie tylko cytat z Hitlera, ale i nikt w to nie wierzy i wyrządza swemu panu niedźwiedzią przysługę? Co za wyjątkowy matoł...

Hihihi...

Miałem dokładnie to samo skojarzenie. Szukając dokładnego cytatu trafiłem na omówienie interesującej książki o Hitlerze. Kilka ciekawostek:

"Przemówienia Hitlera były dokładne przemyślane. - Zaczynał spokojnie, z namysłem, zdobywał zaufanie publiczności, by dopiero potem przejść do bardziej agresywnego repertuaru - twierdzi historyk.

Mianem kamuflażu określa Ulrich odgrywaną przez Hitlera rolę samotnego polityka, który zrezygnował z życia rodzinnego i dóbr doczesnych, by całkowicie poświęcić się polityce i ojczyźnie. Historyk przypomina w tym kontekście, że Hitler wielokrotnie chwalił się, iż jest jedynym mężem stanu na świecie, który nie posiada konta bankowego.

W rzeczywistości Hitler cenił luksus - mówi Ullrich. Jak podkreśla, przyszły kanclerz od początku swojej kariery jeździł najnowszymi i najdroższymi modelami Mercedesa. W Monachium mieszał w 9-pokojowym mieszkaniu w centrum miasta.

Hitler wykazywał dużą niechęć do systematycznej pracy, bronił się jak mógł przed systematycznym studiowaniem dokumentów. Nie korzystał jednak z pomocy ghostwriterów - swoje przemówienia dyktował z głowy sekretarce. Jednocześnie do końca życia nie wyzbył się kompleksu niższości; nienawidził intelektualistów, reagował bardzo ostro na wszelkie próby wytykania mu błędów."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Nie potrafię zrozumieć jak można w sytuacji gdy już i tak o preziu mówi się jak o małym dyktatorku, polskim Hitlerku, itp, jeszcze dolewać benzyny do ognia? Dla kogo ten passus wprost z Adolfa? Do tych góra 0,2% wyborców w kusych kurteczkach i bez kudłów? Wszelkie skojarzenia z Hitlerem dla reszty poza kibolami z ONR są jednoznacznie negatywne. Autentycznie podziwiam bezmiar głupoty Suskiego. Zdaję sobie sprawę, ze jego wypowiedź to próba jeszcze głębszego wpełznięcia do dupy prezesa - bo jemu ten kretynizm z pewnością się spodobał, ale przecież po tylu latach w polityce Suski musi wiedzieć co takie teksty wywołają u wszystkich oprócz prezia i bandy łysoli. Ręce i nogi opadają...

Suski to prosty cebrzyk i tyle. Jakichś śladów refleksji ciężko się u niego doszukać.

Jestem Europejczykiem.

e69344a49e4bce16c0f3803eab337ff2.jpg

To było do przewidzenia. "Grecja" nadchodzi wielkimi krokami. Sprzątanie po pisowskich "misiewiczach" będzie długie i bolesne. Możliwe że w ogóle się nie uda.

Edytowane przez Lech36

O kadry należy dbać, Towarszysze, jak mawiał klasyk.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

O kadry należy dbać, Towarszysze, jak mawiał klasyk.

Dokładnie. Teraz trzeba dać sowite odprawy "misiewiczom" zwalnianym a na ich miejsce przyjdą bez konkursu następni "misiewicze" którzy znów po około roku zmienią się z następnymi. Tak wygląda skok na kasę. Trzeba się nachapać w 4 lata bo wyborcy mogą się orientować że zostali oszukani i w następnych wyborach wybrać kogo innego.

Jak wyglądy przy tym zegarek Nowaka?

"Misiewicze" potrafili ten zegarek i ośmiorniczki wynieść do rangi symbolu a ciemnogród klaskał i się cieszył a potem zagłosował na "misiewiczów". Teraz pewnie będzie miał za chwilę drugą "Grecję" i znów cimogrodzianie będzie się "cieszyć" płacząc ze "wzruszenia".

Edytowane przez Lech36

Jak wyglądy przy tym zegarek Nowaka?

Jak mała pchełka Pikusia przy stadzie świń które dorwały się do koryta ;-)

Edytowane przez trebliG

Jak mała pchełka Pikusia przy stadzie świń które dorwały się do koryta ;-)

Zawsze to tak wyglądało, ale propaganda potrafi zrobić swoje.

Bo Polak zagłosuje chętniej na kogoś, kto obieca, że komuś odbierze, niż na kogoś, kto obieca, że wszystkim będzie lepiej.

Bo Polak zagłosuje chętniej na kogoś, kto obieca, że komuś odbierze, niż na kogoś, kto obieca, że wszystkim będzie lepiej.

Z tego wynika że część Polaków ma problemy z postrzeganiem polityki i ekonomii.

W tym kraju politykę i ekonomię postrzega się w kategoriach "mojej krzywdy". Pojęcie "wspólnego dobra", "wspólnych interesów" właściwie nie istnieje. Rządzą nami ludzie, którzy nie mają pojęcia o świecie, wybrani przez podobnych sobie.

Biedne dzieci, debile w szkołach takie gazetki im każą robić i podświadomie wtłoczą do łbów te brednie...

14444601_338797336463775_6971754760905903230_o.jpg

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Biedne dzieci, debile w szkołach takie gazetki im każą robić i podświadomie wtłoczą do łbów te brednie...

14444601_338797336463775_6971754760905903230_o.jpg

O żesz kur..... to nie fejk?

Trzy dekady wstecz, moja podstawówka jak żywa - tablica, obrazki w listewkowych ramkach, ściany z zielona lamperią, głośnik - kołchoźnik i gazetka ścienna z liternictwem jakby żywcem sprzed 30 lat, ale drzwi i zegar nad nimi wyglądają współcześnie, czy to jest kur... w ogóle możliwe? Jakby mnie jaruzelowy PRL w dupę kopnął normalnie, tak się poczułem. Zamienic JPII, L. Kaczyńskiego i Dziadzię na Lenina, Jaruzela i jeszcze jakąś komuszą mordę do kompletu i będzie jak w mojej sali do polaka 30 lat temu...

Edytowane przez trebliG

Hihihi...

Miałem dokładnie to samo skojarzenie. Szukając dokładnego cytatu trafiłem na omówienie interesującej książki o Hitlerze. Kilka ciekawostek:

"Przemówienia Hitlera były dokładne przemyślane. - Zaczynał spokojnie, z namysłem, zdobywał zaufanie publiczności, by dopiero potem przejść do bardziej agresywnego repertuaru - twierdzi historyk.

Mianem kamuflażu określa Ulrich odgrywaną przez Hitlera rolę samotnego polityka, który zrezygnował z życia rodzinnego i dóbr doczesnych, by całkowicie poświęcić się polityce i ojczyźnie. Historyk przypomina w tym kontekście, że Hitler wielokrotnie chwalił się, iż jest jedynym mężem stanu na świecie, który nie posiada konta bankowego.

W rzeczywistości Hitler cenił luksus - mówi Ullrich. Jak podkreśla, przyszły kanclerz od początku swojej kariery jeździł najnowszymi i najdroższymi modelami Mercedesa. W Monachium mieszał w 9-pokojowym mieszkaniu w centrum miasta.

Hitler wykazywał dużą niechęć do systematycznej pracy, bronił się jak mógł przed systematycznym studiowaniem dokumentów. Nie korzystał jednak z pomocy ghostwriterów - swoje przemówienia dyktował z głowy sekretarce. Jednocześnie do końca życia nie wyzbył się kompleksu niższości; nienawidził intelektualistów, reagował bardzo ostro na wszelkie próby wytykania mu błędów."

Ukryta Zawartość

Myślę, że z Kaczyńskim jest podobnie - też tylko udaje biednego. Moim zdaniem jest najbogatszym człowiekiem w Polsce i jednym z bogatszych polityków na świecie. Jest przy tym niebywale chciwy - pamiętam, jak Kaczyński pisał kiedyś usprawiedliwienie z nieobecności na obradach do marszałka Sejmu, żeby nie stracić 300 zł. Co do życia jakie prowadzi to tak naprawdę nic nie wiemy - prezes bardzo dba o swoją prywatność

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Pasqual
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.