Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Członek z ramienia, czy pod płaszczykiem?

Zależy od wyobraźni ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Szałamacha, który przynajmniej w pewnym stopniu uchodził za tego który stara się trzymać wydatki na wodzy out. "Geniusz" bankiera Morawieckiego ma sprawić, że pieniądze na kiełbasę wyborczą się w cudowny sposób same rozmnożą. Czyli zadłużania na potęgę ciąg dalszy, tylko jeszcze szybciej. Deficyt, rekordowy deficyt na 2017 już teraz jest fikcją, będzie wedle ostrożnych ocen o minimum 15-20 mld wyższy. Grecja coraz bliżej...

"Geniusz" bankiera Morawieckiego ma sprawić, że pieniądze na kiełbasę wyborczą się w cudowny sposób same rozmnożą.

A tak swoją drogą to co ten geniusz do tej pory zrobił? Może koledzy z pisu podpowiedza? Wie któryś coś?

Szałamacha, który przynajmniej w pewnym stopniu uchodził za tego który stara się trzymać wydatki na wodzy out.

Szałamacha to nie ten przypadkiem który ze dwa razy zbyt głośno powiedział że czegoś się tam nie da, a na coś tam nie stać budżetu?

To by chyba wyjaśniało.

Rządy pisu przypominają mi Polskie wesele. Kowalski pracujący w fabryce którego nie stać na wyjście do knajpy, zaprasza 200 osób na kredyt który będzie spłacał 20 lat. A tłuszcza przez chwilę popije , pobawi się na krzywy ryj i nieważne że muzyków stać tylko na poziom disco polo. Nazajutrz i tak wszyscy będą mieć kaca.

Rządy pisu przypominają mi Polskie wesele.

Jest jeszcze weselej. Normalnie długi za wesele spłaca ten który jest jego bohaterem. To nie pisiarstwo bierze kredyt na to "wesele" tylko my i to nie pisiarstwo będzie długi spłacać, tylko my, mimo, że nawet na to wesele nie chcieliśmy pójść. To nie w większości elektorat PiS tworzy dochód narodowy z którego my i nasze dzieci będą płacić rachunki, elektorat PiS to w większości konsumenci tego co my wypracujemy. To tak jakby wyprawiać wesele na które go nie stać, nie lubianemu sąsiadowi i jego mendowatym i zapijaczonym gościom i rodzince, nie być na nim bo i żarcie i trunki i muzyka nie ta, mieć siekierę we własnych drzwiach i obrzyganą klatkę i jeszcze za to słono zapłacić.

Pisirastwo za głupie by to zrozumieć i przewidzieć, ale reakcja na każdy kolejny monit z banku o spłatę kolejnej raty za weselę będzie wywoływał tylko jedną reakcję. Przywalić tej mendzie sąsiadowi, zgnoić i wdeptać w ziemię. Na razie sąsiad ze swoją ferajną żre w najlepsze marną kiełbachę, chleje tanią wódę i podskakuje w rytm tandetnej muzyczki, ale jeszcze do jego pustej główki nie dotarło, że będzie dostawał za to regularnie i przez lata taki wp***l, że na samą myśl o tym weselu będzie wymiotować.

To może należałoby na nowo odczytać Wesele Wyspiańskiego?Zamiast Złotego Rogu 500 Plus?

Gdybyż to było tylko to 500+, ale bez całej tej katastrofy finansowej którą PiS nam urządza, to jeszcze pół biedy. Obawiam się, że przy ich dyletanctwie i głupocie skutek tego 500+ to będzie przysłowiowy pikuś na tle całości...

To fakt. Rądy PełO na tle całości to była przecież "zielona wyspa" :-D

Pamiętamy. Podobnie jak ich Rządy fachowców w barwach poprzedniej druzyny AWS i jeszcze wczesniejszej drużyny UW. Sami fachowcy w nich byli :-D

To fakt. Rądy PełO na tle całości to była przecież "zielona wyspa" :-D

Pamiętamy. Podobnie jak ich Rządy fachowców w barwach poprzedniej druzyny AWS i jeszcze wczesniejszej drużyny UW. Sami fachowcy w nich byli :-D

Słodki chłopcze!

Jak rozumiem wytłumaczeniem dla debili obecnie sprawujacych władzę ma być to, że poprzedni byli gorsi?

Niestety dla wszystkich wygląda, że nie byli gorsi i dopiero teraz wdepnęliśmy w wielkie gówno. Pomyśleć, że to jeszcze rok nie minął.

Jestem Europejczykiem.

Jakoś na razie tobie smierdzi bardziej. Może wdepnałeś ale sam. Sprawdż dokładnie, jakby co to wytrzyj buty.

Pajacem jesteś słodki chłopcze i tyle.

Jestem Europejczykiem.

Słyszałem dziś Błaszczaka. Nawet jak na PiSSmana jest wyjątkowo głupi. Chcesz się z nim zmierzyć?

Jestem Europejczykiem.

Pomyśleć, że to jeszcze rok nie minął.

I co wielkiego się dzieje? Oprócz nieustającego biadolenia GW, TVN, KOD i was żadnej różnicy na gorsze nie widać, a licznej grupie społeczeństwa zaczęło się lepiej/godniej żyć, co wam strasznie doskwiera i w waszym mniemaniu upoważnia do ich lżenia.

Smacznego.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Bredzisz, kłamiesz, manipulujesz. To po chrześcijańsku?

P.S.

Ci "wy" to niby kto? Ja jestem ja, a nie żadne "wy".

Jestem Europejczykiem.

No i "ja" zalicza się do zbioru "wy"

Bredzisz, kłamiesz, manipulujesz. To po chrześcijańsku?

Po Polsku.

Edytowane przez Jacchusia

Niechrześcijanie również tak mówią.

Co ty tak zafiksowany religijnie jesteś :)

Edytowane przez Jacchusia

"Według planów partii rządzącej, dziennikarze mieliby zostać przeniesieni z korytarza głównego Sejmu do pomieszczeń , które zajmuje teraz Straż Marszałkowska. Oznaczałoby to, że znajdowaliby się daleko od sali obrad i prawdopodobnie mogliby utrwalać dźwięk i obraz tylko w dwóch miejscach: w sali konferencji prasowych i na stanowiskach niedaleko galerii nad salą obrad."

No cóż, widocznie posłowie PiS za często wychodzili na głupków i coś trzeba było z tym zrobić.

Jestem Europejczykiem.

I co wielkiego się dzieje?

Owa część której lepiej się żyje (chwilowo) jest na tyle głupia, że nie wie, że nie ma nic za darmo, PiS czy państwo "daje" nie swoje, a cudze albo pożyczone i przyjdzie i tak zapłacić za to i to z odsetkami. Różnica między nami a wami polega na tym, że my doskonale wiemy, że lepiej sobie w tej chwili odmówić obżerania się tanią kiełbasą, bo owa kiełbasa będzie per saldo kosztować tyle co najwykwintniejsze salami. Was smak i obfitość (chwilowa) tej kiełbasy tak urzeka, że macie gdzieś, że to właśnie wy za nią już za niedługo bardzo słono zapłacicie. Czemuś głupi - bo biedny. Czemuś biedny bo głupi. I nic, zupełnie nic się w tym względzie od wieków nie zmieniło...

A ty jestes idiotą

Sam twierdziłeś, że inny nick - inny człowiek. A tu figa z makiem. Kto się wroną urodził, kanarkiem nie zdechnie...

Ciąg dalszy opanowywania Państwa przez swojaków:

"Premier Beata Szydło na wczorajszej konferencji prasowej ogłosiła, że dotychczasowego pełnomocnika ds. równego traktowania oraz społeczeństwa obywatelskiego Wojciecha Kaczmarczyka zastąpi wiceprezes PiS Adam Lipiński."

PiSowskie nominacje coraz bardziej kabaretowe.

Jestem Europejczykiem.

"Maria Szonert- Binienda, żona Wiesława Biniendy, znanego z teorii o zamachu w Smoleńsku, straciła funkcję w Kongresie Polonii Amerykańskiej. Na otarcie łez ma nową, w senackiej komisji do spraw Polonii. Za chwilę zostanie też polskim konsulem."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Kolejny skandal i dowód na to, że w tej chwili rządzą nami ideologicznie zaślepieni debile.

Polonia podziękowała kobicie, przegrała wybory to robi się ją konsulem honorowym. Na złość Polonii? Na pocieszenie?

Po ch... takie bezsensowne i szkodzące Polsce posunięcia?

Jestem Europejczykiem.

Kolejny skandal i dowód na to, że w tej chwili rządzą nami ideologicznie zaślepieni debile.

Polonia podziękowała kobicie, przegrała wybory to robi się ją konsulem honorowym. Na złość Polonii? Na pocieszenie?

Po ch... takie bezsensowne i szkodzące Polsce posunięcia?

Kolesiostwo do kwadratu panie Jaro ale nic to nie da takiemu zaslepieniu że cokolwiek się Im mówi tak nie dotrze przeca są pomazańcami Kaczyńskiego....

coś na rozweselenie ( nie trzeba marychy palić zapewniam lepsze)

Ukryta Zawartość

14468565_1844385489128804_8220666062441989375_o.png

Kobiety Pisiakom podziękuja już niedługo

brawo pani Janda

14457515_1844383769128976_3514687234619860274_n.png

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez asterix1

PiSSmani naprawdę mają Polaków za kompletnych idiotów. Jakaś posłanka partii reżimowej sadziła u Morozowskiego taką propagandę, że komuniści mogliby się od niej uczyć. Skąd PiS bierze takich żołnierzy???

Jestem Europejczykiem.

z20765052Q.jpg

Niektóre słowa będzie chyba trzeba wykreślić ze słowników.

2zs7jbk.jpg

:D

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.