Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tu masz to czego nie chcesz widzieć.

A przyglądałeś się chociaż temu że wklejasz linka ? Co tu niby jest jak na tacy podane ? Przykładowo punkt c. Wydano 3,6 mln na program RUR z czego 1,3 mln to kupno fantomów a 2,3 mln na koszty obsługi tego programu. Czy wiesz co wchodzi w te "koszty obsługi" ? Żeby nie było - nie twierdzę od razu że jest tu jest jakiekolwiek oszustwo. Chciałbym tylko wiedzieć na co poszły 2 melony.

Ukryta Zawartość

<br />Iława/Londyn, NVA - to Kolega nie jest aby klonem Arek_45?<br />

Mam jeszcze kilka innych wzmacniaczy i mieszkam jeszcze w paru innych miejscach, nie prowadzę fundacji.

<br />Tu masz to czego nie chcesz widzieć. <br />

"Usługi przewozowe" to tam są koszta tego Land Rovera ?

Dajcie już spokój Owsiakowi, od tego wszystkiego chłop z nerwów urlop wziął.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość cycus12

(Konto usunięte)

gdyby jurek był czysty i nie miał nic do ukrycia to już dawno ludzie by siedzieli cicho albo mieli wyroki a wszystkie plotki zostały wyjaśnione. Skoro jest czysty to czemu tego nie udowodni ? przecież to nie jest nic trudnego....

http://www.ngopole.pl/2014/01/12/kukiz-o-wosp-u-nas-nie-mozna-codziennie-po-cichutku-pomoc-staruszce-przyniesc-wegiel-u-nas-musi-byc-z-pompa/

Z Orkiestrą grałem od samego początku. Od pierwszego koncertu. Jakieś 5-6 pierwszych jej lat. Nie pamiętam dokładnie ile. Dziś czytam sobie różne artykuły z przeróżnych gazet, które są cytowane w necie i które dotyczą WOŚP. Z litości nie podam nazwisk tych Ziewnikarzy, którzy dziś jadą po Owsiaku jak po burej suce a w 2000 roku jechali po mnie za tekst piosenki o Orkiestrze. Za tekst, który napisałem kiedy przejrzałem na oczy. Kiedy zobaczyłem jak wiele kasy idzie w błoto, jak „czesze się” przeciętnego obywatela i jak korzystają wizerunkowo „bezinteresowni” darczyńcy w rodzaju banków, którym tvp poświęcało tyle czasu, że gdyby musiały zań zapłacić to poszłyby z torbami – przyznaje Paweł Kukiz na znanym portalu społecznościowym.

Chociażby w TVN wczoraj, we wiadomościach była relacja z rozprawy

eh .. pomyśleć że kiedyś miałem do Ciebie szacunek.

http://niezalezna.pl/51613-owsiak-czuje-sie-jak-w-obozie-w-auschwitz-pytania-o-wosp-porownuje-do-nazizmu

Edytowane przez cycus12
Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

To co miałem do powiedzenia napisałem wcześniej. Nie manipuluj mną i moimi wpisami , nigdzie nie napisałem że coś jest niezgodnie z prawe, wręcz przeciwnie.

A z tymi dokumentami masz na co dzień do czynienia? Bo ja takie robię co roku.

Piszę o tym że można się nazywać nawet Owsiak , ale łachy się nie robi z rozliczenia. I nie widzę powodu aby cały czas robić z siebie biedaka bo jest to nieszczere delikatnie ujmując. A sprawozdania które cytujesz nie są odniesieniem składnik w składnik rok do roku, dlatego pobieżne wklejenie linka do nich świadczy o nieznajomości tematu.

Ale nasrać na Owsiaka lubisz... bo co uważałeś że Cię nikt nie rozliczy?

I nagle się okazało, że ktoś jest w stanie pociągnąć was do odpowiedzialności.

Nie ma nic na sumieniu?

Pokazuje kwity , wygrywa proces i ze spokojem pokazuje środkowy palec blogerowi i zamyka sprawę.

Krótko i na temat - dziwią więc te nerwowe ruchy, bo jak to jebnie, to niesmak na całe pokolenia

pozostanie, a chłopu stos zgotują szybciutko ... z taką pieczęcią na czole w tym kraju miejsca by

nie znalazł ...

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

A przyglądałeś się chociaż temu że wklejasz linka ? Co tu niby jest jak na tacy podane ? Przykładowo punkt c. Wydano 3,6 mln na program RUR z czego 1,3 mln to kupno fantomów a 2,3 mln na koszty obsługi tego programu. Czy wiesz co wchodzi w te "koszty obsługi" ? Żeby nie było - nie twierdzę od razu że jest tu jest jakiekolwiek oszustwo. Chciałbym tylko wiedzieć na co poszły 2 melony.

Przeczytaj całość i nie pier**l głupot.

SzuB, możesz mieć swoje zdanie, ja też napisałem że jest sporo dobrego zrobione i jakaś kasa na dobry cel. Też że nie robi mi parę groszy co roku wrzucić. Ale na litość boską opanuj się z lekka. Nie gryź każdego tylko że ma swoje zdanie. Żadną łachą nie jest że Prezes fundacji może być kontrolowany. Przedstawić dokumenty to jego zasrany obowiązek. Ludzie mu zaufali oddając miliony zł corocznie. Dlaczego robi z siebie pospolitego głupka tymi wystąpieniami? Rezygnacja , rezygnacja z rezygnacji, latanie po stole. Zaczynam myśleć to to świr, a miałem o nim lepsze zdanie. Tyle lat , żadnej kontroli i nagle gdy padają pytania zaczyna popadać w obłęd. Nie ma nic na sumieniu? Pokazuje kwity , wygrywa proces i ze spokojem pokazuje środkowy palec blogerowi i zamyka sprawę. A tak mam wrażenie że gość obrósł w piórka i zakłada nietykalność albo faktycznie mu odwala. Dziś w TV pokazuje zdjęcie z małym dzieckiem które daje mu siłę. Jakież to k... wa obłudne. Chwilę temu miał wszystko w dupie jak się wycofał?

Prawda jest taka że Owsiak żyje, albo może żyć na wysokim poziomie, wynika to z dokumentów , przychodów z firm etc , szkoleń . Takie jego prawo. Ale po kiego ch... zawsze opowiada jak to on jest biedny i jedyne co ma to mieszkanie w bloku?

Ciebie wkurza jak mniemam typowa zawiść Polaków. A mnie wkurza wszechobecny obłudny patos i nietykalność każdego jeśli zrobił coś dobrego. Przez to programy muzyczne wygrywają dzieciaki śpiewające Gepert a dyrektorzy radia nigdy nie będą rozliczeni a Prezesi funadacji uważają się za nietykalnych.

A w ogóle to mam wrażenie że WOSP dla wielu to taki wentyl sumienia. Daje piątaka raz w roku na orkiestrę , jestem dobrym człowiekiem. A reszta roku?

Poruszyłeś parę wątków i tak - jestem w stanie zgodzić się, że to jest dobroczynność koncesjonowana; że wielu ucisza sumienia; że raz w roku ludzie wrzucają piątaka i - tak jak w przypadku spowiedzi kościelnej - czują się przez chwilę lepiej i wracają do swojej gnuśności moralnej i egoizmu, by za rok znów uciszyć sumienie. Jestem w stanie zrozumieć, że niektórzy mają Owsiaka za wariata, pajaca, wiecznego chłopaka od koncertów punkowych itd. Ale każda moneta ma dwie strony, a po drugiej są ci rodzice, którzy ocalili swoje dzieci, bo był ten cholerny sprzęt; są szpitale, które z tego sprzętu korzystają; są ocalone istnienia ludzkie, bo akurat stał tam jakiś respirator z serduszkiem, a mogłoby go tam nie być, bo w jakiejś pipidówce samorząd nie ma kasy, czyli w tym obszarze państwo jest niewydolne. Po drugiej stronie są osoby, które nie są cyniczne i zbierają te pieniądze w dobrej wierze. Taka instytucja, jak WOŚP ma swoją strukturę, musi być charyzmatyczny lider, bo inaczej po prostu to nie zadziała. Myślisz, że gdyby Jan Paweł II miał styl Benedykta, to mielibyśmy taki kult? O takiej samej sile? Tak to działa wszędzie. Bez Jobsa nie byłoby Apple, bez Gatesa Microsoftu, bez Kotańskiego Monaru, bez Millera SLD, a bez Kaczyńskiego PiS-u. Można ich nie lubić, ale mechanizm jest taki sam - jest ten Jeden, który to wszystko spina. Nie jest więc tak, że gryzę każdego, kto ma swoje zdanie, nie jest tak, że Owsiak ma być poza prawem - otóż gryzę tych, którzy jak obszczymurki plują na Owsiaka, bo MOŻE kradnie, bo MOŻE skręca kasę, bo MOŻE ma coś za uszami, ale nie przedstawiają dowodów, nie mają argumentów, żyją zawistnymi przypuszczeniami. To tak, jakbym napisał: Risto prawdopodobnie bije żonę, bo w maglu plotkowały o tym dwie baby - no dalej, Risto, broń się, udowodnij, że te baby kłamią, pokaż, jak żyjesz, przedstaw zaświadczenia, wpuść nas do swojego domu, niechże nasycimy swoją ciekawość. Owsiak macha dokumentami na lewo i prawo, nie ucieka z sądu, instytucje państwowe ciągle go kontrolują. Ale jest banda, której nie chodzi o to, żeby mieć inne zdanie, bo ich "inne zdanie" to klasyczne pomówienia, to klasyczne gówno w wentylatorze, to klasyczny granat w szambie. Rozumiesz? Poza tym uważam, że taki koleś jak Owsiak powinien zarabiać dużą kasę, bo niech ktoś mi powie: dlaczego nie? W Polsce nadal jest tak, że jak ktoś się wychyli ze swoją działalnością ponad przeciętność, to albo złodziej, albo wariat. No już, do kotła z nim! Niech zgnije w smrodzie opluwaczy. Ten mechanizm jest znany i opisany, a hejterstwo polega na tym, żeby z półprawd, osobistych frustracji, zawiści i prywatnej klęski, że się jest miernym nikim, ulepić kulkę z rzygów i cisnąć nią w człowieka, któremu nigdy niczego nie udowodniono w sprawie, o jaką chodzi. Jak ktoś pokaże te rzekome przekręty, jeśli instytucje kontrolne to ujawnią, będę pierwszym, który potępi Owsiaka, ale byle Kurka, która zza klawiatury swojego komputera sieje nienawistne oskarżenia, to nie jest partnerka do polemiki. Tajemnicą poliszynela jest to, dlaczego Owsiak tak bardzo zaangażował się w taką działalność: być może ktoś wie, czy czasem nie wini się on podświadomie, że za mało, ze względu na nieporadność pewnego szpitala, zrobił dla swojego własnego dziecka. To są skomplikowane sprawy, ale dla jednego z drugim spluwacza liczy się nienawiść. Napisać można wszystko, ale jeśli robi się to bez czytelnych dowodów, jest to tyle warte, ile zeszłoroczny śnieg. A smród zostaje.

Edytowane przez SzuB
Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

Mam jeszcze kilka innych wzmacniaczy i mieszkam jeszcze w paru innych miejscach, nie prowadzę fundacji.

Czyli bezdomny, spoko.

gdyby jurek był czysty i nie miał nic do ukrycia to już dawno ludzie by siedzieli cicho albo mieli wyroki a wszystkie plotki zostały wyjaśnione. Skoro jest czysty to czemu tego nie udowodni ? przecież to nie jest nic trudnego....

cycus12, udowodnij proszę, że nie rżnąłeś tych dwunastolatek w hotelu z Matką Kurką.

To są skomplikowane sprawy, ale dla jednego z drugim spluwacza liczy się nienawiść.

Napisać można wszystko, ale jeśli robi się to bez czytelnych dowodów, jest to tyle warte, ile zeszłoroczny śnieg.

A smród zostaje.

Smród to dopiero będzie, gdy rozdmuchane zostaną precyzyjne odpowiedzi na postawione pytania,

gdy okaże się, że więcej zostało "włożone" niż zostało zebrane ...

Ukryta Zawartość

To po kościach chyba się łatwo nie rozejdzie.

Ukryta Zawartość

Myślisz, że ktoś poważnie traktuje tego kolesia z PiS-u, który snuje swoje ideolo-przypuszczenia? Że to jest poważne postawienie sprawy? To jest zwykłe - wybaczcie, Moderatorzy - dorabianie piździe uszu.

Nieważne czy tam są jakieś jego przypuszczenia. To jest interpelacja poselska i musi otrzymać odpowiedź. Poseł jak każdy inny obywatel ma prawo wiedzieć na co idą publiczne pieniądze.

To jest interpelacja poselska i musi otrzymać odpowiedź.

Poseł jak każdy inny obywatel ma prawo wiedzieć na co idą publiczne pieniądze.

Czy "MUSI", to się jeszcze okaże, bo odpowiedź w stylu:

jest to zbyt wielki zakres aby wszystko szczegółowo policzyć, nie posiadamy danych, więc wal się na ryj.

To, że ma prawo, nie znaczy, że stanie się tak jak by chciał. Też masz prawo do: bezpłatnej edukacji (sic.!),

do bezpłatnej ochrony zdrowia (sic.!) itp, itd , to nie znaczy nic - kompletnie NIC !!!

Ja na ten przykład chciałbym się precyzyjnie dowiedzieć ile państwo wydało na odsetki od zaciągniętego długu.

He,he - niby proste, co ? A jak państwo nawet nie wie ile ma długu i na jaki % to też jest fajne ? Komedia ...

Komedia ? Owszem ale bynajmniej nie romantyczna. Ale jak mamy błaznów w sejmie to chyba nie ma co się dziwić. Teraz przeczytałem że ministerstwo cyfryzacji bierze się za podatki od miejsc postojowych w garażach podziemnych. Za mieszkanie stawka podatku to 0,74 z metra a za miejsce postojowe ponad 7. Mało tego. To jest opłata za podatek gruntowy. I nieważne jest że garaż mam pod budynkiem mieszkalnym więc podatek płacę dwukrotnie za ten sam grunt. Jest to totalnym absurdem tak jak fakt że ministerstwo cyfryzacji definiuje prawo podatkowe w naszym kraju.

Edytowane przez Kubek
Gość Cadam

(Konto usunięte)

To jest opłata za podatek gruntowy.

I nieważne jest że garaż mam pod budynkiem mieszkalnym więc podatek płacę dwukrotnie za ten sam grunt.

Wisienką na torcie będzie PODATEK KATASTRALNY - co roku zmuszający do odprowadzania do budżetu

1% wartości posiadanej nieruchomości !!!!!

Podatek od opodatkowanej wypłaty za którą kupujesz opodatkowane materiały z których budujesz opodatkowany dom.

Teraz co roku, za to, że to wypracowałeś płacąc podatki, dodatkowo zapłacisz 1% od wszystkiego. :)

Ale wracając do tematu, to coś w kościach czuję, że do szamba leci granat - już bez zawleczki .

Ciekawi więc to, jak to rozegrają ... czy karty na stół, czy "racja stanu" i dyskretnie pod dywan ! ! !

Komedia ? Owszem ale bynajmniej nie romantyczna. Ale jak mamy błaznów w sejmie to chyba nie ma co się dziwić. Teraz przeczytałem że ministerstwo cyfryzacji bierze się za podatki od miejsc postojowych w garażach podziemnych. Za mieszkanie stawka podatku to 0,74 z metra a za miejsce postojowe ponad 7. Mało tego. To jest opłata za podatek gruntowy. I nieważne jest że garaż mam pod budynkiem mieszkalnym więc podatek płacę dwukrotnie za ten sam grunt. Jest to totalnym absurdem tak jak fakt że ministerstwo cyfryzacji definiuje prawo podatkowe w naszym kraju.

:) czytałem! Bo dwóch sąsiadów chciało być uczciwymi!:))) Zamiast, jak Pambuk przykazał - zasiąść przy flaszce i obgadać. I Wy się Grekom dziwicie, że gdy drut wystaje - znaczy : chałupa nieskończona i podatków nie płacę....:))))
Gość cycus12

(Konto usunięte)

Czy "MUSI", to się jeszcze okaże, bo odpowiedź w stylu:

ostanie lata dobrze pokazują, że nie musi. Z resztą donek chyba ma poważniejsze problemy niż rozwydrzony dziadyga.

1% wartości posiadanej nieruchomości !!!!!

warto dodać że wyceny dokonuje urzędnik. Edytowane przez cycus12

eh .. pomyśleć że kiedyś miałem do Ciebie szacunek.

Za to że czasami oglądam TVN ? :-) Brawo Jasiu.

cycus12, udowodnij proszę, że nie rżnąłeś tych dwunastolatek w hotelu z Matką Kurką.

* No właśnie, do mnie też doszły pewne informacje.

*-

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

7c10f0acbc8fb7372bcb5596f0fe13e2.jpg

,,Wymuszenia, rozboje, udział w pobiciach, oszustwa, więzienie, rosyjska i polska mafia w tle – taka jest przeszłość naczelnego „Wprost”. Mimo to Latkowski bryluje na medialnych salonach i ma dostęp do wielu tajemnic policji, biznesu, państwa,,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a może by tak posłuchać, czy boisz się, że ktoś może mieć rację i Cię jeszcze zmusi do chwili refleksji ?

sęk w tym ze sluchac jus nie idzie bez refleksji a nawet z przybitom nogom do podlogi.Cieszy ze sa mlodzi idioci bedacy w stanie wesprzec biedote z gazety polskiej czy sieci.Z czegos muszom zyc a tak cóz, byliby na zasilku z naszych pieniedzy.Proponuje mlodziezy zakup dwoch egzemplarzy co jest zreszta zgodne z prosba kierownictwa gazet poparte refleksjom..podwojnom.. Edytowane przez muls
Gość Cadam

(Konto usunięte)

Myślę że kariera bohatera wątku może zakończyć się krótszym nazwiskiem i czarnym prostokątem zasłaniającym czerwone oprawki jak u innego "dobroczyńcy" z obrożą na szyi.

4c931ecb72c092c5c2f6393beb175d3b.jpg

Obserwując poczynania co poniektórych polityków oraz dziennikarzy w temacie WOŚP widzę, że skur...nie polskiej "prawicy" sięga zenitu.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

,,Wymuszenia, rozboje, udział w pobiciach, oszustwa, więzienie, rosyjska i polska mafia w tle – taka jest przeszłość naczelnego „Wprost”. Mimo to Latkowski bryluje na medialnych salonach i ma dostęp do wielu tajemnic policji, biznesu, państwa,,

No cóż, skoro przewodniczącym Komitetu Wykonawczego PiS może być facet, który okradał szkolnych kolegów i zabierał im buty to w czym problem?

Jestem Europejczykiem.

Każdy w jakiś sposób chce zaistnieć i dostać lajka. A że przy tym z czasem i tak wyjdzie się na idiotę?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.