Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Brakuje informacji jaki procent pójdzie na pomoc.

A ile na Ojców-Dyrektorów.

Jestem Europejczykiem.

Nic tak Polaka nie cieszy jak czyjaś tragedia. Miło jest wtedy, po wspólnej modlitwie, usiąść do kolacji i omówić szczegóły.

Caritas Polska apeluje o pomoc poszkodowanym w zamieszkach na Ukrainie. Zbierane są fundusze, ponieważ są utrudnienia w dostarczeniu darów rzeczowych do protestujących i rannych z Kijowa i innych miast Ukrainy. Pieniądze można przekazać na konto Caritas z dopiskiem "Ukraina" oraz poprzez charytatywny SMS na numer 72052 o treści Pomagam.

Długo na okazję nie czekali.

Ty również z tymi insynuacjami. ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

A ile na Ojców-Dyrektorów.

Na pewno mniej niż na Melona.

Jak chorym z nienawiści trzeba być, żeby wygadywać takie kretynizmy, podczas gdy na Ukrainie giną ludzie i pomoc humanitarna jest potrzebna jag nigdy - tuż za naszą granicą.

Twój pajac w czerwonych portkach za to palcem nie kiwnie by posłać tam chociaż 1 samochód z lekami - trwa liczenie Melonów... proszę nie przeszkadzać!

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ty również z tymi insynuacjami. ;)

Jakie insynuacje, czego insynuacje? Czy organizacje charytatywne nie zarabiają na przykład tym, nie pomnażają swoich zysków? Nie neguję zbiórki, ponieważ jest to szczytny cel, ale nie zaprzeczaj mistrzu obłudy, że wszystko robi się za darmo.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

....nie zaprzeczaj mistrzu obłudy, że wszystko robi się za darmo

Nie zaprzeczam, ale też nie insynuuję że w tak wielkiej skali....mistrzu tej specjalności. ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Gdybyś wiedział jak lubię koty i kocham prawdę nie pisałbyś do mnie w tym tonie....ale dla Ciebie nieważne prawda czy kłamstwo....ważne żeby twoje było na wierzchu, prawda?

Bez odbioru bo szkoda na te przepychanki czasu. :))

• 2 tygodnie później...
Gość Gosc

(Konto usunięte)
Gość Cadam

(Konto usunięte)

Jeśli razwiedka rzeczywiście zwinęła parasol ochronny nad Owsiakiem to opluwające artykuliki w gazecie czosnkowej nic nie zmienią,

'Nie rozumiem. Gdy opluwał Kaczyńskich i cały PiS, jego złośliwości były dobre i nagradzane, a teraz, gdy mu się odmieniło, stał się trollem? Przecież to ten sam bloger, tak samo ostry w wypowiedziach, jak kiedyś...."

jeden z komentarzy z tego linku z GW.....ja tam rozumiem w czym problem.....nawet z Rydzykiem go porównują....po tym tego "przekazu" nie zrozumiał? Zastanawiające. ;)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

'Nie rozumiem. Gdy opluwał Kaczyńskich i cały PiS, jego złośliwości były dobre i nagradzane, a teraz, gdy mu się odmieniło, stał się trollem? Przecież to ten sam bloger, tak samo ostry w wypowiedziach, jak kiedyś...."

jeden z komentarzy z tego linku z GW.....ja tam rozumiem w czym problem.....nawet z Rydzykiem go porównują....po tym tego "przekazu" nie zrozumiał? Zastanawiające. ;)

Nie musisz odnosić się do artykułu. Ja zwracałem uwagę tylko wypowiedzi Matki Kurki.

Możesz je sam ocenić.

Edytowane przez HQ150

Możesz je sam ocenić.

Nie musisz odnosić się do artykułu.

Takie coś widzę.

"W tym miesiącu wyczerpałeś już limit artykułów dostępnych bezpłatnie"

Mógłbym gdybyś zacytował....płacić za tego szmatławca nie zamierzam....mam nadzieję że dożyję czasów że padnie! ;)

Coraz częściej zastanawiam się , czy bardziej na sercu leży nam obrona i dobro interesów ludzi potrzebujących , czy też instytucji oraz osób , które bez pardonu się na tym wiozą ?

Edytowane przez 23031970

Piotr

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Takie coś widzę.

"W tym miesiącu wyczerpałeś już limit artykułów dostępnych bezpłatnie"

Mógłbym gdybyś zacytował....płacić za tego szmatławca nie zamierzam....mam nadzieję że dożyję czasów że padnie! ;)

To ciekawe. Mnie jeszcze nigdy taka informacja się nie wyświetliła. A przeglądam ich strony codziennie.

To Ty musisz być ich stałym czytelnikiem jak widzę.

Weź więc pod uwagę, że jak siedzisz na ich bezpłatnych stronach, to też dajesz im zarobić:-)

Widocznie mam "pecha" bardzo rzadko korzystam (jak muszę) i na mnie trafiło. ;)

Czego nie mam bynajmniej nikomu za złe....wbrew pozorom nic na tym nie tracę, bo jak nieraz (po tej lekturze) stwierdzam i tak nie warto było tego czytać! :))))

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ktoś Cię zmusza do czytania Wyborczej?

Mnie nikt.

Też uważam że lektura wypowiedzi Matki Kurki jest niewiele warta. Ale warto takie wypowiedzi przeczytać, żeby później już nie robić tego błedu.

Jest najnowszy bilans tegorocznej zbiórki:

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,15585881,Owsiak__podczas_22_Finalu_WOSP_zebralismy_ponad_52.html#BoxSlotII3img

pisiory razem z klerem muszą nieźle gryźć paluchy. To tylko pokazuje, że ludzie bez względu na wszystko chcą pomagać innym

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Matka Kurka podsumowuje tegoroczny sukces finansowy Melona:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Czekamy do piątku na następną rundę

Oj tak, będzie się działo! :)

Podobno Matka Kurka odkrył w udostępnionych przez sąd papierach Melona dużo fajnych rzeczy!

Podobno są tacy , którzy do dziś rozstrząsają "eksperyment filadelfilski" . Ba - są pewni, że mają rację. Cześć, Likorzu po przejściach! Przyjemnie wiedzieć, co innym we łbie swawoli!:)

pisiory razem z klerem muszą nieźle gryźć paluchy. To tylko pokazuje, że ludzie bez względu na wszystko chcą pomagać innym

Aha - będę głosował na PiS. Zobaczę, jak TYM razem będą pier**lić farmazony. Ostatni raz.

Podobno są tacy , którzy do dziś rozstrząsają "eksperyment filadelfilski" . Ba - są pewni, że mają rację. Cześć, Likorzu po przejściach! Przyjemnie wiedzieć, co innym we łbie swawoli!:)

Aha - będę głosował na PiS. Zobaczę, jak TYM razem będą pier**lić farmazony. Ostatni raz.

Nie wiemy jaką technologią dysponują dziś Amerykanie. Może mała nawalanka z Rosją odkryje trochę nowości, choć jestem przeciw wojnie bo w kwietniu żona chce jechać do PL a ja w maju.

Nie głosuj na PiS, Kaczor to smutas - oddaj głos na Korwina! Ostatnio w sondażach łapie się do Sejmu! :)

Nie wiemy jaką technologią dysponują dziś Amerykanie. Może mała nawalanka z Rosją odkryje trochę nowości, choć jestem przeciw wojnie bo w kwietniu żona chce jechać do PL a ja w maju.

Nie głosuj na PiS, Kaczor to smutas - oddaj głos na Korwina! Ostatnio w sondażach łapie się do Sejmu! :)

A Co z Serwerami gdzie teraz będą wpływać dane?.

USA, NIEMCY,CHINY?

A może Gruzja?

Już wiem będzie Przetarg i wygra Asseco.

Edytowane przez Tommiashi

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Gość Cadam

(Konto usunięte)

Oczywiście popieram JKM ale nie wierzę w dostanie się jego partii do sejmu bo służby nigdy mu tego nie wybaczą:

Merytorycznie wypowiadali się profesorowie zajmujący się katastrofami lotniczymi i ogólnie lotnictwem z różnych krajów no a, że nie są to optymistycznie wieści dla nienawidzących Kaczyńskiego ludzi zostaną zawsze wyśmiane, gdyby było inaczej to oddali by wrak, czarne skrzynki a załoga jaka 40 została by przesłuchana w tej sprawie oraz opublikowano to co nagrało się w jaku40 a tak mamy wersję, że zrobiony z kartony tupolew zahaczył o krzaki bo stery wyrywał pilotowi Prezydent Kaczyński a kto wie czy w ogóle leciał tam pilot i tak się ta merytoryczna rozmowa skończy na dobijaniu nieżyjącego człowieka.

Edytowane przez przemek_s
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Merytorycznie wypowiadali się profesorowie zajmujący się katastrofami lotniczymi i ogólnie lotnictwem

To czytałem.

że nie są to optymistycznie wieści dla nienawidzących Kaczyńskiego

A tego już nie rozumiem. Wieści o żadnej katastrofie, to nie są optymistyczne wieści dla nikogo.

Ale dlaczego niby szczególnie dla tych nienawidzących Kaczyńskiego?

a tak mamy wersję, że zrobiony z kartony tupolew zahaczył o krzaki bo stery wyrywał pilotowi Prezydent Kaczyński a kto wie czy w ogóle leciał tam pilot

A mógłbyś żródło tych rewelacji podać.

Bo jak czytałeś w tytule tu chodzi o fakty.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.