Skocz do zawartości
IGNORED

końcówka mocy - co polecacie

lian

Rekomendowane odpowiedzi

jakimi miernikami to mierzysz?

Jakie zaplecze naukowo-badawcze mają producenci najwyższej klasy suchotników, Kolego Stasiop, zbyt nikłe czy dostateczne, jeśli Kolega jest pomiarowcem, to w mojej osobie nie znajdzie interlokutora, gdyż nie mam czasu na pomiary, polegam na intuicji, nie mylę się, nie muszę również interpretować wskazań, gdyż wraz z odczuciem jednocześnie pojawia się wniosek, zawsze właściwy.

Gdybym pomylił się choćby raz, uznałbym że nie mogę dalej iść tą drogą, zadziałałby tu automatyczny instynkt samozachowawczy, z lęku o zapewnienie bytu Kolego.

Jest jakaś ilość literatury porządkująca zagadnienia związane z postrzeganiem szóstym zmysłem, nie jestem twórcą tej metody.

Też mam pytanie do Kolegi, czy Kolega dopuszcza takie zdarzenie jak odkrycie, wynalazek etc, czy miernik, wszystko z czego jest zbudowany, spadł z nieba, gotowy, czy ktoś najpierw dzięki intuicji i wyobraźni wpadł na pomysł aby go skonstruować właśnie w taki a nie inny sposób, korzystając najpierw z wiedzy, wytworzonej przez wszystkich innych i siebie samego, a dotyczącej zagadnienia.???

Parametry kondensatorow nawet te najbardziej dziwne da sie opisac matematycznie i symulowac z ogromna dokladnoscia. Tutaj juz nie ma miejsca na eksperyment, wszystko da sie pomierzyc i opisac naukowo, ten opis pozwala zrozumiec jak na prawde cos dziala a nie jak sie wydaje ze cos dziala.

Odkrycie wynalazek, oczywiscie, ale nie w przypadku kondensatorow bez zaplecza naukowo badawczego w tym wypadku nie wierze w wynalazek. Za duzo ludzi sie nad tym glowi a dzisiaj mamy do czynienia z czestotliwosciami w elektronice dochodzacymi do100GHz i wyzej, musza byc elementy bierne ktore beda pracowac z taka czestotliowoscia, tam sa dopiero wymagania, tam jest wlozona praca, tam sa odkrycia. Te odkrycia nie biora sie z sufitu ale wynikaja jedno z drugich to ma oparcie pomiarowe naukowe. Ale co wymysliles lepszy kondensator, masz projekt?

Ostatnio mialem taki problem jak zblokowac jedno stale napiecie w szerokim pasmie czestotliwosci ale z jednym mocniejszym rezonansem jak i kilkoma harmonicznymi od tego rezonansu. Zlozylem 3 kondensatory rownolegle wszystkie bardzo dobrej jakosci, okazalo sie ze to nie dziala. Godziny pracy symulacji komputerem, okazalo sie ze zmiana pojemnosci jednego kondensatora o 20% na plus zmienia wiele a zmiana drugiego o 20% na minus powoduje ze jest prawie idealnie. Czy dokonasz tego na sluch? Nie zartuj bo zaczyna mnie bolec ze smiechu brzuch. A przedstawilem bardzo prymitywny problem, czesto sa problemy duzo bardziej zlozone, powiesz mi uchem jaki wtedy dac tam kondensator?

Black gate...byc moze, tylko ze wlasnie mozna isc duzo glebiej niz Black Gaty wlasnie. ;)

Pozdr.

Nigdy nie zdobedziesz wiedzy

Banki pojemności, które wytworzyłem, pracują już w urządzeniach u osób tak sceptycznych i ostrożnych, nastawionych z ogromną rezerwą w stosunku do moich propozycji, jak to jest tylko możliwe, zakatowali by każdego na śmierć, gdyby ktoś spróbował im to odłączyć i powrócił do rozwiązań fabrycznych.

Tylko ochrona praw autorskich jest powodem, że metoda nie jest rozpowszechniana, na ten czas nic na to nie poradzę.

Kolega usilnie usiłuje dołączyć do grona, które moją osobę myli z inną, z wyobrażeń.

W hi end nie chodzi po Ziemi nikt, który jest w stanie przebić moje rozwiązania, gdyż są fizyczne, nie własnościowo-elektroniczne, są systemowe oparte o magnetyzm trójbiegunowy, proszę nawet nie próbować tego podważać, bo będzie wstyd, informuje kolejny raz.

Mam skonstruowane urządzenia, które nie mają prawa działać, a działają, to działanie czysto naukowe, jeśli traktujemy naukę jako dawanie człowiekowi nowych możliwości do funkcjonowania na nowym nie rozpoznanym jeszcze poziomie.

747 prosze podeslij kilka linkow na temat magnetyzmu trojbiegunowego wtedy uwierze, nie jestem zamkniety na prawdziwa wiedze NIGDY, ale prosze o arty. Mowie powaznie bez ironii z mej strony.

nie wierze w wynalazek

Żal mi Kolegi, byłem na forum w zakładce polityka nazwany przez użytkownika wladz, gównojadem, kiedy pisałem o geniuszu Jarosława Kaczyńskiego, dziś nawet w stacji TVN24 jest określany ten polityk tym mianem, a stacja ta, ostrożnie rzecz ujmując nie jest zbyt przyjazna dla formacji reprezentowanej przez niego.

Jaka jest rzeczywistość, widzimy.

Z wszystkim o czym piszę jest dokładnie tak samo, proszę więc się nie silić, zawsze wyjdzie w końcu ten stan na jaki wskazuje, to tylko kwestia czasu.

Gdyby nie patologie systemu politycznego w jakim przyszło nam żyć, o weryfikacji przedstawianych czasami tu rozwiązań, mówilibyśmy od dawna w czasie przeszłym, nie ja jestem temu winien, że są i trwać będą kontrowersje.

Zaraz powklejałbym potrzebne fotografie.

Żal mi Kolegi, byłem na forum w zakładce polityka nazwany przez użytkownika wladz, gównojadem, kiedy pisałem o geniuszu Jarosława Kaczyńskiego, dziś nawet w stacji TVN24 jest określany ten polityk tym mianem, a stacja ta, ostrożnie rzecz ujmując nie jest zbyt przyjazna dla formacji reprezentowanej przez niego.

Uwazam ze jesli juz o polityce to duzo wiekszym geniuszem politycznym jest Korwin. Jaroslaw zyje w innej epoce chce dobrze ale moim zdaniem podwyzszy podatki i wsadzi nowe kliki i bedzie jeszcze gorzej, to wszystko jesli chodzi o polityke

magnetyzmu trojbiegunowego

Nie ma.

Tu jest cały problem, oficjalna nauka się tym nie zajmuje.

Była kiedyś wzmianka w Salonie24, jest tam dział naukowy, wybacz, nie będę szukał, kiedyś szukałem tam informacji dla Paltona, który wszystko wie na temat zagadnień dotyczących przepływu prądu, zajęło mi to całą noc, jestem już tym zmęczony.

Przychodzę na forum i okazuje się że to co robię od piętnastu lat, to jest siedzenie z założonymi rękami, a pracuję od rana do wieczora nad nowatorskimi rozwiązaniami.

Oczywiście w opinii forum, mam szansę tylko na bycie debilem, nie mam prawa niczego odkryć, to tylko potrafią inni, gdzieś tam, ponieważ mają laboratoria i mierniki, - odpowiem ci, są wygodni, nie mają ani celów ani motywacji ani dostatecznej determinacji, dziś zresztą nauka pracuje na zlecenie, nie z wewnętrznych potrzeb indywidualnych twórców, tylko czynione jest to czego chcą korporacje Kolego, nikogo nie obchodzi jakiś magnes czy magnetyzm o nieco innych własnościach.

Ale 747 ja Cie traktuje powaznie. Dla mnie 3 biegunowy magnetyzm to rzecz o ktorej nic nie slyszalem, chetnie sie dowiem.

Moze na forum wyjasnisz nam wszystkim o co w tym chodzi, chociaz jakis maly zarys.

747 jestem w szoku. Zaskoczyłeś mnie swoimi przewidywaniami! Na prawdę przewidziałeś, że teraz wygra wybory PIS i Kaczyński? W sumie to mnie ucieszyłeś i utwierdziłeś w miłym przekonaniu, że mam genialną rodzinę. Moja matka, babcia i druga nieżyjąca już od kilku miesięcy babcia też to przewidziały!

No chcący kupić końcóweczkę mają co poczytać - 6 stron z czego o końcówkach 1 (i to nie cała).

To chyba standard tego forum...

Wracając do meritum - może ktoś zna/słyszał końcówki Classe - kosztują porównywalnie do maka.

I co sądzić o informacji w instrukcji (i z tyłu na urządzeniach) o impedancji głośników od 4 ohm w górę - takie spawarki powinny wysterować nawet deskę do prasowania.

3 biegunowy magnetyzm

Mamy tu do czynienia z operowaniem na wektorach pola elektromagnetycznego.

Nie mieści się w wyobrażeniach normalnego elektronika, co potrafi w hi end pole, to jest szok poznawczy, ja to wykorzystuje wszędzie tam gdzie płynie prąd, czyli w wszelkich połączeniach, transmisjach, oraz tam gdzie mają miejsce oddziaływania elektromagnetyczne, czyli transformatory, głośniki.

Banki kondensatorów, również podlegają tym prawom, jednak w tym systemie ekwiwalent jednego kondensatora jest zestawieniem ośmiu takich samych, włączonych do pracy w wyszukany sposób, z ścisłym przyporządkowaniem każdego w określonym miejscu, cała ósemka najpierw przechodzi procedurę weryfikacji klasyfikującej poszczególne sztuki do zestawienia.

Jakość dźwięku, nieznana dotąd, wszystkie właściwości szokują, żaden znany kondensator, BG jako jeden element jest pozbawiony jakichkolwiek szans przy porównaniach.

Problem, ogromna objętość, trudność w fizycznej aplikacji, wysoki koszt, czasami niezwykle wysoki, przy użyciu BG czy Duelund.

Pułapki, potrzeba doskonałego zasilania od strony źródła SEM, czyli również koszt.

Generalnie rozwiązanie klasyfikujące się do topowych bezkompromisowych aplikacji, najlepszych z znanych.

Jak widzi Kolega jedziemy na tym samym wózku, nie ma sensu wiec droczyć się o szczegóły...

Moja matka, babcia i druga nieżyjąca już od kilku miesięcy babcia też to przewidziały

Przyporządkował mnie Kolega do osób doświadczonych życiem, tak, nasz kraj potrzebował tego etapu PO PSL, bez niego nie byłby zdolny do oczyszczenia, lecz system ot tak się nie podda, to dopiero początek początku.

Uwazam ze jesli juz o polityce to duzo wiekszym geniuszem politycznym jest Korwin. Jaroslaw zyje w innej epoce chce dobrze ale moim zdaniem podwyzszy podatki i wsadzi nowe kliki i bedzie jeszcze gorzej, to wszystko jesli chodzi o polityke

Korwin nie jest geniuszem bo by już uzyskał władzę, to tyle z radzeniem sobie w róznych dziedzinach życia. Za to nie przeczę że jego idea państwa z mała ilością państwa w państwie jest mi bliska.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Korwin nie jest geniuszem bo by już uzyskał władzę,

Ludzie sa durni aby to zrozumiec, sa za tepi mysla ze pnastwo jest im do czegos potrzebne, mysla bo im tak wmowiono.

zestawieniem ośmiu takich samych, włączonych do pracy w wyszukany sposób, z ścisłym przyporządkowaniem każdego w określonym miejscu, cała ósemka najpierw przechodzi procedurę weryfikacji klasyfikującej poszczególne sztuki do zestawienia.

A cztery nie wystarcza lub dwa?

Mamy tu do czynienia z operowaniem na wektorach pola elektromagnetycznego.

Nie mieści się w wyobrażeniach normalnego elektronika, co potrafi w hi end pole, to jest szok poznawczy, ja to wykorzystuje wszędzie tam gdzie płynie prąd, czyli w wszelkich połączeniach, transmisjach, oraz tam gdzie mają miejsce oddziaływania elektromagnetyczne, czyli transformatory, głośniki.

Tak samo myślę w swoich konstrukcjach, na zadane pytanie w innym wątku nie dostałem odpowiedzi dla tego tu podpowiadam zacznijmy choćby od zmiany tego na zdjęciu a do przemieszczania się w przestrzeni nie trzeba będzie wcale rakiet.

Jak przejdziecie do tematyki orbitowania w bezmiarach kosmosu dajcie znać bo bardzo mnie ciekawią wasze doświadczenia w tej materii ...

Jarek będę szczery do słynnego Bredzisława Komorowskiego Bulu.

Będzie szybciej, taniej i prościej ale bardzo krótko; weź kup flaszkę i się nachlej porządnie tak żeby na drugi dzień ból głowy był przynajmniej taki jak byś w jedną stronę leciał :)

Nawet osiem to jeszcze nie jest pełnia, lecz w sytuacji zasilań symetrycznych wystarcza, gdyż tworzy się układ 16, który jest dopiero w pełni kompletny, skompensowany, zbalansowany, zdepolaryzowany i zdemagnetyzowany, co by to nie miało oznaczać, to efekty soniczne na to wskazują, są tak silne i oczywiste, nie polegają na żadnych drobnych niuansach, lecz na typowym dla hi end stwierdzeniu, ze sprzęt, co innego gra, nową treść, nowe składowe, przedstawione w porywający nowy sposób, głębia sygnału jest na poziomie nie znanym i nie dostępnym bez zastosowania tego rozwiązania, to ulica jedno kierunkowa, albo-albo.

To potężne narzędzie w hi end nie do przecenienia i nie ma tu żadnych osobistych konotacji, to surowy bezwzględny osąd.

W zestawieniu z transformatorem "bezindukcyjnym", który jest owym fizycznym wytworem na który się powołuje, mamy do czynienia z zasilaniem dwudziestego pierwszego wieku.

Z tego powodu zawsze potwierdzałem słowa Kolegi, mówiące że CD jako systemu mało kto słuchał, oraz ze to metoda, wystarczająca do przeniesienia jakości.

Po prostu istnieje ciągła niedoskonałość po stronie urządzeń a więc i podzespołów je tworzących.

CD brzmi fantastycznie, pliki również, tylko bardzo trudno z nimi dojść sprzętowo do porozumienia.

Analog jest ciągle poza zasięgiem i tak już zostanie, każdy postęp sprzętowy to potwierdza, jednak ma on potężne ograniczenia, co wyraźnie słychać.

cztery

Dwa jest purystycznym połączeniem.

Czasami najdoskonalszym jako pierwszy duży bank.

W sumie to mnie ucieszyłeś i utwierdziłeś w miłym przekonaniu, że mam genialną rodzinę. Moja matka, babcia i druga nieżyjąca już od kilku miesięcy babcia też to przewidziały!

Sly ostroznie z tą wiedzą, jak widzisz babcia już nie żyje teraz pora na kolejne osoby, tak ze uważaj na siebie! Jak kolumny sprzedałeś to możesz zniknąć na jakiś czas ;)

hmm...

Ja bym się tak nie śmiał; bez tego to byś tych dwóch kompletów na czerwono zaizolowanych drutów do kolumn nie ciągnął a jednak działa mimo ze nie rozumiesz dokładnie dla czego przy takim pozornym bałaganie.

Gość pantagruel

(Konto usunięte)

Panowie powyżej, robicie się do granic możliwości nie do zniesienia. Opanowaliście w kilka osób wszelkie tematy. A właściwie jeden temat: moje ego jest większe i mojsiejsze o twojego ego. Już nie sposób niczego poczytać, bo zaraz pojawia się kilka światłych i nieomylnych osób: sly, janek i ania (kiedyś a teraz jakoś inaczej), dziwny człowiek 747 i jeszcze ze dwóch nawiedzonych. Miejcie swoje sprzęty i zdania, ale dajcie innym poczytać cokolwiek innego poza waszymi męczącymi dywagacjami. Zacząłem czytać ten wątek, bo człowiek zapytał o dobrą integrę za nieduże pieniądze, a wy bo zbesztaniu go, wróciliście na swoje tory. Może załóżcie swoje trój-czteroosobowe forum i tam się onanizujcie publicznie.

Czy założyciel wątku pozyskał od wypowiadających się w Jego wątku jakieś interesującego go informacje?

Czy założyciel wątku pozyskał od wypowiadających się w Jego wątku jakieś interesującego go informacje?

Właściciel wątku powinien go sobie pilnować.

Specyfiką tej zakładki jest pisanie o wszystkim w każdym wątku, jak już się człowiek przyzwyczai, to zaczyna sobie to cenić, bo prawdę można zaleźć między wierszami, a i na jakaś pożyteczną wiedzę można się niechcący natknąć.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Może załóżcie swoje trój-czteroosobowe forum i tam się onanizujcie publicznie.

Gdyby nie kilka osób na tym forum i część tych "onanistów" jak byłeś uprzejmy nazwać kilka osób i ich dywagacje to sam mógłbyś co najwyżej onanizować się oglądając kolorową prasę ew. czytając na forum wypociny o youtube lub inne wyssane z palca niestworzone historie.

To ,że czasami dyskusja zboczy z tematu nie oznacza ,że należy wszystko potępiać w niewybredny sposób ( patrz post #56 ).

P.S.

A sam co merytorycznego napisałeś w tej zakładce ,że innych krytykujesz ?

Zacząłem czytać ten wątek, bo człowiek zapytał o dobrą integrę za nieduże pieniądze, a wy bo zbesztaniu go, wróciliście na swoje tory.

To trzeba czytać z uwagą, bo założyciel szuka końcówki mocy i na pierwszej stronie otrzymał parę porad, rozpierducha zaczęła się od nalotu "wizjonera" i dyskusji paranormalnych, sorry paratechnicznych;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.