Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 6-8.11.2015

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie bardzo zastanawiają negatywne opinie na temat Living Voice Vox Olympian - zwykle na podstawie przypadkowego odsłuchu i ceny.

Ceny raczej w ogóle nie brałbym pod uwagę bo to nie jest sprzęt powszechnego użytku który ocenia się w relacji określonej kwoty do jakości. Sam oceniam go raczej w skali bezwzględnej, na podstawie własnego doświadczenia i uczestnictwa w zamkniętym odsłuchu. Na pewno nie są to kolumny do wszystkiego. Tym niemniej jazz i klasyka wypadają wybitnie. Podobnie jak duże składy orkiestrowe gdzie jak wiadomo potrzebna jest możliwość oddania sporej energii. Pierwsze co uderza to wrażenie namacalności. Nigdy nie odczuwałem w tak dobitny sposób realnej obecności artysty w pokoju odsłuchowym. Naturalność i lekkość brzmienia poszczególnych instrumentów to kolejna zaleta. Kilka osób na zamkniętym odsłuchu stwierdziło że to jest dźwięk ich życia. Byłbym daleki od takich sformułowań bo mam nadzieję że jeszcze sporo przede mną. Tym niemniej Living Voice Vox Olympian to zestaw wart posłuchania i w pewnym sensie punkt odniesienia. Wada jest tylko jedna ale za to jaka. Brak uniwersalności. To nie jest zestaw do wszystkiego. Moim zdaniem.

Zgadzam się, przesiedziałem tam około godziny.

Tylko przykro było słuchać komentarzy typu:

- i to ma kosztować siedem baniek?!

- no może bańkę bym dał

- gówniane granie za wielkie pieniądze chyba szukają frajera itp.

Po raz kolejny utwierdziłem się w przekonaniu że polskiego prymitywa nie da się wychować.

Jeszcze jedna uwaga: Nad wejściem do każdej sali wystawowej mieściłbym wielki napis:

SZANOWNY ODWIEDZAJĄCY NAJPIERW WYPUŚĆ A POTEM WCHODŹ :)

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Nie wiem, czy był link do tej relacji Marji & Henka...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A tam takie słowa:

"After a good third of the show covered and comparing consumer interest between Munich and Warsaw, the winner was Warsaw."

Jak też podkreślenie niebywałego wysiłku organizacyjnego Elberotha. Jeśli dobrze zrozumiałem, to człowiej skromny i cudowny. W znaczeniu uzyskania tak dużej skali medialnego wsparcia dla hi-fi poprzez TV i powszechnie znane osoby.

Ukryta Zawartość

W studio nie ma fal odbitych...

W komorze bezechowej,to na pewno!

Control roomy czyli reżyserki się raczej powinno wytłumiać.

Po to, żeby nausznie ocenić rejestrację przebiegów elektrycznych.

Raczej odbite by niwelowały cały wysiłek włożony w robotę.

Zresztą się nie znam. Pozdrawiam.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

• 3 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Napisano 14.11.2015 - 17:55

Użytkownik Varrol dnia 14.11.2015 - 17:33 napisał

małe monitorki Sulek

Monitorki są mało znanej w Polsce angielskiej firmy Stirling Broadcast

Ukryta Zawartość

Straszne pokraki. Przypominają mi równie potworkowate Rogersy, które onegdaj grały u mojej siostry. Ładnie śpiewały, ale ten wygląd...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

Gość

(Konto usunięte)

Ładnie śpiewały, ale ten wygląd...

Z maskownicami wyglądają lepiej, ale niestety śpiewają gorzej.

Nie wiem, czy był link do tej relacji Marji & Henka...

http://www.6moons.com/industryfeatures/poland2015/10.html

6817.jpg

Another fun room was that of the Stirling Broadcast Company keeping the vintage BBC LS3/5a alive. Here the cute and musically very capable boxes on matching stands coupled to Sulek Audio cables from Poland. Amplification came from an unknown Rogers E40-based tube amp clad in wood. So lots of natural fiber here and the sound was gorgeous to boot. After FM Acoustics and Brodmann, this exhibit became our third pick for best sound of the event and proved that big wallets aren't necessary to enjoy good sound.
  • 2 tygodnie później...

Mam pytanie. Czy ktos zapamietał może tytuły i wykonawców utworów z prezentacji LUMEN WHITE / AYON?

ze swojej strony mam 2, o ile mnie pamięć nie myli:

Hugh Masekala - Stimela

Ayub Ogada - Kothbiro

Szczególnie interesuje mnie pani ze Skandynawii. Byłem na przedostatniej prezentacji w niedziele. z Góry dziękuję za pomoc!

• 2 tygodnie później...

Film z wystawy:

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Amplification came from an unknown Rogers E40-based tube amp clad in wood

Tu należy się małe sprostowanie:

amplifikacja składała się z pasywnego pre z regulacją transformatorową głośności i z tranzystorowej końcówki mocy w obudowie drewnianej. Oba urządzenia niekomercyjne, zaprojektowane i wykonane przez Wiesława Sułka.

Lampowego Rogersa mieliśmy w odwodzie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.