Skocz do zawartości
IGNORED

Nasze aukcje na allegro i ebay

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, MCHammer2022 napisał:

Zamierzam kupić sprzęt w Szwecji.

I pytanie jest takie czy macie jakąś przećwiczoną ścieżkę sprowadzania przesyłek ze Szwecji, firmę kurierską? Są oczywiście porównywarki przesyłek międzynarodowych, które aktualnie studiuję ale może macie jakieś swoje patenty?

Z blocket.se? Mój pracownik dużo sprzętu audio przywiózł, on akurat na powrocie do kraju zabiera to na prom, jak coś dużego to przy okazji kupuję jakieś tanie auto, które potem sprzedaje w kraju:-)

4 minuty temu, LOBO_M napisał:

jak coś dużego to przy okazji kupuję jakieś tanie auto,

Mój zakup nie jest aż tak duży, więc chyba auta nie kupię. 😄

Szwecja to fajny rynek do uzywanych rzeczy, tam mozna bez problemu kupic za polowe ceny jak w polsce. Auta to samo, szczegolnie starsze. Jak to kolega powiada "lexus w cenie iphona, a wystarczylo tylko akumulator wymienic" 

Sprzedam daca na PCM63, Parasound 1100. Cena 2900

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

W dniu 11.03.2024 o 17:10, AndrzejPiaseczno napisał:

Sprzedam odtwarzacz strumieniowy i Pre Primare NP 30 w stanie bardzo dobrym. Kolor czarny.

Cena 2500. Odbiór osobisty. Stan prawie idealny, w zestawie:

- odtwarzacz - używany,

- kabel zasilający - nieużywany

- kabel trigger - nieużywany

- pilot - nieużywany

Gra bardzo bardzo dynamicznie i w stylu Primare analitycznie i niezwykle rozdzielczo. Poza walorami sonicznymi to piękny i niezwykle ekskluzywnie wyglądający sprzęt - piękna robota.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Uff udało mi się sprzedać to cudo... nikomu nie polecę tego sprzętu gra potwornie sucho szorstko, funkcjonalnie też koszmarek...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

58 minut temu, szymon1977 napisał:

Bez komentarza, to komentuje się samo.

Szymon1977 - coś się nie zgadza? 

Zdanie: 'w stylu Primare analitycznie i niezwykle rozdzielczo' jest tożsame (między wierszami) z 'gra potwornie sucho szorstko'.  Nowy właściciel przyjechał posłuchał i kupił. Ja nigdy więcej nie wpakuję się w Primare. Podobno są osoby które uwielbiają ten zimy szorstki styl grania.

Edytowane przez AndrzejPiaseczno
W dniu 11.04.2024 o 18:44, stach_s napisał:

Zgrabne podłogówki w OZ

Spendor A5r 

Ukryta Zawartość

Dla zainteresowanych forumowiczów cena może spaść do 5800...

Ukryta Zawartość

Triangle Antal najnowsza wersja rocznicowa znacznie poprawiona.

Nowe z rachunkiem i gwarancja

Ukryta Zawartość

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Pytacie na priv więc tu odpisze . Główne zmiany w wersji rocznicowej :
1. Wysokie tony na kopułce magnezowej. Duży postęp naprawde
2. Zwrotnica dostosowana do nowego drivera i wykonana na podzespołach z serii signature
3. Nowe okleiny i zmiany kosmetyczne na zewnątrz.

Pięknie się prezentują i zero ostrości która w starych Triagle była. Rozdzielcze granie wg mnie po jaśniejszej stronie. Bardzo dobra scena i detal. Bas potrafi zaskoczyć szybkością i zejściem jeśli Wzmak poda prąd jak trzeba . Takie moje wrażenia są.

Ukryta Zawartość

4 godziny temu, AndrzejPiaseczno napisał:

Uff udało mi się sprzedać to cudo... nikomu nie polecę tego sprzętu gra potwornie sucho szorstko, funkcjonalnie też koszmarek...

Muszę sobie zapisać nick, w pełni "wiarygodny" z ciebie czlowiek, dobrze wiedziec, dzieki ze chciales kolegom z forum to wcisnąć

Chyba nie chcesz powiedzieć, że każdy sprzęt ma każdemu pasować ? 😉 

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Panowie nie moje ale znam sprzedającego dlatego mogę polecić. Sprzęt na gwarancji . Polska dystrybucja.
Musical Fidelity M5si

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

7 minut temu, NRK napisał:

Na giełdzie w Słomczynie może by ci to przeszło 😂

Ale co ? Licznika w Primare nie kręciłem 🙂 Ty masz inne zdanie o Primare a moje jest takie że grają dynamicznie mega rozdzielczo i daje to efekt suchości i szorstkości, tak samo starsze Rotele, wszystkie słuchawki Sennheisera mają też tę manierę. Co do zdania 'funkcjonalnie też koszmarek' - proponuję sobie odpalić apke i samemu zobaczyć - dla mnie działanie guzika Cofnij które zamiast cofać się do poprzedniego ekranu, lub do folderu wyzej zamykało apkę było nie do przeskoczenia.

Rzuciliście się na mnie jak hieny na padlinę - pokażcie mi na tych 200 stronach ogłoszeń kogokolwiek który poza zaletami wypunktowuje wszystkie niedociągnięcia sprzętu?

9 godzin temu, AndrzejPiaseczno napisał:

Szymon1977 - coś się nie zgadza? 

Zdanie: 'w stylu Primare analitycznie i niezwykle rozdzielczo' jest tożsame (między wierszami) z 'gra potwornie sucho szorstko'.  Nowy właściciel przyjechał posłuchał i kupił. Ja nigdy więcej nie wpakuję się w Primare. Podobno są osoby które uwielbiają ten zimy szorstki styl grania.

Mam 2 szt DAC 30. Kupiłem jedną i potem drugą. Zrobiłem to,  bo gra rozdzielczo ale muzykalnie bez złej  analityczności. Gra z zarąbistą mikrodynamiką. Muzykalnie,  znaczy też bez szorstkości. Jest też mocno neutralny - zero ciepełka - musiałem się przyzwyczaić. Podobno NP 30 gra tak samo. Są tacy, którzy twierdzą, że jednak DAC 30 lepiej niż NP 30 - nie wiem. Mam jeden dac za dużo w domu wiec na odstrzał idzie Qutest, a nie Primare, bo to świetne Dace są.

Może Twój był zepsuty? Chyba że neutralność z dużą mikrodynamiką nazywasz szorstkością - to chyba mylisz pojęcia. Szorstkość dają zniekształcenia. Primare gra płynnie i gładko- zero szorstkości.

Edytowane przez jaszcze1

W nawiązaniu do tego co napisałem w poście wyżej- mój Qutest

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jaszcze1
Godzinę temu, NRK napisał:

Nawijaj makaron na uszy, już w te bajki nikt ci nie uwierzy.😂

Jakie bajki?

58 minut temu, jaszcze1 napisał:

Mam 2 szt DAC 30. Kupiłem jedną i potem drugą. Zrobiłem to,  bo gra rozdzielczo ale muzykalnie bez złej  analityczności. Gra z zarąbistą mikrodynamiką. Muzykalnie,  znaczy też bez szorstkości. Jest też mocno neutralny - zero ciepełka - musiałem się przyzwyczaić. Podobno NP 30 gra tak samo. Są tacy, którzy twierdzą, że jednak DAC 30 lepiej niż NP 30 - nie wiem. Mam jeden dac za dużo w domu wiec na odstrzał idzie Qutest, a nie Primare, bo to świetne Dace są.

Może Twój był zepsuty? Chyba że neutralność z dużą mikrodynamiką nazywasz szorstkością - to chyba mylisz pojęcia. Szorstkość dają zniekształcenia. Primare gra płynnie i gładko- zero szorstkości.

Nigdy nie miałem DAC 30 więc się nie wypowiem. Jak szukałem opinii o NP-30 większość była jednak takich że DAC 30 jest znacznie lepszy. Nie mylę pojęć, nie może coś grać bardzo analitycznie i mega rozdzielczo bez wysuszania i szorstkości. Nawet moje Bayerdynamic 770 w bonusie do świetnej dynamiki i rozdzielczości w bonusie dokładają szorstkość - fakt że tutaj nie ma suchości. 

Godzinę temu, jaszcze1 napisał:

To ,w sumie  miałeś trzy ? 

Edytowane przez Rafał.M

Opinia z sąsiedniego forum:

Dzień dobry

Mieliśmy okazję słuchać obu urządzeń i jeśli mamy pominąć funkcjonalność (to jednak trochę inne kategorie urządzeń), Primare DAC30 to zdecydowanie lepsze urządzenie. Ma odpowiednią dynamikę, głębię, znakomitą podstawę basową oraz trójwymiarową scenę. Odtwarzacz strumieniowy jest w tych aspektach gorsze a dodatkowo gra bardziej płasko, bardziej krzykliwie i sucho. Jeśli planuje Pan łączyć to urządzenie ze wzmacniaczem Primare, to dodatkowy argument dla wyboru DAC30. Mam nadzieję, że ta opinia coś rozjaśni.

Heh chciałem się pochwalić sukcesem a wyszło szambo. Dalej osobiście nie mam sobie nic do zarzucenia, nikogo nie oszukałem, nigdy nie twierdziłem że to super sprzęt dla każdego. A Strażnicy Galaktyki się rzucili na fakt wyciągnięcia brudów sprzętu po sprzedaży, fakt to był mój błąd... a faktycznie przecież jest szeroko przyjęta niepisana zasada ze w ogłoszeniach się podaje wszystkie niedociągnięcia sprzętu..

51 minut temu, Rafał.M napisał:

To ,w sumie  miałeś trzy ? 

Nie, miałem i nadal mam  dwa. Chciałem sprzedać jedno Primare żeby mieć większe zróżnicowanie w dacach ale po namyśle zostawiam Primare i sprzedaję Qutest, chociaż to też swietny dac i moze się podobać bardziej niż Primare - rzecz gustu. 

W nawiązaniu do streamerów sprzedaje Sotma 200 neo z 3 miesięcznym zasilaczem Muzga:

Ukryta Zawartość

I po sprzedaży zdania nie zmienię 😄 to znakomity streamer, ale Qutest gra lepiej po coaxialu...

Mam też do sprzedania półroczne Volumio Primo V2, też jest świetne. Kolega który porównywał z Eversolo na testach, stwierdził że dopiero A8 jest na podobnym poziomie. Gra też świetnie jako transport. Dziś postaram się wrzucić na OLX - cena będzie bardzo atrakcyjna, a w stosunku do jakości wręcz rewelacyjna.

Od pół roku się zastanawiam co sprzedać bo wszystko gra dobrze, ale chyba zostanie Qutest z jakimś dedykowanym, konkretnym transportem coax DIY.

Ukryta Zawartość

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

12 godzin temu, LOBO_M napisał:

Ale pom co te zytaty teraz? przecież napisales ze wszystkie grają tak samo, a potem ze sluchales 3. Chciałeś błysnąć, że sprzedałes jak to sam mowisz cudo, wiec teraz się nie dziw że dostales po uszach.

Przecież się kolega pytał to odpisałem. To cudo tak zachwalałem przyszłemu kupującemu że 'bujałem' się ze sprzedażą 2 miesiące i sprzedałem go poniżej 2k.

Co z tego że słuchałem 3 - 4 ty Primare jakiego słuchałem model A20 gra ciepło i muzykalnie.

Jak ktoś twierdzi że Primare nie grają sucho i szorstko to po prostu mija się z prawdą - jakoś dziwnym przypadkiem we wszystkich testach i recenzjach jakie słyszałem jest o tym wspomniane.

33 minuty temu, AndrzejPiaseczno napisał:

Przecież się kolega pytał to odpisałem. To cudo tak zachwalałem przyszłemu kupującemu że 'bujałem' się ze sprzedażą 2 miesiące i sprzedałem go poniżej 2k.

Co z tego że słuchałem 3 - 4 ty Primare jakiego słuchałem model A20 gra ciepło i muzykalnie.

Jak ktoś twierdzi że Primare nie grają sucho i szorstko to po prostu mija się z prawdą - jakoś dziwnym przypadkiem we wszystkich testach i recenzjach jakie słyszałem jest o tym wspomniane.

Po co kolejny raz uparcie, wbrew wszystkiemu, powtarzasz bzdury. Albo jesteś głuchy albo niedojrzały.

Nie jest moją intencją bronić Primare bo wielu osobom może się nie podobać - jak każda inna marka. Jednak pisanie , że gra szorstko może świadczyć o upośledzeniu słuchu. Ze Słownika Języka Polskiego PWN:

«o dźwiękach, odgłosach: nieczysty, brzmiący przenikliwie»

Jeśli dla Ciebie Primare gra nieczysto lub przenikliwie, to źle wybrałeś hobby. Ja bym jeszcze szorstkością opisał chropowatość spowodowaną zniekształceniami. Żaden z tych efektów nie występuje w Primare. Grają gładko, dynamicznie, szczegółowo i bardzo neutralnie.

Ale może dla Ciebie, to że napój jest zimny i nie jest słodki oznacza, że jest kwaśny. 

Demagnetyzer płyt CD

Kable zasilające

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Melepeta

Sprzęt jest dla muzyki. Nie odwrotnie.

Musical Fidelity M6si czarny lub srebrny. Nowy z rachunkiem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaktualizowana lista, dodałem też Volumio Primo V2

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

snell cIV

Ukryta Zawartość

Myślę, że z poważnie zainteresowanym forumowiczem cena będzie do dogadania, priv lub tel jest w ogłoszeniu

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi