Skocz do zawartości
IGNORED

Ratujmy Rzeczpospolitą!

fox733

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba nie ten filmik chciałeś wkleić. :-)

Pokaż własne potyczki z klawiszami, a w najgorszym razie - Kaczyńskiego.

Filmik jak najbardziej prawidłowy bo na nim kompromituje się Michnik, którego bronisz.

Mimo, że jednak stary to za młody jestem bym miał mieć potyczki z SB. Potyczek z Kaczyńskim nie przewiduję bo nie mam nic na sumieniu.

Potyczek z Kaczyńskim nie przewiduję bo nie mam nic na sumieniu.

Potyczki z SB/władzą w dawnych czasach mieli też ci co nie mieli nic na sumieniu. Wystarczyło się odezwać nie po linii partii, lub np. nie pójść na pochód pierwszomajowy.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

[...] Wystarczyło się odezwać nie po linii partii, lub np. nie pójść na pochód pierwszomajowy.

A już niedługo wystarczy odmówić pójścia na przymusową pielgrzymkę.

A już niedługo wystarczy odmówić pójścia na przymusową pielgrzymkę.

Kto wie, ale aż takim pesymistą nie jestem.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Tak to jest, jak do władzy dochodzą ludzie wybrani przez frustratów stanowiących 19 procent uprawnionych do głosowania, którzy boją się świata i go nie rozumieją. Wystarczy pomachać im przed nosem 500 zł, pobredzić trochę o pomszczeniu Smoleńska, zanęcić "odebraniem bogaczowi dwóch jajek i kury" - jak Janosik u Mleczki, i gotowe.

Filmik jak najbardziej prawidłowy bo na nim kompromituje się Michnik, którego bronisz.

Michnik nie potrzebuje mojej obrony. W której minucie Michnik się kompromituje?

Miałeś pokazać swój filmik. Wdaj się w potyczkę z aktualną władzą, zamów video i pokaż nam.

Potyczek z Kaczyńskim nie przewiduję bo nie mam nic na sumieniu.

Czytaj ze zrozumieniem. Zamiast Twojej potyczki, miałeś wkleić filmik z potyczka Kaczyńskiego z panami klawiszami.

Chyba nie da się żadnego znaleźć. Jaki z tego wniosek?

Nawiasem mówiąc, Michnik tez nie miał i nie ma nic na sumieniu.

Tak to jest, jak do władzy dochodzą ludzie wybrani przez frustratów stanowiących 19 procent uprawnionych do głosowania, którzy boją się świata i go nie rozumieją. Wystarczy pomachać im przed nosem 500 zł, pobredzić trochę o pomszczeniu Smoleńska, zanęcić "odebraniem bogaczowi dwóch jajek i kury" - jak Janosik u Mleczki, i gotowe.

Wg Twojej logiki:

- obecną konstytucję z 1997 przyjęto głosami 53,45% obywateli przy frekwencji 42,86% czyli 22,90% Polaków,

- PO w 2011 poparło 39,18% przy frekwencji 48,92 czyli 19,17% Polaków

Jedna zasadnicza różnica - tamci nie rozwalili budżetu, a gospodarka miała się całkiem nieźle, szczególnie w okresie kryzysu. Obecnej władzy rachunki się nie domykają. Zapłacimy za te gruszki na wierzbie my wszyscy (ci z nas, którzy płacą podatki).

Potyczki z SB/władzą w dawnych czasach mieli też ci co nie mieli nic na sumieniu. Wystarczyło się odezwać nie po linii partii, lub np. nie pójść na pochód pierwszomajowy.

Żakowski w TVP Info mówił niedawno o zamachu stanu, na co jeden z obecnych, wcale nie pisowski, trzeźwo zauważył, że gdyby wypowiedział podobne zdanie w telewizji publicznej np. 14 grudnia 1981 r. to zaraz zostałby internowany. Podobnie wcześniej. Porównywanie PRL-u do obecnej sytuacji ośmiesza porównującego.

To raczej za czasów Platformy odezwanie się krytycznie wobec jej wiekopomnych osiągnięć powodowało w towarzystwie komentarz: co ty jakiś pisowiec jesteś!

Teraz zresztą podobnie, nie wiadomo skąd się bierze opinia wśród lemingów, że jak ktoś się z nich naśmiewa to musi być pisowiec, nie ma innej opcji. Ale tak to jest z lemingami, nie potrafią samodzielnie pomyśleć tylko cytują GW, TVN itp.

Podobnie wcześniej. Porównywanie PRL-u do obecnej sytuacji ośmiesza porównującego.

zalosny mitomanie.To jest tylko kwestia czasu.Za rok te slowa zakowskiego beda skutkowaly wiezieniem.Zskowskiego.Jeszcze nie ta pora.

osiągnięć powodowało w towarzystwie komentarz: co ty jakiś pisowiec jesteś!

jak widac inteligencja widziala to wyrazniej.

Jedna zasadnicza różnica - tamci nie rozwalili budżetu, a gospodarka miała się całkiem nieźle, szczególnie w okresie kryzysu. Obecnej władzy rachunki się nie domykają. Zapłacimy za te gruszki na wierzbie my wszyscy (ci z nas, którzy płacą podatki).

To może przypomnisz nam ile obecnie wynosi dług publiczny ale ile wynosił na początku rządów PO-PSL i ile rocznie kosztuje nas obsługa tego długu przy najniższych w historii stopach procentowych i ile mogłaby wynosić gdyby oprocentowanie obligacji i bonów skarbowych było na poziomie np. 4 % jak kilka lat temu.

Ale tak to jest z lemingami, nie potrafią samodzielnie pomyśleć tylko cytują GW, TVN itp.

to jest niezle bo rozumiem ze ty tylko w sieci cwiczysz samodzielne myslenie.

To może przypomnisz nam ile obecnie wynosi dług publiczny ale ile wynosił na początku rządów PO-PSL i ile rocznie kosztuje nas obsługa tego długu przy najniższych w historii stopach procentowych ile mógłaby wynosić gdyby oprocentowanie obligacji i bonów skarbowych było na poziomie np. 4 % jak kilka lat temu.

i zrobił go tusk.To moze udowodniji to prosto.

zalosny mitomanie.To jest tylko kwestia czasu.Za rok te slowa zakowskiego beda skutkowaly wiezieniem.Zskowskiego.Jeszcze nie ta pora.

jak widac inteligencja widziala to wyrazniej.

Mitomanie? nie używaj słów, których znaczenia nie rozumiesz.

to jest niezle bo rozumiem ze ty tylko w sieci cwiczysz samodzielne myslenie.

i zrobił go tusk.To moze udowodniji to prosto.

No jak nie Tusk to na pewno Kaczyński do spółki z Rydzykiem i Macierewiczem, oni też ograbili nas z OFE żeby ten dług zmniejszyć ( chociaż PIS też jest przeciwko OFE ale przynajmniej oficjalnie)

idz sie utopic w kanalizacji.Jak bede chcial poczytac bredni to mam lepsze miejsce.

oni też ograbili nas z OFE żeby ten dług zmniejszy

a ile to miales w tym OFE ..5zł??

idz sie utopic w kanalizacji.Jak bede chcial poczytac bredni to mam lepsze miejsce.

a ile to miales w tym OFE ..5zł??

Twój język sięgnął rynsztoka co świadczy wyłącznie o Tobie, bo w moich wypowiedziach nie znajdziesz podobnych tekstów. To ostatni post adresowany do Ciebie bo dyskusja z Tobą oznaczałaby zniżanie się do podobnego poziomu.

I na koniec: To jest generalnie forum o audio, a Ty buszujesz wyłącznie na Bocznicy z innym "miszczem" Top20. Nie oczekuję odpowiedzi, tak tylko zauważyłem na pożegnanie.

14 grudnia 1981 r. to zaraz zostałby internowany.

Możliwe ale nie na pewno, tak jak Prezes mimo że różne rzeczy niby robił/mówił a nigdy nie został internowany.

Ale tak to jest z lemingami, nie potrafią samodzielnie pomyśleć tylko cytują GW, TVN itp.

Ważne żeby fanatyczny fan Prezesa czasem spojrzał w lustro bo inaczej nie będzie wiedział co to leming. Być może że Prezes zakazał takich praktyk (patrzenia w lustro).

Twój język sięgnął rynsztoka co świadczy wyłącznie o Tobie, bo w moich wypowiedziach nie znajdziesz podobnych tekstów. To ostatni post adresowany do Ciebie bo dyskusja z Tobą oznaczałaby zniżanie się do podobnego poziomu.

I na koniec: To jest generalnie forum o audio, a Ty buszujesz wyłącznie na Bocznicy z innym "miszczem" Top20. Nie oczekuję odpowiedzi, tak tylko zauważyłem na pożegnanie.

jak ci juz wyjasnialem ja plewie.Wyrywam chwasty ,rozdrabniam, wyrzucam i zakopuje.To dosc okrutne zajecie .Chwasty sie skarza .

to jest genralnie forum o Audio i wlasnie sama nazwa audiofan to jeszcze mało zeby miec cós na ten temat do powiedzenia.

ale rozumiem ze na razie to poczatki.

ale jak juz bedziez mial cos do powiedzenia na ten temat to pisz...na berdyczow.

Możliwe ale nie na pewno, tak jak Prezes mimo że różne rzeczy niby robił/mówił a nigdy nie został internowany.

Ważne żeby fanatyczny fan Prezesa czasem spojrzał w lustro bo inaczej nie będzie wiedział co to leming. Być może że Prezes zakazał takich praktyk (patrzenia w lustro).

Czy widziałeś gdzie w tamtych czasach Kaczyńskiego występującego publicznie w reżimowej telewizji z krytyką władzy?

Widzisz, wpadasz w ten sam schemat co większość tu piszących. Po czym wywnioskowałeś, że jestem "fanatycznym fanem" ( pięknie napisane jak masło maślane) Prezesa?

Po tym, że krytykuję minione rządy pozorantów z PO? Nie zakładasz, że można np. nie mieć żadnych sympatii politycznych bo nikt w Polsce obecnie na nie nie zasługuje i jak przyjdzie czas oceny działań, a nie zapowiedzi to jeśli będą kiepskie to i krytyka się pojawi? Czy to takie trudne do ogarnięcia, że można mieć po prostu własne zdanie.

Bawi mnie ponadto ta histeria odrywanych od koryta i równocześnie przebieranie nóżkami tych którzy do koryta właśnie się dorwali. Rozsądek jednak podpowiada, że "po owocach ich poznamy" , a na razie poza przepychanką z TK, która obchodzi 5% społeczeństwa żadnych owoców wymiernych nie ma tylko zapowiedzi jedne lepsze drugie rodzące obawy. Zanosi się jednak na to, że zapowiedzi przedwyborcze w odróżnieniu do PO będą realizowane. Czy będą dobre czas pokaże. USA drukują pieniądze na potęgę na socjal jaki Obama wprowadził np. Obama Care i gospodarka przyspieszyła. Obecnie mamy w Polsce deflację, która w dłuższej perspektywie jest dużo gorsza niż umiarkowana inflacja. Dlatego czas na ocenę zmiany władzy przyjdzie najszybciej za rok albo jeszcze później. Teraz to wyłącznie polityczna histeria przegranych.

Ciekawy obraz sytuacji Salonu pokazują wpływy z rządowych ogłoszeń w prasie, które dostawała głównie GW, a teraz zagraża jej plajta. Także kasa, Misiu kasa, o to jest walka i strach.

czyli nadal cipcipcip.Trata tata..

Po tym, że krytykuję minione rządy pozorantów z PO?

bezrobocie ponizej 10 % w stosunku do hiszpanii 21 %.Dlug ponizej oczekiwan z zapasem paru milardów etc.A ten dalej cipcicp cipuchna.

Chyba nie pamiętasz tamtych czasów. Ja do żadnej partii nie należałem, na pochody nie chodziłem, głośno wyrzekałem na ustrój i nie miałem żadnych problemów z SB czy innymi tego typu organizacjami. Mówię tu o latach 1970 - 1989. Podobnie moi przyjaciele i znajomi - żaden nie miał kłopotów, a każdy zachowywał się mniej więcej tak jak ja. Dla mnie opowieści o martyrologii opozycji w tamtych latach to z małymi wyjątkami fantastyka naukowa - prawdziwe problemy miało kilka promili "osobników antysocjalistycznych"

Natomiast teraz się porządnie boję, choć też gadam za dużo. Cały czas zdaję sobie sprawę, że w każdej chwili mogę zostać zamknięty za nic. Żeby daleko nie szukać - mój kolega z pracy nie zrobił niczego złego, ale przypisali mu jakieś idiotyczne historie i od paru miesięcy ma dochodzenie. Na razie nie siedzi, ale prawdopodobnie będzie - lokalni kacykowie już o to zadbają. W dzisiejszych czasach nie trzeba popełnić przestępstwa czy wykroczenia, żeby mieć problemy. Wprawdzie nie żyłem w czasach stalinowskich, ale z rozmów z osobami je pamiętającymi wiem, że atmosfera była podobna jak dzisiaj. Póki jesteśmy w Unii Europejskiej może unikniemy zwalczania opozycji na modłę krajów Ameryki Południowej ( np. zrzucania przeciwników politycznych do morza z dużej wysokości czy coś w tym rodzaju), ale jeśli nas z Unii wywalą albo nasi obecni władcy postanowią z niej wystąpić to może być bardzo nieciekawie.

czyli nadal cipcipcip.Trata tata..

bezrobocie ponizej 10 % w stosunku do hiszpanii 21 %.Dlug ponizej oczekiwan z zapasem paru milardów etc.A ten dalej cipcicp cipuchna.

Chłopie ogarnij się wreszcie! dolicz do tych bezrobotnych te dwa miliony co wyjechało w tym siebie i wtedy porównuj

[...] te dwa miliony co wyjechało [...]

A dlaczego wyjechali ???

Przeczytaj:

mały fragmencik:

- Pięć procent Duńczyków uczęszcza do kościoła, 80 procent opłaca podatek od kościoła. Religie nie mają wpływu na politykę i zarządzanie krajem. Wiernych przyciąga się zachętą a nie groźbą. Kościół Ewangelicko-Luterański Danii jest bardzo elastyczny i dostosowuje się do zmieniających się czasów i zwyczajów. Uważam, że to zdrowe podejście.

[...]

Jako apostata odczułam ogromna ulgę przeprowadzając się do Danii. Niestety miałam wątpliwą przyjemność poznania księdza z polskiego kościoła w Kopenhadze, który na lekcjach duńskiego poprawiał podręcznik: kobietę i mężczyznę w związku nie wolno było nazywać kaerester (kochankowie) tylko familie, bo tylko rodzina jest moralnie właściwa.

[...]

- W Danii odnalazłam spokój umysłu. Duńczycy są uprzejmi, uczciwi, wyrozumiali, tolerancyjni i uśmiechnięci. Mają dużo dystansu do siebie i życia, nie oburzają się o byle co, szanują różnice w światopoglądzie. Są badania społeczne, które wskazują, że to najszczęśliwszy naród na świecie. Nie wiem, na ile to prawda, ale fakt jest taki, że rzadko narzekają.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
<br />Zanosi się jednak na to, że zapowiedzi przedwyborcze w odróżnieniu do PO będą realizowane. Czy będą dobre czas pokaże. USA drukują pieniądze na potęgę na socjal jaki Obama w prowadził np. Obama care i gospodarka przyspieszyła. Obecnie mamy w Polsce deflację, która w dłuższej perspektywie jest dużo gorsza niż umiarkowana inflacja. Dlatego czas na ocenę zmiany władzy przyjdzie najszybciej za rok albo jeszcze później. Teraz to wyłącznie polityczna histeria przegranych.<br /> <br /> <br />

PiS nic mówił nic w kampanii wyborczej o tym co teraz wyprawia, a co mieli przecież zaplanowane . Nie ogłaszali, że ministrem obrony będzie Maciarewicz, a sprawiedliwości Ziobro .Nie rozgłaszali że Kamiński wróci na stanowisko. Nie trąbili że spacyfikują trybunał konstytucyjny ,ani że Arabskiego i Tuska planują oddać pod pod Trybunał Stanu. Do tego od nowa Smoleńsk z Nowaczykiem jako szefem komisji.

Mówili, że będą słuchać społeczeństwa. Ciekawe jaki procent społeczeństwa poparłby w referendum obsadzenie stanowiska ministra obrony przez Maciarewicza ...Chyba tylko garstka oszołomów. I oni to wiedzą,bo inaczej nie ukrywali by tego w kampanii. Ale mają to w dupie.

To jest właśnie arogancja władzy. I dlatego ja ośmielam się ocenić rząd PiS- u już teraz

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.