Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  200 członków

Roon Labs Klub
IGNORED

Klub użytkowników aplikacji Roon Labs

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, mojave napisał:

Z tego co piszesz, to problem jest raczej po stronie Tidala, który zostawił dotychczasowym abonentom planu HiFi jakieś znaczniki o rodzaju subskrybcji.

Dokładnie. Muzyki mam pod dostatkiem z różnych źródeł, więc brak Tidala w hires specjalnie mi nie dokucza, tym bardziej, że od jakiegoś czasu miałem go jedynie w 16/44. Jednakże z Roonem do tej pory miałem jedynie pozytywne doświadczenia, więc zaskoczenie, że coś nie działa jak powinno  jednak jakieś jest ;)

Pokazała się aktualizacja tematu na forum Roon:

Roon - Tidal

Błąd jest rozpoznany i trwa jego implementacja. Przy następnej aktualizacji Roona zostanie problem z Tidal naprawiony. Trochę cierpliwości i wszystko wróci do normy.

Edytowane przez Bruno

Przedłuż abonament ROON za darmo. Wiadomość na priv.

W dniu 13.04.2024 o 00:42, artekk napisał:

Dokładnie. Muzyki mam pod dostatkiem z różnych źródeł, więc brak Tidala w hires specjalnie mi nie dokucza, tym bardziej, że od jakiegoś czasu miałem go jedynie w 16/44. Jednakże z Roonem do tej pory miałem jedynie pozytywne doświadczenia, więc zaskoczenie, że coś nie działa jak powinno  jednak jakieś jest 😉

Twoje upgrade już czeka😀

Ale co to w zasadzie robi. Na mas mogę przeglądać foldery?

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
W dniu 17.04.2024 o 20:11, NRK napisał:

Zakładka „ katalogi „

IMG_0584.png

Wreszcie to na co czekałem!

Wybór muzy po katalogach. Ile bez tego trzeba było z niektórymi płytami kombinować, bo Roon  nie mógł znaleźć.

To jest nacudowniejsza aktualizacja Roona  🙂

No i chyba po jakieś aktualizacjach zaczęła mi działać aplikacja Roon ARC, to dopiero piękoności  🙂

Nie żałuję każdego grosza na Roona.

Nie ma lepszej aplikacji do grania !!!

Edytowane przez daru0105

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Trochę zazdroszczę opcji ARC. No nie mogę tego uruchomić. Cały czas jakiś błąd. Help.roonlabs czytam i próbuję skorzystać, ale nie pomaga. Może tutaj jest ktoś, kto jest w stanie pomóc?

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Wydaje mi się, że port mam otwarty. Nie znam się na tym kompletnie, ale tak to chyba wygląda. Natomiast odnośnie IP publicznego to już nie mam pojęcia, czy takowe posiadam66466a13cf54b8cced673fde3eceb804.jpg

8 minut temu, imbryk82 napisał:

Natomiast odnośnie IP publicznego to już nie mam pojęcia, czy takowe posiadam

Dzwoń do operatora to ci powie.

5 godzin temu, imbryk82 napisał:

Wydaje mi się, że port mam otwarty. Nie znam się na tym kompletnie, ale tak to chyba wygląda. Natomiast odnośnie IP publicznego to już nie mam pojęcia, czy takowe posiadam66466a13cf54b8cced673fde3eceb804.jpg

Chyba jakiś test jest w necie. Poszukaj w google. Ja sprawdzałem jak miałem internet na kartę z Playa. Ale już  nie pamiętam gdzie to było. Teraz mam orange światło i działa  :)

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

• 3 tygodnie później...

Parę dni temu odkryłem świetną funkcję w Roon tzn. SqueezeBox. Można transportować dźwięk bezpośrednio do urządzenia po WiFi albo po LAN. Trzeba jedynie mieć mały komputerek Raspberry Pi i oprogramowanie do niego. Ja osobiście polecam RoPieee. Jest lekkie i bardzo łatwe w konfiguracji. Ma świetny support i do tego jest darmowe i ciągle rozwijane. W aplikacji RoPieee wystarczy zestawić połączenie z amplitunerem sieciowym albo streamerem za pomocą funkcji UPnP Bridge i wszystko działa. Czytałem na forum Roon, że jakość dzwięku pomiędzy protokołem RAAT (native Roon) i protokołem SqueezeBoxa, jest bardzo nie wielka, a może nawet identyczna. Możemy pozbyć się kabli pomiędzy Raspberry Pi i naszym urządzeniem audio i postawić w dowolnym miejscu Raspberry Pi np. gdzieś przy routerze.

Jakby ktoś chciał wypróbować Roona pod spodem jest link afilacyjny dla klubowiczów dający 1 miesiąc abonamentu gratis.

Roon

Osobiście płacę za subskrypcje Roona miesięcznie, ale rozważam przejście na roczne płatności, wychodzi około 30 USD taniej niż płacić co miesięcznie 14.99 USD.

Wracając do tematu jakby ktoś chciał dokładną konfigurację albo pomoc przy włączeniu SqueezeBoxa w Roon służę pomocą. Pozdrawiam 🙂

Edytowane przez Bruno

Proszę pomóżcie. 

Czemu DSD i PCM jest taka różnica w głośności ? Gram z plików i z Tidal. Jedne pliki mi dekoduje do DSD, a niektóre nie. Różnica w głośności jest ogromna. O co chodzi ? 

17 godzin temu, chcheckitout napisał:

Proszę pomóżcie. 

Czemu DSD i PCM jest taka różnica w głośności ? Gram z plików i z Tidal. Jedne pliki mi dekoduje do DSD, a niektóre nie. Różnica w głośności jest ogromna. O co chodzi ? 

Może wypróbuj opcje Wyrównanie poziomów, w ramach funkcji MUSE. Czy masz włączoną funkcję Konwersja częstotliwości próbkowania? Może tę funkcję spróbuj wyłączyć.

Co oznacza, że "Jedne pliki mi dekoduje do DSD, a niektóre nie." Chyba ci chodziło że dekoduje z DSD. Dodatkowo sprawdź opcje Konfiguracja urządzenia i potem Strategia odtwarzania DSD, co masz tam ustawione. 

Sprawdzę to. Zauważyłem, że jak mam włączone MQA i DSD to sobie sam wybiera te pliki. MQA gra bardzo głośno (normalnie), DSD bardzo cicho i ta różnica jest znaczna. Wyłącze MQA, to DSD konwertuje wszystkie pliki ale i tak gra bardzo cicho. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.