Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  200 członków

Roon Labs Klub
IGNORED

Klub użytkowników aplikacji Roon Labs

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 27.11.2024 o 20:41, Krzysztof_56775 napisał:

Znajomy sprzedaje komputer do zastosowań audio i ... a nóż kogoś zainteresuje.

"Możliwość instalacji na prośbę kupującego systemu audio Roon ROCK"

https://www.olx.pl/d/oferta/komputer-audio-streamer-sieciowy-serwer-roon-CID99-ID13a3d3.html?reason=seller_profile

Cześć. Jak to się ma do np. Nucleusa plus, funkcjonalność,szybkość na tym samym poziomie? Między roon nucleus ,a roon rock jest różnica w jakości ?

W dniu 12.11.2024 o 22:59, Krisat napisał:

Witajcie czy z okazji zblizajacego <piątku> beda jakies promocje z oplatami .? Wyczytal ktoś coś?

Przyłączam się do pytania. Obecnie płacę miesięcznie, ale dużo z tym zachodu. Chciałbym przejść na opłatę roczną albo lifetime, ale szukam jakiś zniżek na ten zakup. Spodziewałem się na BF jakiś nowości, ale widzę, że ROON promuje zniżki na ich nowe produkty, a abonament pomija. To zdaje się już kolejny rok bez promocji. Może są jakieś promki dla sklepów audio etc?

Przy okazji mam w dziale Ogłoszenia wystawiony HAT do Raspberry Pi4 - HiFiBerry Digi2 Pro.

Link

Zastanawiam się gdzie można ogłosić chęć sprzedaży oprócz tego działu?

Edytowane przez Bruno

Przedłuż abonament ROON za darmo. Wiadomość na priv.

18 godzin temu, Gemmy78 napisał:

Cześć. Jak to się ma do np. Nucleusa plus, funkcjonalność,szybkość na tym samym poziomie? Między roon nucleus ,a roon rock jest różnica w jakości ?

Zapytam kolegi, jutro odpowiem.

Pojawiła się promocja na Black Friday ważna do 2 grudnia. 3 miesiące Roon w cenie jednego miesiąca. Może ktoś będzie zainteresowany. 

Screenshot_20241130_082403_BlueMail~2.jpg

Edytowane przez Bruno

Tylko dla nowych użytkowników 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Godzinę temu, Piopio napisał:

Tylko dla nowych użytkowników 

Niestety tak, tylko dla nowych userów. Ja przed wczoraj opłaciłem grudzień, więc nie chce mi się bawić w zakładanie nowego konta, ale może komuś się przyda. 

W dniu 29.11.2024 o 09:39, Bruno napisał:

Przyłączam się do pytania. Obecnie płacę miesięcznie, ale dużo z tym zachodu. Chciałbym przejść na opłatę roczną albo lifetime, ale szukam jakiś zniżek na ten zakup. Spodziewałem się na BF jakiś nowości, ale widzę, że ROON promuje zniżki na ich nowe produkty, a abonament pomija. To zdaje się już kolejny rok bez promocji. Może są jakieś promki dla sklepów audio etc?

Przy okazji mam w dziale Ogłoszenia wystawiony HAT do Raspberry Pi4 - HiFiBerry Digi2 Pro.

Link

Zastanawiam się gdzie można ogłosić chęć sprzedaży oprócz tego działu?

Daj znać jak znajdziesz jakieś zniżki, sam jestem zainteresowany na przejście na lifetime.

Co do promocji na BF szału nie ma.

Z tego co pamiętam zawsze dawali na BF 3mc za free ale widać że zrobili się pazerni na kasę odkąd podnieśli abonamenty. Sporo osób wtedy przed podwyżką wykupiła lifetime aby nie płacić abonamentu ale jak wiadomo firma woli doić użytkowników co miesiąc.

Edytowane przez maciekplacek

To prawda spodziewałem się jakiegoś hitu dla obecnych klientów, ale widzę wsparcie jest jedynie dla przyszłych klientów. 

Ja to raczej zostanę przy rocznej subskrypcji chyba że pojawi się jakaś dobra zniżka na lifetime. 

11 minut temu, Bruno napisał:

To prawda spodziewałem się jakiegoś hitu dla obecnych klientów, ale widzę wsparcie jest jedynie dla przyszłych klientów. 

Ja to raczej zostanę przy rocznej subskrypcji chyba że pojawi się jakaś dobra zniżka na lifetime. 

Na lifetime nie było i nie będzie bo oni nie są zainteresowani takim modelem rozliczania. 

Trudno powiedzieć jaki mają model marketingowy. Miało nie być żadnych promocji na BF dotyczących abonamentu i w tym roku się nie sprawdziło. Pożyjemy, zobaczymy 🙂

.. 

55 minut temu, Bruno napisał:

Trudno powiedzieć jaki mają model marketingowy. Miało nie być żadnych promocji na BF dotyczących abonamentu i w tym roku się nie sprawdziło. Pożyjemy, zobaczymy 🙂

.. 

promocje dot abonamentu są co roku ale nie na lifetime zazwyczaj był 3 mc za free i to by było na tyle.

Nie kojarzę żeby rok temu była podobna promocja. Tutaj nie ma 3 miesięcy za free. Tylko 2 miesiące, bo za 1 musisz zapłacić. 

W dniu 29.11.2024 o 06:57, Gemmy78 napisał:

19 godzin temu, Krzysztof_56775 napisał:

Zapytam kolegi, jutro odpowiem.

Pytałem. Odpowiedź nie jest prosta, Roon nie chwali się szczegółami na swojej stronie, a znajomy nie miał Nucleusa Plus w domu.

Wchodzi na to, że jest to samo i jest możliwość wyboru instalacji (na prośbę kupującego) systemu audio Roon ROCK na Windows lub Linux.

Szczegóły do ustalenia telefonicznie

https://www.olx.pl/d/oferta/komputer-audio-streamer-sieciowy-serwer-roon-CID99-ID13a3d3.html?isPreviewActive=0&reason=seller_profile&sliderIndex=3

Edytowane przez Krzysztof_56775
12 minut temu, Krzysztof_56775 napisał:

Roon ROCK

To jest oddzielny system i na żadnym Windowsie czy Linuxie tego nie instalujesz.

10 minut temu, NRK napisał:

To jest oddzielny system i na żadnym Windowsie czy Linuxie tego nie instalujesz.

Tak czułem, że coś popier....le 🤪.

Czyli Core a nie Rock ?

W dniu 29.11.2024 o 06:57, Gemmy78 napisał:

... Między roon nucleus ,a roon rock jest różnica w jakości ?

... tu jest dyskusja:

https://community.roonlabs.com/t/sound-quality-of-roon-rock-vs-roon-core/225893

Edytowane przez Krzysztof_56775

pytanko,

czy ktoś z szacownego grona próbował bawić się że tak powiem, wersją "demonstracyjną", jeśli wiecie co mam na myśli 😉

No więc generalnie owa wersja świetnie radzi sobie z odtwarzaniem muzyki, natomiast nie ma w niej żadnych opcji związanych z informacjami o artystach, gatunkach i całej tej przemądrzałej otoczki z którą roon był reklamowany - czy jest to właśnie przypadłość wersji demonstracyjnej, spowodowana jej "rozłączeniem" z macierzą, czy ja po prostu jakiś za głupi jestem i nie umiem klikać?

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

20 godzin temu, NRK napisał:

Rock=Core😀

👍

ROCK (Roon Optimized Core Kit) – system operacyjny.

Zawiera rdzeń i pozwala podłączyć urządzenia wyjściowe.

Wymaga zewnętrznego sterowania

W dniu 1.12.2024 o 17:10, Ujemny napisał:

pytanko,

czy ktoś z szacownego grona próbował bawić się że tak powiem, wersją "demonstracyjną", jeśli wiecie co mam na myśli 😉

No więc generalnie owa wersja świetnie radzi sobie z odtwarzaniem muzyki, natomiast nie ma w niej żadnych opcji związanych z informacjami o artystach, gatunkach i całej tej przemądrzałej otoczki z którą roon był reklamowany - czy jest to właśnie przypadłość wersji demonstracyjnej, spowodowana jej "rozłączeniem" z macierzą, czy ja po prostu jakiś za głupi jestem i nie umiem klikać?

Pytasz o obecną promocję BF 3 mc za 1?

• 1 miesiąc później...

Chyba jedynie Netia daje publiczne IP na światłowodzie. Orange i Plus jak się nie mylę, public tylko dla firm a o Play zapomnij, nie dają go wcale.

Jakiś czas temu pytałem się w TMobile i powiedzieli, że mogę zapomnieć o public IP. 
Był kiedyś patent na T-Mobile ale już nie działa.

Po zamontowaniu usługi pisałeś reklamacje, że brak jest publicznego adresu IP. No ale to się już skończyło. 😥

"Przysłuchując się" Waszej koledzy dyskusji o ARC postanowiłem sprawdzić czy zadziała u mnie 🙂

NIE MAM STAŁEGO IP. Dostawcą internetu jest UPC (teraz kupił to PLAY ale ja mam jeszcze starą usługę od UPC). Smarfon w sieci PLAY.

W sieci lokalnej mam ROCK, zainstalowałem ARC na moim iPhonie uruchomiłem i złapałem się, że nie wyłączyłem WiFi w smartfonie. Wcześniej zalogowałem się do mojego routera (ten od UPC robi jako bridge) i przeglądałem opcje aby zrobić przekierowanie portów.

Na ekranie smartfona pokazał się komunikat, że jeśli uruchamiam po raz pierwszy ARC to mam być podpięty do sieci lokalnej (czyli dobrze, że nie wyłączyłem WiFi). Coś tam pokręciło się, i zaczęło działać lokalnie.

Zamknąłem ARC, wyłączyłem Wifi w smartfonie. Chciałem wpisać w routerze przekierowanie ale i tu zdziwko miałem jakiś dziwny wpis roonowy, ponownie uruchomiłem ARC i zadziałał zdalnie. Cuda Panowie.

Przed chwilą poszedłem do sklepu i jeszcze raz z oddali od mojej siieci sprawdziłem ARC, wyszukałem płytę, którą mam w kolekcji na serwerze w sieci lokalnej a nie ma jej na TIDALu i ... zadziałało.

Teraz tylko proszę nie ukrzyżujcie mnie za powyższą herezję. Nie rozumiem jak ale działa 🙂

Edytowane przez payong
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.