Skocz do zawartości
IGNORED

co po Stream Magic 6

Gość aqs

Rekomendowane odpowiedzi

Trzeba dać inne kondy na filtracji DACów i na wyjściach a efekt spektakularny .

Efekt spektakularny w roli DACa/odtwarzacza, bo jak te kondensatory mają się do sekcji preamp?

A co do końcówki z regulacją czułości, to jaka to końcówka?

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Efekt spektakularny w roli DACa/odtwarzacza, bo jak te kondensatory mają się do sekcji preamp?

Modyfikacja poprawia zasilanie DACa i stopień wyjściowy analogowy czyli wyjścia RCA i XLR.

Koszt części to z 50zł więc warto się pobawić

Jest ich wiele chociażby z popularnych Roksan Kandy K2

Trochę mnie dziwi fakt, że autorowi wątku bardzo podoba się brzmienie SM6, jednakże zasłyszane lub przeczytane na forum negatywne opinie o CA burzą jego wewnętrzny spokoj i każą rozpocząć poszukiwania nowego urządzenia do 2500 zł. Zrozumiałym sens tego przedsięwzięcia gdyby chciał znaleźć coś do 10000 zł. Hehe

Po co zmieniać coś co jest dobre?

w innym wątku co poniektórzy stwierdzili że dźwięk z SM6 jest beznadziejny z czym się kompletnie nie zgadzam

Tak zapytam, nie zgadzasz się. Nawet stwierdzasz (i słusznie), że brzmienie Ci odpowiada…po co te zmiany? Bo ktoś "coś" napisał?

Takich twierdzeń "coś lepsze" jest na tym Forum tysiące, 99% to zwykłe plewy (jeśli rozumiesz o co mi chodzi).

A teraz w temacie SM6. Nie wierzę, że do 2.5K złotych kupisz coś lepiej brzmiącego, do tego wraz z bardzo porządnym streamerem.

Wszelkiej maści propozycje jak zakup urządzeń do 3-4K złotych to ŻADEN krok do przodu! Krok w bok i do tego nie zawsze właściwy (preferencje brzmieniowe urządzeń).

Chcesz lepiej? Musisz wydać więcej. Natomiast SM6 jest jak na swoje możliwości brzmieniowe i funkcyjne jednym z czołowych urządzeń audio tego segmentu.

To jak to gra i jakie ma możliwości wystarczyłoby gdyby zmienić napis na obudowie na egzotyczne audiofilskie cudactwo i cena może szybować do 8K.

No ale…to "kambodża", więc z zasady "szacowne grono" audiofilskie stwierdzi "słabo" lub co najmniej "mogło grać lepiej".

Miałem sporo zabawek z przedziału do 12K (streamer i dac) i SM6 to bardzo dobre granie, potrafiące wraz z odpowiednim zestawieniem (wzmacniacz) zagrać bardzo, bardzo dobrze.

Nie wiem czego poszukujesz, ale zmiana tego streamera i DAC'a na coś do kwoty podobnej jest zdecydowanie niewłaściwym posunięciem.

Więcej przyniesie zmiana wzmacniacza i/lub kolumn. Sam SM6 dobrze zestawiony potrafi więcej, niż kosztuje nawet jako nowe urzadzenie.

p.s.

W tym momencie używam zestawienie CDS27+D33 (ARCAM), wszystko to kosztuje c.a. (streamer + DAC) jakieś 14.000.

W porównaniu do SM6 nie powala to na kolana, wręcz przeciwnie. Gdyby nie fakt, że mam cały zestaw "skrojony pod siebie" z Arcam'a (lubię optycznie całość jednej firmy) to na pewno SM6 lub 851N zostałyby u mnie w domu jako DAC i streamer.

Pozdrawiam

p.s.

Nie oceniam przeróbek, tuningu i różnych innych modyfikacji. Nie oceniam i jestem daleki od oceny wpływu takiej zabawy na brzmienie. Na pewno co nie ulega wątpliwości - zmiana w torze musi nieść za sobą efekt zmiany brzmienia…ale czy to już jest brzmienie fabryczne sm6? Nie i jakoś wolę "fabryczną" szprotkę, niż modyfikowanego genetycznie karpia, tuningowanego pod cudze uszy.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Miałem sporo zabawek z przedziału do 12K (streamer i dac) i SM6 to bardzo dobre granie, potrafiące wraz z odpowiednim zestawieniem (wzmacniacz) zagrać bardzo, bardzo dobrze.

Zestawiałeś to z końcówką, czy z integrą?

Bo jako pre oczywiście w roli DACa podobno kastruje brzmienie, nie mam porównania w roli odtwarzacza bo u mnie jest wpięty w końcówkę.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

A co powiecie o końcówce CA Azur 651W? Jak ona wypada względem Kandy K2? Obecnie gram tylko z odtwarzacza CA CXN podłączony do końcówki NAD C356 + Focal Aria 906. Ogólnie jestem zadowolony. Myślę powoli nad zmianą NADa na jakąś końcówkę. Jedynie co mnie trochę męczy to wtedy gdy słucham kawałków gdzie więcej się dzieje, jest więcej instrumentów lub przestery gitar. Wydaje mi się, że coś sobie w tym zestawieniu nie radzi do końca. Nie mam jakiegoś super słuchu i wymagań, spokojna muzyka brzmi dla mnie rewelacyjnie, a słucham niemal każdego gatunku. Zamieszanie się robi gdy więcej się dzieje w utworze. Macie może propozycje o czym można pomyśleć w przyszłości?

Gość aqs

(Konto usunięte)

Temat założyłem między innymi po to aby krzykaczy twierdzących iż CA SM6 to kiepskie granie wyprowadzić z błędu.

SM6 to bardzo dobry DAC i Streamer UpNp jednocześnie i w cenie do 2,5 tyś czy to nowy czy używany nie znajdziemy lepszego urządzenia o takich możliwościach.

Obecnie SM6 mam połączony z Krellem KAV300i po XLR. I gra to jak milion dolarów.

Ps.

Ciekawe dlaczego nikt z przeciwników SM6 twierdzących że gra kiepsko, źle, nie wypowiedział się na temat co po Stream Magic 6 do 2,5 tyś

Temat zamknięty.

Pozdrawiam Wszystkich

Zestawiałeś to z końcówką, czy z integrą?

Bo jako pre oczywiście w roli DACa podobno kastruje brzmienie, nie mam porównania w roli odtwarzacza bo u mnie jest wpięty w końcówkę.

Jako pre jest słabe. Tzn. mając analogowy PRE Cambridge'a w tamtym zestawieniu róznice były odczuwalne.

Bardziej suche brzmienie i mniej dopełnione w całym zakresie gdy SM6 grał jako pre.

Było wyraźnie słychać naleciałośc cyfrowego przedwzmocnienia i tego nie dało się ukryć. Natomiast u mnie grało to w zestawieniu z klockami CA z serii 851 (pre analogowy+2x851W).

Efekt brzmienia był bardzo dobry. SM6 potem zestawiony został z Gato Audio 400 i…jako streamer+DAC brzmiał lepiej niż wbudowany DAC w GA.

Uważam, że sm6 pomimo upływu czasu nadal broni się brzmieniem, któremu nie mozna nic zarzucić.

Tym bardziej, że jest CXN, brzmieniowo to bardzo podobny sprzęt, który zbiera pozytywne oceny od użytkowników.

Jak dla mnie każda zmiana SM6 na coś w przedziale cenowym do 5-6K w kwestii DAC'a jest pomyłką. Te pieniądze zdecydowanie lepiej zainwestowac i dołożyć do wzmacniacza.

Warto wspomnieć o jeszcze jednym - ten streamer jest mega dobrze przemyslany od strony funkcjonalności.

Po XLR gra lepiej tylko w połączeniu z dobrej klasy wzmacniaczem. Do pewnego poziomu klasy wzmacniacza różnic nie odczujemy.

Aqs mam jeszcze pytanie. I w sumie do wszystkim. Jaki mamy wybór z tego typu urządzeń jak SM6? Streamer, DAC, przedwzmacniacz i wszystko w jednym pudełku? I oczywiście podobny budżet.

W tym momencie używam zestawienie CDS27+D33 (ARCAM), wszystko to kosztuje c.a. (streamer + DAC) jakieś 14.000.

Ile?????? A po jakim to przeliczniku jest??

Ales przeplacil bracie...

Krok w przod zawsze mozna zrobic delikatny mniej czy bardziej - wiele zalezy od doboru klockow.

Gość aqs

(Konto usunięte)

przykładowe stumieniowce

Pro-Ject Media Box S - kredyt 10x0% + dostawa gratis 1 190,00 zł

Denon DNP-F109 - kredyt 10x0% + dostawa gratis Denon DNP-F109 - kredyt 10x0% + dostawa gratis 1 395,00 zł

Pioneer N-P01 - kredyt 10x0% + dostawa gratis Pioneer N-P01 - kredyt 10x0% + dostawa gratis 1 699,00 zł

Denon DNP-730AE - kredyt 10x0% + słuchawki Denon + dostawa gratis Denon DNP-730AE - kredyt 10x0% + słuchawki Denon + dostawa g... 1 995,00 zł

Definitive Technology W-Adapt - kredyt 20x0% + dostawa gratis Definitive Technology W-Adapt - kredyt 20x0% + dostawa grati... 1 999,00 zł

Dodaj do koszyka

Cocktail Audio X12 - dostawa gratis Cocktail Audio X12 - dostawa gratis 2 150,00 zł

Audiolab M-NET - kredyt 20x0% + dostawa gratis Audiolab M-NET - kredyt 20x0% + dostawa gratis 2 299,00 zł

Mitchell&Johnson WLD+211T - dostawa gratis Mitchell&Johnson WLD+211T - dostawa gratis 2 299,00 zł

Dodaj do koszyka

Pioneer N-50A - kredyt 20x0% + dostawa gratis Pioneer N-50A - kredyt 20x0% + dostawa gratis 2 499,00 zł

Marantz NA 6005 - kredyt 10x0% + dostawa gratis Marantz NA 6005 - kredyt 10x0% + dostawa gratis 2 595,00 zł

Block IR-100+ - dostawa gratis Block IR-100+ - dostawa gratis 2 999,00 zł

JAG Electronisc BAS - dostawa gratis JAG Electronisc BAS - dostawa gratis 3 100,00 zł

Dodaj do koszyka

Pro-Ject Stream Box DS - kredyt 10x0% + dostawa gratis Pro-Ject Stream Box DS - kredyt 10x0% + dostawa gratis 3 190,00 zł

Pro-Ject Stream Box DS Net - kredyt 10x0% + dostawa gratis Pro-Ject Stream Box DS Net - kredyt 10x0% + dostawa gratis 3 490,00 zł

Onkyo T-4070 - kredyt 10x0% + dostawa gratis Onkyo T-4070 - kredyt 10x0% + dostawa gratis 3 499,00 zł

Xindak D-1 Xindak D-1 4 039,00 zł

Dodaj do koszyka

Cocktail Audio X30 - dostawa gratis Cocktail Audio X30 - dostawa gratis 4 499,00 zł

Cambridge Audio CXN - kredyt 20x0% + dostawa gratis Cambridge Audio CXN - kredyt 20x0% + dostawa gratis 4 590,00 zł

Lumin L1 - kredyt 10x0% + dostawa gratis Lumin L1 - kredyt 10x0% + dostawa gratis 4 690,00 zł

Dodaj do koszyka

Pro-Ject Stream Box DS+ - kredyt 10x0% + dostawa gratis Pro-Ject Stream Box DS+ - kredyt 10x0% + dostawa gratis 4 900,00 zł

Marantz NA 8005 - kredyt 20x0% + dostawa gratis Marantz NA 8005 - kredyt 20x0% + dostawa gratis 4 995,00 zł

Pioneer N-70A - kredyt 20x0% + dostawa gratis Pioneer N-70A - kredyt 20x0% + dostawa gratis 5 499,00 zł

Cocktail Audio X40 - dostawa gratis Cocktail Audio X40 - dostawa gratis 6 100,00 zł

Pro-Ject Stream Box RS - kredyt 10x0% + dostawa gratis Pro-Ject Stream Box RS - kredyt 10x0% + dostawa gratis 6 690,00 zł

Cambridge Audio Azur 851N - kredyt 20x0% + dostawa gratis Cambridge Audio Azur 851N - kredyt 20x0% + dostawa gratis 6 990,00 zł

Ceny do 7 tyś który jest lepszy od SM6 w cenie do 4tyś, żaden a ja pisałem również o używkach

CA SM6 najlepszy do 4.000 zł pod warunkiem, że komuś podoba się to brzmienie i dobrze współgra z resztą toru. Dla kogoś innego lepszy ze względu na charakter brzmienia może być inny strumieniowiec w tej samej/niższej/wyższej cenie więc chyba na wyrost jest to powyższe stwierdzenie o "najlepszości" SM6 w kwocie do 4 kzł.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Moje pytanie nie było złośliwe. Zaczynam się rozglądać za odtwarzaczem i dlatego pytam. Wiem, że strumieniowców jest dużo, ale chodziło mi o to, że w tej cenie ciężko znaleźć coś z takim wyposażeniem co CA.

Niestety ale takie smutne wnioski nasuwają się po przeczytaniu tego podsumowania przez autora... SM6 najlepsiejszy i basta... ehhh

Gość aqs

(Konto usunięte)

zastanawiam sie dlaczego zakladac temat tylko po to zeby usprawiedliwc posiadanie wlasnego sprzetu?

Niebywale...

pisałem po co temat założyłem, jeśli dostał bym odpowiedź że są lepsze urządzenia to nie wykluczał bym rozważenia wymiany SM6

Ile?????? A po jakim to przeliczniku jest??

Przelicznik Polska. Może i ktoś ma taniej, mnie nie było dane ani kupić "taniej", ani nie miałem czasu na kombinowanie z szukaniem kogoś, kto mi ściągnie z innego "taniego" kraju.

Na firmę z zasady uczciwości swojej też nie ściągam z UE omijając sobie VAT, lub kupując w PL z odliczeniami. Do domu i przyjemności=do domu i przyjemności.

A "przelicznik" jest bardzo czytelny i prosty Arcam D33=przelicznik około 11,5 tysięcy PLN'ów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

CDS27 też nie kosztuje 1 "tysia". Tak więc nie wiem gdzie rozdają za darmo, ale jak "coś" trzymaj mi kolejkę, kupie D33 za 4.000 złotych nawet 2 sztuki. Od rączki z pocałowaniem w rączkę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość aqs

(Konto usunięte)

Niestety ale takie smutne wnioski nasuwają się po przeczytaniu tego podsumowania przez autora... SM6 najlepsiejszy i basta... ehhh

ty kolego byłeś wielkim krytykiem SM6, i nie podałeś mi urządzenia które zastąpi SM6 i jednocześnie zagra dużo lepiej, owszem jeśli chodzi o sam DAC to się znajdzie ale ja cały czas pytam o odpowiednik możliwości SM6, nie twierdze że SM6 jest the best

A gdzie ja krytykowałem SM6? Pisałem jak dobrze pamiętam o "zmudyfikowanym" sm6 a to przecież dwie różne rzeczy, jedna HI FI a druga już HIGH - END. Kto ma Ci napisać, że coś jest lepsze jak Tobie może się to nie spodobać? Przecież to Ty musisz wybrać co dla Ciebie brzmi najładniej i już wybrałeś. Jesteś zadowolony i o to chodzi.

pisałem po co temat założyłem, jeśli dostał bym odpowiedź że są lepsze urządzenia to nie wykluczał bym rozważenia wymiany SM6

Ale jest wiele "lepszych" urządzeń. Jeśli startujesz z pozycji "nie mam i chcę kupić" to kazde urządzenie może być brane pod uwagę i stanowić kontrę dla SM6. Wyborem nie będzie nawet cena, bo jak widze niektórzy pytając o przelicznik sugerują, że niektóre rzeczy dostaje sie za free.

Istotą sprawy będzie subiektywny odbiór brzmienia, a tutaj w 90% zależność rozłoży się swoim ciężarem na wzmacniacz i głośniki. SM6 będzie miało mniejsze znaczenie, w żaden sposób nie będzie przeważało.

Chyba, że jak słusznie zauważył sir.jax SM6 będzie tez pre-out'em dla jakiejś końcówki…to może nie być ciekawie, dosyć sucho (jak na moje uszy).

Natomiast jeśli będzie to źródło i po analogu do jakiegoś dobrego wzmacniacza (integra lub pre+amp), to SM6 jest bardzo dobrym wyborem.

Natomiast posiadając SM6, sprzedac go i kupic inny sprzęt za 2.5…posunięcie dziwne i co najmniej niewłaściwe.

Nie mam SM6 już dziś, ale osobiście mając go od v1 po v2, aż na CXN i N851 skończywszy wiem, że sm6 w porównaniu do innych marek i produktów jest sprzętem bardzo dobrze brzmiącym, a na pewno doskonale brzmiącym i ze świetnymi funkcjami jak za te pieniądze.

Osobiście wolałbym zamiast szukać zamiennik sm6 i dopłacac - wsadzić pieniądze w kolumny czy wzmacniacz.

Ale to moje subiektywne zdanie.

I podtrzymuje - gdyby dać wymyślną nazwę na obudowę SM6 nie byłoby końca zachwytów i cmokania jakie to cudowne w świecie audiofilskim. Warunek oczywiscie konieczny do spełnienia - cena powyżej 10K.

Znam to z codzienności, już kilku "audiofilii" wyłozyło się na takim ach i och, by na koniec okazało się, że gra sprzęt kompletnie spoza "audiofilksiej poprawności akceptacji marek i świata".

Tak poza tematem, ostatnio tak było z Philips Fidelio PS1. Ach i och…do czasu gdy taki audiofil nie wstał i nie zobaczył, że to Philips. Wtedy nagle okazało się, że "jednak coś brakuje". Piłka odbita była natychmiast - Fidelio to konstrukcje przygotowywane przez dział audio Gibson'a. Tak, "tego" Gibson'a. I nagle "a to fakt, dlatego gra tak dobrze".

Dziwny jest ten swiat audiofilski. :) Ale ma swoje uroki, pomimo tylu wad!

A gdzie ja krytykowałem SM6? Pisałem jak dobrze pamiętam o "zmudyfikowanym" sm6 a to przecież dwie różne rzeczy, jedna HI FI a druga już HIGH - END. Kto ma Ci napisać, że coś jest lepsze jak Tobie może się to nie spodobać? Przecież to Ty musisz wybrać co dla Ciebie brzmi najładniej i już wybrałeś. Jesteś zadowolony i o to chodzi.

Adamie jakoś cięzko mi uwierzyć w nagle wzrost jakości po jakiś tam "szemranych" przeróbkach. gdyby takie to było proste…resztę sam sobie dopisz :)

Błogosławieni, którzy nie widzieli/nie słyszeli a uwierzyli.... Ja już dzisiaj wysyłam na "zmudyfikowanie" mój piecyk nad c 356. Panie, za 120 zł po muśnięciu dłonią "geniusza" mój wzmacniacz zacznie grać jak wzmaki za 10 kzł!

Tak. Ja juz nie bede powtarzal ale kto chcial to sobie wzial do serca moja propozycje. I podobnie jak w przypadkach o ktorym wspomniales jest jakis pomruk i grymas smiechu gdy wspominam o Malinie - ale sprobuj tego posluchac a pozniej wyciagnij wnioski.

Pozdrawiam

Modyfikacja poprawia zasilanie DACa i stopień wyjściowy analogowy czyli wyjścia RCA i XLR.

Koszt części to z 50zł więc warto się pobawić

Muda,

dalej masz dyfuzory audioform? Jesteś z nich do końca zadowolony w ich cenie? Jakieś istotne minusy stwierdzasz?

pozdr

ale czy to już jest brzmienie fabryczne sm6? Nie i jakoś wolę "fabryczną" szprotkę, niż modyfikowanego genetycznie karpia, tuningowanego pod cudze uszy.

To co często kupujemy to właśnie te modyfikowane karpie jak to określiłeś .

Kiedyś Marantz wypuszczał wersje swoich klocków jako standard i te ulepszone genetycznie jak MKII , SE a później KIS .

Większość nowych modeli sprzętów to takie właśnie modyfikacje wersji poprzedniej często polegające na zmianie kilku elementów i czy ktoś na to narzekał ?

Jako pre jest słabe. Tzn. mając analogowy PRE Cambridge'a w tamtym zestawieniu róznice były odczuwalne.

Bardziej suche brzmienie i mniej dopełnione w całym zakresie gdy SM6 grał jako pre.

Było wyraźnie słychać naleciałośc cyfrowego przedwzmocnienia i tego nie dało się ukryć.

Dlatego trzeba korzystać z górnego zakresu regulacji mając właśnie końcówkę z taką możliwością a jak do tego będzie dociążona to co nam wyjdzie ?

Adamie jakoś cięzko mi uwierzyć w nagle wzrost jakości po jakiś tam "szemranych" przeróbkach. gdyby takie to było proste…resztę sam sobie dopisz :)

Wyciągasz błędne wnioski .

To nie jest takie proste jak się zna temat od środka.

Koszt części elektronicznych w SM6 to z 50zł więc wstawienie części za drugie 50 zł w efekcie finalnym przyniesie duży przyrost ceny sklepowej takiego urządzenia.

No dobra , można powiedzieć że skoro te dodatkowe 50zł i nawet te z 2000zł więcej w efekcie finalnym to nic skoro urządzenia ma grać o tyle lepiej .

I tu znowu nie jest tak prosto . Takie firmy podpisują wieloletnie , wyłączne kontrakty z producentami części i muszą wsadzać to co jest a producent nie ma zaplecza czy możliwości wyprodukowania czegoś lepszego .

Koło się zamyka , tworzy się " nowe " wersje często polegające na zbędnym bajerze jak w V2 a cenka do góry ...

Ale cieszy mnie że są tacy którzy kupują sprzęt z a grubą kasę bo ktoś przecież musi tworzyć rynek SH :)

Na świecie są tysiące wątków na temat modyfikacji i jak czasem jeden element w torze potrafi zmienić pozytywnie brzmienie .

Daleko nie trzeba szukać - mamy zakładkę DIY

dalej masz dyfuzory audioform?

Tak

Jesteś z nich do końca zadowolony w ich cenie?

Tak

Jakieś istotne minusy stwierdzasz?

Styrodur jest delikatny

Wyciągasz błędne wnioski .

Zapewne tak i nawet nie smiem bronic swojej tezy o nieomylności tego twierdzenia. Uważam jednak subiektywnie, że wszelkiej maści przeróbki w istniejąca linię produktu masowego (w tym przypadku masowy produkt) osób spoza firmy nie zawsze wpływa dobrze na brzmienie.

Oczywiście nie zawsze oraz co ważne nie każdy sposób tuningu/modyfikacji. Bywaja perełki i zapewne mają one w duzym stopniu poprawny wpływ na jakiś X produkt. Jednak jak widac po moim wpisie jest tyle niewiadomych, że osobiście odpuszczałbym sobie modyfikacje na produkcie masowym.

Czym innym jest jednak (jak dla mnie) oddanie konstruktorowi jego dzieła celem zmiany/poprawy jakiś elementów.

Ale jak napisałem, jest to moje jedynie patrzenie na pewne rzeczy w świecie audio.

Pozdr.

Czym innym jest jednak (jak dla mnie) oddanie konstruktorowi jego dzieła celem zmiany/poprawy jakiś elementów.

Czasy " konstruktora " już prawie przeminęły a i taki konstruktor skasuje tyle że czasem taniej wyjdzie kupić po prostu produkt fabryczny .

Uważam jednak subiektywnie, że wszelkiej maści przeróbki w istniejąca linię produktu masowego (w tym przypadku masowy produkt) osób spoza firmy nie zawsze wpływa dobrze na brzmienie.

Oczywiście że tak .

Mało tego jak czytam że ktoś tam wszytko przerabia czy naprawia to tylko się uśmiecham . To wymaga czasu , pracy i kosztów i nikt nie jest w stanie poznać i dobrze zrobić chociaż części klocków będących na rynku .

Dlatego trzeba słuchać , słuchać i jeszcze raz słuchać i porównywać . Zdobywać doświadczenie i samemu wyciągnąć wnioski .

Sam zatoczyłem koło wierząc że im drożej tym lepiej . Dzisiaj wiem że można i niedrogo i bardzo dobrze .

Gość aqs

(Konto usunięte)

Moje pytanie nie było złośliwe. Zaczynam się rozglądać za odtwarzaczem i dlatego pytam. Wiem, że strumieniowców jest dużo, ale chodziło mi o to, że w tej cenie ciężko znaleźć coś z takim wyposażeniem co CA.

ja za nowego SM6 dałem 1980zł w maju tego roku to były wyprzedaże ostatnich sztuk stąd taka cena, obecnie używane sprzedają się powyżej 2tyś.

Jak nie masz ciśnienia to warto poczekać bo myślę że CA CXN będą chodzić w podobnej cenie, nowe, kiedy myślę że za około rok

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.